Dodaj do ulubionych

Lekki, kryjący podkład

24.03.12, 19:05
Możecie polecić? Muszę zmienić kosmetyki. Od 12 tc jestem obsypana jak nastolatka. Oczywiście niemalże niczego na pryszcze nie wolno mi stosować. Zawsze używałam p[odkładu oszczędnie, gdyż lubię naturalny makijaż. teraz niestety potrzebuję kryjącego podkładu, dodatkowo niezapychającego porów. Polecicie coś?
Obserwuj wątek
    • goodnightmoon Re: Lekki, kryjący podkład 24.03.12, 19:26
      Bardzo dobrze kryje podkład LA ROCHE-POSAY, tylko że kiedyś był chyba w białym opakowaniu.
      • nati_28 Re: Lekki, kryjący podkład 24.03.12, 20:34
        Dzięki, poszukam w aptece i przetestuję
        • latoya25 Re: Lekki, kryjący podkład 24.03.12, 22:26
          bourjois healthy mix
    • night_irbis Re: Lekki, kryjący podkład 24.03.12, 23:57
      La Roche na pewno nie jest lekki!!! Mam mieszno-tłustą cerę i niedobrze mi się ro bilo jak miałam nakładać na twarz podkład tej firmy. Miałam kilka próbek różnych podkładów La Roche - nie zdecydowałam się na zakup żadnej. Zresztą nawet w opisie jest wyraźnie napisane: "bogata, kremowa konsystencja "

Po sprawdzeniu kilkudziesięciu chyba próbek różnych firm wybrałam w końcu Vichy Norma Teint i jest naprawdę całkiem przyzwoicie kryjący a przy okazji naprawdę lekki.

A najlepiej polecam przejść się np do SuperPharm i poprosić parę próbek różnych podkładów - między innymi tego Vichy, La Roche i paru innych - będziesz miała możliwość w praktyce sprawdzić różne rodzaje i dobrać do swojej cery.
    • dziennik-niecodziennik Re: Lekki, kryjący podkład 24.03.12, 23:59
      mówiąc z doświadczenia - daruj sobie smile
      mialam podobną sytuację, nic nei pomagało, od maziania gęby robiło sie jeszcze gorzej. przypudrowuj twarz i wystawiaj na słońce, trochę pomoże.
    • mabingo Re: Lekki, kryjący podkład 25.03.12, 17:14
      Lekkie sa na pewno wszystkie podkłady w piance. ostatnio używam maybelline matt mousse i jest naprawdę fajny. Ja mam akurat matujący ale są też inne.
    • ina_nova Re: Lekki, kryjący podkład 25.03.12, 17:50
      Z kryjącymi lekkimi podkładami może być ciężko, obawiam się, że coś takiego w przyrodzie nie występuje. Ale wiem o co Ci chodzi, moim bliskim ideału podkładem jest Revlon colorstay, w sklepach 70zł na allegro 30zł. Kryje bardzo dobrze, moja skłonna do niespodzianek cera zareagowała na niego świetnie, nigdy, nie obciążał mojej cery, stosuję go już ponad 5 lat. Zostaje na miejscu cały dzień, utlenia się równomiernie. Szczerze polecam.
    • zdzisnadzis Re: Lekki, kryjący podkład 25.03.12, 17:58
      Jak masz problem ze skóra to wybierz podklad apteczny a nie drogeryjny, ktory zawiera mase zapychaczy..Podklady ktore kryja sa dosyc mocno napigmentowane , nigdy to nie bedzie lekki podklad - ale wyprobuj LRP toleriane teint albo vichy Dermablend - kryja idealnie ale trzeba nauczyc sie je nakladac, ta zeby nie zrobic maski, dodatkowo stan skóry nie pogarsza sie a wrecz przeciwnie..
    • marta-zs Re: Lekki, kryjący podkład 25.03.12, 18:08
      podkładu Ci nie polece, ale mogę polecić krem tonujący(są 2 odcienie) i inne produkty z serii ziaja nuno dla cery skłonnej do wyprysków. Z moją cerą sobie poradziły, stale używam kremu, kremu tonującego, toniku, peelingu enzymatycznego.
    • kropkacom Re: Lekki, kryjący podkład 25.03.12, 18:23
      www.boots.com/en/No7-Intelligent-Colour-Foundation_15520/
    • nati_28 Re: Lekki, kryjący podkład 25.03.12, 20:35
      Dzięki. Przejdę się do apteki i przetestuję.
    • najada Re: Lekki, kryjący podkład 25.03.12, 21:27
      Wypróbuj może Double Wear Light, jest lekki, kryje nieźle, choć słabiej, niż ten nielight. Albo niezły jest ten Beauty Balm od EL, kryje subtelnie, ale jest lekki i ma wysoki filtr. Ja lubię jeszcze Teint Resist od YSL - trwały, stopniowalne krycie, beztłuszczowy. No a na krostki to lepiej korektor porządny stosowany miejscowo i dobrze roztarty, nie podkład.
      Ja bym się ratowała leczniczo zieloną glinką, na pewno w ciąży nie zaszkodzi, a położona na noc punktowo podsuszy niespodzianki. No i nie słuchaj rad typu "wystawiaj twarz na słońce", bo nabawisz się przebarwień na całe życie - raczej w ciązy bym słońca unikała i zawsze chodziła z wysokim filtrem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka