Dodaj do ulubionych

farbowanie siwuli

14.04.11, 10:37
przybyło mi troche takowych, postanowiłm wiec sie udac do profesjonalnego salonu (bo samodzielne farbowanie sklepowymi nabytkami starczało mi raptem na 2-3 tyg, poczym kolor sie zmywał i siwki wychodziły). Dobrano mi farbę, położono, kawke zrobiono - zapłacilam stosownie do renomy salonu. Dzis patrzę, a siwki jak miałam tak mam - wydaje mi sie ze salonowa farba mniej je chwyciła niz sklepowa.
Czy mam w zwiazku z tym prawo do reklamacji usługi?
Czy to juz raczej tak, że jak mam te siwki to musze je tylko pokochac i niepotrzebnie sie wydatkowałam?
Podpowiedzcie prosze, bo nie mam doswiadczenia w salonowych usługach upiekszających wink
Obserwuj wątek
    • joanna.pio Re: farbowanie siwuli 14.04.11, 11:56
      Ja mam mnóstwo siwych. Fryzjerka mi kiedyś tłumaczyła, że te salonowe farby się spłukują (rzekomo toto łagodniejsze dla włosów), a "kupne" nie. I też widzę taką prawidłowość - jak pofarbuję sama, farba dłużej się trzyma - siwe wyłażą tylko w odrostach.
      • penelopa40 Re: farbowanie siwuli 14.04.11, 12:58
        mnie się "salonowa" farba trzyma gorzej, krócej, jak sama maluję to z reguly dłuzej, tylko czasami niejednorodnie mi wychodzi... aha, ja w domu trzymam farbe dłuuuuuugo, bardzo długo, czasami godzinę...
        • feniks_z_popiolu a jakich farb używacie w domu? 14.04.11, 13:21
          chodzi mi o markę
          • beataj1 Re: a jakich farb używacie w domu? 14.04.11, 13:30
            Ja od zawsze używam Palette. Wiem że te farby to masakra ale ja mam strasznie niepodatne na farbowanie włosy (chyba mam cyganów wśród przodków). Próbowałam używać delikatniejszych ale po farbowaniu nie było prawie żadnego efektu. Od jakiś 3 lat używam tego samego koloru który wciąż uwielbiam i ponieważ podoba mi sie efekt nie chodzę do zakładów na farbę bo po co poprawiać coś co mi sie już podoba.
            • myszmusia Re: a jakich farb używacie w domu? 14.04.11, 13:44
              ja tej od jakiegos roku
              www.pactuk.com/purepact
              przedtem diacolor

obie robione w domu, kupowane w sklepach fryzjerskich
    • tully.makker Re: farbowanie siwuli 14.04.11, 12:23
      Jeszcze zaden fryzjer nie zdolal mnie ufarbowac zgodnie z moim zyczeniem. A sama mam w tej dziedzinie ndoskonale rezultaty.

Ale tak, reklamowalabym usluge.
    • gryzelda71 Re: farbowanie siwuli 14.04.11, 12:25
      Źle dobrana farba.Chyba jest powód do reklamacji.
    • joanna_poz Re: farbowanie siwuli 14.04.11, 12:33
      nie, po farbowaniu u fryzjera nie spłukuje mi się (a siwych mam dużo).
      • ylunia78 Re: farbowanie siwuli 14.04.11, 13:52
        Zawsze farbuje sobie sama.Czy miałam długie,krótsze czy krótkie włosy.Zawsze byłam zadowolona.I śmieszy mnie np moja teściowa idąca do fryzjera farbować krótkie włosy na jeden kolor,jak by nie mozna było samemu tego zrobić.Albo któraś z licznych dziewcząt w jej rodziniewink
        Ja uzywam Pallette,albo Garnier.Kiedyś ciocia namówiła mnie na Loreal i naprawdę wyszły mi po prostu żółte.Choć kolor kupiłam taki jak w pallette czy garnier.
        Moja teciowa farbuje co 6tyg.Ja farbuję sama sobie co 3/4mce.Farbuję,bo mam odrosty,a nie ,że się zmywa.smile
    • gryzelda71 Re: farbowanie siwuli 14.04.11, 14:06
      Farbowałam w domu stosując rózne farby,w salonie też i zawsze zmywa mi się kolor.Nie,ze siwe wychodzą tam gdzie są,ale przenigdy kolor nie miała tej samej intensywności od do farbowania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka