sss5 22.01.05, 15:02 Czy mozecie mi polecić coś pozbycie się plam po ciąży ,stosowałam już kilka kremów ale żaden mi nie pomógł,pozdrawiam Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga.fabi Re: plamy po ciąży 22.01.05, 22:32 Witam. Ja po ciąży też miałam plamy na twarzy- takie przebarwienia. Miałam ich bardzo dużo (okropnie to wyglądało) Stosowałam krem polecony przez dermatologa UNITONE 4. Jest to krem na przebarwienia, króre mogły wystąpić po ciąży, a także po opalaniu, po stosowaniu tabletek antykoncepcyjnych i wiele innych. Stosowałam ten krem od wrzesnia i obecnie nie mam plam. Moim zdaniem krem jest świetny i się sprawdził. Jedynym minusem jest to, że kerm jest mały i dość drogi (15ml. 52zł.), ale uważam, że warto było zainwestować. Dodam że mimo małej ilości kermu jest on bardzo wydajny.(stosuje się tylko na noc). Natomiast na dzień używam krem z bardzo wysokim filterm z serii SVR 50 B-jest to krem tonujący i nie potrzeba używać podkładu. U mnie się sprawdza w 100%. Mam nadzieję , że plamy nie wrócą Pozdrawiam Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: plamy po ciąży 23.01.05, 09:56 ja od jesieni stosuje kompleks z wtamina C z avonu. zwykle smaruje sie rano i wieczorem. mialam kilka przebarwien na twarzy w okolicach kosci policzkowych prawdopodobnie od pigulek, ktore po ciazy zobily sie ciemniejsze. obecnie sa w zasadzie nie widoczne. z bliska widac minimalna roznice. mam jasna cere, uzywam dosyc jasnego podkladu i nawet pod podkladem byly widoczne. teraz nie mam tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś