sceptyk31 21.11.08, 20:21 Zgadzam się z hasłem MM, o ile pierwszy wyraz się skreśli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maria Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: *.kam.pl 21.11.08, 20:46 Sukces w handlu nie polega na tym ile razy odmieni się magiczne słowo ... idiota. O sukcesie sklepu decyduje czy kolejka przed nim ustawia się codziennie, czy tylko raz w dniu jego otwarcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: *.dial.telus.net 22.11.08, 03:16 Hey Maria, Nier dziwie sie ze sklepy takie promocje robia... Dziwi mnie to ze Gorzowianie na te bzdury ciagle daja sie lapac i...leca jakbty to pierwszy i jedyny sklep byl w miescie... Jejku...jejku.. I Gazeta pisze...he he he he ale jaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 22:55 Przestrzegam przyszłych klientów MM aby przed zakupem u nich towaru najpierw zapoznali się z regulaminem w/w sklepu.Bo potem w razie reklamacji czy ew zwrotu towaru mogą zapomnieć o wyrozumiałości i dobrej woli tej Firmy w stosunku do klienta.Przekonałem się o tym na własnej skórze w MM w Zielonej Górze dlatego przestrzegam ziomków z Gorzowa co do uczciwości tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plajster Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: *.gorzow.mm.pl 21.11.08, 23:57 Nie jestem w zaden sposob zwiazany z MM, jednakze musze troche obronic ten sklep. Otoz co do kolejek i biznesu w okresie pozniejszym niz otwarcie, to chyba jednak nie jest zle, skoro siec MM sie rozbudowywuje. Jakby na to nie patrzec mozliwosc porownania wielu artykulow z tej samej dziedziny agd i rtv (duzo wieksza niz u konkurencji) jest duzym plusem. Co do reklamacji, to zakupow w MM dokonywalem wielokrotnie (gdy mieszkalem jeszcze w Wawie i Wrocku) i nigdy nie bylo problemow z gwarancja. Towar kompletny w opakowaniu oddawalem i albo mialem nowy, albo po naprawie dostawalem sprawny spowrotem. Widac w Zielonej Gorze osoby zarzadzajace sklepem slabo przykladaja sie do swojej pracy, skoro sa problemy i uwagi. Ja zakupow w MM sie nie boje. Ceny sa tam wyzsze niz w necie, ale komfort kupowania wiekszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: *.dial.telus.net 22.11.08, 05:52 Hey Plajster , No prosze... Ceny to nie wszystko??? Zaczyna sie klientow myslenie... Brawo! :) Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Wypowiedz wlasciciela konkurencyjnego sklepiku??? 22.11.08, 09:52 Jejku, jakie szalone glupoty. Po pierwsze, jaki regulamin sklepu? W sprawie reklamacji jest JEDEN OBOWIAZUJACY regulamin, i nazywa sie on bodajze PRAWO CYWILNE. Zaden regulaminik zadnego sklepiku tego faktu nie zmienia. Po drugie, co jak co, ale reklamacje to akurat zaleta MM. W przeciwienstwie do wielu sklepikow internetowych, cen nie zbijaja poprzez sprzedaz artykulow wycofywanych z rynku, np. laptopow z 2 uszkodzonymi pixelami czy sprzetu po naprawie. Po kontaktach ze sklepem szczecinskim (swoich i znajomych), musze tez chwalic sposob zalatwiania reklamacji - zadnych prob przeciagania napraw, zadnego "sprzet uzywany niezgodnie z instrukcja", "blad klienta" itp. Czasami reklamacje zalatwiane na miejscu - pokazesz ze nie dziala, idziesz z nimi na sklep i bierzesz nowe (wychodzisz z nimi, zeby sie ochrona nie czepiala ze wynosisz ;). W przeciwienstwie do niektorych sklepikow nie ma czepiania sie o wypisanie karty gwarancyjnej - w niektorych sklepikach oddajac do reklamacji sie okaze, ze ten sam sklepik zapomnial wbic pieczatki, zle wpisal numer seryjny, itp. i teraz ci wciska, ze gwarancja sie nie nalezy. W MM - przynosisz sprzet, przynosisz PUSTA karte gwarancyjna, paragon z zakupu (bez paragonu musisz miec conajmniej pieczatke sklepu i date sprzedazy) i tez ci przyjma. Po trzecie, MM to jeden z nielicznych sklepow, gdzie masz prawo sprzet zabrac do domu, postawic tam gdzie ma stac, pouzywac przez pare dni, zlozyc z powrotem (oczywiscie, w stanie takim, jak faktycznie zapakowany) i go oddac, wiec jesli cos nie dziala fabrycznie, nie musisz nawet zalatwiac reklamacji, tylko zwracasz towar. Parokrotnie ifnormowano mnie o tej opcji, bo nie wiedzialem, czy zakupiony sprzet sie sprawdzi - ale nigdy nie korzystalem w praktyce. Czyzby wiec zawistny wlasciciel sklepiku RTV pisal bzdury, bo sie boi konkurencji i zal mu, ze to juz koniec ogromnych narzutow i pazernosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 10:53 a co niby w tym regulaminie jest nie tak...? ja akurat byłem świadkiem dość zabawnej sytuacji w MM Z.Góra gdy jakiś gość chciał oddać elektryczną maszynkę do golenia ( bo mu się nie podoba) , a pracownik MM nie chciał jej przyjąć ponieważ była używana ,powołując sie na regulamin sklepu i przepisy prawa - i w pełni się z nim zgadzam. Po pierwsze to tylko dobra wola sprzedawcy określa to , że zgadza się on przyjąć sprzęt sprawny, a po drugie to nie chciał bym kupić potem maszynki gdzie przede mną jakiś gość golił nią za przeproszeniem sobie jaja :) Widać , że konkurencja się już nudzi z powodu braku klientów w sklepach i prowadzi kampanię na necie - pewnie teraz mają dużo czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devil Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: 62.69.218.* 22.11.08, 10:22 Ci co tak strasznie oczerniają to są chyba pracownicy konkurencyjnych sklepów.Ja tylko zakupy robię w MM od lat,do tej pory jezdziłem do Poznania lub Szczecina,cały dom mam wyposażony w tym sklepie.Kiedyś coś tam reklamowałem i nie było żadnych problemów,dostałem nówkę towar.Uważam że ich stać aby w ten sposób załatwiać klientów.Jeżeli chodzi o sprzedaz i załatwianie reklamacji są pełnymi profesjonalistami.Co do reklamy nigdy na to nie zwracałem uwagi dla mnie jak ktoś jest zakompleksiony albo idiotą to na to reaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty 22.11.08, 10:25 > problemów,dostałem nówkę towar.Uważam że ich stać aby w ten sposób > załatwiać klientów. Ich nie stac na to, zeby zle zalatwiac klientow. Zalozmy, ze kupujesz antene-wzmacniacz do starego telewizora. No popsula sie, oddajesz na reklamacji. Naprawa czy wymiana kosztuje grosze, zwlaszcza ze prawem duzego sklepu ZMUSZA dostawce, zeby wzial to na siebie. Ale jesli by cie olali... to za 2 lata nie kupisz juz u nich laptopa, za 5 telewizora, pralki, lodowki. I na to ich wlasnie nie stac ;) > uwagi dla mnie jak ktoś jest zakompleksiony albo idiotą to na to > reaguje. Sa jeszcze tacy, ktorzy sam fakt, ze trzeba zareklamowac uwazaja za spisek swiata przeciw nim ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aquarius 43 Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 11:28 Dziewczyny są jak Media Markt - nie dla idiotów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frn Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 12:12 Ale bzdury piszecie - MM to jedyna w POLSCE sieć sklepów która SPRZEDAJE modele wycofane już dawno z rynków oraz sprzęt po fabrycznej naprawie producenckiej !!! Nie byłoby w tym nic złego gdyby KLIENT BYŁ O TYM UŚWIADAMIANY a robiony w balona. Może reklama "dla idiotów" wam nie przeszkadza ale warto w YouTube wrzucić hasło i zobaczyć reklamy niemieckie w których to z polaków robi się idiotów !!! Dodatkowo dodam że ok 50-60% artykułów w MM to towar z WYSOKĄ marżą na którym odbijają sobie sprzedaż czasami "pod wodą" - wystarczy kilkanaście produktów bez promo porównać do cen u konkurencji i w necie a zobaczycie. Przypominają mi się czasy jak 300 osób stało pod NETTO na moim osiedlu żeby po kilku godzinach dostać GRATIS margarynę za złotówkę.... POLACY NIE MA NIC ZA DARMO ALBO PRAWIE ZAWSZE JEST HACZYK :) PS. Nie wspomnę już o tych frajerach co kupują dodatkowe 'grzejniki" w postaci TV 42" PLASMA hehehe 1000-2000W to tak jakby mieć cały czas włączony czajnik bezprzewodowy, żelazko lub grzejnik elektryczny - POWODZENIA W PŁACENIU RACHUNKÓW :P Pozdr. wszystkich normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: 62.69.218.* 22.11.08, 12:32 Frn pracujesz w Euro czy Avansie?.Piszesz takie bzdury że sam się chyba z tego śmiejesz.Ja pracuję akurat w branży elektronicznej i trochę znam sprawę od strony zaplecza.Wszystkie nowości najpierw pojawiają się w MM,szroty sprzedają hipermarkety. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty 22.11.08, 17:42 > Ale bzdury piszecie - MM to jedyna w POLSCE sieć sklepów która > SPRZEDAJE modele wycofane już dawno z rynków Tak... jak kupia tysiac, to zanim je sprzedadza, to staja sie przestarzale. Tu ci musze przyznac racje - ale trzeba sprawdzac, jaki model sie kupuje ;) A skoro uwazasz, ze to jedyni, ktorzy sprzedaja sprzet po naprawie, uszkodzony - poszukaj w sieci, ktore sklepiki sprzedaja taki wycofany sprzet z dwoma uszkodzonymi pixelami? > wrzucić hasło i zobaczyć reklamy niemieckie w których to z polaków > robi się idiotów !!! z narodu polskiego, a nie z klientow polskich. A to dwie rozne sprawy, byly w tej sprawie interwencje i zdaje sie, cos sie zmienilo? > Dodatkowo dodam że ok 50-60% artykułów w MM > towar z WYSOKĄ marżą na którym odbijają sobie sprzedaż A to trzeba byc idiota, zeby kupic drogi sprzet i cen nie porownac ;) A powiedzieli w reklamie: Nie dla idiotow ;) Btw, to nie tesco, gdzie jedziesz po tania szyneczke, a przy okazji dajesz sobie wcisnac 20 drogich produktow - tu jedziesz czesto po jeden artykul, i porownujesz cene. Wiec ciezko powiedziec, ze dasz sobie wcisnac cos, co jest przeplacone... > konkurencji i w necie a zobaczycie. O jejku, sklepiki internetowe od dawien dawna maja najnizsze ceny. A zes Ameryke odkryl... > w postaci TV 42" PLASMA hehehe 1000-2000W to tak jakby mieć cały Z ciekawosci - moc zainstalowana, czy rzeczywista? Bo widzisz, zelazka tez masz np. 2kW, ale one tylko na poczatku biora ostro, a potem juz duzo mniej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frn Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 12:20 Ale bzdury piszecie - MM to jedyna w POLSCE sieć sklepów która SPRZEDAJE modele wycofane już dawno z rynków oraz sprzęt po fabrycznej naprawie producenckiej !!! Nie byłoby w tym nic złego gdyby KLIENT BYŁ O TYM UŚWIADAMIANY a robiony w balona. Może reklama "dla idiotów" wam nie przeszkadza ale warto w YouTube wrzucić hasło i zobaczyć reklamy niemieckie w których to z polaków robi się idiotów !!! Dodatkowo dodam że ok 50-60% artykułów w MM to towar z WYSOKĄ marżą na którym odbijają sobie sprzedaż czasami "pod wodą" - wystarczy kilkanaście produktów bez promo porównać do cen u konkurencji i w necie a zobaczycie. Przypominają mi się czasy jak 300 osób stało pod NETTO na moim osiedlu żeby po kilku godzinach dostać GRATIS margarynę za złotówkę.... POLACY NIE MA NIC ZA DARMO ALBO PRAWIE ZAWSZE JEST HACZYK :) PS. Nie wspomnę już o tych frajerach co kupują dodatkowe 'grzejniki" w postaci TV 42" PLASMA hehehe 1000-2000W to tak jakby mieć cały czas włączony czajnik bezprzewodowy, żelazko lub grzejnik elektryczny - POWODZENIA W PŁACENIU RACHUNKÓW :P Pozdr. wszystkich normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: 62.69.218.* 22.11.08, 13:02 Widać że w niektórych sklepach rtv nie ma klientów,bo zamiast obsługiwać nudzą się przy necie.Do roboty,kurze wycierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 13:58 W moim przypadku zakupiłem tel kom Nokia6500 slide, choć sprzedawca zapewniał mnie że model ten jest o niebo lepszy od mojego Sagem myx 6-2 to okazało się że zasięg do sieci GSM ma bardzo słaby.Dlatego na drugi dzień chciałem wymienić go na inny model Nokii o lepszym zasięgu,niestety okazało się to niemożliwe z powodu regulaminu sklepu.Jednak po rozmowie z kierownikiem polecił on mi aby udać się do serwisu nokii celem sprawdzenia i ew wykluczenia usterki tego tel a po tym postaramy się ten problem rozwiązać tak mnie zapewnił.W serwisie po czasie stwierdzono że tel jest OK a winą słabego zasięgu jest stara karta SIM kartę wymieniłem jednak nic to nie zmieniło,udałem się więc ponownie do MM aby wymienić ten egz na inny ,niestety tym razem pan który obiecał pomoc nawet nie chciał wyjść porozmawiać a pracownik obsługi potraktował mnie jak intruza sugerując że chcę zbyć towar używany a o dalszą pomoc wysyłał mnie do P Boga pomagała mu w tym młoda współpracownica.Dlatego wiem że teraz aby cokolwiek zakupić w MM trzeba przedtem zapoznać się z ich regulaminem aby nie mieć potem problemów Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty 22.11.08, 18:13 A to zem sie usmial ;) - jesli byles w swoim sklepiku najbardziej otrzaskany z komorkami, to wole go nie odwiedzac ;) > W moim przypadku zakupiłem tel kom Nokia6500 slide, choć > sprzedawca zapewniał mnie że model ten jest o niebo lepszy od > mojego Sagem myx 6-2 to okazało się że > zasięg do sieci GSM ma bardzo słaby. Hehe, a co znaczy "lepszy" - lepszy zasieg, lepsze bajery, wieksze literki, czy moze male, wiec sie wiecej miesci naraz? Jesli chodzi o zasieg - kiedys, bardzo dawno temu, do kazdego urzadzenia radiowego dostawalo sie pare parametrow podawanych w decybelach. Jesli sie jeszcze wiedzialo skad zalatwic mapke okreslajaca, gdzie jest jaka moc sygnalu (co bylo wykonalne, bo poza radiem panstwowym chyba nic nie bylo ;), to mozna bylo okreslic, ze tego radia nie warto kupowac, a inne - mozna, ale z konkretna antena. Ale jakby pan mieszkal ..., to by to radio na kawalku druta gralo ;) Teraz... wszystko full-wypas, tylko co do czego nie wiadomo, czy dana komorka/radio bedzie dzialalo, mimo iz konkurencyjne dzialalo. A ze skonczyl sie wyscig na cyferki w tej niezrozumialej dziedzinie - to wszyscy sobie odpuscili wyscig. > na inny model Nokii o lepszym zasięgu,niestety okazało się to > niemożliwe z powodu regulaminu sklepu. Wiesz, prawo wogole nie przewiduje zwrotu/wymiany na inny model. Reklamacja, niezgodnosc z podanymi cechami lub... lub sie meczysz z tym, co kupiles. Jesli MM dopuszcza w pewnych warunkach wymiane - to juz duzy krok naprzod... > czasie stwierdzono że tel jest OK a winą słabego zasięgu jest > stara karta SIM A moze to, ze miales sweterek w paski? ;) A na powaznie - metalowa plytka w glowie, jesli trzymasz komorke po przeciwnej stronie glowy niz jest nadajnik, ma wiekszy wplyw niz ta karta SIM. > kartę wymieniłem jednak nic to nie zmieniło, Zdziwilbym sie gdyby cokolwiek to dalo. Btw, az dziwne rzeczy prawisz. Jak na razie wszystkie serwisy, na wszelkie niewyjasnione zachowania maja jedna "skuteczna" metode uniwersalna: zmiana oprogramowania a wymiany karty SIM unikaja jak ognia - piec razy mi zmieniali oprogramowanie, dopoki sie nie okazalo, ze ten sam losowy efekt pojawil sie na telefonie zastepczym innego producenta - a i wtedy nie chcieli wymienic karty. > zakupić w MM trzeba przedtem zapoznać się z ich regulaminem aby > nie mieć potem problemów Najpierw zapoznaj sie z prawem cywilnym. To bedziesz wiedzial, czego mozesz oczekiwac, a czego nie. Rownie normalnym byloby dla mnie, gdybys rozkrecil swoj komputer, wlacznie z rozkreceniem dysku twardego do samych glowic, a nastepnie odmowionoby ci naprawy gwarancyjnej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 20:04 Wymiana karty SIM to żaden problem dla operatora problem może powstać przy jej rejestracji w moim przypadku trwało to 11 dni choć zapewniano mnie że za godzinę będzie aktywna.A wymianę zaproponował serwis nokii czy słusznie? okazało się że nie.A Ty zetkaf coś kręcisz w tych twoich wypowiedziach wygląda mi to na prowokację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: *.access.telenet.be 22.11.08, 21:26 Od wielu lat kupuje w MM,choc mam czasem zastrzezena,bo oni kupuja sprzet kontenerami i zawsze na 100000 moze trafic sie cos trafnego.To osoba " na stanowisku"w MM nauczyla mnie jak postepowac jezeli sprzet popsuty.Jezeli to cos malego to poprostu kupic nowy,a stary z nowa faktura oddac.Jezeli nie chca uznac reklamacji to natychmiast wyslac maila-skarge do centrali w Niemczech (tak kiedys mialam z programem antywirusowym,ktory niby mial "dzialac" na viste,bylo napisane na opakowaniu,a nie dzialal).Kierownik sam zadzwonil z przeprosinami,a za program zwrocono mi kase bezposrednio na konto;Zastanawia mnie jak bedzie z personelem,bo az 107 osob...W Belgii i NL co pare miesiecy wymieniaja zaloge,po to zeby placic minimum Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty 22.11.08, 21:37 "...zawsze na 100000 moze trafic sie cos trafnego..." ... a 99999 do wyrzucenia? "...To osoba " na stanowisku"w MM nauczyla mnie jak..." ... jeździć na szmatach? "...Kierownik sam zadzwonil z przeprosinami..." ... mając w perspetywie babe z magla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: e werty IP: *.access.telenet.be 23.11.08, 23:17 ewerty zycze tobie,zebys choc w 1% tak jezdzil na szmacie jak ja...Ale to pewnie nie do osigniecia dla ciebie :-))mozesz pomarzyc... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: e werty 23.11.08, 23:35 "...mozesz pomarzyc..." ... zostawiam te marzenia tobie... Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty 23.11.08, 01:02 > Wymiana karty SIM to żaden problem dla operatora Problem CHECI. Wiesz, jak odkrylem, ze problem powtarza sie na innym telefonie, poszedlem do najblizszego punktu, jedna z osob obslugujacych tez stwierdzila, ze chyba karta, i sie nalezy wymiana, a druga... ze w moim przypadku sie bezplatna wymiana nie nalezy, bo nie ten plan taryfowy. I co z tego, ze wina karty - wsadzila w czytnik, zczytalo dane, znaczy, ze karta Ok i basta. Dodam, ze wczesniej z piec razy mi wgrywali nowy soft - zapewne zadna z poprawek nie miala nic zwiazanego z zawieszaniem sie telefonu, ale szczegol, poudawac, ze sie cos madrego zrobilo mozna. > będzie aktywna.A wymianę zaproponował serwis nokii czy słusznie? Oczywiscie, ze nie. Widac, ze w tych wszystkich serwisach tacy inteligenci pracuja - glupoty umieja wciskac, pare rzeczy na krzyz wymienic,a reszta - zmien karte, zmien oprogramowanie, jak w koncu wymienisz wszystko co nie kosztuje, to i tak nie zaskoczy ;) Tyle gwoli wyjasnienia. Jesli sie gubisz - no coz, szkoda, ze to zbyt skomplikowane dla ciebie, ale tylko podaje fakty i nic nie krece, nikogo nie prowokuje. Co najwyzej do myslenia i nie dawania sobie wcisnac kitu, ze karta ma wplyw na zasieg - co innego na jakosc dzwieku, to bym uwierzyl... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 10:57 >To osoba " na stanowisku"w MM nauczyla mnie jak postepowac >jezeli sprzet popsuty.Jezeli to cos malego to poprostu kupic nowy,a >stary z nowa faktura oddac.Jezeli nie chca uznac reklamacji to > >natychmiast wyslac maila-skarge do centrali w Niemczech . Nie sądzę aby taki numer przeszedł z tą zamianą ale być może to byłby sposób, choć w moim przypadku chodziło o zamianę na inny model więc nie wchodzi to w grę.Być może coś dało by wniesienie skargi do centrali w Niemczech,bardzo byłbym wdzięczny gdybyś podał adres e-maila tej centrali i czy skarga taka może być napisana w Polskim języku?? Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty 23.11.08, 11:04 > grę.Być może coś dało by wniesienie skargi do centrali w > Niemczech,bardzo byłbym > wdzięczny gdybyś podał adres e-maila tej centrali i czy skarga > taka może być napisana w Polskim języku?? Hmmm... nie chce nikogo obrazac, ale to juz kolejna wypowiedz swiadczaca, ze MM to nie sklep dla ciebie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 12:32 >Hmmm... nie chce nikogo obrazac, ale to juz kolejna wypowiedz >swiadczaca, ze MM to nie sklep dla ciebie ;) Sklep jak sklep może być dla wszystkich nie idiotów, tylko należy przed zakupem zapoznać się z ich regulaminem aby uniknąć później kłopotów.A że regulaminy mają wrobienie klienta(kup i problem twój)brak dobrej woli do klienta to inna sprawa.Nie chciałbym powiedzieć że we wszystkich sklepach MM jest takie podejście do klienta jak w moim przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty 23.11.08, 13:17 > zapoznać się z ich regulaminem aby uniknąć później kłopotów.A że Moze najpierw z kodeksem cywilnym? Sorry, masz jakies absurdalne zadania, sam nie wiesz czego chcesz, a potem pretensje do sklepu? A ktory sklep pozwala wziasc jedna komorke, pobawic sie, wziasc druga, i tak sobie sprawdzac, ktora fajniejsza? A ktory sklep ma wiedziec, czego TY oczekujesz od komorki? > regulaminy mają wrobienie klienta(kup i problem twój) Zawsze pozostaje kodeks cywilny, ktory okresla minimalny standard, i ponizej niego NIE MAJA PRAWA zejsc. Btw, to wlasnie te tansze sklepy internetowe czesto tak wlasnie maja, i nie poprzez regulamin (ktory nie sluzy wrobieniu klienta, a ustaleniu zasad wspolpracy, zeby potem nie bylo, ze kazda ze stron miala cos innego na mysli) a poprzez zwykle olewanie - nieodpowiadanie na maile, itp., zwlaszcza przy tanszych produktach. > sprawa.Nie chciałbym powiedzieć że we wszystkich sklepach MM jest > takie podejście do klienta jak w moim przypadku Podejscie racjonalne w polaczeniu z absurdalnymi zadaniami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 18:38 zetkaf;Czy ty aby nie jesteś propagatorem tego sklepu? Bo jak widzę nie dostrzegasz tu klienta tylko sklepu, który w końcu powinien być dla klienta i wspólnie z nim rozwiązywać ew problemy a brak dobrej woli z tej strony i olewanie klienta chluby dla tego sklepu nie przynoszą,lepiej przecież obłożyć się regulaminami i z nich korzystać prawda w/g Ciebie jest to OK w/g mnie nie.Wypisujesz tu bzdury co by by mogło być a nie było.Ja dość jasno opisałem moją sprawę trzeba tylko ludzkiego spojrzenia na to a nie doszukiwanie się taniej sensacji.Myślę że lepiej zapoznaj z tym regulaminem bo swój kodeks cyw możesz sobie włożyć między bajki,o ile dobrze pamiętam to każdy towar zakupiony można zwrócić w ciągu 3-5 dni obecnie dopisano tam że można zwrócić ale zależy to od dobrej woli sprzedawcy.Gdy takiej woli brak to na pewno nie jest to winą klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty 23.11.08, 23:40 > zetkaf;Czy ty aby nie jesteś propagatorem tego sklepu? Nie. Jestem przeciwnikiem oszolomow, ktorzy sobie cos ubzdurali, i wydaje im sie, ze im sie wszystko nalezy. A czasy, kiedy cos sie nalezalo, sie skonczyly, skonczmy z postawami roszczeniowymi i zrozummy, ze teraz nalezy sobie na cos ZAPRACOWAC. Sorry, ale takie bzdury jak piszesz, to chyba zaden sklep by cie nie zadowolil. > Bo jak widzę nie dostrzegasz tu klienta tylko sklepu, Ja widze i klienta, i sklep. Pomysl lepiej nad tym, czego oczekujesz - zeby kazdy sobie bral codziennie do domu jakas plazme, i testowal, a mnie sie ta nie podoba, bo do kanapy nie pasuje, a tamta nie, bo sie stolik ugina... i przy tej ilosci klientow co ma MM i tym wyborze, to przez dwa miesiace bys testowal, a po dwoch miesiacach... zaczynal od nowa, bo kto by prowadzil ewidencje, kto ktore plazmy juz w domu mial, a ktorych nie? A chcialbys taka uzywana "nowa" plazme? To ja juz wole te "wystawowe"... A moze bardziej bezposrednio, jeslis aluzju nie ponial: ktory sklep w Gorzowie pozwala, zeby nie wiedzac co sie chce, wziasc sobie jedna komorke na proby, oddac po paru dniach, wziasc druga, trzecia... i tak wszystkie po kolei? > który w końcu powinien być dla klienta i > wspólnie z nim rozwiązywać ew problemy Klient - sprzedawca - dobry uklad, ale nie Pan i niewolnik - nawet podpisalismy pewne konwencje, i jest to karalne. > a brak dobrej woli z tej strony i olewanie klienta Jakie olewanie? Zes sobie jakies bzdury wymyslil, i teraz masz pretensje do sklepu, bo TY nie wiedziales, co chcesz, i glupio wybrales? A moze sklep powinien miec w regulaminie zapis, ze za glupie wybory klientow odpowiada sklep? Sklep odpowiaza za np. glupio niskie ceny, albo glupio wysokie, ale nie za twoje decyzje. > chluby dla tego sklepu nie przynoszą, a ciagle wymienianie komorek, bos sam nie potrafil sobie wybrac, zysku tez nie przyniosa, a to nie galeria, a SKLEP. > lepiej przecież obłożyć się regulaminami sorry, ale jesli chodzi o sprawy reklamacyjne, to akurat z MM mam najlepsze doswiadczenia. Zadnych uwag W TEJ KWESTII. W przeciwienstwie do wielu innych sklepow, branza obuwnicza tu kroluje. Oczywiscie, nie twierdze, ze MM jest doskonaly, swoja liste zastrzezen do tego sklepu bym stworzyl, calkiem dluga, ale akurat reklamacji bym tam nie wpisal. > i z nich korzystać prawda w/g Ciebie jest to OK Tak, jest OK. Ze zgodziles sie podpisac umowe cywilno-prawna zakupu komorki, i cie to do czegos zobowiazuje. Ciebie, i sklep. Jesli uwazasz, ze zlamano twoje prawa - to idz do sadu, a nie strzepisz jezyk o jakies bzdury na tym forum. Jesli zostal zlamany JAKIKOLWIEK punkt prawa (bodajze kodeksu cywilnego), to sad przyzna ci racje. Jesli nie - to nie licz, ze przecietny sklep postapi lepiej, bo te akurat mocno trzymaja linii wyznaczonej przez prawo i rzadko kiedy poczyniaja od tej linii ustepstwa na korzysc klienta. Ale po co, prosciej na forum poszczekac, naiwni uwierza, sedziowie raczej nie... > nie.Wypisujesz tu bzdury co by by mogło być a nie było. A co by moglo byc? Jak na razie, to bzdura sa twoje roszczenia, albo je bzdurnie przedstawiles... > Ja dość jasno opisałem moją sprawę Jesli ja dobrze zrozumialem, to sklepowi w tej kwestii przyznaje racje. Chciales zaje-fajna komorke, nie wiedzac czego oczekujesz, zle wybrales, kupiles, a teraz sie okazala zaje-nie-fajna i chcialbys inna. A jutro byc moze sie okaze, ze znowu zle wybrales, i moze znowu bedziesz chcial inna zaje-nie-fajna? > trzeba tylko ludzkiego spojrzenia i rozsadku? Kupiles - to kupiles, komorka jest sprawna, wiec czego oczekujesz? Jak widac, nawet w firmowym serwisie sie poznali na tobie, i ci kit wcisneli, zeby ci tylko bylo milo, ze oni cie tak dobrze potraktowali. Tak samo cie zlali, jak MM, tylko ladnie w kolorowy papierek zawineli. A nie sugerowali, ze jakbys nosil sweterki w pionowe paski na koszule w poziome paski to bys mial lepszy zasieg? Tylko bys musial nosic komorke na wysokosci przeciecia paskow, bo tam fale interferuja? A nie, zapewne sie domysili, ze to za trudne slowo dla ciebie ;) > taniej sensacji.Myślę że lepiej zapoznaj z tym regulaminem bo swój > kodeks cyw możesz sobie włożyć między bajki, Ty mozesz sobie wlozyc, ja tam wole go uzywac, gdy jest potrzebny. Bo od niego odstepstw zadnym regulaminem nie ma, podobnie jak od innych kodeksow. A co, jakby sobie w regulaminie napisali, ze maja prawo zaciukac siekierka kazdego natretnego klienta, to KK przestaje obowiazywac? A jak zapisza w regulaminie pracy, ze nie placa pracownikom, to nie musza placic? > o ile dobrze pamiętam to każdy towar zakupiony > można zwrócić w ciągu 3-5 dni Zdaje sie, ze: a) 7 dni, nie 3-5, b) dotyczy to zakupow wykonanych POZA SIEDZIBA SPRZEDAWCY czy jakis podobny zapis? a wiec od domokraznych sprzedawcow, przez internet, itp. > obecnie dopisano tam że można zwrócić ale zależy > to od dobrej woli sprzedawcy. Oj, sadzac po zdolnosciach, to z ZG jestes. Tylko tam takich dobrych kabareciarzy maja ;) A na powaznie - mozesz znalezc ten zapis? Bo rozne absurdy w polskim prawie widzialem, ale takiego "nic" to jeszcze nie. Bo prawo "za dobra wola sprzedawcy" to i bez tego zapisu zawsze miales, wiec taki punkt nie wnosilby NIC. Ale w pewnych okolicznosciach to miales prawo zwrotu niezaleznie od woli sprzedawcy - tylko trzeba spelnic pewne warunki. Ale MM nie sprzedaje wysylkowo, wiec sie nie zalapujesz. > Gdy takiej woli brak to na pewno nie jest to winą > klienta. Dobra wole mozna miec, ale gdy obydwie strony ja maja. Gdy jedna ma postawe roszczeniowa zamiast checi kompromisu, to niech nie liczy na to, ze druga bedzie posluszna jak to ciele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: *.access.telenet.be 23.11.08, 23:19 moj maz pisal po flamandzku,adres znajdziesz na stronie MM,zamiana-w Belgii dziala bez problemow i to wlasnie "ktos" pracujacy wczesniej w MM doradzil.... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty 23.11.08, 23:39 "...czy skarga taka może być napisana w Polskim języku??" "...moj maz pisal po flamandzku..." ... i wszystko jasne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: MEDIA MARKOT... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 13:50 zetkaf;Widać niewiele zrozumiałeś z tego wszystkiego co napisałem coś chcesz udowodnić nie wiadomo co,daj sobie na luz, twoje filozofie na nic przydadzą się przyszłym klientom MM.Nie każdy najpierw zapoznaje się z tajnikami regulaminów wew sklepów a później dokonuje zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: MEDIA MARKOT... 24.11.08, 14:35 > zetkaf;Widać niewiele zrozumiałeś z tego wszystkiego co napisałem > coś chcesz udowodnić nie wiadomo co Albo ja niewiele zrozumialem o co ci chodzi - wiec wytlumacz, albo twoje zadania sa jakies paranoiczne - i wtedy zaden sklep nie postapi lepiej. Jesli chodzi o moja filozofie, to w MM pare razy kupowalem, reklamacje niestety tez mi sie zdarzylo zalatwic (bo jak nie mialem zastrzezen co do sposobu zalatwienia, tak reklamacja z zalozenia to niestety - ze sie zdarzylo, choc to i najlepszym sie zdarza), a o jakims regulaminie dowiedziales sie w tym watku. Zdarzalo mi sie tez brac towar na probe - wystarczylo WCZESNIEJ spytac sprzedawce, jak wyglada takie testowanie, jak szybko mam go oddac jak sie nie sprawdzi (bo za pol roku nikt nie przyjmie po "testach"), inne papierki (bo np. podbicie gwarancji oznacza bezpowrotna strate szans na wymiane) i inne (np. koniecznosc zwrotu w opakowaniu w miare mozliwosci nienaruszonym) - nic nie wgryzalem sie w regulamin, spytalem sprzedawce i zrobilem dokladnie tak jak mowil. I czasem oddawalem testowany sprzet i nie bylo problemow. Wiec moze jednak to w Tobie lezy zrodlo problemu, a nie w sklepiej. A teraz boisz sie do tego przyznac... A z regulaminow sklepow - znam tylko Kodeks Cywilny, i guzik mnie obchodza regulaminy. Gorzej mnie potraktowac nie moga, a lepiej - jak mnie potraktuja, to nie bede sie czepial, czy to zapisali w regulaminie, czy nie ;) > twoje filozofie na nic przydadzą się przyszłym klientom MM Przydadza sie WSZYSTKIM klientom sklepow. Ze sie zastanowia, co jest normalne, a co jest wygorowanym fiu-bzdziu klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: MEDIA MARKOT... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 20:15 >(bo np. podbicie gwarancji oznacza bezpowrotna strate szans >na wymiane) NO wreszcie cenna uwaga dla klientów MM.Tylko czy klient ma na to wpływ?być może tak ale nie mógłby uruchamiać sprzętu sprawdzając jego sprawność na miejscu.Poza tym ma to i swój minus bo gdyby np dany sprzęt popsuł się za miesiąc nie wiem czy podbili by ci wtedy gwarancję.Jeżeli chodzi o wew przepisy to np jest wyszczególniona lista towarów która nie podlega zwrotom wymianą itd m/in na tej liście są tel kom,dlaczego te art są a inne nie niewiadome jest dla klienta.Dlatego trzeba zapoznać się najpierw z regulaminami sklepu a następnie zrobić zakup w tym sklepie aby potem nie mieć problemów i o tym napisałem w swoim 1 poście. Natomiast osobną sprawą jest potraktowanie mnie przez personel tego sklepu,ale tu już raczej chodzi o kulturę osobista poszczególnych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: MEDIA MARKOT... 24.11.08, 21:18 > na miejscu.Poza tym ma to i swój minus bo gdyby np dany sprzęt > popsuł się za miesiąc nie wiem czy podbili by ci wtedy > gwarancję. Ech, czy ty kiedykolwiek kupowales w MM? Tam co drugi reklamujacy klient podbija gwarancje dopiero w momencie reklamacji, notabene majac paragon i niepodbita gwarancje da sie zalatwic reklamacje. > Jeżeli chodzi o wew przepisy > to np jest wyszczególniona lista towarów która nie podlega zwrotom > wymianą itd > m/in na tej liście są tel kom Wiesz, nie dziwi mnie to. Ale mysle, ze mozna by sie dogadac na zasadzie, ze bierzesz kom na jeden dzien "na testy" i oddajesz, jesli sie okaze, ze np. nie ma zasiegu w twojej okolicy, a inna komorka ma. > klienta.Dlatego trzeba zapoznać się najpierw z regulaminami sklepu > a następnie zrobić zakup w tym sklepie Mozna sie nie zapoznawac z regulaminem i wogole nie brac pod uwage opcji wymiany, ktora jest tylko dobra wola MM, i malo ktory inny sklep daje taka opcje. Btw, zamiast czytac regulaminu, mozna sie ugadac ze sprzedawca - albo ci poda, jak to zalatwic regulaminowo (nie daj Boze podbic od razu gwarancje - zreszta normalnie ten sklep zaleca zabrac do domu, sprawdzic czy dziala - dopoki nie podbijesz, mozesz zwrocic towar jako niesprawny, jak podbijesz, pozostaje tylko reklamacja), albo "sie dogadasz" pozaregulaminowo. > aby potem nie mieć problemów i o tym napisałem w > swoim 1 poście. Zeby nie miec problemow, wystarczy odrobina rozsadku i ODWAGI... spytania sprzedawcy. Poinformowania, ze tym razem to nie jest zwykly zakup, ale wypozyczenie na testy. Ale skoro wolisz pojsc do innego sklepu, ktory nie powolujac sie na zaden regulamin odrzuci kazda taka prosbe, niz pojsc do sklepu, ktory pozwoli ci na takie rzeczy pod warunkiem zgodnosci z regulaminem... No coz, ja wole miec lepsze warunki wynikajace z regulaminu, niz gorsze bez jego czytania. > Natomiast osobną sprawą jest potraktowanie mnie przez personel > tego sklepu,ale tu już raczej chodzi o kulturę osobista Najlepiej, to cie potraktowali w Nokii. Pieknie zbyli jak idiote - ale KULTURALNIE ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: MEDIA MARKOT... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 22:47 Ech, czy ty kiedykolwiek kupowales w MM? Tam co drugi reklamujacy > klient podbija gwarancje dopiero w momencie reklamacji, notabene > majac paragon i niepodbita gwarancje da sie zalatwic reklamacje. Ciekawe jak by to wyszło gdybyś?;po 23 miesiącach zgłaszał sprzęt do reklamacji który nie jest już produkowany od roku z datą sprzedaży 11mcy później??to po pierwsze a po drugie jeśli uruchamiasz sprzęt na miejscu gwarancję podbijają od razu. > Zeby nie miec problemow, wystarczy odrobina rozsadku i ODWAGI... > spytania sprzedawcy. Poinformowania, ze tym razem to nie jest zwykly > zakup, ale wypozyczenie na testy. Ale skoro wolisz pojsc do innego > sklepu, ktory nie powolujac sie na zaden regulamin odrzuci kazda > taka prosbe, niz pojsc do sklepu, ktory pozwoli ci na takie rzeczy > pod warunkiem zgodnosci z regulaminem... No coz, ja wole miec lepsze > warunki wynikajace z regulaminu, niz gorsze bez jego czytania. No właśnie nie wiem jak byś to załatwił jak sprzedawców jest kilku na różnych zmianach a reklamacje to zupełnie inni ludzie inny dział może jeden kierownik ale zmieniający zdanie raz obiecuje pomoc i rozwiązanie problemu innym razem cię olewa.A sklepy czy sklepiki w których można się dogadać na ew testy jak piszesz są ,ale na pewno nie jest to MM może tam gdzie ty kupowałeś tak było ale nie jest to regułą że tak jest wszędzie. > Najlepiej, to cie potraktowali w Nokii. Pieknie zbyli jak idiote - > ale KULTURALNIE ;) Tak sądzisz? a ja uważam że sami z siebie zrobili idiotów.Bo nie wszyscy muszą być alfą i omegą w każdym temacie.Pewnie też nie zoperował byś np wyrostka robaczkowego? Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: MEDIA MARKOT... 25.11.08, 10:22 > Ciekawe jak by to wyszło gdybyś?;po 23 miesiącach zgłaszał sprzęt > do reklamacji który nie jest już produkowany od roku z datą > sprzedaży 11mcy później?? Jesli mialbys paragon? Btw, wymyslasz problemy - czy mozesz pokazac jedna konkretna osobe, ktorej odmowili podbicia gwarancji, mimo iz miala paragon? Bo ja tez moge powiedziec, ze w euro czy innym marsie to sa ch..., bo w takiej sytuacji byc moze by nie przyjeli reklamacji, a karte i paragon uznaliby za falszywke... > pierwsze a po drugie jeśli uruchamiasz sprzęt na miejscu gwarancję > podbijają od razu. No coz, rozpakuj plazme 42 cale na miejscu, sprawdz KOMPLEKSOWO (wlacznie z dzialaniem wszystkich przyciskow pilota, regulacja basow, tonow niskich, kontrastu, odbieraniem sygnalu z kablowki, itp.), i zapakuj z powrotem? > No właśnie nie wiem jak byś to załatwił jak sprzedawców jest > kilku na różnych zmianach a reklamacje to zupełnie inni ludzie Po pierwsze, nie reklamacje - dogadalem sie na zwrot, to nie ide na reklamacje. Nie zauwazasz roznicy? Po drugie, ludzi jest wielu, na roznych zmianach - ale... ale sie dogaduje, oddaje jutro o 14-ej, to sie dogadalem z facetem, i on bedzie o 14-ej. Albo sie dogaduje na 18-ta. Btw, czesto takie dogadanie sie - to jest po prostu wytlumaczenie przez tego pracownika, co w regulaminie jest, i pojdziesz do kogokolwiek i zalatwi cie tak samo. Ty nie musisz wiedziec ze to wynika z regulaminu - sprzedawca to wie, i mowi ci, ze jak nie podbijesz gwarancji, nie porysujesz tego czegos, zapakujesz ladnie do opakowania (wlacznie z woreczkami, ktore byly) to ci to przyjma - i przyjmie ci to kazdy. Albo ci powie - ktos inny ci tego nie przyjmie, przyjdz jak na bede na zmianie, godz. 14-20. Problem? ty masz jakas fobie przed rozmawianiem z ludzmi? > ale zmieniający zdanie raz obiecuje pomoc i rozwiązanie problemu > innym razem cię olewa. Sorry, ale jeszcze nigdy nie mialem tak, zebym sie z kims dogadal, a potem z tego nic nie wyszlo. Owszem, istnieje taka teoretyczna mozliwosc... jak sie umawiasz z dziewczyna do kawiarni, tez moze nie przyjsc. bedziesz nagrywal wszystkie swoje rozmowy? A potem taka dziewczyne do sadu podasz, ze nie przyszla? > A sklepy czy sklepiki w których można się dogadać na ew testy jak > piszesz są Roznie z tym bywa, czesto dwa sklepy tej samej firmy w jednym miescie inaczej cie potraktuja. Chyba, ze regulamin im to narzuca - wtedy ten zly, niewdzieczny regulamin staje po TWOJEJ stronie. Ale to jest ich DOBRA WOLA, na ktora trzeba zasluzyc. M.in. poprzez spelnienie pewnych warunkow. Nie podoba sie - pozostaje wersja minimalistyczna, znaczy nie ma testow. My idziemy ci na reke, bo pozwolimy ci na testy - ale tylko pod pewnymi warunkami. Znaczy, dajemy ci palec, a nie cala reke. Chcesz cala reke - wynocha, nie oddamy, wystarczy ci pales - to bierz tylko palec i nic wiecej. > ale na pewno nie jest to MM Nie klam. MM sie zgadza na takie rzeczy. A ze ty masz fobie odnosnie rozmow z ludzmi, sam tworzysz hipotetyczne problemy tam, gdzie nie istnieja? A wogole, to w MM moga ci dac pala w leb jak sie o cos spytasz? A w marsie nie moga? > może tam gdzie ty kupowałeś tak było ale nie > jest to regułą że tak jest wszędzie. No coz, ja widze wine po twojej stronie, nie sklepu. Wydaje ci sie, ze ci nie wiadomo jakie cuda na kiju naleza, i probujesz je wymusic. Zamiast o nie poprosic. To nie budzi checi kompromisu... > Tak sądzisz? a ja uważam że sami z siebie zrobili idiotów. Po prostu musieli cos powiedziec, bo niekulturalnie bylo cie splawic. Zobaczyli, ze trafili na ignoranta, to i sposob byl prosty. Oczywiscie, mogliby ci powiedziec, ze wszystko jest ok - ale ze zobaczyli pieniacza, ktoremu sie duzo zdaje, a nic nie wie - to woleli poudawac ze cos robia, wcisnac tekst dla idioty i miec spokoj. Bo cos mi sie wydaje, ze jakby ci powiedzieli prawde, ze jest ok i sie czepiasz - to bys po nich pojechal jak po MM. > być alfą i omegą w każdym temacie.Pewnie też nie zoperował byś np > wyrostka robaczkowego? Sorry, nie rozumiem aluzji - nie operuje ludzi. Btw, jesli przychodzi gosciu do lekarza, wmawia, ze ma niewiadomo jaki bol glowy, ze on musi sie leczyc, lekarz robi jedne badania, drugie, i nic - to mu wcisnie jakies nic nie warte witaminki, zeby splawic pacjenta. Bo jak leczyc chorobe ktorej nie ma? Albo wytnie ci ten wyrostek - a co tam, spokoj bedzie od pacjenta, a przeciez nie zaszkodzi. Ze nie pomoze? Nie wazne, pacjenta sie splawi... Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Rozsadne podejscie 24.11.08, 22:00 Burzy sie xyz, wiec moze zaproponuje inne podejscie do kupna/sprzedazy, zaoszczedzi wam klopotow. Po pierwsze, ustalmy co jest sprzedaza i jakie sa wymagania minimalne. Kazdy sklep je musi spelnic, i basta, i regulaminy moze sobie pisac, tego nie obejdzie. Co trzeba dodac, ze wiele sklepow na podejsciu minimalnym konczy. Przychodzisz, patrzysz co jest, patrzysz, co napisali, wybierasz. Wychodzisz z tym do kasy, placisz za to, wychodzisz ze sklepu. Do sklepu wracasz w trzech przypadkach: - chcesz kupic cos kolejnego - ten pomijam bo sie nie tyczy tej sprzedazy ;) - sprzet "sie popsul", nie dzialal od poczatku, itp. - procedura reklamacyjna. - sprzet nie jest zgodny z opisem - mial byc czerwony, a jest niebieski, mial miec aparat 5,2mlnpix, ma tylko 3,2, itp. Wtedy nalezy sie zwrot gotowki, dopuszcza sie (ZA ZGODA KLIENTA) inne formy rekompensaty. I koniec. Nie ma, ze komoreczka sie nie podoba, ze "ja chcialem z aparatem, a ta nie ma aparatu" - nie pisalo na kartce, ze ma aparat, to twoj problem, trzeba bylo brac inna. Nie chciales czerwonej - twoj problem, wszystkie Red Moon tak maja, trzeba bylo sobie wybrac Blue Orgasm ;) To jest standard minimalny. Zadne regulaminy, bzdety, bajery go NIE ZNIOSA. Jest tez "cos wiecej". To cos wiecej to "dobra wola jednej ze stron" (np. sklepu). I nie oczekuj ze dostaniesz "cos wiecej". Zaproponuj, spytaj, jakie sa mozliwosci - albo ci one odpowiadaja, i dostajesz "cos wiecej" na zaproponowanych warunkach (np. mozliwosc oddania telewizora bo sie ugina stolik - ale pod warunkiem ze nie podbijesz karty; niektore sklepy wymagaja np. platnosci gotowka, a nie karta, itp.)), albo sie nie zgadzasz i nie kupujesz. Ale jedna rzecz jest wazna: NAJPIERW pytasz, a dopiero potem, jak sie dogadasz, kupujesz. Jesli sie dogadales, a potem cie zlali - to juz gnoje w sklepie, buractwo nalezy tepic (i pala go, pala, go pala przez leb, tak polskie dresiarstwo wytepia ten chlew ;). Ale jesli ty sobie cos kupiles, a potem przyszedles, ze ci sie nalezy wymiana - patrz wymagania minimalne. Nie dogadales sie, to miej pretensje do siebie. NAJPIERW sie dogaduj, potem kupuj. Nigdy nie narzucaj swojej woli drugiej stronie - atak budzi kontratak, i kazda ze stron przegrywa. Mysle, ze takie podejscie pozwoli na rozwiazanie problemu jakichs smiesznych regulaminow, bzdetow, pie... itp. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty 25.11.08, 10:38 pooglądałam zdjęcia z otwarcia i stwierdzam, że mam w nosie wyścig telewizorów ;) mam duży i taki będę miała, aż padnie :) co roku mam niby zmieniać? wole pojechać w góry :) zadziwia mnie podejście ludzi wolą mieć nowy telewizor, lodówkę z kostkarką, ale na urlop nie jeżdżą, bo czasu nie mają każdy ma swoje priorytety Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty 25.11.08, 11:11 > zadziwia mnie podejście ludzi > wolą mieć nowy telewizor, lodówkę z kostkarką, ale na urlop nie > jeżdżą, bo czasu nie mają Bo widzisz, do domu mozna zaprosic, pokazac duzy telewizor, pochwalic sie - a urlop co? Nie widac ;) Ale zmieniaja sie priorytety, aparaty cyfrowe sie upowszechniaja, mozna "pokazac urlop", to i ludzie zaczeli wyjezdzac. I coraz lepsze cyfrowki kupowac - myslac, ze to brak umiejetnosci i checi nauki zastapi. Wazne, ze moga powiedziec, ze cyfrowke tez maja zaje- fajna... A dla mnie wazne jest to, ze jak przywioze zdjecia z urlopu (zrobione na cyfrowce zacofanej juz o 3-4 technologie - znaczy ja mam wersje 2, sprzedaja juz 5 czy 6) to juz pare osob zartuje, ze nie jezdzi beze mnie na urlop, bo oni tez chca takie dobre zdjecia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 17:06 Hmm zetkaf Twoje teorje jak widzę nie znają granic,niestety gorzej to wszystko wygląda w praktyce.Ale cóż jak widać lubisz dużo pisać na forum nieważne że bez sensu ważne że dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty 25.11.08, 17:21 > Hmm zetkaf Twoje teorje jak widzę nie znają granic,niestety gorzej > to wszystko wygląda w praktyce. Jakos ja nie miewam problemow, to ty dales sie glupio wkopac. Moze uwierz tym, ktorym jakos wychodzi praktykowanie zarowno teorii, jaki i teorji wszelakich. A jesli chodzi o pisanie bez sensu - to ty napisales posta, nie piszac nic konkretnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 18:24 Jakos ja nie miewam problemow, to ty dales sie glupio wkopac. Moze uwierz tym, ktorym jakos wychodzi praktykowanie zarowno teorii, jaki i teorji wszelakich. A jesli chodzi o pisanie bez sensu - to ty napisales posta, nie piszac nic konkretnego.Tak Dałem się wkopać głupio bo przed zakupem nie zapoznałem się z reg wew MM. To rzeczywiście moja wielka wina??Nie znałem też kodeksu cyw .Przepisów Urzędu ochrony konkurencji i konsumentów o sprzedaży konsumenckiej.Ustawy z dn 27 lipca2002r o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie kodeksu cyw z dn 5 września2002r (Dz.U. Nr141 poz 1176.ze zm)i to też moja wielka wina.???Post bez konkretów?też moja wielka wina (przepraszam szanownych forumowiczów)Coś jeszcze pominąłem?A tak na poważnie to zostańmy przy własnych zdaniach i koniec dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty 26.11.08, 15:28 > Tak Dałem się wkopać głupio bo przed zakupem nie > zapoznałem się z reg wew MM. Nigdy sie z nim nie zapoznalem, nawet nie wiedzialem, ze jest. I mnie jakos nigdy nie wydymali jak Ciebie... Dzisiaj... tez nie zapoznalem sie z regulaminem kolejnego sklepu, spytalem sprzedawczyni czy moge wziasc cos na probe i jak bedzie zle, oddam tego samego dnia. Oddalem, bez problemu. I znowu moje teorie jakos sie sprawdzily, po raz kolejny dostalem cos wiecej niz "opcja minimalna" i nie bylo zadnych problemow. Ty pewnie w mojej sytuacji pomstowalbys na ten sklep - bo znowu bys, zamiast spytac i uprzedzic, kupil i potem na wszystkie strony swiata klalbys regulamin i sklep, ze sie "nieuczciwie" na jakies "wredne" regulaminy powoluje. Ja regulaminu nie znalem, dogadalem sie, i nie psiocze - czyje teorie sa praktyczniejsze? Kto wychodzi zadowolony z zakupow, a kto nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frn Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 12:32 WIĘKSZOŚĆ POZYTYWÓW NA TEMAT MM PISZĄ TU ICH PR-OWCY :) ALE I TAK SIĘ NIE UDA: 1) NOTEBOOKI SPRZEDAWANE NA OTWARCIU W ZG (ACER-999) SĄ PO NAPRAWIE PRODUCENCKIEJ !!! (PATRZ DATA PRODUKCJI HEHE) 2) W NIEDZIELĘ MM W GORZOWIE BĘDZIE ZAMKNIĘTY Z POWODU INWENTARYZACJI: ROBIĄ TO CO NA OTWARCIU KAŻDEGO MM W POLSCE - ZWOŻĄ NIESPRZEDAJĄCY SIĘ SPRZĘT Z POZOSTAŁYCH NA OTWARCIE - BO TAM PRAWIE WSIO SIĘ SPRZEDAJE A POTEM PO REMANENCIE ROZWOŻĄ RESZTKI Z POWROTEM !! 3) EURORTVAGD MIAŁ WIĘKSZOŚĆ PROMOCYJNYCH TOWARÓW Z MM W LEPSZYCH CENACH A IDIOCI I TAK RZUCILI SIĘ NA MM BO TAAANIO :):) REASUMUJĄC - MM - TYLKO DLA IDIOTÓW :P POZDR. DLA NORMALNYCH (CZYTAJ NIE DAJĄCYCH SIĘ NABIĆ W BUTELKĘ I NIELUBIĄCYCH SPAĆ W AUTACH BO TV JEST 20 ZŁ TAŃSZY OD KONKURENCJI) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.08, 17:11 Dzisiaj... tez nie zapoznalem sie z regulaminem kolejnego sklepu, spytalem sprzedawczyni czy moge wziasc cos na probe i jak bedzie zle, oddam tego samego dnia. Oddalem, bez problemu. I znowu moje teorie jakos sie sprawdzily, Weź przestań bajerować chłopie wziąć se możesz i oddać też,Gorzej jak kupisz oddać też możesz ale odzyskać swoją kasę to już całkiem co innego.Spróbuj tak w MM a się zdziwisz cała procedura zwrotu towaru to nie tylko ludzie lecz cały system, więc przestań pisać bzdury o twoich chorych teoriach. Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty 27.11.08, 08:34 > Weź przestań bajerować chłopie wziąć se możesz i oddać też,Gorzej > jak kupisz > oddać też możesz ale odzyskać swoją kasę to już całkiem co > innego.Spróbuj tak w MM a się zdziwisz cała procedura zwrotu > towaru to nie tylko ludzie lecz cały > system, więc przestań pisać bzdury o twoich chorych teoriach. System - jest dla ludzi, a nie ludzie dla systemu. W MM w Szczecinie dwukrotnie oddawalem sprzet, zdarzylo sie reklamowac - w pierwszych przypadkach dostalem zwrot pieniedzy w ciagu 10 minut (z czego 2 minuty trwalo wyrazanie zgody, pozniej musieli sobie wewnetrzne papierki wypisac, a najdluzej to szukali gotowki, bo w kasach akurat z drobnymi bylo ciezko), przy reklamacji dostalem wybor - brak opcji naprawy, wymiana na nowe lub zwrot gotowki. Reklamacja trwala ciut dluzej - bo musieli zgarnac ochroniarza, zeby uprzedzic ochroniarza, ze bedziemy wychodzic bez placenia, a akurat sie wszyscy porozchodzili. No coz, widac moje metody lepsze od waszego czytania i tendencyjnego interpretowania (co mi sie nalezy i co sklep musi zrobic?) regulaminow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obi Re: Sklep Media Markt w Gorzowie już otwarty IP: 62.69.218.* 28.11.08, 18:59 Frn,zamiast wypisywać głupoty weż się lepiej do roboty w tym euro agd,zacznij sprzątac i wycierać kurze .Teraz będziesz miał bardzo dużo czasu,tylko uważaj obroty spadną i może być redukcja.Bat sobie kręcisz człowieku.Po takich informacjach napewno pójdę do MM,żal co niektórym dupę ściska. Odpowiedz Link Zgłoś