Dodaj do ulubionych

co dobre na roztępy pomóżcie

15.01.04, 18:48
witam.po porodzie tj w czasie nawet całej ciąży grubo przytyłam ok 20kg,przed
ciążą zawsze "szło"mi w nogi nie w brzuch, niestety dlatego na brzuchu
pojawiły sie rozstępy,nie przesadzając mam ich duużo, proszę o porade czy coś
da się z tym zrobic?
Obserwuj wątek
    • kachasowa Re: co dobre na roztępy pomóżcie 15.01.04, 19:04
      Urodziłam prawie dwa lata temu i do tej pory walczę ( przynajmniej
      psychicznie ) z rozstępami. Byłam dość solidnie "pocięta" na nogach, brzuchu,
      trochę na biodrach. W aptece pani powiedziała, że najlepsza jest zwykła oliwka
      i masaże, ale solidne regularne i powinny trochę zblednąć. W jakimś tematycznym
      programie usłyszałam, że na rozstępy po porodzie dobre są ćwiczenia aerobowe (
      step, aerobik itp.). Ja nie mam czasu ani na ćwiczenia, ani na długotrwałe
      masaze. Praca, dom no i najważniejsze- Mikołaj. Upłynęło już trochę czasu,
      trochę zbladły, trochę się do nich przyzwyczaiłam i ciągle sobie obiecuje, że
      zacznę regularnie ćwiczyć.
      Pozdrawiam
      Kasia
    • nina52 Re: co dobre na roztępy pomóżcie 17.01.04, 16:41
      cześć ja urodziłam w październiku 2003 i nadal mam te okropne rozstępy ale na
      szczęście tylko na tyłku, zaczęłam smarować je kremem Mustela na roztępy, mam
      wrażenie że trochę się zmniejszają - stosuję już drugą tubę - niestety jest to
      spory wydatek, cena ok.80zł. Mam nadzieję że niedługo będzie widać lepsze
      efekty, gdyby jeszcze do tego doszła jakaś gimnastyka albo przynajmniej basen
      to napewno efekty byłyby dużo lepsze no i mniej się objadać. Powodzenia
    • hilde Re: co dobre na roztępy pomóżcie 17.01.04, 22:00
      ja polecam Cepan <krem cebulowy....> strasznie smierdzi ale niedlugo i co
      najwazniejsze daje efekty smile
      • astroid Re: co dobre na roztępy pomóżcie 18.01.04, 08:48
        ja polecam basen to naprawdę działa, skóra robi się bardziej napięta idzięki
        temu one po prostu bledna dodatkowo krem po każdej wizycie i efekty sa niezłe,
        tak samo w przyopadku biustusmile)pozdrawiam
        • mischell Re: co dobre na roztępy pomóżcie 19.01.04, 13:28
          a gdzie kupic ten krem cebulowy???
          • margol28 Cepan? 19.01.04, 16:24
            Cepan można kupić w aptece, do polska, tania maść na blizny. Sama mam rozstępy
            ale jeszcze nie próbowałam... Ciekawe, czy rzeczywiście jest skuteczny.
    • aluniaaa FISSAN 19.01.04, 18:58
      polecam fissan,kupisz go w aptece za okoo 18 zł,ja stosowalam go od 4 miesiaca
      ciazy i pomagałsmile
      Pozdrawiam
      Ala
      • nanachr Re: FISSAN 20.01.04, 14:42
        Czy FISSAN pomaga juz na rozstępy czy głównie im zapogiega. Ja mam dość dużo
        rozsepów na udach i pośladkach fissan stosuję od dwóch miesięcy ale niezbyt
        widać efekty. Może faktycznie Cepan teraz będzie lepszy.
        • elaraw Re: FISSAN 20.01.04, 21:00
          dla moich potężnych blizn najlepszy okazał się krem VICHY Action Integrale
          Vergetures powiem Ci,że naprawde miałam masakre na brzuchu i już po nich
          prawie, a bardzo dużo przytyłam i pomógł. Pozdrawiam !
      • ania27w Re: FISSAN 23.01.04, 10:16
        Czesc dziewczyny, jestem w 3 miesiacu ciąży i zastanawiam się, czy aby już nie
        zacząć smarować brzucha i pośladków jakąś maścią. A może się jeszcze
        wstrzymać? Od kiedy stosować chociażby Fissan?
        • nanachr Re: FISSAN 24.01.04, 18:23
          Fissan można stosować od 4 m-ca ciąży. Jeśli chcesz teraz czegoś używać to
          dobre są oliwki dla dzieci bo natłuszczają i skura staje się bardziej
          elastyczna.
    • netka73 Re: co dobre na roztępy pomóżcie 26.01.04, 14:28
      pamietacie moze w ktorym miesiacu ciazy zaczely Wam sie pojawiac rozstepy? Ja
      jestem na poczatku 7-ego, smaruje sie czym sie da, boje sie strasznie, ze zaraz
      nimi obrosne (mam stare rozstepy, sprzed ciazy, po odchudzaniu), ale poki co
      nie pojawily sie. Jak to bylo u Was? Moge powoli przestac sie bac? Wielki
      brzuchol jeszcze przeciez wciaz przede mna wink
      • okli Re: co dobre na roztępy pomóżcie 26.01.04, 21:27
        Ja od 2m ciązy smarowałam się kremami Mustela i nie pojawiły sie rozstępy az do
        8 miesiąca.Wtedy to przytyłam w krótkim czasie 6kg i na czubku brzucha powstało
        kilka kresek,które po porodzie zsiniały.Musisz być czujna do końca zwłaszcza
        jezeli masz tendencje do rozstepów.
        Powodzenia
    • mamongabrysi Re: co dobre na roztępy pomóżcie 26.01.04, 22:07
      A mi sie w pierwszej ciąży zrobiły w drugim -trzecimmiesiącu na biuście i to w
      takiej obfitości i w takim upiornym kolorze ze przerażona polecialam do lekarza
      bo myslałam ze to może jakieś żylaki, smarowałam ale nic to nie dało, z czasem
      zbladły i są mało widoczne, a teraz mój brzych wygląda jak koszmar z ulicy
      wiązów, smaruję mustella i mam nadzieje ,że pomoże
      Pozdrawiam
      Ania
    • sylvia12 Re: co dobre na roztępy pomóżcie 26.01.04, 23:36
      a ja boję się rozstepów po porodzie.Narazie nic nie wyszło,poczatek 9
      miesiąca,przytyłam dużo,ale smaruję sie przynajmniej dwa razy
      dziennie.Ostatnio była u mnie znajoma kosmetyczka,powiedziała,że brzuszek
      ładnie wygląda,nic sie nie powinno na nim zrobic ,bo skóra jest elastyczna i
      jeszcze wcale nie taka naciągnięta,ale zeby uwazac po porodzie,jak brzuszek
      spadnie
    • mopek1 Re: co dobre na roztępy pomóżcie 29.01.04, 09:12
      Od początku ciąży smarowałam mustellą 2 x dziennie i CHAŁA! Na brzuchu nic, ale
      na biuście koszmar (ok. 3-4 mc), przerażona pobiegłam do sklepu i
      zainwestowałam (niestety bardzo poważnie) w preparat Biothermu (jest tylko 1,
      nie pamiętam nazwy)- stosuje go od 2 miesięcy i już są efekty tzn. nic nowegi i
      stare znacznie bledsze, można go stosować w czasie karmienia, więc pewnie będę
      kontynuować!
    • justinka_s Re: co dobre na roztępy pomóżcie 29.01.04, 14:02
      ja co prawda nigdy nie miałą tendencji do tycia, ale w ciązy przytyłam 18 kg
      troche rozstepów miałam bo smarowalam na początku tylko brzuch a na pośladkach
      miałąm i przed, bo praca siedząca
      a teraz jestem 16 mies po porodzie, ważę dużooo mniej niż przed ciążą , chodze
      na basen, siłownię i ćwiczę w domu, naprawdę brak czasu to nie wymówka, wiem,
      ze nam się nie chce, bo ćwiczenia w domu zajmują mi 30 min przed tv nawet, a
      dużo dają, staram się też masować się podczas kąpieli, ale już niczym się nie
      smaruję, rozstępy pobladły, chociaż mam nadzieję, ze nie będe już ich czula
      nawet , ale to pewnie niemożliwe
      więc polecam, basen i ćwiczenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka