03.01.12, 14:39
Poszukuję sprawdzonego sposobu na pozbycie się porów, albo chociaż w pewnym stopniu je wyeliminować. Żele i plastry nie pomagają... najgorzej jest na nosie sad Te czarne kropki crying Czuję się z nimi okropnie sad Sama nie wiem co robić, może macie jakieś sprawdzone domowe sposoby lub kosmetyki po których było widać znaczą różnicę? Będę wdzięczna za pomoc smile
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • karro80 Re: Pory :( 03.01.12, 14:45
      Maseczka z aspiryny i jogurtu albo effeclar K - regularne stosowanie czegoś z kwasem salicylowym mi pomaga bo rozpuszcza to paskude co w porach jest. Ale same pory nie znikają - są tylko mniej widoczne, może kapkę mniejsze, bo nic ich nie rozpycha.
    • sposobuzycia Re: Pory :( 03.01.12, 14:47
      Mi pomogła mikrodermabrazja - pani kosmetyczka skupiła się na nosie, gdzie były najbardziej widoczne i na brodzie i jest dużo lepiej. Po trzech zabiegach zwykły peeling już ładnie wygładza, a maseczka peel-off jest rewelacyjna.
      • azjaodkuchni Re: Pory :( 03.01.12, 14:54
        A ja myślałam, że o niekształtnych spodniach będzie...
        Na problemy z cerą pomaga super dokładne mycie. Po demakijażu żel do mycia twarzy i pelinng i tak codziennie . Moje skórze pomógł.
        • yenna_m Re: Pory :( 03.01.12, 15:31
          a ja myslalam, że wątek o charakterze konsumpcyjno-kuchennym jest wink
          • bi_scotti Re: Pory :( 03.01.12, 18:45
            yenna_m napisała:

> a ja myslalam, że wątek o charakterze konsumpcyjno-kuchennym jest wink

Tez tak myslalam. I jeszcze, ze smutny pyszczek swiadczy o tym, ze choc podobno pory sa swietnym afrodyzjakiem to autorce watku (a wlasciwie jej partnerowi) nie pomagaja i co z tym fantem zrobic ... No ale widac, glodnemu chleb (por?) na mysli tongue_out
            • kosmitka06 Re: Pory :( 03.01.12, 19:24
              Już chyba bym wolała te problemy z mężem i afrodyzjakiem niż te co mam big_grin czyli pory na nosie sad
    • gryzelda71 Re: Pory :( 03.01.12, 15:32
      Peeling kawitacyjny też pomaga
    • free.rybkam Re: Pory :( 03.01.12, 17:37
      Ale rozumiem że bardziej chodzi ci o zaskórniki niż o rozszeżone pory?
      Pisałyśmy trochę o tym w wątku o kwasach.Najlepiej złuszczać (peelingi,mikrodermabrazja,kawitacja) wtedy bakteria odpowiedzialna za ich powstawanie nie będzie mogła się rozwijac.Przeczytaj sobie wątek o kwasach.
      A na same rozszeżone pory bez zaskórników stosuj maseczki z glinką zieloną
    • aleska Re: Pory :( 03.01.12, 19:24
      Porów nie da się usunąć tongue_out Ale sposobu na ich zmniejszenie też szukam, u mnie dobre efekty dają kwasy - ja używam kwasu glikolowego Isis Pharma, super oczyszcza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka