Dodaj do ulubionych

Chcę i potrzebuję schudnąć!!!

07.02.04, 22:34
Drogie emamy. Mam 20 kg nadwagi. Nie lubie słodyczy i lodów. Za to uwielbiam
kanapeczki. Stosowałam 13 i wiele innych. Potrzbuje dobrej, taniej diety
ktora będzie miała trwałe efekty. Motywacje do odchudzania mam. Poza tym od
jutra rzucam palenie. Właściwie juz rzuciłam bo nie mam w domu papierosów. A
może ktoś ze mna zacznie diete. I bedziemy sie wspierac!!!
buziaki czekam na posty. Licze na Was
mama adasia
Obserwuj wątek
    • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 08.02.04, 19:11
      dzisiaj bylo niezle. torebeczka ryzu gotowanego i jogurt naturalny i nic
      wiecej. zaczynam byc z siebie dumna. oby tak dalej. nie udalo mi sie tylko nie
      palic. ale moze ktos poratuje mnie skutecznym srodkiem. moze w koncu moja
      motywacja do schudniecia jest ok. moze da efekty. kto to wie. pewnie nikt tego
      nie czyta wiec potraktuje to jak osobisty dziennik odchudzania. poza ryzem
      jednak wypilam hektolitry soku i wody min. wczoraj takze sobie pocwiczylam. 50
      brzuszkow, 100 skokow przez skakanke i 25 przysiadow. efekt taki ze przy 26
      przysiadzie padlam a dzisiaj mam potworne zakwasy. i pomyslec ze kiedys
      przebiegalam kilometr w 3:26 a naraz potrafilam przebiec 25 km. kondycjo moja
      kochana wroc do mnie. boze jak ja tesknie za tymi czasami. ale za to mam synka
      a moje kolezanki samotne zdobywaja kolejne medale na mistrzostwach swiata.
      buziaki dla tych ktorzy to moze jednak czytaja??
      mama adasia
      • ese1 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 08.02.04, 19:45
        Jezeli chcesz to ci sie uda, byle robic to z glowa. Wiesz, mi sie jednak
        wydaje, ze jedzenie w ciagu dnia torebeczki ryzu z jogurtem nie daje rezultatu
        na dluzsza mete. Owszem, zapewne zaczniesz chudnac, ale na pewno znajda sie
        takie dni, kiedy pozwolisz sobie na wiecej i wtedy waga ruszy w gore, bo
        organizm zakoduje sobie, ze ma za malo skladnikow i przy najblizszej okazji
        zacznie robic sobie zapasy. Ja schudlam ostatnio 3 kilo, tyle ile zalozylam.
        Ok, bylo mi latwiej, bo 3 kg to nie 20, ale waga nie podchodzi w gore.
        Proponuje metode malych kroczkow, moze przeczytaj tez tu na formu doswiadczenia
        dziewczyn z Fucus Dagoned 17 lub innymi swinstwami ktore pomagaja w diecie.
        Bardzo dobrze, ze nie jesz slodyczy. Mi bardzo pomoglo to, ze przestalam jesc
        chleb zwykly i przerzucilam sie na chleb ryzowy. Do tego jem obfite sniadanie,
        lekki obiad, wieczorem jakies owoce i koncze najpozniej o 18.00. Pozniej juz
        nic nie jem az do sniadania. Uwazam tez, ze bardzo dobra jest strona
        www.grubasy.pl, o ktorej juz duzo i czesto pisalam. Jezeli sie tam
        zarejestrujesz znajdziesz diety, przeliczniki kalorii i mozesz obserwowac
        wykres jak spada twoja waga dzien po dniu. I swietnie ze cwiczysz, zycze
        wytrwalosci, mi jej wystarczylo tylko na jakies 2 tygodnie.
        POWODZENIA!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=9521152&v=2&s=0
      • andzia001 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 09.02.04, 08:01
        Hej mamo Adasia smile))))
        Będę Cię cały czas wspierać telepatycznie smile))). Dobrze, że są chęci i
        motywacja bo to najważniejsze. Ja wprawdzie nigdy nie miałam problemu z
        nadwagą, ale w gronie najbliższych mam conajmniej dwie osoby walczące jak lwy...
        Podobnie jak moja "przedmówczyni" smile))) stwierdzam, że na dłuższą metę ten
        gotowany ryż z jogurtem do niczego dobrego nie doprowadzą.
        Najważniejsze moim zdaniem jest ograniczanie porcji żywnościowych do
        niezbędnego minimum. (Dobrze jest mieć tabele kalorii i wiedzieć mniej więcej
        ile nasze śniadanko czy obiadek liczą sobie "dopalaczy")
        Wielkim plusem jest sam fakt, że nie ciągnie cię do słodyczy = pustych kalorii.
        Niektórych soków natomiast też należy się wystrzegać (są słodzone różnymi
        substancjami) i zastępować to wodą mineralną właśnie lub gorzką herbatką.

W każdym bądź razie jestem z tobą i będę śledzić twoje postępy, oraz w miarę
        możliwości wspierać duchowo smile))))))).
        A co do kondycji - wszystko jest do nadrobienia.

pozdrawiam cieplutko
        Anka, mama Marcinka
        A to moje słoneczko:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10458885&a=10458885
    • kasiazk Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 09.02.04, 08:29
      Czesc, ja tez podpisuje sie pod tematem Twego postu. Chce juz od wielu i
      miesiecy i dotad nic mi z tego nie wyszlo. Ale wiosna idzie a potem lato i juz
      czas przestac sie wstydzic swego wygladu.
      Dzis rano wstalam z wielkim postanowieniem: "biore sie za siebie"-koniec ze
      slodyczami i podjadaniem (zwlaszcza w pracy). Do schudniecia mam 10 kg ale
      planuje stosowac diete 'mala miska' a wiec zdrowo i w ograniczonych ilosciach.
      Nie wierze w inne diety, wszystkie daja efekt jo-jo.
      Od 2 tyg. chodze na aerobik-dotad tylko raz w tygodniu, moze wynegocjuje z moim
      synkiem 2 razy?!
      Pozdrawiam, tzrymajmy sie
      Kasia
    • adula_b Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 09.02.04, 09:15
      Mamo adasia,
      przyłanczam się do ciebie tylko nie wiem jak długo wytrzymam (kłopoty z silną
      wolą). Moja waga to 72kg przy wzroście 165 cm marzy mi się 60kg, ale nie wiem
      czy dam radę. No to startujemy.......
      Będę opisywała moje zmagania ze zbędnymi kilogramami, może to mnie zmotywuje, a
      może zapiszemy się na aerobic lub basen, we dwie zawsze łatwiej.
      Buziaczki
    • hydratacja Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 09.02.04, 12:08
      Ja dorzucę tylko jeszcze jedno. Aby schudnąć potrzeba silnej woli, aby rzucić
      palenie też. Jedno i drugie razem to chyba nie do wykonania. Nie znam nikogo,
      komu by się to udało. Najpierw jedno, a później drugie. Łatwiej najpierw
      schudnąć i starając się utrzymywać wagę, rzucić palenie niż odwrotnie.
      Pozdrawiam i życzę wytrwałości.
    • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 09.02.04, 13:10
      Ja tez się przyłączam.
      Staram się schudnąć od jakiegoś czasu (pewnie ok. miesiaca)ale jak do tej pory
      z marnym skutkiem. wczoraj nawet na gadu gadu zaproponowałam przyjaciółce
      wspólne schudniecie i wspieranie się , ale powiedziała, ze ona ma za dużo
      stresów i nie bedzie się odchudzać, dobrze więc że znalazłam ten post.
      Mnie tez przydało by sie schudnięcie 20 kg, ale nawet 10 bedzie dobrym
      wynikiem.Od wczoraj postanowiłam bardziej rygorystycznie przestrzegać pewnych
      zasad, tzn. nie jeść różnych rzeczy (pieczywa, słodyczy, wszystkich przegryzek
      itp). piję w duzej ilości wodę i czerwona herbatę (ekspresową i z aromatem
      cytrynowym). I generalnie jeść mniejsze porcje.
      Może będzie mi łatwiej jak tu sobie zajrzę i zobaczę, że nie tylko ja walczę.
      A i wydrukowałam sobie mnóstwo ćwiczeń, może mi uda się zebrać i cwiczyć.
      Motywacje mam mocną, a co z tego wynikie zobaczymy.
      Pozdrawiam wszystkie emamy, a szczególnie te walczące ze zbędnymi kilogramami.
      Agnieszka mama Eryka
      • katlak Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 09.02.04, 13:52
        Ze swojej strony jako weteranka odchudzania (i to dość skutecznego 17kg -)
        dodam,że fantastycznym wynalazkiem sa jajka maja mało kalorii a świetnie
        zapychają, kapusta pekińska ma mało kalorii a jest tania i do przyrzadzania na
        rózne sposoby a to z serem feta, albo z jabłkiem albo z jajkiem no i co
        najważniejesze jest w miare smaczna nawet w zimie.

Nie polecam picia soków zawierają duzo cukru i w sumie mają dośc duzo kalorii
        i cukru już lepiej zjeść owoc ma on dodatkowo błonnik.

świetna na zaspokojenie głodu jest maślanka (kefir) i dodatkowo pita na czczo
        poprawia trawienie.

Starać się ograniczać przyprawy które zawierają sól, która powoduje wzmożenie
        apatytu i zatrzymywanie wody w organiźmie.

Odstawić ziemniaki na rzecz makaronów sojowych, kasz, ryż jeżeli to raczej nie
        łuskany. Ja jadłam tez mało chleba, jeżeli ktos nie ma problemów z trawieniem
        to moze jeść pieczywo chrupkie ale przy nim należy pamietac żeby więcej pić
        gdyż chłonie ono wode i może prowadzic do zaparć

I od czasu do czasu pozwolić sobie na kostkę czekolady albo na małe szaleństwo
        bez wyrzutów sumienia coby nie zwariować na diecie ( u mnie to były zazwyczaj
        sobotnie wieczory czerwone wino kawałek pizzy itp)
        Pozdrawiam
        Kaśka
    • pauka26 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 09.02.04, 19:02
      częś przyłączam się do Ciebie - ja też musze schudnąć 20kg (bo wyglądam
      okropnie)próbuję się sama odchudzać ale jak narazie nie widzę żadnych większych
      rezultatów. Mój synek ma już 5 miesięcy a wagi mi nie ubywa a raczej przybyło
      od czasu porodu.
      Ja nie jem chleba , słodyczy i piję czerwoną herbatę, skaczę na skakance i
      troszkę się gimnastykuję (tak przy dziecku bo on to lubi), mam nadzieje ,że w
      grupie bedzie łatwiej
    • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 10.02.04, 08:41
      dzieki dziewczyny. boze jak to milo wiedziec ze nie jestem sama. wczoraj juz
      nie bylo tak rygorystycznie jak dzien wczesniej. zjadlam ciut wiecej.
      pierwszego dnia chcialam poczuc glod. to ponoc pomaga. i wiecie co- jak czuje
      ze jestem glodna ( nie tak bardzo- to przyjemne uczucie ssania w zolodku) to
      czuje sie znacznie lepiej niz z wypchanym zarciem brzuszkiem. dzisiaj trzeci
      dzien. zjadlam juz lekkie sniadanko. i czuje sie swietnie. nie tak ociezale
      jak w inne dni. w piatek jade do pracy na trzy dni- chce swietnie wygladac.
      praca jak praca niestety nie moge sobie znalezc takiej w tygodniu wiec w
      weekendy jezdze po polsce i naglasniam imprezy. a tam jak wiecie sami artysci
      i artystki- szczuplutenkie. na ich tle wygladam jak slon. no i na wiosne
      chcialabym byc mama laseczka.
      odezwe sie pozniej- wieczorem jak sie zwaze
      buziaki
      mama adasia

ps. dziewczyny piszcie jak wam idzie. jak ktos chce to podaje adres
      ms78@gazeta.pl
    • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 10.02.04, 12:49
      Ja własnie zaraz wezmę się za jedzonko, chociaz nie jestem głodna, ale boje
      sie, ze potem mogłabym się za bardzo napchać.
      Dzisiaj zjadłam jabłko i zaraz zjem sobie sałate z gotowanym kurczakiem i
      anansem.
      Na kolacje chyba zrobie zapiekanke z warzyw, tak coby mąż się troche posilił,
      nie bedę przecież prowadziła dwóch kuchni.
      Muszę sie pochwalić, że wcale mnie nie ciagnie do pieczywa (a ja jestem z
      tych "kanapkowych"). jak kupowałam synkowi drożdżówke z rodzynkami to nawet
      nie miałam na nią ochoty, a kiedyś i owszem nawet dwie naraz podczas spaceru
      sie zjadało smile).
      Mam nadzieję, że dzięki wam nie minie mi zbyt szybko zapał do odchudzani.
      Niestety wczoraj nie udało mi sie poćwiczyć, może uda mi sie dzisiaj.
      Pozdrawiam Agnieszka
      • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 10.02.04, 18:21
        witam ponownie dzisiejszego dnia
        musze sie pochwalic ze dzisiaj bylo niezle. rano na miescie zjadlam precla(
        jestem z krakowa) to dla tych wszystkich ktorzy nie wiedza co to precel. nazwa
        miasta chyba wszytsko wyjasnia. potem maz usmazyl kielbaske wiec na kawaleczek
        sie skusilam. a teraz przed chwilka szklanka koktajlu z truskawek i kefirku.
        za godzine jak tylko wysle synka do spania cwiczenia jak juz pisalam narazie
        zaczynam od brzuszkow, przysiadow i skakania na skakance. dzisiaj w poludnie
        sie wazylam i uwaga 2 kilogramy mniej. ale podejrzewalam to juz w miescie na
        zakupach bo spodnie nie cisnely mnie juz tak bardzo. zeby to wszystko bylo tak
        latwe nadal to bylabym wdzieczna niebiosom. trzymam kciuki za Was wszystkie.
        czekam na wasze posty. trzymaja mnie na duchu. skoro sie zobowiazalam musze
        byc silan
        buziaki

mama adasia
    • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 11.02.04, 07:18
      zaczynam nowy dzien. dzisiaj mam przeczucie tez bede silna. pozdrowienia
      mama adasia
      • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 11.02.04, 12:49
        Zazdroszczę Ci tych 2 kg. Co prawda moja waga pokazała -1,5 kg, ale juz
        przedtam tak pokazywala, a nastepnego dnia pojawiała sie stara waga. mam
        nadzieję, że tym razem tak się nie stanie.
        Ja też jak narazie jestem dzielna (może trochę dlatego, że nie kupuje niczego
        co mogło by kusić. Królują owoce i warzywa i mięsko (bo ja niestety lubie
        mięsko).
        Wczoraj u sąsiadów wypiłam lampke wina, ale to chyba bardzo mi nie zaszkodzi.
        Niestety muszę się przyznać, że niestety wczoraj również nie cwiczyłam, bo
        późno wróciliśmy, zanim połozyłam Eryczka i trochę się pokreciłam okazało się
        że jest środek nocy, a moja chęć do ćwiczeń gdzieś przepadła.
        Ale może i ja w końcu dziś trochę poćwicze.Postaram się trochę pochodzić na
        Orbitreku i poćwiczyć brzuch (a moze uda się coś więcej smile).
        Trzymajcie sie wszystkie.
        Agnieszka
        • mast1 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 11.02.04, 19:01
          I ja się do Was dołączam smile). Od poniedziałku postanowiłam wziąść się
          porządnie za siebie.....w sumie powinnam już dawno...ale same wiecie, jak to
          jest...
          Przed ciążą ważyłam 57 kg (i miałam niewielką nadwagę), w czasie ciąży - na
          finiszu 74 kg, po porodzie (po kilku tygodniach) schudłam do 65, potem w
          kolejnych m-cach dzięki chodzeniu na fitness i karmieniu (mimo obżerania się)
          doszłam do 62. Niestety, jak skończyłam karmić, zaczęłam tyć i mam dziś 65. A
          impulsem do odchudzania się był fakt, że ledwo wbijam się w ciuchy......
          Ja uwielbiam słodycze i ogólnie jedzenie, więc dieta, to dla mnie katorga.
          Mój plan, to ograniczenie porcji i ograniczanie tuczących produktów (piszę -
          ograniczanie, bo nie daję rady ich zupełnie nie jeść) - jem około o 1/3 mniej
          niż zwykle i nie jem po 18-19 oraz staram sie codziennie cwiczyc (daje sobie
          plan tygodniowy - 5x/tydz. cwiczenia, 2 dni moge sobie pofolgowac). Mam
          nadzieje, ze sie nie zlamie, trzymam kciuki za Was!!
          • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 12.02.04, 12:25
            aga i mast1 trzymajcie sie. ja juz dzisiaj mam 3 kg mniej i czuje sie
            rewelacyjnie. moja poprawiajaca sie kondycja zaskoczyla wczoraj mojego meza (
            hmmmmm....) jutro wyjezdzam. odezwe sie w poniedzialek i napisze jak tam u mnie
            po weekendzie. mam nadzieje ze jeszcze lepiej. tak wiec z 86kg zeszlam do 83.
            oby tak dalej. wczoraj znajoma lekarka poradzila mi i przestraszyla ze na
            poczatku jak sie ogranicza jedzenie to sie chudnie. po jakims tygodniu jest
            przestoj na jakis tydzien. dlatego ze najpierw traci sie wode. potem dopiero
            wlasciwy tluszcz. tak wiec nie zalamujcie sie. ja trzymam kciuki za siebie i za
            was i kazdego kto przylaczy sie do nas.
            przesylam buziaki i do poniedzialku. piszcie jak wam idzie zebym miala co czytac

mama adasia
    • j_aga Przedstawiam się! 12.02.04, 16:42
      Pomyślałam, że skoro mamy sie razem odchudzać to może by tak napisać coś o
      sobie?
      Ja mam 31 lat.Mój synek Eryk 19 lutego skończy 20 miesięcy.
      Mieszkamy w Warszawie (mam nadzieję, że to nie przeszkadza mamie Adasia wink),
      niestety nie wiem jak masz na imie). Narazie jestem na urlopie wychowawczym i
      właśnie niecały miesiac temu przedłużyłam go o kolejny rok.
      Myślę, że to narazie by było na tyle.
      Fajnie by było gdybyście coś tam o sobie napisały.
      pozdrawiam Agnieszka
    • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 12.02.04, 16:46
      A teraz juz na temat.
      Wczoraj wreszcie zmobilizowana waszym samozaparciem też udało mi się pocwiczyć
      i mam nadzieję, że dziś uda mi sie to powtórzyć.
      Co do wagi, to u mnie od wczoraj nic sie nie zmieniło, tym bardziej zazdroszczę
      tych 3 kg i gratuluje.Na szczęście tez nic nie przybyło.
      Dziś jest chyba jakiś dobry dzień, bo wogóle nie czuje głodu.Nawet nie zjadłam
      całego obiadku, a na śniadanie było tylko jabłko.Teraz muszę coś upichcić na
      kolację jak synek pozwoli.
      trzymajcie się ciepło.
      Agnieszka
    • marina8 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 12.02.04, 18:04
      właśnie wróciłam z pracy po drodze kupiłam makrele wędzoną i zjadłam całą ze
      świeżutkim chlebkiem(kilka kromek), czuje sie jak parówa z brzuchem jak
      baleron .Ale i tak zjadlabym coś jeszcze.Oczywiście w pracy nie mogłam sobie
      odmówić pączuszka do kawy,coi tak mi nie wystarczyło a wręcz odwrotnie smaku mi
      narobiło.

ALE KONIEC JUŻ TEGO,lato niebawem i trzeba będzie założyć krótkie spódniczki
      skąpe bluzeczki i sukieneczki,więc Moje Drogie koleżanki biorę się za
      siebie.Będę wam opisywała jak mi idzie.to pa trzymajcie za mnie kciuki ,ja za
      was też trzymam.Zyczę wam smacznej ale przedewszystkim zdrowej diety,no i nie
      przesadzajcie za bardzo z ograniczeniem jedzenia.pa juz daje wam spokój.
      • kubara1 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 13.02.04, 15:02
        Dziewczyny, ja sie dolaczam. Odchudzam sie juz od miesiaca i 3 kg mniej, ale
        jeszcze 10.waze teraz 70 przy wzroscie 167, przed ciaza bylo 58 - 60. mam pelna
        szafe ciuchów i w nic nie wchodze. To jest tragiczne. Ale sie zawzielam.
        Dzisiaj zjadlam grahamke i jogurt light. o poludniu jajka i pomidor. Trzumam
        sie troche 13 - tki, mniej wiecej te produkty, ale nie tak niewolniczo. No i
        szpinak odpuszczem. I zapisalam sie na aerobik dwa razy w tygodniu. Na razie
        sie trzymam. Teraz bedzie mi razniej, ze nas tak duzo.
        Basia
        • blesia Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 13.02.04, 17:17
          ojej a ja jzu napisalam nowy temat a tu widze grupa bedzie! ja waze 16 kg za
          duzo a najgoprsze to ze 8 mam od listopada!!!! po 13 mi przybylosad Tez sie
          odchudzam ale zaczne od poneidzialku na max a od dzis troche - od poeneidzialku
          bo same imprezy w weekendsmile Ale mam nadzieje ze wytrwam monika
    • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 13.02.04, 21:06
      Właśnie wóciłam do domu. Tata kładzie synka spać, a ide poćwiczyć.Wczoraj
      wygrzebałam starą kasetę z Cindy C. i chyba narazie zostanę przy niej. Wczoraj
      poczułam że mam mięśnie smile!Muszę skończyć z tymi ćwiczeniami zanim syn uśnie,
      bo potem pewnie bedę miała konkurencje do telewizora.
      Dziś tez nie zjadłam za dużo, zero pieczywa i tym podobnych.
      Na wage postanowiłam wejść za tydzień, żeby się nie stresować, a teraz idę po
      butelke wody i do roboty...
      Pozdrawiam Agnieszka
    • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 15.02.04, 11:35
      Na wagę zgodnie z postanowieniem nie wchodzę, do piątku!
      Niestety wczoraj nie udało mi sie poćwiczyć (10 min. biegałam na orbitreku, ale
      trudno to nazwać ćwiczeniem), a co gorsza dieta poszła w kąt. Synka oddaliśmy
      na noc do babci, bo mieliśmy sobie gdzieś wyjść. Ale walentynki, więc
      stwierdziąłm że pewnie wszędzie będzie tłok i zostaliśmy w domku zamawiająć
      pizze! Tak, tak niestety złamamłam się, ale mam nadzieję, że nie odbije sie to
      w sposób znaczący na moim odchudzaniu.
      Wczoraj przyszła książka którą zamowiłam o diecie rozdzielnej, przeczytam ją i
      chyba zacznę stosować + ćwiczenia oczywiście. A jak tam u was?
      pozdrawiam
      A.
    • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 16.02.04, 09:14
      Hej, gdzie wy sie wszystkie podziałyście?
      mam nadziekę, ze nie zrezygnowałyscie z odchudzania. Bardzo na was liczę.
      Ja od dziś zaczynam diete rozdzielną (razem z mężem!), ale bardzo licze na
      wasze wsparcie.
      Pozdrawiam A.
      • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 16.02.04, 14:10
        droga agnieszko i inne emamy odchudzajace sie.
        bardzo przepraszam ze tak dlugo nie dawalam znaku zycia. jak juz wczesniej
        pisalam bylam w pracy. starachowice, elblag. waga sie przez te trzy dni
        utrzymala. hurrraa. chociaz pokusy byly. jak wiecie- hotelowe sniadanka itd.
        jak wracalam z elblaga wstapilam do najwspanialszej restauracji pod sloncem.
        agnieszka bedzie wiedziec gdzie- bialobrzegi restauracja zodiak. ale bylam
        silna i nie zamowilam jak zwykle nalesnikow z bita smietana tylko salatki i
        kawe. pani kelnarka ktora zna mnie dobrze myslala ze jestem chora albo ostatnim
        razem nalesniki mi nie smakowaly. polecam takze Danao- nowosc na rynku. soczek
        z mlekiem. swietnie syci. dla mnie rewelacja. przez trzy dni nie cwiczylam ale
        dzisiaj wracam do tego. poza tym zapisuje sie na aerobik. mam nadzieje ze na
        pierwsze zajecia pojde w ciagu tygodnia, dwoch.
        trzymam za was wszystkie kciuki
        a tak aga prosila o przedstawaianie sie.
        na imie mam marta- moj synek w czerwcu konczy 6 lat. jak juz pisalam jestem z
        krakowa i bron boze nie mam nic przeciwko warszawie pozatym ze slabo ja znam i
        zawsze sie w niej gubie.
        narazie tyle. odezwijcie sie

marta mama adasia
        • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 16.02.04, 20:50
          super jest wieczor a ja nadal trzymam sie malejacych porcji jedzenia. zoladek
          tak mi sie skurczyl ze nie moge zjesc nawet polowy dawnych porcji. jest jakis
          postep.
          pozdrowienia dla wszystkich
          dajcie znac o efektach i postepach
          • pauka26 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 17.02.04, 06:48
            cześć nie odzywałąm się tak długo dlatego ,że już sie powoli załamuje.
            Odchudzam się cały czas a postępów moim zdaniem nie widać ( nie mam wagi, więc
            nie wiem jak to się przekłada w kg)Wczoraj spotkałam się z koleżanką , która
            mnie nie widziała tydzień i powiedziała że schudłam (no, to może jakiś tam
            postęp jest).

A co do przedsrawiania się to: jestem z Łodzi mam 5 miesęcznego synka i teraz
            jestem bardzo pochłonięta nauką (bronię się za tydzień a w głowie pustka)
            Pozdrowionka
            • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 17.02.04, 08:39
              To za tydzień bedziemy trzymały kciuki smile
              Nie załamuj sie, u mnie też efektów nie widać, ale mam nadzieje, że w koncu coś
              z tego będzie.Wczoraj jak Eryk zasnął to udało mi się poćwiczyć.
              mój mąż też zaproponował, zebym się zapisała na aerobik (obawia się, ze do
              ćwiczeń w domu zapał mi szybko minie, no i trudniej sie zmobilizować) nawet
              powiedział, że on mnie moze odwozić i przywozić (ciekawe jak długo by to
              robił smile ).Co do diety to jak pisałam od wczoraj próbuję diety rozdzielnej.
              Wczoraj nie byłam głodna. Natomiast nie ma to jak odchudzanie mojego mężą (to
              na pocieszenie) cały dzień jadł warzywa. Jak wrócił wieczorem to nic nie chciał
              bo jak dieta, to dieta, a potem zjadł prawie całe pudełko wiśni w czekoladzie.
              Więc z siebie jestem dumna ( a za niego płakać mi sie chciało, bo uznałam to za
              osobista porażkę, głupie nie? ).
              Fajnie że sie odezwałyście, od razu raźniej.
              Pozdrawiam.
              Agnieszka
              • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 17.02.04, 10:15
                czesc!!!
                dzieki za listy- uspokoily mnie nieco. mezowie jak to mezowie. moj tez sie caly
                czas odchudza tylko kilogramow mu ciagle przybywa. i mowia ze to faceci maja
                silnijsza wole. bzdura!!!!!
                ja zaczynam nowy dzien. oby taki sam jak poprzednie. odezwe sie cos wiecej
                wieczorem

marta
    • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 18.02.04, 11:08
      Synak rano dłużej pospał ( pierwszy raz od urodzenia tak długo!) więc
      poćwiczyłam sobie, ćwiczenia na brzuch już robiłam w jego obecności, jakoś za
      bardzo nie przeszkadzał.
      Kusi mnie żeby wejść na wagę, ale narazie udaje mi się nie skusić. Obawiam się,
      ze gdyby waga była bez zmian zniechęciło by mnie to mocno. A tak... ćwiczę, i
      stosuję dietę i fajnie sie czuję!
      A co tam u was słychać?
      Agnieszka
      • pauka26 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 18.02.04, 17:23
        hejka , dziewczyny jutro mamy problem bo jest przecież tłusty czwartek i co z
        tym fantem zrobić?
        Jeść pączki czy nie?
        To jest dobra wymówka aby przestać się odchudzać,ja mam takich mnóstwo
        narka
        • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 19.02.04, 09:18
          Ja dzisiaj zamierzam zjeść jednego pączka! Dieta którą stosuje składa się z 5
          posiłków (teoretycznie, bo z regóły tyle nie zjadam) więc podwieczorek
          zamierzam zastąpić pączkiem i mam nadzieję, że waga nie skoczy mi z tego powodu
          w górę smile). W końcu dieta ma być dla nas a nie my dla diety, no nie?
          A.
          • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 19.02.04, 12:54
            czesc w tlusty czwartek
            dzisiaj tragedia trzy paczki ale takim cieplutkim nie moglam odmowic. ale za to
            postanowilam ze nic dzisiaj wiecej nie zjem wiec kalorie jakos sie rozloza.
            taka mam nadzieje. na wadze narazie nie bylam choc wiadomosc od lekarki sie
            sprawdzila. zaliczam teraz przestoj. te trzy kg i spokoj. dzwonilam do niej
            dzisiaj i powiedziala zeby sie nie zrazac bo moze to potrwac nawet dwa tygodnie
            i jak sie utrzyma male porcje to potem waga zacznie spadac na lep i szyje.
            podobno dlatego te wszystkie diety na tydzien i dwa powoduja jo jo . ze tracimy
            wode i dlatego waga spada. takie odchudzanie nie daje blyskawicznych efektow
            ale za to jest trwale. no i trwa dlugo. ale chyba lepsze to niz szybkie 10 kg a
            potem spowrotem 15. przynajmniej ja sie uzbrajam w cierpliwosc. do lata jeszcze
            troche czasu wiec na efekty poczekam cierpliwie ale chce zeby byly trwale.
            bardzo serdecznie was pozdrawiam i przesylam buziaki.
            moj synek wlasnie wrocil z przedszkola wiec ide sie nim zajac.
            marta
            • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 19.02.04, 14:13
              No i zrobiłam coś strasznego!
              Nie dość że zjadłam pączka (ale to planowałam. To zjadłam chyba z pół pizzy!
              Wpadli niespodziewani goście, a u mni w lodówce tylko to co do diety (coby nie
              kusił) no i zamówiliśmy pizze. Mogłam chociaż mniej zjeść.
              Ależ mam do siebie żal. Chyba wieczorem poćwicze drugi raz, żeby trochę tego
              spalić.
              Też mam nadzieję, że to, że tracę tak powoli te kilogramy, to dobry znak.
              Dziś weszłam na wagę i od początku mam 2kg mniej, czyli w tym tyg. 0,5 kg. Może
              to nie jest rewelacja, ale do sierpnia kupa czasu, a to wtedy mam być piekna smile)
              A.
              • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 19.02.04, 18:45
                Agnieszko dlaczego do sierpnia?? ja juz mysle o maju np- jak bedzie ladna
                pogoda. ja tez po napisaniu weszlam na wage- trzyma sie sztywno choc dzisiaj te
                paczki??!! tak to juz bywa. nie zalamuje sie. jutro juz nie bedzie tlustego
                czwartku tylko chudy piatek- przynajmniej dla mnie. co prawda w niedziele bede
                jeszcze tlusciutka- a chcialam byc szczuplejsza. moi dziadkowie maja 50
                rocznice slubu!!! a ja imieniny. ale to nic w przyszlym roku na imieniny kupie
                sobie mnostwo ciuchow w rozm.36. taki mam cel!!!!!!!!!!!!!!!!! a to jest
                najwazniejsze. malymi kroczkami do osiagniecia celu
                buziaki'
                marta
                • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 20.02.04, 08:55
                  Pewnie,że najlepiej by było odchudzić sie do wiosny (czego nam serdecznie
                  życzę smile) Ja to nawet chciałabym do Świąt bo wtedy pewnie pojedziemy do teściów
                  i cała rodzina będzie mnie widziała. W sierpniu mam specjalna okazję, ale to
                  nie na forum.
                  Dzisiaj wracam do diety. Muszę powiedzieć, że chociaż spadło mi od poniedziałku
                  tylko pół kilo to jestem naprawdę bardzo zadowolona. Dużo lepiej się czuje.
                  Korespondencja ( o ile można tak to nazwać) z wami bardzo mnie dopinguje, a
                  ćwiczenia naprawdę wciągaję, byle nie przerwać na kilka dni bo potem moze być
                  kiepsko sad.
                  A jak tam u was?
                  Agnieszka
                  • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 20.02.04, 09:31
                    to moze prywatnie? ms78@gazeta.pl
                    ciesze sie ze dobrze Ci idzie. w zasadzie dzisiaj zauwazylam ze tylko my dwie
                    jeszcze tu walczymy!!! ale dobre i to. ja dzisiaj zaczelam od kawki. i oby tak
                    dalej. przez dzisiaj i jutro maksymalnie malo. w niedziele spotykam sie z cala
                    rodzina i nie dosc ze musze uwazac w co sie ubiore- zeby wygladac w miare
                    szczuplo to jeszcze martwie sie bo w mojej rodzinie jest taka jedna osoba ktora
                    nie nalezy do dyskretnych i zaraz mi powie: Martusiu- chyba znowu przytylas!!??
                    nie znoise tego i dlatego postanowilam ze jak znowu zobacze tego uckochanego
                    wujaszka a bedzie to w lecie to bede szczupla!!!!!!!!!!! i nie bedzie sie mial
                    do czego przyczepic.
                    Agnieszko chetnie bym z toba popisala. na forum nie da sie o wszystkim
                    buziaki
                    marta
                    • mumin_ek Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 20.02.04, 11:27
                      Ja tez! Moge dolaczyc? Nie szukam diety cud na 2 tygodnie, bo sie boje
                      anoreksji (kiedys sie o nia otarlam) i nie wierze, ze te kg nie wroca z
                      procentem.

A o mnie, jestem Kasia z W-wy (no prawie), mam 16-miesieczniaka Muminka w domu,
                      ktory nie zjadl wszystkich ciazowych zapasow tluszczu, wiec mam 8 kg do
                      zrzucenia. Niby nie duzo, ale mimo diet i cwiczen b intensywnych nic nie chce
                      zejsc.

Teraz nie lacze pieczywa i ziemniakow z miesem. Jem 5 malych posilkow dziennie,
                      bo rzadkie jedzenie dziala chyba na mnie jak sygnal do gromadzenia zapasow. Nie
                      pije kawy juz 5. dzien, bo slodzilam i z mlekiem. Chyba zwariuje bez tej kawy.
                      To jest najgorsze, ale ja najszybciej chudne wlasnie na diecie bezkawowej.
                      Zaczelam naprawde duzo pic, glownie wody.

W ciagu tygodnia zlecial mi prawie kg, ale boje sie, ze wroci (zawsze wracal).
                      Dagomed Fucus na mnie nie dziala (po miesiacu) nic nie zrzucilam.

Chodze na aerobik i sama w domu bardzo cwicze.

Pozdrawiam,
                      Kasia
                      • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 20.02.04, 13:40
                        Czyli dieta podobna do mnie. Tyle, że ja rano pije kawe, słabą i z mlekiem, ale
                        piję.
                        No i zaczęłam od poniedziałku diete rozdzielna czyli staram się stosować zasady
                        z ksiązki (nie jest to skomplikowane).
                        Co prawda efekty narazie powolne, ale może na dłuższą metę poskutkuje.
                        Pozdrawiam
                        Agnieszka
    • kalinam Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 20.02.04, 15:20
      Przyjmujecie jeszcze do klubu?
      Mała ma już 2,5 roku a ja 10 kg za dużo. Chociaż miszczę się w tabelach wagi to
      nie mieszczę się w ciuchy. Katastrofa. Nie pracuję (a chciałabym) i to mnie
      dobija. Pewnie gdybym chodziła do pracy to już bym schudła. Siedzę w domu,
      nudzę się i tylko podjadam. Odchudzać zamierzam się już od dawna. Może coś mi
      podpowiecie. Wydaj mi się że nie jem zbyt dużo: trzy posiłki - śniadanie to
      dwie kanapki, drugie śniadanie też dwie kanapki i obiad (jedno danie). No i
      czasami jakieś ciasteczka (o zgrozo), ale ciężko mi bez nich!
      Zazdroszczę Wam samozaparcia.
      Pozdr
      • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 21.02.04, 08:58
        witam mame muminka i inne "klubowiczki"
        mnie po tygodniu drgnela waga juz 4 kg. z 86 na 82!!!!! hurrrraaaa. oby tak
        dalej. narazie nie cwiczylam przez pare dni. wiecie "te sprawy" a wtedy bardzo
        zle sie czuje!!! ale teraz wracam do cwiczen. ciesze sie ze moj zoladeczek
        bardzo sie skurczyl. przedtem moglam zjesc cala bagietke. wczoraj wieczorem
        pofolgowalam sobie i zjadlam 1/4 i naprawde nie moglam wiecej. czulam sie taka
        napchana.
        pozdrawiam was wszystkie bardzo serdecznie. odezwe sie wieczorem bo musze
        wyslac meza do pracy. uwaga aga i mama muminka- moj maz jedzie do warszawy!!!

mama adasia- marta

jak wasze dzieciaczki maja na imie- i jezeli to nie grzch napiszcie ile macie
        lat

co do mnie: moj synek Adas- 6 lat w czerwcu a ja skonczylam w lutym 26!!!
    • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 21.02.04, 16:01
      czesc wszystki dziewczyny!!!
      dzisiaj jest dobrze. upieklam mezowi sernik i nie zjadlam kawaleczka nawet.
      sukces!!! jestem tylko po malutkim obiadku. i tak trzymac!!! teraz juz mi
      dobrze. nie skreca mnie z glodu na sama mysl o jedzeniu. myslalam ze bedzie
      gorzej. mam tylko nadzieje ze dotrzymam tak do lata- potem high life.
      swiezutenkie owoce. teraz niestety jaki mamy wybor- slepowe jablka pachnoce
      piwnica. na cale szczescie sa jeszcze pomarancze i grejfruty. a slyszalyscie ze
      grejfruty sa bardzo dobre na odchudzanie?? tak przeczytalam w jakiejs gazecie.
      tak wiec walczmy dalej i nie dajmy sie pokonac.
      napiszcie co tam u was slychac. jak walka z zbednymi kilogramami.?????

marta
      • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 21.02.04, 18:49
        U mnie ta waga nie chce wogóle spadać! Chyba sie załamie.
        Codziennie ćwiczę i jem naprawdę niewiele, w porównaniu z tym co przed dietą, a
        waga nic.No ale może będzie lepiej.
        Mój synek Eryk 19 lutego skończy 20 miesięcy.
        Trzymajcie za mnie kciuki, niech ta waga zacznie spadać!
        Pozdrawiam Agnieszka
        • mumin_ek Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 21.02.04, 21:09
          Nie martw sie, pewnie sie przyzwyczaila, wstretna leniwa waga wink One tak
          czasem maja, moja tez na to cierpiala. Zmienilam i zaczela sie ruszac ta druga,
          ale chyba sie przed tygodniem zarazila tym wirusem stania w miejscu. Leniwiec!

No a Muminek ma na imie Franek, jakby inaczej? wink Ja sie do wieku nie
          przyznam, po 25 a przed 30, wiecej nie powiem.

Stracilam prawie kg w tydzien. Dzis nagrzeszylam, wypilam kawe z mlekiem i
          cukrem. Jem 5 posilkow dziennie (dieta 1200kcal mniej wiecej), to dziala, bo
          nie mysle obsesyjnie o jedzeniu wiedzac, ze czeka mnie podwieczorek i 2.
          sniadanie smile Male, ale zawsze.

Ograniczylam chleb (1 kromka dziennie) - waga prawie od razu w dol. Szkoda
          chleba, bo pysznosciowy.

Pozdrawiam i 3majmy sie,
          Kasia
          • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 22.02.04, 01:24
            trzymajmy sie dziewczynki!!!
            jutro mnie czeka imprezka- mnostwo pysznego zarcia w wykonaniu mojej kochanej
            babci. sloninka itp itd. musze sie uzbroic w cierpliwosc i nie nadrobic tego co
            stracilam.
            do poniedzialku.
            buziaki
            marta
            • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 22.02.04, 11:38
              Moja waga chyba się przestraszyła, ze wymienie ja na nowa i dziś pokazała że
              spadłam kilo, czyli od poniedziałku 1,5kg. Nie jest to jak po diecie cud, ale
              mnie całkiem zadawala, jęśli dalej by tak szło to ja nie mam nic przeciwko
              temu. Powoli, ale skutecznie smile) mam nadzieję.
              W tym tyg. udało mi sie ćwiczyć codziennie (chhociaż synek starał mi sie w tym
              przeszkodzić). Takie ćwiczenia wciągają, serio. U mnie to najgorzej jak
              przerwe. Jeden dzień sobie odpuszczam, a potem kolejny i czesto okazuje się że
              konczę ćwiczyć...
              A u mnie Fucus 17 też kompletnie nie zadziałał, przy 5 opakowaniu, gdzie mimo
              ograniczenia jedzenia skutek był zerwy odstawiłam go. Na mnie ten cud nie
              działa.
              Pa,pa A.
              • soniasonia1 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 23.02.04, 01:03
                witam Was wszystkie.
                mam na imie ania, 26 lat, katowice a własciwie chorzow, ukochany synus Dawid-
                13 miesiecy, waże 72kg, przed porodem 74 potem spadlo do 58kg ( bo cycuś,
                skrajne wykończenie-zmęczenie) ale w ciagu roku wszystko do góry........

a te 58kg to też nie byl ideal bo przy wzroscie 160 rozmiar 36 był marzeniem.
                mialam talie osy a biodra jak poprzeczny walec. i jakies przedziwne wałki
                tłuszczu pod łopatkami. ale teraz to już całkiem obłed. jestem na urlopie
                wychowawczym, podjadam z nuów, męża ciągle nie ma bo pracoholik (ja też kiedyś
                byłam i czasami aż mi tęskno), nie mamy absolutnie nikogo do opieki nad
                Dzieciątkiem dlatego żaden aerobik na miescie nie wchodzi w gre. Mam rowerek
                stacjonarny na którym czasami poćwicze ale jak przejade 20 minut to jestem
                zlana potem a Dzieciatek sie budzi i nic go nie obchodzi że padam z nóg. i tak
                trace zapał.

tydzien temu kupiłam książke o diecie rozdzielczej a skończyło sie na tym że
                wszystkie zakupy jakie zrobiłam dobrane do diety wymiotłam z lodówki w ciągu 2
                dni. bo wszystko takie dobre było.

uprzejmie prosze o przyjęcie do Klubu.
                chce sie spowiadac z grzeszków i chwalić rezultatami.
                jestem uparta ale brakuje mi kibiców.
                jutro spróbuje od rana.
                pozdrawiam serdecznie. ania.

• ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 23.02.04, 08:41
                  witajcie aniu, agnieszko i wszystkie inne odchudzajace sie razem ze mna.
                  jest poniedzialek. tak jak obiecywalam jestem spowrotem. troche jednak bardziej
                  najedzona niz mialam zamiar. ale prosze rozgrzeszcie mnie. pyszny schabik,
                  wolowinka w pieczarkowym sosiku. wspaniala wiejska kielbaska, jajeczka w
                  majonezie. tort ajerkoniakowy. sprobowalam wczoraj tego wszystkiego ale nie
                  nazarlam sie. musze przyznac ze moj odchudzony zoladek dal o sobie znac.
                  troszeczke przegryzc i potem przerwa. nie wazylam sie jeszcze dzisiaj ale
                  zrobie to i napisze. jak zwykle. o bym zapomniala byl jeszcze szampan, drink i
                  czerwone slodziutkie winko. ale ta impreza juz sie skonczyla i narazie nic nie
                  zapowiada nastepnej. ale pierwszy raz w zyciu nie wrocilam do domu nieprzytomna
                  z przejedzenia. mialam w sobie mnostwo energi na mala rozrywke z mezem hi hi
                  hi. on tez byl zadowolony i kladzac mnie po brzuchu pytal gdzie on sie podzial.
                  raczej moge mu wierzyc ze naprawde spadlo troche w okolicy talii. ja sie bardzo
                  ciesze bo musze wam przyznac sie ze najgorzej wlasnie ze mna jest w talii i
                  udach. biodra nie sa az takie dalekie idealu. mam juz dosc maskowania swojego
                  brzucha. bo pomyslcie jak moge wygladac skoro w pasie mam 80 cm a w biodrach
                  93. biust jest ok. dlatego walcze jak powalona z brzuszkami i skakanka. to
                  podobno bardzo pomaga.
                  dzisiaj spowrotem dietka.
                  a i postanowilam narazie zainwestowac pieniazki na aerobik i isc na biorezonans
                  i rzucic palenie. po tym nie bardzo sie chce jesc wiec moze nie przytyje. a
                  odruch palenia ( rece ) moze sporzytkuje na inne rzeczy. jestem silna. tak to
                  sobie wmowilam a was drogie eprzyjaciolki prosze o trzymanie kciukow.

buziaki
                  marta
                  • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 23.02.04, 10:38
                    Ale fajnie, ze ciągle ktoś do nas dochodzi! Co prawda też sporo osób przestało
                    pisać, ale może napiszą jak juz schudną? Mnie osobiście to pisanie mobilizuje.
                    Staram sie jeść lepiej, a z całą pewnościa mniej. Nadal stosuje zasady diety
                    rozdzielnej i musze powiedzieć, że nie jest to trudna sprawa.
                    Codziennie cwiczę z czeg jestem strasznie dumna, bo ostatnio moja forma nie
                    była zbyt dobra. co prawda mąz nadal twierdzi, że powinnam pójść do jakiegoś
                    klubu bo w domu to nie jest efektywne, ale sie z nim nie zgadzam.
                    W końcu waga mi spadła. Wstydziłam sie pisać, ale może jak napiszę to mnie
                    zmobilizuje. Jak zaczynałyśmy odchudzanie ważyłam 81-82kg, moja waga wahała się
                    z dnia na dzień. Dziś sie ważyłam i waga jest ta co wczoraj 78kg! Wiem, że
                    nadal dużo do zrzucenia, ale jak super że spadła.Czyli od zastosowania diety
                    rozdzielnej spadłam 2-2,5 kg!!!
                    Chciałabym tak dalej. Najlepiej do 60 kg. Mam 172cm wzrostu, więc będzie ok.
                    Nie jestem juz młodziutka więc bardzo chuda nie muszę być. Zresztą z tego co
                    pamiętam przy tej wadze nieźle wyglądałam smile)
                    Właśnie zjadłam śniadanie mój ulubiony serek smazony. W opakowaniu są 2 i nigdy
                    im nie popuściłam. Dziś zjadłam jeden i jest ok! Nie jestem głodna, a dobrutkie
                    było.
                    Pozdrawiam i trzynmajmy sie razem, podobno "kupą" łatwiej.
                    Agnieszka
                    • agamamaoli Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 23.02.04, 10:54
                      Dołączam do Was, jeżeli pozwolicie. Niestety żeby yć solidnym to od jutra.
                      Trzymałam dietkę przez tydzień potem wyjechałam w delegację i niestety wszystko
                      na nic. Chyba mam jakąś chorobę uzależniającą od czekolady i innych słodkości.
                      Post sprzyja takim postanowieniom toteż kiedyś musi moja silna wola zwyciężyć.
                      Postanawiam po raz naprawdę enty, oby skutecznie: pieczywko ciemne (tylko
                      rano), potem jakiś jogurcik, może serek i jabłuszko w pracy, po pracy bez
                      ziemniaków - mięsko i surówka, albo z ziemniakami za to same warzywka, albo z
                      makaronem lub ryżem. Wieczorkiem jakiś owoc. Mój znajomy schudł w taki sposób
                      bez wysiłku fizycznego tak 15kg i teraz je racjonalnie, bez wyrzeczeń i nie
                      tyje.
                      Już sama nie wiem co robić, po ciąży wyglądam jak koszmarek, sama sobie się nie
                      podobam, potrzebuję zrzucić do końca maja 15 kg - czy to możliwe? A to że tak
                      przytyłam to niestety moja wina - za bardzo mnie ciągnie do słodyczy. Zęby
                      lecą - kosztuje to majątek. Trzeba wziąć się za siebie, bo nie mam ubrań na
                      lato. Wszystkie sporzed ciąży. Pozdrawiam Aga mama Oli (10m)
                      • soniasonia1 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 23.02.04, 12:26
                        dziendobry. już sie chwale. o 9 kawa i jeden cieniusienki wafelek pieczywa z
                        kukurydzy. o 12 zjadłam 2 jajka, 5 plasterków zielonego ogórasa, 1 plasterek
                        żołtego serka i dwie łyżki kukurydzy z puszki. na obiadek planuje cienki
                        rosolek drobiowy a dokładniej zupka jarzynowa z mrożonek.
                        a wracając do kukurydzy z puszki to chciałabym Cie Agnieszko zapytać czy może
                        doczytałaś sie w książce do jakiej grupy zaliczyć tą kukurydze bo albo mi
                        umkneło albo tam tego nie ma. w moim przypadku to dosyć ważne bo kukurydze
                        uwielbiam.
                        ale chyba najgorsze u mnie jest to że niecierpie nie solonych potraw. wprawdzie
                        do większośći dań dodaje wegety ale soli tam też pełno. musze z tym też
                        powalczyć. na szczęscie herbaty ani kawy nigdy nie słodze.

nie ważyłam sie od paru dni i korci mnie żeby zobaczyć od jakiej wagi startuje
                        dokładnie. ale chyba sobie odpuszcze bo za pare dni chciałabym sie mile
                        rozczarować.

z innej beczki- chciałam powiedzieć że u mnie w rodzinie też jest taka przemiła
                        osoba która ostatnimi czasy ma dziką przyjemność zeby zwracać uwagę w obecności
                        wszystkich jak ja sie to zaokrągliłam. to moja ciocia (starsza tylko 10 lat)
                        doprowadza mnie do szału a najśmieszniejsze jest to że jak sama urodziła
                        dziecko to przytyła 30 kg a wychodzenie z nadwagi zajęło jej ponad 7 lat a i
                        tak nie wygląda jak panienka z ogólniaka. czytając wczoraj Wasze posty tak mi
                        siadła na mózg ta moja ciocia że już zdążyła mi sie przyśnić.koszmar straszny.

kończe marudzić. musze obmyśleć plan kolacji.
                        pozdrawiam serdecznie. ania.
                        • soniasonia1 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 23.02.04, 12:33
                          no dobra. nie wytrzymałam. waże 72,2 czyli jakieś 17 kilosów za dużo. Boże jak
                          sie ciesze że moge to komuś powiedzieć. nawet mężusiowi już sie przestałam
                          chwalić a On kochany też sie nie dopytuje żeby mi nie robić przykrości.
                          pocieszające że przynajmiej sex u nas bez zakłóceń, hi hi.
                          pa,pa.ania.
                          • ms78 Chudniemy!!!! 23.02.04, 14:06
                            zmienilam temat postow!!! a co w koncu rzeczywiscie to prawda. tak mnie
                            wciagnelo to odchudzanie i pisanie oraz czytanie ze zaplace chyba za internet
                            jak za wolu. ale jem mniej czyli moze sie wyrowna.
                            musze sie pochwalic ze wujek pierwszy raz w zyciu nie powiedzial ze "dobrze"
                            wygladam. postep czy rzeczywiscie schudlam troszke? sama juz nie wiem.
                            ciekawa jestem czy rzeczywiscie moglybysmy schudnac do konca maja po 15 kg.
                            byloby bosko!!! nie sadzicie??? Aga- ciekawe jest to ze mamy podobny wzrost i
                            podobna wage wyjsciowa. to dobrze bo bedziemy sie dopingowac nawzajem i
                            porownywac wyniki.
                            buziaki

marta

aga napisz co to za ksiazka o tej diecie rozdzielnej albo cos o samej diecie.
                            Please!!!!
                            • j_aga Re: Chudniemy!!!! 23.02.04, 15:38
                              Pewnie sa różne ksiązki o tej diecie, ale ja kupiłam "Dieta rozdzielna" autorka
                              Ursula Summ. Kupiłam ją Przez internet w Klubie dla Ciebie (tam nie ma
                              obowiązku kupowania, jak w Świecie książki) i była w promocji za niecałe 8 zł +
                              koszt przesyłki Też 7 zł z ogonkiem. Ja oczywiscie kupiłam też inne ksiązki. W
                              Merlinie ta książka kosztuje 28 zł. Dieta jest nieskomplikowana.
                              Ania,co do kukurydzy, to świeża jest w węglowodanowych, a konserwowej nie
                              powinno sie jeść sad(. Ja tak nie do końca przestrzegam, dziś usmażyłam kotlety
                              w bułce, ale myślę że strasznie mi to nie zaszkodzi.
                              Marta więcej napisze na priv, chyba, że ktoś jeszcze by chciał informacje o tej
                              dietce.W internecie nie znalazłam za dużo informacji.
                              Pozrawiam.
                              Aga
                              • mumin_ek Re: Chudniemy!!!! 24.02.04, 10:23
                                Chwale sie - 2kg w dol!!!! smile))) Widac po ciuchach i w lustrze. Glodna jestem
                                jak nie wiem co, ale lepiej sie czuje, bo widze ze kochanego cialka ubywa smile)))
                                Zostalo jeszcze 6kg do zrzucenia. 3majcie kciuki.
                                • soniasonia1 Re: Chudniemy!!!! 24.02.04, 10:47
                                  Już myślała że wszystkie śpicie!

Od wczoraj prawie 2 kg w dół, co nie zdarzyło mi się od kilku jak nie
                                  kilkunastu miesięcy!!!!
                                  Rzadnych ciężkich katuszy. Nawe chrupki kukurydziane podjadałam z synusiem bo
                                  zawsze sie ze mną podzieli. Może troche energii zżarła mi wczoraj wizyta u
                                  dentysty ale jak tak dalej pójdzie to moge tam chodzić codziennie!

Serdecznie pozdrawiam. ania.
                                • soniasonia1 Re: Chudniemy!!!! 24.02.04, 10:47
                                  Zapomniałam. Agnieszko dziękuję za kukurydze.
                                  • ms78 Re: Chudniemy!!!! 24.02.04, 14:19
                                    czesc w wtorek!!!!
                                    u mnie waga nadal stoi w miejscu ale i tak odkad zaczelam pisac na forum spadlo
                                    4 kg. nie jest zle. oby tak dalej. dzisiaj troche za duzo juz zjadlam ale sie
                                    strasznie wkurzylam. dostalam rachunek z telekomunikacji i okazalo sie ze mam
                                    zaplacic 300 zl za rozmowy miedzynarodowe ktorych nie wykonywalam. szok. a
                                    dodzwonic sie do jakichkolwiek odpowiedzialnych za to ludzi graniczy z cudem.
                                    tak wiec tak sie zdenerwowalam ze zjadlam cala drozdzowa chalke. wiem ze
                                    przesadzilam i musze to dzisiaj odcwiczyc. makabra.
                                    poza tym ok. juz nie jestem glodna jak oszalala. spodobala mi sie probozycja
                                    diety rozdzielczej proponowanej przez agnieszke. przestudiowalam to i
                                    stwierdzilismy razem z chlopem mym ze praktycznie to zadna dieta tylko sposob
                                    na logiczne i madre odzywianie. dla mnie bomba. zaczynam sie stosowac do tego.
                                    bardzo serdecznie was pozdrawiam i jak zawsze trzymam kciuki.

marta
    • kalinam Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 24.02.04, 16:50
      Witam!
      Ja się ostatnio nie odzywałam bo i chwalić się nie byó czym. Ostatni weekend
      karnawału pomieszał mi szyki w temacie odchudzania. Imprezka w sobotę zrobiła
      swoje. Były eklerki i karpatka domowej roboty i odchudzanie poszło w kąt.
      Postanowłam, że przeczekam jeszcze ostatki i na prawdę biorę się do roboty.
      Nadal do zrzucenia mam 10 kilo. Ale gratuluję Wam efektów i zarzekam się, że od
      jutra (środa popielcowa) zaczynam odchudzanie. Jeśli ktoś może mi powiedzieć
      coś więcej o diecie rozdzielnej będę wdzięczna.
      Pozdro
      • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 24.02.04, 19:12
        ja dostalam diete taka rozpiske od agnieszki jak chcesz moge ci to wyslac.
        napisz mi adres. moj:ms78@gazeta.pl
        nie ma mnie teraz w domu bo jestem u brata. wykozystuje jego sztywne lacze i
        komputer. ja dzisiaj oprocz tej chalki sie trzymalam.
        mam nadzieje ze moze rzeczywiscie sroda popielcowa i post nasz zmobilizuja do
        jeszcze wiekszego wysilku. nie bylo by to zle co??
        to by bylo na tyle.
        bardzo serdecznie was pozdrawiam.
        marta
        • pauka26 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 25.02.04, 08:25
          Cześć dziewczyny, nie odzywałam się tak długo bo jak wam wcześniej wspominałam
          miałam obronę prazy dyplomowej i to mnie pochłaniało bez reszty (ale udało się
          jestem już absolwentka UŁ z oceną 4+ na dyplomie) teraz mogę się już bardziej
          poświęcić odchudzaniu i swojemu wyglądowi. Muszę się wam przyznać do paru
          grzeszków jakie wynikły w związku z moją obroną
          1. koniec studiów trzeba ućcić- poszliśmy na wielką pizze ( no i zjadłam , może
          nie tak dużo jak pozostali ale się najadłam)
          2. no i jeszcze alkohol (tego też było troszkę)
          3. wczorajszy wtorek też nie sprzyjał odchudzniu (poprostu pepsi była
          konieczna, nie mogłam bez niej funkcjonować)
          4. Dziś już jest ok ( od rana tylko kawa + słodzik i jedna kanapka z ciemnego
          pieczywa)
          Teraz już mogę sie z wami odchudzać bez żadnych przerywników (jest post, będzie
          nam łatwiej)
          Zapomniałam wam napisać ile mam lat, mam 26 ( tak jak jest w moim nicku )i
          czuje się z tym wiekiem bardzo dobrze czego nie można powiedziec o tych
          zbędnych kilogramach, których jest ok 20
          Pozdrowienia Paulina
          • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 25.02.04, 09:28
            Ceść wam. Wczoraj cały dzień nie pisałam, bo rano pojechałam do rodziców i
            spędziłam tam cały dzień, a zaraz po powrocie odwiedzili nas sąsiedzi i jakoś
            tak zrobiło sie dobrez po północy, jak byłam wolna. A piszę o tym, bo z tymi
            wizytami (jak również z ostatkami) wiąże się moje lekkie odpuszczenie sobie.
            Znaczy dalej stosowałam dietę rozdzielną, ale najpierw zjadłam pączka i kilka
            faworków, a potem sąsiadka przyniosła pyszne ciasto...Alkoholowi się oparłam,
            bez większego problemu, ale zupełnie nie miałam ochoty, może dlatego, że bolała
            mnie głowa smile).
            Muszę się też pochwalić! Weszłam na wagę bo bałam się, że może poszła po
            wczorajszym w górę, a ona wiecie co zrobiła? Spadła o kilo!!! Sama nie mogę w
            to uwierzyć . Tak więc teraz waga = 77kg, oby tak dalej.
            Co do diety, to widzę, że Marta prześle ją więc ja już sie nie miesza.
            Generalnie chodzi o podzielenie produktów na 3 grupy:białkowa , węglowodanową i
            neutralną. Nie wolno łączyć białkowej z węglowodanową, natomias do obu mozna
            dodawać produkty neutralne.Powinno się jeść dużo owoców i warzyw.
            Paulina :GRATULACJE i fajnie że do nas wracasz smile).
            Narazie. Agnieszka
            • ms78 Chudniemy!!! 25.02.04, 20:53
              ja tez sie dzisiaj jeszcze nie odzywalam. moze dlatego ze mialam caly dzien
              zajety. znajomi podrzucili mi dziecko do opieki- takiego slodkiego szkraba 2
              miesiecznego. prawie przez 6 godzin wpatrywalam sie w niego jak w obrazek-
              super dieta- nawet nie pomyslalam o jedzeniu. tak w ogole to z racji postu
              zjadlam dzisiaj tylko rybki w pomidorach. i byleczke i dwie kromeczki chleba.
              niezle. na wage narazie nie wchodze. podobno lepiej to robic raz w tygodniu
              zeby sie nie stresowac. ja ostatnio wazylam sie prawie codziennie i zauwazylam
              ze waga potrafi skakac. pewnie to zalezne od ilosci plynow itd.
              od jutra wytrwale zajmuje sie dieta od agnieszki. musze zapamietac co mozna
              jesc razem a czego nie.
              agnieszce gratuluje wagi- oby tak dalej!!! dla nas wszystkich.
              na samym poczatku nie bardzo wierzylam w to ze takie odchudzanie moze dac
              wyniki ale coraz bardziej zaczynam w to wierzyc. w duzym stopniu zzylam sie z
              wami i nie moglabym klamac.
              buziaki dla was wszystkich. dzieki za to ze piszecie nawet o grzeszkach
              lakomstwa. to dodaje otuchy.
              marta
              • soniasonia1 Re: Chudniemy!!! 26.02.04, 11:36
                Witam.
                Dzisiaj mam 70,8. To co zaczęło sie szybko teraz coś zwolniło. Ale nos dalej
                mam zadarty i nic sie nie przejmuje.
                Przysięgam że nie jem słodyczy i ciastek i jestem z tego dumna. Chlebka też nie
                bo mi piekarnia nie po drodze.
                Nawet pale mniej a do tego jeszcze sie Wam nie przyznawałam.
                I póki jest taka ładna pogoda codziennie wyciągam Dzieciątko na spacer nawet
                jeżeli ma sie to kończyć noszeniem na rękach. Ale już zauważam brak zadyszki
                przy wchodzeniu z nim na 3 piętro.
                U Was też lepiej z kondycją?
                Pozdrawiam. ania.
        • mumin_ek Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 26.02.04, 12:08
          A ja moge prosic: Adres mumin_ek@gazeta.pl?
    • kalinam Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 26.02.04, 15:33
      Niestety nic mi nie ubyło, ale jakże mogło być inaczej. To dopiero dwa dni z
      dietą, a końcówka karnawału to była rozpusta.
      Mam pytanie czy wg. diety rozdzieczej można jeść zupy? Bardzo lubię i często
      gotuję. No i jeszcze jeden problem, nie potrafję zrezygnować ze słodzenia
      herbaty (2 łyżeczki). Może zrezygnować z herbaty na rzecz soków, ale nie wiem
      co ma więcej kalorii. Woda mineralna odpada, nie przechodzi mi przez gardło
      (chyba, że jest upał 30st.C - co na razie się nie zapowiada).
      Nie mogę się doczekać kiedy i ja będę mogła się pochwalić ubytkiem wagi.
      Tym czasem pozostaję w smutku z własną wagą.
      • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 26.02.04, 20:19
        czesc
        tak dokladnych wskazowek odnosnie zup itp nie mam. pewnie nimi dysponuje
        agnieszka. ja wysylam to co dostalam od agi bo popieram ta rozpiske w 100%
        u mnie waga tez narazie stoi w miejscu ale za to mam znacznie wiecej kondycji.
        nie mecze sie tak szysbko i bez problemow jestem caly dzien na nogach. przedtem
        zdarzaly mi sie drzemki kolo poludnia.
        przepraszam ze tak krotko i ogolnikowo ale nie bardzo mam wiecej czasu- ide
        cwiczyc. i sama siebie rozgrzeszyc z zbyt kalorycznego obiadku- ale maz gotowal
        wiec musicie mi wybaczyc. nie moglam go zawiesc. nie bylo tego duzo. ale bardzo
        niedozwolone produkty.
        buziaki
        marta
        • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 26.02.04, 20:37
          Ja dzisiaj też nie za rozsądnie sie odzywiałam, tzn cały dzień prawie nic, a
          wieczorem sie najadłam.Ale za to dzień spedziłam dość aktywnie, rano wykonałam
          serie ćwiczeń (40 minut), a potem cztery godziny biegałam za synkiem (który
          właśnie padł, bo w dzień nie miał czasu na spanie) po różnych zjeżdżalniach,
          piłeczkach, dmuchanych łodziech i tym podobnych rzeczach.
          Co do zup to mozna z tym, że obowiazuje zasada nie łączenia grup, tak więc zupa
          z makaronem, kartoflami, ryżem i tym podobnym musi być bez miesa i na warzywnym
          smaku, a z miesem musi być z samymi warzywami.Można przeżyć.
          Też postanowiłam się ważyć mniej intensywanie, ale co z tego wyjdzie zobaczymy,
          chyba muszę schować wagę, bo jest na widoku i kusi.
          Do jutra. A.
    • jinjang Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 27.02.04, 10:32
      moja metoda jest prostasmile
      kiedyś jadłam duuże śniadanie potem długo długo nic wracałam z pracy i ogromny
      obiad potem jeszcze cos małego, po pracy wręcz rzucałam sie na jedzenie skutek
      wzdęcia zaparcia i ogromny brzuch-flak
      teraz jem 4 lub 5 małych posiłków a raczej przekąsek dziennie(co 3-4 godz) nie
      jestem głodna nie pochłaniam olbrzymich ilości(świetne są banany sok pomidorowy
      bardzo sycące nawet mała szklanka) po powrocie z pracy organizm po prostu nie
      potrzebuje i na prawde widze rezultaty!!! poza tym ćwicze joge (z lenistwasmile na
      zaden fitness nie mam chęci) na razie raz w tygodniu od 4 miesięcy rewelacja
      przychodze zmęczona ale jednocześnie zrelaksowana, moje ciałko jest coraz
      bardziej jędrne i sprężyste
      mimo wszystko jest jeszcze duzo do zrobienia ale mysle że jestem na dobrej
      drodze...
      pozdrawiam i życze sukcesów
      • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 27.02.04, 11:09
        czesc!!!
        przed chwilka wrocilam od lekarza. bylam z synkiem u alergologa. w krakowie tak
        zasypalo sniegiem ze trase, ktora normalnie jezdze 15 min dzisiaj jechalam 45.
        makabra. stres mialam straszny. co chwilke staly rozbite auta. skupiona bylam
        tak ze chyba stracilam pare kilo. nie wazylam sie po drodze ale za to
        pochlonelam trzy maslane byleczki z maslem. horror ale musialam to jakos
        odreagowac. nie bardzo lubie jezdzic w taka pogode. szczegolnie po miescie. ale
        bywa. najwazniejsze jest to ze badanie syneczka wyszlo w miare dobrze. no i
        chca nas wyslac na wiosne do sanatorium. na cale trzy tygodnie. jezu wole nawet
        nie myslec jak sobie tam poradze. sama z synkiem trzy tygodnie bez meza. no ale
        coz. trzeba bedzie to pojade. dla zdrowia bo nie z chceci.
        ide sprzatac bo musze o 14 jechac po dziecko do przedszkola.
        buziaki
        odezwe sie wieczorem
        marta
    • kalinam Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 27.02.04, 16:11
      I znowu weekend!
      Z jednej strony to się cieszę bomąż w domu i zawsze gdzieś się wyjdzie, ale z
      drugiej strony to katastrofa. Bo jak się gdzieś pójdzie to i coś pysznego do
      jedzenia proponują, a to ciasto domowej roboty, a to przekąskę wymyślną. Pod
      względem odchudzania o weekendzie myślę ze zgrozą. Dodatkowo mój mąż w weekend
      czesto zajmuje się gotowaniem i za nic ma moje odchudzanie. On schudł 10kg bez
      wysiłku i ograniczeń. Nawet sam nie wiedział kiedy. Tylko spodnie wisza na nim.
      A ja cóż, dużym wysiłkiem odmawiam sobie różnych dobrych rzeczy.
      Na razie się trzymam i postanowiłam nie wchodzić przez kilka dni na wagę.
      Może waga się obrazi i spadnie smile
      Pozdrawiam
    • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 27.02.04, 21:22
      czesc!!!
      to nie byl moj najlepszy dzien. tak mi sie wydaje. zjadlam za duzo i nie chce
      mi sie cwiczyc. moze dlatego ze ponad 4 godziny stalam prz desce do
      prasowania?? kto to moze wiedziec. z tym jedzeniem to jest tak ze juz chyba
      wpadam w histerie. wcale nie jem za duzo ale dla mnie wciaz to jest za duzo.
      caly czas sobie tlumacze ze powinno byc jeszcze mniej. nie zeby to byla
      anoreksja. to takie glupie tlumaczenie sobie. efekty u mnie juz widac. brzuszek
      sie zplaszczyl i juz nie wisi znad spodni. dzisiaj chyba po raz pierwszy
      pojechalam w krotkim sweterku. nie wyobrazajcie sobie ze w bardzo krotkim, ale
      jak na poprzednie workowate swetry- ten byl krotki. i dobrze sie czulam.
      naprawde. zeby tak chudnac jeszcze bardziej. a moze jednak pocwicze??
      na poniedzialek zapisalam sie na biorezonans. musze rzucic palenie. a wiecie
      dlaczego?? bo jak schudne i wtedy rzuce to moge przytyc bo tak sie podobno
      dzieje. a teraz jak nawet przytyje te 3 kg- raz nie bedzie nic widac a postepy
      w ograniczaniu jedzenia sa i samozaparcie jest wiec spowrotem schudne. boze ale
      dzisiaj pokretnie mysle. nie przejmujcie sie czytajac to ze nic z tego nie
      rozumiecie. ja chyba tez. w kazdym razie. po pierwsze w poniedzialek o 10:20
      rzucam palenie- wtedy mam zamowiony biorezonans. a potem odchudzam sie - zdrowa
      bez nikotynowego smrodu.
      mam pytanie- czy od poniedzialku bede mogla wam pisac jak mi idzie bez
      papierosow??
      trzymajcie za mnie kciuki moje nieznajome przyjaciolki od odchudzania!!!
      buziaki
      marta
      • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 27.02.04, 21:57
        To chyba ogólnie nie jest dobry dzień. Ja cały czas jestem głodna! To chyba
        pierwszy taki dzień od początku tego odchudzania. Co prawda, nie zjadłąm jakiś
        ogromnych ilośc i jem raczej zdrowe rzeczy (oparłam sie słodyczom), ale jem!
        Do tego coś mnie naszło i pieke ciasto. Z przepisu z książki o diecie
        rozdzielnej. Nie mam pojęcia co z tego wyjdzie, bo po pierwsz jest to ciasto z
        mąki razowej z orkiszu, a po drugie nie planowałam tego pieczenia i nie miałam
        niektórych składników więc dokonałam pewnych zmian (co zawsze mi się zdarza
        jeżeli robię coś z przepisu).
        A co do rzucania palenia, to trzymam kciuki i jestem ciekawa jak Ci pójdzie.
        Więc pisz, pisz...
        Idzie weekend, a to nie jest dobry czas na odchudzanie...ale w końcu troche
        silnej woli jest.
        Do jutra. Agnieszka
        • soniasonia1 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 27.02.04, 23:08
          Czesc.
          Oczywiście pisz o paleniu bo mnie to też czeka ale jeszcze nie teraz bo
          zwariuje.
          W moim mniemaniu i tak pale mało (około 5 dziennie) a przy moim małym urwisie
          trudno sie już schować za firanką i dmuchać do szpary w oknie kuchennym....
          Jejku jakie to żałosne. Teraz widze. Ale rzuce, rzuce. Tak jak moja siostra.

Ja trudniejszy dzień miałam wczoraj. A teraz mój mężulek zajada pyszną
          szarlotką z ulubionej ciastkarni a ja sie uparłam i nie jem. Jak pękne to jutro
          napisze.
          Chwale sie! dzisiaj namachałam sie na stacjonarnym rowerku 30 minut bez przerwy
          i szybko, i nogi mogłyby jechać dalej ale pupa już bolała. Jutro zmieniam
          przerzutke na cięższą i mam nadzieje nie wyzionąć ducha.

Widze że wszystkie boimy sie weekendów.
          Pozdrawiam.ania.
          • soniasonia1 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 27.02.04, 23:58
            No tak.. właśnie pękłam....

mmniaaaammmmmmmm...............
            • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 28.02.04, 09:27
              Wagę jak dotąd udaje mi sie ominąć chociaż kusi. Rano chyba przesadziłam,
              zjadłam na śnidanie dwa nie małe kawałki ciasta i chyba nie usprawiedliwia mnie
              nawet to, że to ciasto z przepisu z książki o diecie rozdzielnej. Ale trudno,
              było dobre.
              Teraz jeszcze cały dziń przede mną, a blaszka z ciachem prawie pełna...
              Narazie. A.
    • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 28.02.04, 21:11
      U mnie dzisiaj tragedia. poza ciastem zamiast obiadu kupilismy sajgonki, a
      teraz cały czas podjadam, co prawda owoce, ale jednak. Strach będzie stanąć na
      wagę smile)
      A jak tam u was?
      Miłej niedzieli i sobotniej nocy...
      A.
      • mumin_ek Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 28.02.04, 21:22
        Witam,

U mnie rewelacyjnie. Powoli, ale z kazdym dniem coraz mniej kochanego cialka.
        Mieszcze sie w wiekszosc przedciazowych ciuchow, nawet w super waska kiecke.
        Troszke sie marszczy, ale nie tak jak ostatnio i sie dopinam bez problemu, no i
        te nogi! smile))) Witajcie moje kochane odchudzone nogi. Zrobily sie niezle. No,
        wogole, zaczynam sie czuc super kobieta smile Wybaczcie samochwalstwo, ale tak
        sie ciesze z tego uszczuplenia tluszczu na cielsku, ze spiewalabym, gdyby nie
        fakt, ze glos to mam do baletu... Ale idzie wolno, no i wciaz glodna jestem
        piorunsko.

Co pomoglo? Ogladam zdjecia moje przedciazowe i tez chce tak wygladac. Jak mam
        cos zjesc to sobie przypominam jak wygladalam i jakos mi apetyt na rzeczy
        zakazane lub w duzej ilosci przechodzi.

Jak tak dalej pojdzie, to osiagne moj cel do konca marca. Dieta 1000kcal jest
        super smile 5 malych posilkow dziennie i duzo salaty, bo zeby ja strawic zuzywa
        sie wiecej energii niz ona dostarcza, a doskonale zapycha i to na dlugo.

Powodzenia i nie poddawajmy sie.
        Kasia
        • ms78 Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 28.02.04, 23:16
          gratuluje Kasiu!!! to naprawde niezle. bardzo ci zazdroszcze ale zycze tez
          dalszych postepow. ja dzisiaj bumelowalam jak aga. troszke za duzo. ide
          pocwiczyc. caly dzien sie tak stresowalam poniedzialkowym rzuceniem palenia ze
          tragedia. naprawde ide cwiczyc. a niech tam!!!
          buziaki
          marta
          • j_aga Re: Chcę i potrzebuję schudnąć!!! 29.02.04, 12:55
            Ja tam nie wiem jak moja waga bo zgodnie z postanowieniem nie ważyłam się, ale
            mimo odchodzenia od diety zdecydowanoe dobrze się czuje. U mnie tak szybko
            efekt nie będzie widoczny bo i zrzucać jest co sad(, ale mam nadzieję, ze też za
            jakiś czas będę mogła powiedzieć, ze wchodzę w stare ciuch. Teraz by mi chyba
            nawet przez biodra nie przeszły, że o zapinaniu nie wspomnę. Myślę, ze dobre
            samopoczucie zawdzięczam ćwiczeniom, które codzinnie robię już ponad dwa
            tygodnie. Mój brzuch też zdecydowanie jest mniej tłusty, choć do ideału, a
            nawet akceptowalności to mu daleko.
            Dziś czeka mnie jeszcze ciężka próba bo idziemy na 3 urodziny do synka mojej
            kuzynki, a jak rozmawiałyśmy o 10 rano, to ona szła do kuchni coś szykować.
            zawsze podaje coś orginalnego i pysznego. A do tego chyba nie wypada odmówić
            tortu !, Najwyżej wieczorem znowu poćwiczę.
            Życzę dobrego samopoczucia mimo chmur za oknem. Aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka