nauczyciel.akademicki 06.03.09, 13:55 Co się dzieje z Młodą Platformą??? Szok!!! www.efakt.pl/politycy/artykul.asp?artykul=42189 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lulek Re: FAKT Wybory przy piwku w gorzowskiej PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 15:06 Ładnie to tak Michal na kolegów donosić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: FAKT Wybory przy piwku w gorzowskiej PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.09, 15:26 nauczyciel.akademicki napisała: > Co się dzieje z Młodą Platformą??? Się starzeje. Gdyby byli naprawdę młodzi - wciągaliby ścieżkę. Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: FAKT Wybory przy piwku w gorzowskiej PO 06.03.09, 16:15 nauczyciel.akademicki napisała: > Co się dzieje z Młodą Platformą??? Szok!!! Hej nauczycielu! ile ma miec lat czlonek PO zeby mogl sie napic piwa? howgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Re: FAKT Wybory przy piwku w gorzowskiej PO IP: *.gorzow.mm.pl 06.03.09, 21:55 Osobiście nigdy nie słyszałem o tym żeby członek pił piwo?! Za to wiem że świetnie sprawdza się w innej całkiem przyjemnej roli- panie mogą potwierdzić. Natomiast teraz okazało się że sprawcą ich bujnej wyobraźni w wymyślaniu różnych ulicznych akcji jest chmiel. Czyżby na trzeźwo już nic nie można wymyślić? Nowa nazwa dla bojowców z PO brzmi -młodzi "PO-PIWIE" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żanna Re: FAKT Wybory przy piwku w gorzowskiej PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 20:39 hektor: "Osobiście nigdy nie słyszałem o tym żeby członek pił piwo?! Za to wiem że świetnie sprawdza się w innej całkiem przyjemnej roli- panie mogą potwierdzić." Od Twoich błyskotliwych uwag to dopiero wszystkie członki mogą rozboleć. A poza tym: jaka przyjemność, hektorku, u Ciebie to się nazywa chyba... prokreacja? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Re:zamiast o PO -piszę do Żanny to. IP: *.gorzow.mm.pl 08.03.09, 15:50 Żanna - zdrobnienie od Marzanna?! Musisz bardzo na siebie uważać ponieważ, zgodnie z pogańska tradycją niebawem odbędzie się ceremonia topienia Marzanny - oczywiście niczego nie przesądzam. Co do krytyki prokreacji,uważam że jest nieuprawniona - brak odczuwania przyjemności raczej trzeba przypisać zapłodnieniu in vitro! Ponieważ prokreacja zwykle jest wielką przyjemnością,która niesie w sobie podwójną korzyść - przyjemność i trwały pożytek. Wszystkiego Dobrego z Okazji Święta Kobiet - o ile jesteś kobietą?!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żanna Uwaga! do hektora! widzi??? ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 17:52 :zamiast o PO -piszę do Żanny to. hektorku, wiiiiiiiidzęęęęęęę ;-) nie krytykowałam prokreacji jako takiej, przeczytaj raz jeszcze! ;-) "prokreacja zwykle jest wielką przyjemnością,która niesie... przyjemność i trwały pożytek." dzidziusia nazywasz trwałym pożytkiem, tak? ;-) "Musisz bardzo na siebie uważać" czy mógłbyś udzielić praktycznych porad co do sposobu, oraz dookreślić, jak bardzo muszę? ;-) "o ile jesteś kobietą" bo, że co? nie jestem dość milusia? piszesz "kobietą", myślisz "kobietką"?;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Uwaga! do hektora! widzi??? ;-) 08.03.09, 18:05 "...dzidziusia nazywasz trwałym pożytkiem..." ... jako słodki miodzio jest pozytkiem - czy trwalym? watpię - dorosle "pozytki" to prawie zawsze skwaśniałe nieużyki. Hektar jest tego przykładem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Re: Uwaga! do hektora! widzi??? ;-) IP: *.gorzow.mm.pl 08.03.09, 21:44 Skończył już mi się - tusz w mym długopisie jak zrozumieć Zanne -lub tylko Marzanne? Chyba Cię zaproszę -najpierw kupę wannę. Całkiem serio. Nawet się nie dowiedziałem jak brzmi twoje prawdziwe imię. - jako że wyglądasz mi na postępową euro-babeczkę postanowiłem napisać na temat pogańskich obrządków troszeczkę -myślałem zatem że wszystko w porządku -zdaje się że poległem akurat na tym wątku. Natomiast co do twego odniosę się uważania - żart miał być jeno tylko ot i cała historią nieskomplikowana. Przepraszam jeśli zrozumialaś opacznie. P.S Nie masz wrażenia - że ktoś nas czyta? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Uwaga! do hektora! widzi??? ;-) 08.03.09, 21:51 "...ktoś nas czyta?" ... "milijony"!!! nie wyłaczjac Jony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żanna Re: Uwaga! do hektora! widzi??? ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 22:14 hektor: "najpierw kupę wannę." czy powyżej brak "w"??? ;-)))))))))) "jako że wyglądasz mi na postępową euro-babeczkę..." postępowe babeczki tolerują tradycyjne placuszki ;-) "Przepraszam jeśli zrozumialaś opacznie." wszystko ok :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
surma_bojowa Re: Uwaga! do hektora! widzi??? ;-) 09.03.09, 00:04 O qrde, hektar się wstydzi, ale twardo do rymu pisze, więc chyba zakochał się w Żannie! Byłbym zazdrosny, jeśli ze wzajemnością! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trawan Re: FAKT Wybory przy piwku w gorzowskiej PO IP: *.gorzow.mm.pl 06.03.09, 21:42 Jak sie domyslam chodzi tu o to gdzie oni pili to piwo. - wybory w kole. !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: FAK co to za nauczyciel akademicki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 10:12 ...który czyta fakt..... Napisałbym o tempora o mores...ale pewnie nie zrozumie. Smutne to w sumie. Odpowiedz Link Zgłoś
nauczyciel.akademicki Re: FAK co to za nauczyciel akademicki... 07.03.09, 11:18 hej emsiziomal Taki sam nauczyciel akademicki czyta Fakt jaki emsiziomal interesuje się łaciną... Co do meritum to gó...arze z rządzącej Polską partii piją alkohol podczas wyborów władz ... i to jest skandal. Tym bardziej, że nie są to przypadkowe postacie ale "ważne" osoby pracujące dla "ważnych" osób... i to jest jeszcze większy skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Re: FAK co to za nauczyciel akademicki... IP: *.gorzow.mm.pl 07.03.09, 14:02 Trzeba młodych wytłumaczyć. -rozmawiali o eutanazji - na trzeźwo się nie da. -dyskusja o in vitro - przy alkoholu o zapłodnieniu?! - ekscytujące! -o Cimoszewiczu już przefarbowanym na barwy PO- trudno to przyjąć do wiadomości na trzeźwo. -o kondycji Gorzowskiego Szpitala - na trzeźwo to horror. - może zainwestowali w akcje browaru i postanowili reklamować swój ulubiony produkt. Pewnie za jakiś czas bohaterowie tego zdjęcia pojawią się na innym zdjęciu tym razem zamiast obecnie obrzydzonego piwa będą w dłoniach trzymać szklanki pełne mleka - głosząc hasło PO-MLEKO - dla wszystkich. Ale całkiem serio to niektórzy potrzebują viagry - a inni piwa! PO- kój z Wami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: FAK co to za nauczyciel akademicki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 00:52 Co innego być nauczycielem akademickim i wiedzę o świecie czerpac z faktu......a co innego być emsiziomalem i posługiwać się ...może nie biegle ...ale zawsze łaciną i to klasyczną ...nie na poziomie końskiej uczelni. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: FAKT Wybory przy piwku w gorzowskiej PO IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.09, 03:44 trawan napisał: > Jak sie domyslam chodzi tu o to gdzie oni pili to piwo. > - wybory w kole. !! nie chodzi o miejsce i nie chodzi o piwo. przypuszczalnie chodzi o to, że nie wygrali wyborów ci, którzy biegali PO polu i pili kakao. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Oburzajace!!! 07.03.09, 21:01 "Co się dzieje..." ... dlaczego Łysy pod Filarami podaje młodym piwo? Co na to ustawa o... itd.? Wszystko przez Bogusia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: FAKT Wybory przy piwku w gorzowskiej PO IP: *.gprs.plus.pl 08.03.09, 00:12 nauczyciel.akademicki napisał: "...ważne osoby..." A cóż to za "ważne" osoby są na zdjęciach i dla jakich "ważnych" osób pracują? Bo ja widzę tylko grupkę kompletnie nieznanych szczeniaków bawiących się w politykę i chlejących piwko przy okazji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: FAKT Wybory przy piwku w gorzowskiej PO IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.09, 00:27 ładnie to tak michał, pod innych się podszywać? > A cóż to za "ważne" osoby są na zdjęciach i dla jakich "ważnych" osób pracują? Bo ja widzę tylko grupkę kompletnie nieznanych szczeniaków bawiących się w politykę i chlejących piwko przy okazji? < gdyby tak było rzeczywiście, to byś nie poświęcał sprawie uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: FAKT Wybory przy piwku w gorzowskiej PO 08.03.09, 08:59 Może jak za młodu nasiąkną piwem, to na stare lata nie będą takimi stetryczałymi bufonami ja większość polskich polityków w tym Nauczyciel.Akademicki:) Mam nadzieję, że było to polskie piwo z powodu patriotyzmu gospodarczego hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: FAKT Wybory przy piwku w gorzowskiej PO IP: *.gorzow.mm.pl 08.03.09, 09:17 to oficjalnie,a nie oficjalnie,terażniejsze PO???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Czy to było polskie piwo.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 09:21 ....czy warzone przez kapitał obcy...bo w dobie kryzysu wspierać obcych to pachnie dywersją! Swoją drogą jest jeszcze jakieś polskie piwo ? Oprócz czarnkowskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luby Re: Czy to było polskie piwo.... IP: *.cdma.centertel.pl 08.03.09, 10:03 gratulacje dla chlopakow z Gorzowa! Tak trzymc i wspierac polskie browary:))) A tak serio, to nie za bardzo rozumiem oburzenie redaktora, czy picie piwa to zbrodnia? Nie jest tajemnica, ze wiele spotkan biznesowych czy politycznych konczy sie piwem, winem, a nawet czyms mocniejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: Czy to było polskie piwo.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 10:57 ...na forumowych spotkaniach też podobno piwko popijają.....skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
surma_bojowa Genius locci 08.03.09, 11:39 Jak widać na fotce, zebranie młodych pełowiaków odbyło się klubie Pod Filarami, który został stworzony w czynie społecznym przez członków Związku Młodzieży Socjalistycznej i przez wiele lat był prowadzony przez tę organizację. Piętro wyżej, czyli na parterze, mieścił się Zarząd Miasta i Powiatu ZMS. Na obu kondygnacjach można było spotkać sporo młodzieży, która - jak to młodzież - myślała, zachowywała się i ubierała w miarę normalnie. Na Moniuszki, tam gdzie teraz jest prokuratura, w czasach przedwojewodzkogorzowskich miał siedzibę Komitet Miasta i Powiatu PZPR. Pracowała w nim niesłychanie pryncypialna i zaangażowana towarzyszka J., której bardzo zależało na pomyślnej przyszłości Ojczyzny. A ona, znaczy ta przyszła ojczyzna, dokładnie taka będzie, jakie dzisiejszej młodzieży chowanie - którą to myśl trafnie sformułował Stanisław Staszic. Wprawdzie kiecuch, ale bardzo postępowy jak na swoje czasy. Stare komuchy do dziś wspominają z rozrzewnieniem, jak towarzyszka J. - nie to, że składała wizyty przyjaźni w biurze czy klubie ZMS, bo na to była zbyt ważna w swoim mniemaniu - tylko od czasu do czasu odbywała długie spacery w okolicach Łaźni i bacznie obserwowała jak też ta młodzież się chowa. Następnego dnia wzywała na dywan tego, kto tam aktualnie rządził w ZMS i stawiała mu twarde zarzuty, że nie bardzo. A nawet gorzej, co dokładnie widać po strojach i fryzurach. - Czy Wy wiecie, mówiła z troską, że towarzysz E. chodzi w czerwonych skarpetkach? A towarzyszka R. nosi takie mini, że pupę prawie jej widać... Przecież to nie licuje! Zaprawdę, działaczom młodzieżowym nie jest lekko w żadnych czasach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Genius locci IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.09, 11:46 ty geniuś, loci pisze się przez jedno c. :) Odpowiedz Link Zgłoś
surma_bojowa Re: Genius loci 08.03.09, 12:31 Masz rację, nicelusku. Tak mnie rozrzewnił dawnych wspomnień czar, że byt c namnożył się ponad potrzebę. A przy okazji: wszystkiego najlepszego byłym, obecnym oraz przyszłym aktywistkom z okazji Międzynarodowego Dnia Kobiet! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żanna Re: Geniusz leci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 18:03 Ty, nicceluś, jak chcesz, to ja Ci mogę wskazywać każde ponadwymiarowe, nie tylko "c" w Twoich postach. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus genius malignus IP: *.dip.t-dialin.net 08.03.09, 23:58 Żanna napisała: > jak chcesz powinno być "jeżeli chcesz". "jak chcesz" - pytamy np. o pozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: genius malignus 09.03.09, 00:52 "... pytamy np. opozycję." ... z opozycja rozmawiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus a nasz chłopak piłkę kopie ... IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.09, 13:37 e_werty napisał: > ... z opozycja rozmawiasz? ktoś musi. www.niezalezna.pl/article/show/id/17527 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żanna Re: genius malignus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 17:56 nicelus: "jak chcesz" - pytamy np. o pozycję. jak chcesz być taki modalny, to pytaj o sposób ;-) malignus? chybaś w malignie! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: genius malignus IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.09, 21:43 Żanna napisała: > "jak chcesz" - pytamy np. o pozycję. > > jak chcesz być taki modalny, to pytaj o sposób ;-) "jak chcesz?" - to pytanie z dziedziny kamasutry, a nie czasowników modalnych. jeżeli chcę być modalny, to zakładam majtki z modalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmw HMW na emigracje do Z.G. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 12:45 hmw tam knuj swoje intrygi ze swoim zepsutym michałkiem. kolejna prowokacja tandemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żanna genius kamasutrus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 18:40 "to pytanie z dziedziny kamasutry, a nie czasowników modalnych" dlaczego akurat Kamasutra? a modalność nie dotyczy wyłącznie czasowników. ;-) "jeżeli chcę być" to bądż sobie taki implikujący... jak chcesz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hektor Re: kamasutrus -PO! IP: *.gorzow.mm.pl 10.03.09, 21:28 Cóż za uroczy pojedynek. Panowie miast przyznać rację - co prawda nie co zarozumiałej białogłowie, zaczęli punktować - wytykają jej delikatnie mówiąc niestaranność i jeszcze sugerując dwuznaczność zresztą z podtekstem erotycznym.,po prostu wstyd.Wstyd tym większy iż nie tak dawno wręczali kwiaty i rajstopy swoim ulubionym panią - eh szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: implikacje IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.09, 13:36 Żanna napisał: > to bądż sobie taki implikujący... jak chcesz ;-) na temat implikacji mam swoje ulubione zadanie. może potrafisz rozwiązać? wyobraź sobie, że jesteś zamknięta w celi z której są dwa wyjścia: jedno wiedzie na wolność, drugie na szafot. możesz tylko raz wybierać wyjście. w celi jest dwóch strażników. oni wiedzą dokąd prowadzą te wyjścia. wiadomo jest też, że jeden z nich zawsze kłamie, a drugi zawsze mówi prawdę. ty nie wiesz który zawsze mówi prawdę, a który zawsze kłamie. możesz jednemu z nich zadać pytanie, ale tylko jedno i takie aby mógł odpowiedzieć "tak", lub "nie". wiesz jak skonstruować to pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żanna Re: implikacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 20:10 chodzi Ci o tę sztuczkę z pytaniem strażnika: "które wyjście wybrałby twój kolega", a następnie wybieram "odwrotnie". o to Ci chodziło? kto nie wagarował na matmie, to zna takie tam.;-) po co Ci takie "ulubione zadania", sądzisz, że to "rozwija intelekt"??? według mnie, nie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: implikacje IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.09, 22:41 Żanna napisała: > chodzi Ci o tę sztuczkę ... jaką sztuczkę? to tylko logika. implikacja: "jeżeli zapytałbym kolegę, czy te drzwi prowadzą na wolność, to czy odpowiedziałby twierdząco?" wymusza odpowiedź, która jest sumą prawdy i fałszu, co jak wiadomo w wyniku daje fałsz. > sądzisz, że to "rozwija > intelekt"??? według mnie, nie. :-) problemy matematyczne zbieram i rozwiązuje głównie dla przyjemności, a nie dla rozwoju intelektu. natomiast mózg jak każdy inny organ, daje się wzmocnić ćwiczeniem, a ulega zanikowi, jeżeli nie jest używany. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: implikacje 12.03.09, 00:05 "...ulega zanikowi, jeżeli nie jest używany." ... i mam świety spokój! Odpowiedz Link Zgłoś