Dodaj do ulubionych

pytanie do karmiacych

13.05.04, 10:06
Czy karmiąc piersia moge pic czerwona herbate i zazywać skrzypovite? pozdrawiam mamy
Obserwuj wątek
    • e-ivetta Re: pytanie do karmiacych 13.05.04, 11:11
      Skrzypowitę możesz brac bez obaw, natomiast czerwona herbata nie jest zalecana,
      bo może zle wpływać na laktację. Tak przynajmniej wyczytałam chyba w internecie
      lub na jakiejś ulotce. Za to raczej spokojnie można pić zieloną herbatę.
      Pozdrawiam
    • joanna_p2 Re: pytanie do karmiacych 15.05.04, 06:50
      Niestety nie możesz ani jednego ani drugiego , obydwa specyfiki zwiększają
      przemianę materii i perystaltykę jelit a dodatkowo skrzypowita działa
      moczopędnie więc możesz odwodnić dziecko jak to zrobiła moja koleżanka która
      chciała schudnąć i łykała tabletki odd. i piła czerwoną cherbatę a dzidzia
      wylądowała w szpitalu na kroplówkach.
      Słyszałam o środku który można brać bezpiecznie przy karmieniu: Fito Slim
      Forte , najlepiej spytaj się w aptece i poczytaj ulotkę.
      Aśka
      • e-ivetta Re: pytanie do karmiacych 15.05.04, 10:02
        Niestety nie zgodzę się z Joanną, gdyż akurat mam Fito Slim Forte i na ulotce
        jest napisane, że nie jest wskazany w czasie ciąży i karmienia a Skrzypowitę
        brałam osobiście karmiąć piersią, po tym jak zaczęły mi garściami wypadać włosy
        i nie przypominam sobie, żeby tam były jakieś przeciwskazania co do łykania
        przez karmiące a zresztą to akurat nie jest na odchudzanie tylko na poprawę
        kondycji włosów. Zresztą w razie jakiś wątpliwości dobrze jest zapytać lekarza
        nawet pediatrę lub po prostu farmaceutę czy można dany preparat łykać.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka