Dodaj do ulubionych

Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy....

26.09.11, 15:24
naciagnięcie skórysmile
Pytam bo do tej pory stosowałam kremy z kwasem hialuronowym (HR, Lirene, YSL)
Efekt wygładzenia zmarszczek był,twarz lekko naciągnieta była ale musiałam żeby twarz miała świetlisty wygląd kropić się jeszcze olejjkiem nuxe.
Moja kolezanka zawsze ma taką promienną cerę i dziś dowiedziałam się,że stosuje ziaję rozświetlającą lub nivea.
Stąd moje pytanie ,czy twarz lepiej wygląda jak jest taka "nieruchoma" i idealna czy własnie twarz z lekkim błyskiem drobinek jest ok ?

Jakie kremy Wy stosujecie ?
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 15:31
      wiesz, najwazniejsze tu jest jaką masz cere smile
      • a-ronka Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 15:37
        wiem,ja mam suchą więc stosuję nawilżające ale lata też mam więc jadę na "napinaczach".
        Pytam ogólnie bo teraz jest ogromny wybór i można dobrać kremy do każdej cery-chodzi mi o fakt czy wolą babki drobinki i poświatę czy styl a'la maska.
        • dziennik-niecodziennik Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 15:45
          osobiscie nie lubie ani tego ani tego big_grin
          od drobinek sie czuje pobrokatowana, poświatę mam ochotę natychmiast zapudrowac, maska - brrrrr.
          kup sobie krem nawilżająco-ujędniający, albo stosuj napinacz nie na całą twarz a tylko tak gdzie to potrzebne, i bedzie OK.
    • sadosia75 Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 15:36
      Od roku nie stosuje żadnego kremu. Na twarz nakładam mieszankę vit A i E do tego od jakiegoś czasu vit C , na siniaki pod oczami maść z arniki i cere mam zdecydowanie lepszą. na wszystko wydaję ok. 30 zł czyli wychodzi mi bardzo tanio.
      • gryzelda71 Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 15:44
        A jaką konkretnie maść pod oczy? Byłabym wdzięczna.
        • dziennik-niecodziennik Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 15:46
          żel arnikowy z FlosLeku nadaje sie do stosowania pod oczy.
          • gryzelda71 Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 15:53
            Dzięki.
        • sadosia75 Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 15:49
          Mam taką maść

https://imgx.doz.pl/image/preparaty_zdjecie/11674
          ELISSA na stronie doz'u jest podana cena 6,90zł. Ja kupiłam w podobnej cenie ( 7,50zł )
          stosuję codziennie na wieczór. ładnie nawilża i usuwa oznaki zmęczenia i siniaki.
          Tu masz całe info
          • gryzelda71 Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 15:52
            Dzięki,zakupię i wypróbuje,bo te sińce nie dają mi spokoju.
            • sadosia75 Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 15:55
              Na zdrowie smile maść jest świetna. Ale musisz dać sobie czas smile Ja myślałam, że mi te sińce poznikają już po kilku dniach. Nic się wg mnie nie zmieniało i za radą koleżanki zrobiłam fotkę twarzy przy jasnym świetle, smarowałam się maścią przez dwa tygodnie zrobiłam nową fotkę porównałam i faktycznie zmiana jest i to gigantyczna !
              wg. mnie ponad 80% sińca zeszło. U koleżanki zmiany był widoczne już po tygodniu, ale ona to taki typ, że szybko jej ciało reaguje na ulepszacze .
              • gryzelda71 Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 16:02
                Oj ja już stara,wiem,że efekty nie natychmiastowewink
              • gryzelda71 Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 17:59
                Mam jużsmile
    • carmelax Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 15:45
      Nie wiem czy ci krem pomoże specjalnie jeśli nie jesteś zwyciężczynią na loterii genowej , koleżanka pewnie ma z natury dobrą cerę , bo są i takie że żadne HR , Lancome i inne Diory nie sprawią że będzie wyglądała świezo.
      Natomiast samo stosowanie kremów jest oczywiście fajne i poprawia samopoczucie , wymieniłas firmę NUXE, oni własnie robia kosmetyki które uwielbiam stosować , spcyficzne zapachy ale coś mnie do nich ciągnie , bardzo lubię serum NUXE NUXURIANCE ma niby przywracać gęstość i naturalny blask skóry.
    • gaskama off topic 26.09.11, 16:00
      Zawsze, jak widzę Twój nick, to przypomina mi się dowcip:

- Patrz synku, pająk je-bie-dronke.
      - A co to jest dronka tato?

• a-ronka Re: off topic :)))) 26.09.11, 16:28
        ja raczej od aarona bo kiedyś podobało mię się to imięsmile
    • baba06 Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 16:37
      a nie lepiej jeśli musisz, kremem naciągać a rozświetlenie uzyskać podkładem lub pudrem
    • kawka74 Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 17:40
      Ja stosuję olejek jojoba na twarz i A+E pod oczy.
      Witaminy C próbowałam, ale mnie uczula jakiś składnik tego zajzajeru.
      W ogóle zakochałam się w olejkach, hydrolatach i innych mazidłach wink
      • kostruszka Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 18:01
        A+E w jakiej formie?
        • kawka74 Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 18:37
          Wyciskam z kapsułek. Jest bardzo gęsta i śmierdzi rybą, ale działa smile
          • kostruszka Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 19:35
            Dzięki smile

I jeszcze kilka pytań - te wit. są bez recepty? stosujesz je razem czy osobno? na dzien? na noc? i już nic wiecej?

• dziennik-niecodziennik Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 19:46
              są bez recepty. jest to zapewne mieszanka - czyli witamina A i E razem w jednej kapsułce. pora uzywania zalezy od rodzaju cery - jest to zawiesina olejowa, wiec cera tlusta posmarowana tym rano bedzie sie paskudnie swiecic. natomiast na noc mozesz sobie smarowac ile chcąc.
              • kostruszka Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 19:50
                Bardzo dziękuję smile
                A witamina c - też razem z nimi?
                • dziennik-niecodziennik Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 19:55
                  nie, witaminę C osobno.
                  • kostruszka Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 20:09
                    To jeszcze dla pewnosci - np. wit. A+E na noc, a wit C na dzień? czy jakoś inaczej?
                    A+E nie podrażnia? Mozna ją stosować do każdego typu cery?
                    • dziennik-niecodziennik Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 20:19
                      A+E raczej nie podrażnia, ale to gwarancji nie ma nigdy, kazda twarz rożni sie wrazliwoscia. jesli masz cerę suchą albo jesli nie przeszkadza Ci swiecenie to na dzien. jak masz tłustą i nie lubisz sie swiecic - na noc.
                      witamine c raczej stosowalabym na noc. po pierwsze moze Ci wyjsc podraznienie i bedziesz chodzic z czerwoną buzią, po drugie - czasem słońce dokłada swoje i robią się plamki. rzadko bo rzadko ale bywa. pewnie nie chcesz sprawdzac czy u Ciebie beda czy nie....
                      • kostruszka Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 20:25
                        Rozumiem i dziękuję za wyjaśnienia smile
            • kawka74 Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 27.09.11, 12:21
              Stosuję na noc tylko pod oczy, rano niewiele tego zostaje. Ma niezbyt przyjemny zapach, ale do tego można się spokojnie przyzwyczaić.
              Na twarz - olej jojoba, bałam się, że będę się świecić na kilometr, ale jest inaczej, skóra jest dobrze nawilżona i raczej matowa.
      • dziennik-niecodziennik Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 19:48
        > Witaminy C próbowałam, ale mnie uczula jakiś składnik tego zajzajeru.

uczula czy podrażnia bo to różnica?
        witamina c jest substancją wysoce aktywną, skóra moze na poczatku reagowac podraznieniem, ale szybko sie przyzwyczai. o ile nie masz na nią konkretnej alergii to warto by bylo cerę zahartowac, bo wit.c dziala naprawde korzystnie smile
        • kawka74 Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 27.09.11, 12:19
          Trudno mi powiedzieć - skóra jest czerwona, taka jak atopowa, i cholernie szczypie. Trochę mam pietra przed kolejną próbą.
    • imasumak Aronko 26.09.11, 17:57
      Polecam Ci to. Jest to jakby połączenie kremu pielęgnacyjnego z właściwościami rozświetlająco - kryjącymi.
      I możesz śmiało zamawiać u tego sprzedawcy, działa więcej niż sprawnie smile
      • a-ronka z kawiorem 27.09.11, 08:40
        kiedyś takie robiła/ robi dalej La Prairie.
        Skoro ok to moze sprawdzę,ciekawe czy są w wolnocłowym ?

Nie lubie pudrów rozświetlających bo się za bardzo świecę.Używam nuxe i pudru brązującego i chyba jednak zostanę przy kremach-napinaczach. Kapusłki a+e i maść vitaminową stosuję od dawna hehehe.
    • drinkit Re: Jaki krem do twarzy ? Rozświeltenie czy.... 26.09.11, 19:48
      Krem wybierz taki jak Ci odpowiada, a rozświetl sobie twarz różem/rozświetlaczem/bronzerem z drobinkami/ podkładem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka