Dodaj do ulubionych

Ocencie to farbowanie please

28.01.25, 21:32
No właśnie to jest powód, dlaczego pytałam o negatywne opinie w necie. Miał być jasny, beżowy, piaskowy blond z refleksami ( naturalnie jestem szatynką), a moim zdaniem wyszła za ciemna ściera, a refleksów nie widzę.
Ah, noszę przedziałek z boku, więc po tej stronie mam mniej włosów.
Oceniajcie, wszystko biorę na klatę.
Obserwuj wątek
    • obrus_w_paski Re: Ocencie to farbowanie please 28.01.25, 21:35
      Rudy wyszedł
      • marta.graca Re: Ocencie to farbowanie please 28.01.25, 21:46
        U mnie też widać rudy.
        • lidokaine11 Re: Ocencie to farbowanie please 28.01.25, 21:53
          marta.graca napisała:

> U mnie też widać rudy.

No , bo to taki właśnie nijaki. Całość ciemnawa, przebija jakaś rudość, a baza miała być jasna, piaskowa.
    • ajr27 Re: Ocencie to farbowanie please 28.01.25, 21:35
      Sama robiłaś farbę?
      To zdjęcie niczego nie pokazuje, światło z łazienki zmień na dzienne
      • lidokaine11 Re: Ocencie to farbowanie please 28.01.25, 21:41
        ajr27 napisała:

> Sama robiłaś farbę?
        > To zdjęcie niczego nie pokazuje, światło z łazienki zmień na dzienne

To jutro zrobię. To zdjęcie z pokoju, tam są bardzo jasne światła.
    • livia.kalina Re: Ocencie to farbowanie please 28.01.25, 21:47
      Kolor który opisujesz jest imo chłodny, a ten na zdjęciu ciepły. Może to być tez kwestia zdjęcia.
      • grey_delphinum Re: Ocencie to farbowanie please 28.01.25, 21:54
        Uuu, na moim ekranie jajecznica...
    • ga-ti Re: Ocencie to farbowanie please 28.01.25, 21:54
      U mnie rudawy, z zielonkawym nalotem 😄
      Zrób od tyłu może.
    • kurt.wallander Re: Ocencie to farbowanie please 28.01.25, 21:56
      Jesli powiedziałaś fryzjerce "beżowy blond", to te kolory są takie, w mojej opinii, rudawe. Zresztą mnie nawet fryzjerka ostrzegała, że farby w nazwie z beige będą ciepłe.

Zobacz sobie tutaj np. - dolny kolor to beżowy blond.

https://0.allegroimg.com/s512/016504/1d3692b0444fa4b706d131dbc560/JOICO-Vero-K-Pak-farba-TBB-bezowy-blond-74ml
      • kurt.wallander Re: Ocencie to farbowanie please 28.01.25, 22:02
        Dodam, że ta kolorowa kropka oznacza dominującą bazę kolorystyczną.
        • snakelilith Re: Ocencie to farbowanie please 28.01.25, 22:13
          Ale włosy autorki nie przypominają dolnego koloru, a raczej typowy złoty blond. Piękny kolor, ale nie dla każdego. Trzeba mieć dobre włosy i jasną, czystą cerę. Inaczej można szybko wyglądać ja Trump.
          Chłodne blondy są bezpieczniejsze, nie rzucają się tak w oczy. Na drugim zdjęciu jest jasny piaskowy beż.
          • lidokaine11 Re: Ocencie to farbowanie please 28.01.25, 22:20
            snakelilith napisała:

> Ale włosy autorki nie przypominają dolnego koloru, a raczej typowy złoty blond.
            > Piękny kolor, ale nie dla każdego. Trzeba mieć dobre włosy i jasną, czystą cer
            > ę. Inaczej można szybko wyglądać ja Trump.
            > Chłodne blondy są bezpieczniejsze, nie rzucają się tak w oczy. Na drugim zdjęc
            > iu jest jasny piaskowy beż.

Ja mam jasną cerę, zawsze miałam złotawy blond, ale bardzo ładny. Tym razem fryzjerka zleciła pomieszanie farb swojej asystentce, dziewucha była obrażona na cały świat, to ja wiem co ona pomieszała i czy wg podanych przez fryzjerkę proporcji? W zimnych blondach wyglądam dramatycznie, szara, blada, jakby chora była.
            • snakelilith Re: Ocencie to farbowanie please 28.01.25, 22:45
              lidokaine11 napisała:

> Ja mam jasną cerę, zawsze miałam złotawy blond, ale bardzo ładny.

Robiony, czy naturalny? Pisałaś, że jesteś szatynką, a to jest trochę ciemniejszy, raczej chłodny blond. To może przy rozjaśnianiu wyjść żółtawo, gdy użyje się nie tego co trzeba utleniacza.
              • lidokaine11 Re: Ocencie to farbowanie please 28.01.25, 22:59
                snakelilith napisała:

> lidokaine11 napisała:
                >
                >
                > > Ja mam jasną cerę, zawsze miałam złotawy blond, ale bardzo ładny.
                >
                > Robiony, czy naturalny? Pisałaś, że jesteś szatynką, a to jest trochę ciemniejs
                > zy, raczej chłodny blond. To może przy rozjaśnianiu wyjść żółtawo, gdy użyje si
                > ę nie tego co trzeba utleniacza.

Robiony, oczywiście, że robiony. Pewnie ta dziewucha co mieszała farbę coś popieprzyła. A że fryzjerka miala bardzo jasne, żółtawe światło to się w salonie nie zorientowałąm. Dopiero w domu. A teraz jeszcze farba zmywa się błyskawicznie.
            • marta.graca Re: Ocencie to farbowanie please 29.01.25, 06:35
              Skoro jesteś naturalną szatynką, to może blondy ci zwyczajnie nie pasują?
    • iwles Re: Ocencie to farbowanie please 28.01.25, 21:58

Niech ktoś ci zrobi zdjęcie z tyłu i z większej odległości.
      • lidokaine11 Re: Ocencie to farbowanie please 28.01.25, 22:01
        A marzyłam o takim.
        • kurt.wallander Re: Ocencie to farbowanie please 28.01.25, 22:04
          lidokaine11 napisała:

> A marzyłam o takim.

Nie obraź się, ale to jak kolor wyjdzie na włosach zalezy tez od ich ilości. Jesli włosów jest tyle, że prześwituje skóra, to nie ma bata, nawet identyczny kolor jak na przykładowym zdjęciu nie będzie tak wyglądał w rzeczywistości.

• kurt.wallander Re: Ocencie to farbowanie please 28.01.25, 22:05
            A inna sprawa, że na twoim zdjęciu tak naprawdę nic nie widać. Może nie jest tak źle, jak ci się wydaje.
            • lidokaine11 Re: Ocencie to farbowanie please 28.01.25, 22:10
              Mam jeszcze takie, tylko na dole pada cień.
              • iwles Re: Ocencie to farbowanie please 28.01.25, 22:20

Tutaj jest ładniejszy.
                Ja myślę, że na zdjęciu, gdzie jest kolor, jaki chciałaś, jest inne światło, bardzo jasne, stąd może i kolor na zdjęciu wyszedł jaśniejszy, niż był w rzeczywistości.
              • kurt.wallander Re: Ocencie to farbowanie please 28.01.25, 22:21
                Moim zdaniem to jest właśnie beżowy blond z pasemkami. Tylko właśnie - beżowy blond, to nie chłodny piaskowy blond. Z pewnością nie jest to złoty blond, jak wyżej sugeruje snejk. Ale spojrzę później w telefonie, bo laptop mi trochę przekłamuje kolory.
                • snakelilith Re: Ocencie to farbowanie please 28.01.25, 22:48
                  Blondy są trudne do fotografowania. Mogą z różnych perspektyw wyjść mniej lub bardziej ciepłe. Moim zdaniem, autorka jest niezadowolona, bo farba wyszła za ciemna. Ton, czy nawet pół tonu jaśniej i kolor może od razu robić wrażenie chłodniejszego.
              • obrus_w_paski Re: Ocencie to farbowanie please 28.01.25, 23:34
                Ty wygląda ładniej, ale może ci się nie podoba “całościowo”? Na pierwszym zdjęciu widać że masz różowawą cerę, może to w połączeniu z tym rudawym bladem wygląda nijako. Na drugim zdjęciu sam blond wygląda całkiem ok
              • azalee Re: Ocencie to farbowanie please 29.01.25, 13:36
                Na tym zdjeciu wyglada porownywalnie do tego o ktorym marzylas.
              • majenkirr Re: Ocencie to farbowanie please 29.01.25, 17:22
                No to wygląda jak ten co chciałaś.
    • mama-ola Re: Ocencie to farbowanie please 29.01.25, 09:42
      Myślę, że założyłaś z góry, że coś nie wyjdzie, że pomocnica fryzjerki mniej lub bardziej świadomie coś popsuje. I teraz szukasz w strachu, co nie wyszło, bo musiało w Twoim odczuciu coś nie wyjść. Spokojnie. Być może kolor jest całkiem w porządku, a nawet lepszy niż pierwotnie chciałaś.
    • chlodne_dlonie Re: Ocencie to farbowanie please 29.01.25, 10:16
      Beżowy, piaskowy blond..?
      Jest rudawy nie wiem czy blond..?
      To zapewne od pigmentu w Twoich naturalnych włosach zależy, ale wg mnie nijak założenia nie udało się osiągnąć.. Sorry

Może udałoby się reklamować?
      Tylko czy to zanadto włosów nie zniszczy, to już nie wiem.
    • czekamnawiatr Re: Ocencie to farbowanie please 29.01.25, 10:38
      Żółtawo - rudawy. Nieładny. Do jasnego, beżowego piaskowego blondu to tutaj jest daleko.
    • lilia.z.doliny Re: Ocencie to farbowanie please 29.01.25, 10:45
      Z blondami tak już jest. Od dwóch lat szukam ideału i #niedasie
      Oryginalnie mam wspaniały kolor nijaki i usilnie próbuje znaleźć fryzjerkę, która zrobił mi zimny, bardzo zimny blond, aż do szarości lub niebieskiego. Wszystkie próby kończą się stworzeniem " ciepłego, miodowego, słonecznego blondu" od którego mam mdłości. Za miesiąc kolejna próba uncertain
      • snakelilith Re: Ocencie to farbowanie please 29.01.25, 13:21
        Efekt rozjaśniania zależy w dużym stopniu od naturalnego pigmentu. Im ciemniejsze i cieplejsze z natury włosy, tym większe zagrożenie żółtkiem, bo włosy rozjaśniają się w etapach, przez rudy potem żółty do blondu. Niektórych włosów nie da się więc rozjaśnić do jasnego szarego blondu, bez użycia bardzo silnego utleniacza, niemalże do całkowitego odbarwienia, a to może masywnie zniszczyć włosy. A wszelkie tonery nałożone na rozjaśnione włosy do uzyskania chłodniejszego koloru szybko się wypłukują, zwłaszcza z włosów mocno rozjaśnionych, czyli praktycznie pustych i zniszczonych.
        Więc szary jasny blond, to coś dla kobiet, które już z natury są raczej chłodnymi, nie za ciemnymi blondynkami.
        • lilia.z.doliny Re: Ocencie to farbowanie please 29.01.25, 16:13
          Może i tak być. W każdym razie raz niedokładnie soplukalam niebieska odżywkę po myciu włosów i wreszcie czułam się świetnie. No ale tylko do następnego mycia.
    • miaumia Re: Ocencie to farbowanie please 29.01.25, 13:24
      Szczerze, oświetlenie jest tu kluczem. Przy świetle dziennym i na zewnątrz.
      Kolor nie jest zły ale jakby rudawy, prawie jednolity i bez rozświetlenia na teraz, przytłacza cerę.
      Na drugim o wiele lepszy. Niby wyszło naturalnie ale mógł być bardziej wyrazisty.
    • wena-suela Re: Ocencie to farbowanie please 29.01.25, 13:40
      To co wyszło bardzo przypomina to co chciałaś. Więc pudło. Strużka wody na szyi? Dla mnie to przedmiot żartów u fryzjera, a nie powód do reklamacji.
    • efekt.papageno Re: Ocencie to farbowanie please 29.01.25, 13:45
      Niejednokrotnie fryzjerka też mnie tak załatwiła i po dekoloryzacji od lat błogosławię rozjaśniacze z Joanny, którymi zdolne kolezanki-fryzjerki zawodowe lub amatorki, farbują mi włosy.
    • nellamari Re: Ocencie to farbowanie please 29.01.25, 14:20
      Takież oto cuda sprawiają, ze od wielu lat farbuję się biedatubką.
    • zerlinda Re: Ocencie to farbowanie please 29.01.25, 17:45
      Ło matko. Mam nadzieję, że to nie było za 950 zł...
    • taki-sobie-nick Re: Ocencie to farbowanie please 29.01.25, 19:53
      Rudy wyszedł. Farba naturalna? Pytam, bo jak swoje zrobiłam farbą złoty blond (biondo oro), to wyszedł złotorudy (rosso oro).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka