calama 30.06.08, 07:22 marzenia się spełniają ;) biegnę dziś po mapę :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_werty Re: Mapa "Dookoła Gorzowa" - skarb dla rowerzystó 30.06.08, 09:58 "...biegnę dziś po mapę..." ... rowerem! Chyb ża bez mapy nie trafisz? Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Mapa "Dookoła Gorzowa" - skarb dla rowerzystó 30.06.08, 10:01 e_werty napisał: > Chyb ża bez mapy nie trafisz? > z trafianiem nie mam problemu :P z bieganiem na rowerze mogłabym mieć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: Mapa "Dookoła Gorzowa" - skarb dla rowerzystó 30.06.08, 11:33 Z tego co widziałem na zdjęciu to skala mapy jest dość przyzwoita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: skala 1:50 000 IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.08, 15:07 ant777 napisał: > Z tego co widziałem na zdjęciu to skala mapy jest dość przyzwoita. skala 1:50 000 przyzwoita? wszystko rzecz względna... jeżeli porównać do pruskich meßtischblätter w skali 1:25 000, czyli dwukrotnie większej i niewątpliwie zawierających wielokrotnie więcej informacji - jeżeli do tego uwzględnić, że meßtischblätter zaczęto sporządzać w już w 1875 roku i objęły cały obszar prus to ta mapka wygląda blado. :) MESSTISCHBLATT 3257 LANDSBERG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calama Re: skala 1:50 000 IP: *.gorzow.mm.pl 30.06.08, 16:35 na bezrybiu i rak ryba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: skala 1:50 000 30.06.08, 16:43 Nie narzekaj. Jak 1:50k za mało to w Ośrodku Geodezyjnym możesz zamówić w skali 1:500. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: calama Re: skala 1:50 000 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.08, 16:59 spoko nicelus raczej na rower wokół Gorzowa się nie wybiera ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus meßtischblatt z gorzowem IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.08, 23:15 calama napisała: > nicelus raczej na rower wokół Gorzowa się nie wybiera ;) rzeczywiście się nie wybieram. jedynie przy okazji znalazłem wam meßtischblatt gorzowa, bo na polskich portalach nie ma. polskie portale korzystają z archiwum map zachodniej polski. jeżeli ktoś ma taką mapę, to dorze byłoby uzupełnić archiwum. <a href=http://mapy.amzp.pl/maps.shtml">ARCHIWUM MAP ZACHODNIEJ POLSKI</a> ps. na mapie widać że gorzów miał trzy przedmieścia: santockie od wschodu, mostowe od południa i fryderyka od zachodu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: meßtischblatt z gorzowem IP: *.dip.t-dialin.net 01.07.08, 11:27 ARCHIWUM MAP ZACHODNIEJ POLSKI Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: meßtischblatt z gorzowem 01.07.08, 14:10 fajne powinnam sobie wydrukować co nieco ;) z powodu ... @ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: superlooser Re: Mapa "Dookoła Gorzowa" - skarb dla rowerzystó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 19:27 od dawna, również w Danielu dostępne są dziesiątki ale trzeba pilnować bo są zamawiane dość losowo. Odpowiedz Link Zgłoś
blic Mapa "Dookoła Gorzowa" - skarb dla rowerzystów 30.06.08, 12:14 I to jest właśnie coś, co można nazwać dobrą promocją Gorzowa. Ironicznie, że wydaje to spółka zielonogórska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Mapa "Dookoła Gorzowa" IP: *.dip.t-dialin.net 30.06.08, 15:13 blic napisał: > I to jest właśnie coś, co można nazwać dobrą promocją Gorzowa. > Ironicznie, że wydaje to spółka zielonogórska. to może będzie mniej błędów niż w encyklopedii gorzowa? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Mapa "Dookoła Gorzowa" - skarb dla rowerzystó IP: *.gorzow.mm.pl 30.06.08, 19:21 oj kochaniutki---------trzeba było przemilczeć;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Mapa "Dookoła Gorzowa" - skarb dla rowerzystó IP: *.gorzow.mm.pl 06.07.08, 10:14 Facet perfidnie reklamuje inne portale, podnosi pod byle pretekstem swoje tematy a admini nic nie robią. Skoro admini nic nie robią to ja zrobię. Wieczorek spadaj w dół. Odpowiedz Link Zgłoś