Dodaj do ulubionych

FAKT Wybory przy piwku w gorzowskiej PO

06.03.09, 13:55
Co się dzieje z Młodą Platformą??? Szok!!!

www.efakt.pl/politycy/artykul.asp?artykul=42189
Obserwuj wątek
    • Gość: lulek Re: FAKT Wybory przy piwku w gorzowskiej PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 15:06
      Ładnie to tak Michal na kolegów donosić?
    • Gość: login_t Re: FAKT Wybory przy piwku w gorzowskiej PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 15:26
      nauczyciel.akademicki napisała:

> Co się dzieje z Młodą Platformą???

Się starzeje.
      Gdyby byli naprawdę młodzi - wciągaliby ścieżkę.
    • redcloud Re: FAKT Wybory przy piwku w gorzowskiej PO 06.03.09, 16:15
      nauczyciel.akademicki napisała:

> Co się dzieje z Młodą Platformą??? Szok!!!

Hej nauczycielu! ile ma miec lat czlonek PO zeby mogl sie napic piwa?
      howgh
      • Gość: hektor Re: FAKT Wybory przy piwku w gorzowskiej PO IP: *.gorzow.mm.pl 06.03.09, 21:55
        Osobiście nigdy nie słyszałem o tym żeby członek pił piwo?!
        Za to wiem że świetnie sprawdza się w innej całkiem przyjemnej roli-
        panie mogą potwierdzić.
        Natomiast teraz okazało się że sprawcą ich bujnej wyobraźni w
        wymyślaniu różnych ulicznych akcji jest chmiel.
        Czyżby na trzeźwo już nic nie można wymyślić?
        Nowa nazwa dla bojowców z PO brzmi -młodzi "PO-PIWIE"
        • Gość: Żanna Re: FAKT Wybory przy piwku w gorzowskiej PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 20:39
          hektor:
          "Osobiście nigdy nie słyszałem o tym żeby członek pił piwo?! Za to
          wiem że świetnie sprawdza się w innej całkiem przyjemnej roli- panie
          mogą potwierdzić."

Od Twoich błyskotliwych uwag to dopiero wszystkie członki mogą
          rozboleć. A poza tym: jaka przyjemność, hektorku, u Ciebie to się
          nazywa chyba... prokreacja? ;-)
          • Gość: hektor Re:zamiast o PO -piszę do Żanny to. IP: *.gorzow.mm.pl 08.03.09, 15:50
            Żanna - zdrobnienie od Marzanna?!
            Musisz bardzo na siebie uważać ponieważ, zgodnie z pogańska tradycją
            niebawem odbędzie się ceremonia topienia Marzanny - oczywiście
            niczego nie przesądzam.
            Co do krytyki prokreacji,uważam że jest nieuprawniona - brak
            odczuwania przyjemności raczej trzeba przypisać zapłodnieniu in
            vitro!
            Ponieważ prokreacja zwykle jest wielką przyjemnością,która niesie w
            sobie podwójną korzyść - przyjemność i trwały pożytek.
            Wszystkiego Dobrego z Okazji Święta Kobiet - o ile jesteś kobietą?!.
            • Gość: Żanna Uwaga! do hektora! widzi??? ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 17:52
              :zamiast o PO -piszę do Żanny to.

hektorku, wiiiiiiiidzęęęęęęę ;-)
              nie krytykowałam prokreacji jako takiej, przeczytaj raz jeszcze! ;-)

"prokreacja zwykle jest wielką przyjemnością,która niesie...
              przyjemność i trwały pożytek."

dzidziusia nazywasz trwałym pożytkiem, tak? ;-)

"Musisz bardzo na siebie uważać"
              czy mógłbyś udzielić praktycznych porad co do sposobu, oraz
              dookreślić, jak bardzo muszę? ;-)

"o ile jesteś kobietą"
              bo, że co? nie jestem dość milusia? piszesz "kobietą",
              myślisz "kobietką"?;-))))))
              • e_werty Re: Uwaga! do hektora! widzi??? ;-) 08.03.09, 18:05
                "...dzidziusia nazywasz trwałym pożytkiem..."

... jako słodki miodzio jest pozytkiem - czy trwalym? watpię -
                dorosle "pozytki" to prawie zawsze skwaśniałe nieużyki.

Hektar jest tego przykładem...
              • Gość: hektor Re: Uwaga! do hektora! widzi??? ;-) IP: *.gorzow.mm.pl 08.03.09, 21:44
                Skończył już mi się - tusz w mym długopisie
                jak zrozumieć Zanne -lub tylko Marzanne?
                Chyba Cię zaproszę -najpierw kupę wannę.
                Całkiem serio.
                Nawet się nie dowiedziałem jak brzmi twoje prawdziwe imię.
                - jako że wyglądasz mi na postępową euro-babeczkę postanowiłem
                napisać na temat pogańskich obrządków troszeczkę -myślałem zatem że
                wszystko w porządku -zdaje się że poległem akurat na tym wątku.
                Natomiast co do twego odniosę się uważania - żart miał być jeno tylko
                ot i cała historią nieskomplikowana.
                Przepraszam jeśli zrozumialaś opacznie.
                P.S
                Nie masz wrażenia - że ktoś nas czyta?

• e_werty Re: Uwaga! do hektora! widzi??? ;-) 08.03.09, 21:51
                  "...ktoś nas czyta?"

... "milijony"!!!

nie wyłaczjac Jony!
                • Gość: Żanna Re: Uwaga! do hektora! widzi??? ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 22:14
                  hektor:

"najpierw kupę wannę."

czy powyżej brak "w"??? ;-))))))))))

"jako że wyglądasz mi na postępową euro-babeczkę..."

postępowe babeczki tolerują tradycyjne placuszki ;-)

"Przepraszam jeśli zrozumialaś opacznie."

wszystko ok :-)))
                • surma_bojowa Re: Uwaga! do hektora! widzi??? ;-) 09.03.09, 00:04
                  O qrde, hektar się wstydzi, ale twardo do rymu pisze, więc chyba zakochał się w
                  Żannie!
                  Byłbym zazdrosny, jeśli ze wzajemnością!
    • Gość: trawan Re: FAKT Wybory przy piwku w gorzowskiej PO IP: *.gorzow.mm.pl 06.03.09, 21:42
      Jak sie domyslam chodzi tu o to gdzie oni pili to piwo. - wybory w
      kole. !!

• Gość: emsiziomal Re: FAK co to za nauczyciel akademicki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 10:12
        ...który czyta fakt.....
        Napisałbym o tempora o mores...ale pewnie nie zrozumie.
        Smutne to w sumie.
        • nauczyciel.akademicki Re: FAK co to za nauczyciel akademicki... 07.03.09, 11:18
          hej emsiziomal

Taki sam nauczyciel akademicki czyta Fakt jaki emsiziomal interesuje się łaciną...

Co do meritum to gó...arze z rządzącej Polską partii piją alkohol podczas wyborów władz ... i to jest skandal. Tym bardziej, że nie są to przypadkowe postacie ale "ważne" osoby pracujące dla "ważnych" osób... i to jest jeszcze większy skandal.
          • Gość: hektor Re: FAK co to za nauczyciel akademicki... IP: *.gorzow.mm.pl 07.03.09, 14:02
            Trzeba młodych wytłumaczyć.
            -rozmawiali o eutanazji - na trzeźwo się nie da.
            -dyskusja o in vitro - przy alkoholu o zapłodnieniu?! - ekscytujące!
            -o Cimoszewiczu już przefarbowanym na barwy PO- trudno to przyjąć do
            wiadomości na trzeźwo.
            -o kondycji Gorzowskiego Szpitala - na trzeźwo to horror.
            - może zainwestowali w akcje browaru i postanowili reklamować swój
            ulubiony produkt.
            Pewnie za jakiś czas bohaterowie tego zdjęcia pojawią się na innym
            zdjęciu tym razem zamiast obecnie obrzydzonego piwa będą w dłoniach
            trzymać szklanki pełne mleka - głosząc hasło PO-MLEKO - dla
            wszystkich.
            Ale całkiem serio to niektórzy potrzebują viagry - a inni piwa!
            PO- kój z Wami.
          • Gość: emsiziomal Re: FAK co to za nauczyciel akademicki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 00:52
            Co innego być nauczycielem akademickim i wiedzę o świecie czerpac z faktu......a
            co innego być emsiziomalem i posługiwać się ...może nie biegle ...ale zawsze
            łaciną i to klasyczną ...nie na poziomie końskiej uczelni.
            :)
      • Gość: nicelus Re: FAKT Wybory przy piwku w gorzowskiej PO IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.09, 03:44
        trawan napisał:

> Jak sie domyslam chodzi tu o to gdzie oni pili to piwo.
        > - wybory w kole. !!

nie chodzi o miejsce i nie chodzi o piwo. przypuszczalnie chodzi o to, że nie
        wygrali wyborów ci, którzy biegali PO polu i pili kakao.

• e_werty Oburzajace!!! 07.03.09, 21:01
      "Co się dzieje..."

... dlaczego Łysy pod Filarami podaje młodym piwo?
      Co na to ustawa o... itd.?

Wszystko przez Bogusia!
    • Gość: nicelus Re: FAKT Wybory przy piwku w gorzowskiej PO IP: *.gprs.plus.pl 08.03.09, 00:12
      nauczyciel.akademicki napisał: "...ważne osoby..."

A cóż to za "ważne" osoby są na zdjęciach i dla jakich "ważnych" osób pracują? Bo ja widzę tylko grupkę kompletnie nieznanych szczeniaków bawiących się w politykę i chlejących piwko przy okazji?
      • Gość: nicelus Re: FAKT Wybory przy piwku w gorzowskiej PO IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.09, 00:27
        ładnie to tak michał, pod innych się podszywać?

> A cóż to za "ważne" osoby są na zdjęciach i dla jakich "ważnych" osób pracują?
        Bo ja widzę tylko grupkę kompletnie nieznanych szczeniaków bawiących się w
        politykę i chlejących piwko przy okazji? <

gdyby tak było rzeczywiście, to byś nie poświęcał sprawie uwagi.

• budrys77 Re: FAKT Wybory przy piwku w gorzowskiej PO 08.03.09, 08:59
          Może jak za młodu nasiąkną piwem, to na stare lata nie będą takimi stetryczałymi bufonami ja większość polskich polityków w tym Nauczyciel.Akademicki:)
          Mam nadzieję, że było to polskie piwo z powodu patriotyzmu gospodarczego hehe.
          • Gość: xxx Re: FAKT Wybory przy piwku w gorzowskiej PO IP: *.gorzow.mm.pl 08.03.09, 09:17
            to oficjalnie,a nie oficjalnie,terażniejsze PO????
          • Gość: emsiziomal Czy to było polskie piwo.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 09:21
            ....czy warzone przez kapitał obcy...bo w dobie kryzysu wspierać obcych to
            pachnie dywersją!
            Swoją drogą jest jeszcze jakieś polskie piwo ? Oprócz czarnkowskiego
            • Gość: luby Re: Czy to było polskie piwo.... IP: *.cdma.centertel.pl 08.03.09, 10:03
              gratulacje dla chlopakow z Gorzowa! Tak trzymc i wspierac polskie browary:)))
              A tak serio, to nie za bardzo rozumiem oburzenie redaktora, czy picie piwa to
              zbrodnia? Nie jest tajemnica, ze wiele spotkan biznesowych czy politycznych
              konczy sie piwem, winem, a nawet czyms mocniejszym.
              • Gość: emsiziomal Re: Czy to było polskie piwo.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 10:57
                ...na forumowych spotkaniach też podobno piwko popijają.....skandal!!!
              • surma_bojowa Genius locci 08.03.09, 11:39
                Jak widać na fotce, zebranie młodych pełowiaków odbyło się klubie Pod Filarami,
                który został stworzony w czynie społecznym przez członków Związku Młodzieży
                Socjalistycznej i przez wiele lat był prowadzony przez tę organizację. Piętro
                wyżej, czyli na parterze, mieścił się Zarząd Miasta i Powiatu ZMS. Na obu
                kondygnacjach można było spotkać sporo młodzieży, która - jak to młodzież -
                myślała, zachowywała się i ubierała w miarę normalnie.

Na Moniuszki, tam gdzie teraz jest prokuratura, w czasach
                przedwojewodzkogorzowskich miał siedzibę Komitet Miasta i Powiatu PZPR.
                Pracowała w nim niesłychanie pryncypialna i zaangażowana towarzyszka J., której
                bardzo zależało na pomyślnej przyszłości Ojczyzny. A ona, znaczy ta przyszła
                ojczyzna, dokładnie taka będzie, jakie dzisiejszej młodzieży chowanie - którą to
                myśl trafnie sformułował Stanisław Staszic. Wprawdzie kiecuch, ale bardzo
                postępowy jak na swoje czasy.

Stare komuchy do dziś wspominają z rozrzewnieniem, jak towarzyszka J. - nie to,
                że składała wizyty przyjaźni w biurze czy klubie ZMS, bo na to była zbyt ważna w
                swoim mniemaniu - tylko od czasu do czasu odbywała długie spacery w okolicach
                Łaźni i bacznie obserwowała jak też ta młodzież się chowa.

Następnego dnia wzywała na dywan tego, kto tam aktualnie rządził w ZMS i
                stawiała mu twarde zarzuty, że nie bardzo. A nawet gorzej, co dokładnie widać po
                strojach i fryzurach. - Czy Wy wiecie, mówiła z troską, że towarzysz E. chodzi w
                czerwonych skarpetkach? A towarzyszka R. nosi takie mini, że pupę prawie jej
                widać... Przecież to nie licuje!

Zaprawdę, działaczom młodzieżowym nie jest lekko w żadnych czasach ;)
                • Gość: nicelus Re: Genius locci IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.09, 11:46
                  ty geniuś, loci pisze się przez jedno c.

• surma_bojowa Re: Genius loci 08.03.09, 12:31
                    Masz rację, nicelusku. Tak mnie rozrzewnił dawnych wspomnień czar, że byt c
                    namnożył się ponad potrzebę.

A przy okazji: wszystkiego najlepszego byłym, obecnym oraz przyszłym aktywistkom
                    z okazji Międzynarodowego Dnia Kobiet!
                  • Gość: Żanna Re: Geniusz leci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 18:03
                    Ty, nicceluś, jak chcesz, to ja Ci mogę wskazywać każde
                    ponadwymiarowe, nie tylko "c" w Twoich postach. ;-)
                    • Gość: nicelus genius malignus IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.09, 23:58
                      Żanna napisała:

> jak chcesz

powinno być "jeżeli chcesz".
                      "jak chcesz" - pytamy np. o pozycję.

• e_werty Re: genius malignus 09.03.09, 00:52
                        "... pytamy np. opozycję."

... z opozycja rozmawiasz?
                        • Gość: nicelus a nasz chłopak piłkę kopie ... IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.09, 13:37
                          e_werty napisał:

> ... z opozycja rozmawiasz?

ktoś musi.

www.niezalezna.pl/article/show/id/17527

• Gość: Żanna Re: genius malignus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 17:56

nicelus:
                        "jak chcesz" - pytamy np. o pozycję.

jak chcesz być taki modalny, to pytaj o sposób ;-)

malignus? chybaś w malignie! ;-)
                        • Gość: nicelus Re: genius malignus IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.09, 21:43
                          Żanna napisała:

> "jak chcesz" - pytamy np. o pozycję.
                          >
                          > jak chcesz być taki modalny, to pytaj o sposób ;-)

"jak chcesz?" - to pytanie z dziedziny kamasutry, a nie czasowników modalnych.
                          jeżeli chcę być modalny, to zakładam majtki z modalu.

• Gość: hmw HMW na emigracje do Z.G. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 12:45
                            hmw tam knuj swoje intrygi ze swoim zepsutym michałkiem.
                            kolejna prowokacja tandemu.
                          • Gość: Żanna genius kamasutrus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 18:40
                            "to pytanie z dziedziny kamasutry, a nie czasowników modalnych"

dlaczego akurat Kamasutra? a modalność nie dotyczy wyłącznie
                            czasowników. ;-)

"jeżeli chcę być"

to bądż sobie taki implikujący... jak chcesz ;-)
                            • Gość: hektor Re: kamasutrus -PO! IP: *.gorzow.mm.pl 10.03.09, 21:28
                              Cóż za uroczy pojedynek.
                              Panowie miast przyznać rację - co prawda nie co zarozumiałej białogłowie, zaczęli punktować - wytykają jej delikatnie mówiąc niestaranność i jeszcze sugerując dwuznaczność zresztą z podtekstem
                              erotycznym.,po prostu wstyd.Wstyd tym większy iż nie tak dawno
                              wręczali kwiaty i rajstopy swoim ulubionym panią - eh szkoda.
                            • Gość: nicelus Re: implikacje IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.09, 13:36
                              Żanna napisał:

> to bądż sobie taki implikujący... jak chcesz ;-)

na temat implikacji mam swoje ulubione zadanie. może potrafisz rozwiązać?

wyobraź sobie, że jesteś zamknięta w celi z której są dwa wyjścia: jedno wiedzie
                              na wolność, drugie na szafot. możesz tylko raz wybierać wyjście. w celi jest
                              dwóch strażników. oni wiedzą dokąd prowadzą te wyjścia. wiadomo jest też, że
                              jeden z nich zawsze kłamie, a drugi zawsze mówi prawdę. ty nie wiesz który
                              zawsze mówi prawdę, a który zawsze kłamie. możesz jednemu z nich zadać pytanie,
                              ale tylko jedno i takie aby mógł odpowiedzieć "tak", lub "nie". wiesz jak
                              skonstruować to pytanie?

• Gość: Żanna Re: implikacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 20:10
                                chodzi Ci o tę sztuczkę z pytaniem strażnika: "które wyjście
                                wybrałby twój kolega", a następnie wybieram "odwrotnie". o to Ci
                                chodziło? kto nie wagarował na matmie, to zna takie tam.;-)

po co Ci takie "ulubione zadania", sądzisz, że to "rozwija
                                intelekt"??? według mnie, nie. :-)
                                • Gość: nicelus Re: implikacje IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.09, 22:41
                                  Żanna napisała:

> chodzi Ci o tę sztuczkę ...

jaką sztuczkę? to tylko logika. implikacja: "jeżeli zapytałbym kolegę, czy te
                                  drzwi prowadzą na wolność, to czy odpowiedziałby twierdząco?" wymusza odpowiedź,
                                  która jest sumą prawdy i fałszu, co jak wiadomo w wyniku daje fałsz.

> sądzisz, że to "rozwija
                                  > intelekt"??? według mnie, nie. :-)

problemy matematyczne zbieram i rozwiązuje głównie dla przyjemności, a nie dla
                                  rozwoju intelektu. natomiast mózg jak każdy inny organ, daje się wzmocnić
                                  ćwiczeniem, a ulega zanikowi, jeżeli nie jest używany.

• e_werty Re: implikacje 12.03.09, 00:05
                                    "...ulega zanikowi, jeżeli nie jest używany."

... i mam świety spokój!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka