Dodaj do ulubionych

Bardzo dobry dezodorant antyperpiracyjny -ranking

30.05.05, 10:47
Witam, zaczeły się upały a ja mam wrażenie, że mój dezodorant, którego
dotychczas stosowałam przez 2 lata - Lady Speed Stick w żelu przestaje
spełaniac moje oczekiwania i chciałabym go zmienić na jakiś lepszy. Może
znacie jakieś sprawdzone, niezawodne dezodoranty na upały. Proszę o wpisy.
Pozdrawiam, Edyta
Obserwuj wątek
    • kasia_blaz Re: Bardzo dobry dezodorant antyperpiracyjny -ran 30.05.05, 13:03
      Ja w zeszłym roku odkryłam dezodorant w kulce VICHY (ten z seledynową
      nakrętką) - rewelacja! - niestety cena jest nieciekawa (30 pln)... sad
      Ale polecam też z czystym sumieniem dezodoranty w kulce H2O - są naprawdę
      skuteczne, ładnie pachną i cena jest normalna.
      Pozdrawiam,
      Kasia
    • yoko2 Re: Bardzo dobry dezodorant antyperpiracyjny -ran 30.05.05, 13:46
      ja najbardziej lubie używać dezodorantu AVONu Naturals z aloesem i szałwią (
      zielona butelka z czarnym korkiem) jest naprawde niezawodny.
      • nikarafi744 Re: Bardzo dobry dezodorant antyperpiracyjny -ran 31.05.05, 14:27
        Też polecam Vichy z seledynową nakretką,w upały byłam mokra wszedzie tylko nie
        pod pachami-REWELACJA,w chłodne dni stosuje herbina(zapach tulipanowy,skutecznie
        niweluje przykry zapach).Poleciłam nawet koleżańce,która potwornie...Jest w
        końcu szcze szcześliwa,bo Herbina "uratowała"jej życie
    • sowa_hu_hu etiaxil --- rewelacjaaaaaaaaaaaaa 31.05.05, 15:26
      nie jest to dezodorant ale preparat do kupienia w aptece - cena ok 50zł

stosuje sie go np ra na tydzień i zero kropli potu!!!!!!!!!

oprócz tego mozna stosowac jakis zapachowy zwykły dezodorant

etiaxil stosuje sie tez do stóp i dłoni

rewelacja
    • amj2 Re: Bardzo dobry dezodorant antyperpiracyjny -ran 01.06.05, 09:25
      Ja też polecam Etiaxil. Na stronie www.aspen.net.pl nawet z kosztami wysyłki
      wychodzi taniej niż w aptekach.Proponuje ten do skóry wrażliwej-nie powoduje
      przykrego pieczenia.
    • meessi Re: Bardzo dobry dezodorant antyperpiracyjny -ran 01.06.05, 11:34
      Też polecam Vichy z zieloną nakrętką. Ale już tego kremu antyperspiracyjnego to
      raczej nie. Ale i tak te wszystkie cuda moim zdaniem nie dzialaja jakoś super .
      Jednak śmieszna sprawa, odkryłąm ostatnio u mnie na półce w łazience dawno
      zapomniany przez M. zwykły dezodorant STR8. Cholera działa jak żaden naprawdę.
    • kasiali2 Re: Bardzo dobry dezodorant antyperpiracyjny -ran 01.06.05, 11:40
      Ja używam nivea w sztyfcie i sobie go chwalę.
      • edycia274 Re: Bardzo dobry dezodorant antyperpiracyjny -ran 01.06.05, 12:24
        kurcze tak czytam,,bo ja sie strasznie poce, zalzoe bluzke i zaarz cala pod
        pachami mokra az mi glupio,, i tez wyprobowalam wiele i nic, moze ten etiaxil
        tak?
        • izia30 Re: do edyci 01.06.05, 13:48
          sluchaj!
          zawsze sie pocilam, nawet zima!
          po urodzeniu dziecka po prstu zaczelam splywac, glownie pod pachami, nawet jak
          bylo mi zimno. zawsze pachy w ubraniu mokre! wstyd i hanba!
          tutaj wlasnie na tym forum jedna z dziewczyn polecila mi Etiaxil. rewelacja!!!!
          do kwadratu. po kilku zastosowaniach prawie nic sie nie poce, nawet jak byly
          ostatnie mega upaly, to ja ubranie pod pacha mialam suchutkie!
          ale uwazaj, stosuj sie do instrukcji na ulotce, bo posmarowany na wilgotna skore
          swedzi i szczypie jak cholera, najlepiej suszyc sie przed smarowanie i po
          posmarowaniu suszarka.
          to prawda ze tani nie jest ale chyba bardzo wydajny, mam juz od 2 mcy i nie
          zanosi sie na rychle skonczenie opakowania
          pozdrawiam.
          • edycia274 Re: do edyci 01.06.05, 16:07
            powaga? to sobie kupie..to mnie rozumiesz jak mi wstyd jak pod pachami
            takieeeeeeeee plamy mokre fe ... ale coz chyba taka uroda przeciez sie myje i
            uzywam anty hehe smile)) pozdrawiam
            • edycia274 Re: do edyci 01.06.05, 17:18
              jeszcze pytanko weszlam na ta stronke co mozna kupic etiaxil tam jest 12,5 ml
              za 33 zl czy to jest ta sama pojemnosc co w aptece? bo w aptece kosztuje 50 zl
              bo nie wiem czy kupic
              • amj2 Re: do edyci 01.06.05, 17:27
                Dokładnie ta sama pojemność.Spróbuj może na początek ten do skóry wrażliwej.A i
                na allegro też jest za 35 zł .
                • edycia274 Re: do edyci 01.06.05, 17:39
                  OK DZIEKUJE.POZDRAWIAMsmile))))))))))))))))))
              • kasiazk etiaxil - polska wersja 02.06.05, 13:23
                Dziewczyny,
                Jest polska wersja etiaxil'a-do kupienia w aptekach. Niestety jego nazwa
                wypadla mi z glowy. Jest bardzo skuteczny, stosuje sie go raz na tydzien lub
                kilka dni i kosztuje ok 16 zl.
                Polecam
                kasiazk
                • amj2 Re: etiaxil - polska wersja 02.06.05, 21:48
                  Antidral czy jakoś tak. Z tym ,że ja spotkałam się z opinią,że dużo częściej
                  wywoluje on skutki uboczne jak szczypanie ,swędzenie czy wysypki.To już każdy
                  musi wypróbować sam na sobie.
              • izia30 Re: do edyci 06.06.05, 11:40
                kup koniecznie, to ta sama pojemnosc, a o ile taniej!!!!
    • sylwka7 Re: Bardzo dobry dezodorant antyperpiracyjny -ran 02.06.05, 08:32
      Witam
      Mam pytanko drogie Mamy. Czy w okresie karmienia piersią moge stosować etiaxil?
      Jakie są przeciwskazania do stosowania? Dzięki
      Pozdrawiam
      • amj2 Re: Bardzo dobry dezodorant antyperpiracyjny -ran 02.06.05, 08:46
        Na ulotce nic na ten temat nie pisze.Proponuję zapytać importera.Adres podałam
        kilka postów wyżej. Pozdrawiam.
        • edycia274 Re: Bardzo dobry dezodorant antyperpiracyjny -ran 02.06.05, 17:19
          hm ciekawe jaki ten polski odpowiednik... a wiecie co mnie dzis spotkalo? jak
          zwykle czysta bluzeczka anty uzyty za chwile ogromne plamy pod pachami a pani
          obok mnie stojaca mowi taka mloda i sie nie myje a
          feeeeee .............zenujace..przykro mi sie zrobilo przeciez to nie moja
          wina sad(((((((((((((
    • epjasa Re: Bardzo dobry dezodorant antyperpiracyjny -ran 02.06.05, 17:28
      Ten polski odpowiednik to antidral. Chyba dobrze napisałam... Jest rzeczywiście skuteczny. Ja od razu zdecydowałam się na niego, etioxilu nie kupowałam, bo za drogi...
      • bakers_daughter Re: Bardzo dobry dezodorant antyperpiracyjny -ran 02.06.05, 18:12
        antidral. jest super. kosztuje ok. 16 zł, a starcza na dłuuuuugo.
        ja stosuję co 3 dni na noc i nie pocę się wcale. w ogóle.
        w upał ręce mi się spocą, twarz, ale posmarowane antidralem pachy nigdy.
        • ps15 Re: Bardzo dobry dezodorant antyperpiracyjny -ran 02.06.05, 19:10
          a czy ten antidral jest także do stóp?
          • sowa_hu_hu Re: Bardzo dobry dezodorant antyperpiracyjny -ran 03.06.05, 07:54
            etiaxil jest na pewno do stóp . dłoni i pach a ten polski to nie wiem...

ale etiaxil nprawde działa i jest bardzo wydajny - ja smaruje sie raz na dwa tyg smile
    • edka05 Re: Kupiłam VICHY 03.06.05, 12:23
      Za radą niektórych forumowiczek kupiłam wczoraj VICHY w aptece. Rewelacja !!!!
      jeszcze niemiałam tak skutecznego dezodorantu. Zapłaciłam 27 zł. dzięki
      dziewczyny !!!
      • basia-o Re: Kupiłam VICHY 16.06.05, 00:24
        Popieram koleżanki dezydorant VICHY w kulce jest najlepszy stosuję go już od 2
        lat i nigdy mnie nie zawiódł nawet w czasie ciąży gdy szalały mi hormony.
        Pozdrawiam Basia.
    • aaasta ja używam lady speed stick - aloesowy i działa ! 06.06.05, 22:13
    • kaylaga Re: Bardzo dobry dezodorant antyperpiracyjny -ran 11.06.05, 11:59
      Wczoraj kupiłam Antidral(11zł.) i trudno powiedzieć, czy dla mnie będzie
      skuteczny. Dziś jest tylko 16 stopni, a ja się ciuteczkę spociłam. Ciekawe więc
      jak będzie w upały, ale to może dlatego, że to dopiero pierwsze zastosowanie...?
      • kakak8 Re: piekące pachy po etixilu 13.06.05, 13:19
        to mój problem. poczytałam sobie i zakupiłam. skóra przed zastosowaniem sucha
        bez podrażnień więc nie wiem czy stosować, zacisnąć zęby i czekać aż się skóra
        przyzwyczai czy może dać sobie spokój. może miałyście takie objawy. napiszcie
        doświadczone użytkowniczki.acha mam ten do skóry wrażliwej.pomocy.
        • mamanataszy Re: piekące pachy po etixilu 13.06.05, 13:45
          Mnie też odrobinę piekły, ale nie tak, by zagryzać zęby.
          Możesz wypróbować dezodorant w kulce firmy SVR, podobno też bardzo skuteczny -
          kosztuje ok. 30 zł.
          Mi ostatnio dobrze robi picie rozpuszczonego w wodzie magnezu - 2,3 tabletki
          dziennie. I wreszcie mam problem z głowy.
          • izia30 Re: piekące pachy po etixilu 14.06.05, 10:02
            skora musi byc megasucha!
            ja susze po prostu suszarka do wlosow, potem po posmarowaniu tez i staram sie
            nie klasc spac od razu tylko jeszcze z pol godzinki pochodzic po domu wachlujac
            sie pod pachami!
    • nnika5 Rexona Oxygen w kulce i z Avonu bezzapachowy. 14.06.05, 10:14
      Jak na moje ten z Avonu jest rewelacyjny.Nawet w pologu, gdzie pocilam sie jak malo kto, w 100% spelnial swoja role.
    • kaylaga Re: Bardzo dobry dezodorant antyperpiracyjny -ran 15.06.05, 23:51
      Za radą tutejszych furomiczek kupiłam antidral- nic z tego, a potem vichy, też
      nic , na razie etiaxilu nie kupię, bo fundusze mi się skończyły, ale wątpię, aby
      pomógł...pocę się i tak...może to ciężki przypadek jakiejs choroby?
    • mynia_pynia Re: Bardzo dobry dezodorant antyperpiracyjny -ran 16.06.05, 11:18
      Mam rexone i jest dla mnie rewelacja, tak samo jak nivea.
      Teraz kupuje te w kulce, ale wcześniej miałam jakież żelowe i pudrowe, też
      działały b. dobrze ale plamiły mi strasznie ubrania.
      Wybieram zapachy delikatne, kremowe, prawie nie wyczuwalne.
      Ale może mam inny rodzaj potu, bo czasami jak zapomne się "smarnąć" to wszystko
      jest oki, ale czuje się wtedy mniej swobodnie.
    • beasz28 Re: Bardzo dobry dezodorant antyperpiracyjny -ran 16.06.05, 12:37
      Tydzień temu kupiłam Antidral - rewelacja!!! Zero kropli potu. Naprawdę
      polecam. Po użyciu troszkę szczypało, ale można to było wytrzymać. Za to efekt
      przerósł moje oczekiwania. Dzięki mamusie smile))

Pozdrawiam
      Beata
    • ivka2 Re: Bardzo dobry dezodorant antyperpiracyjny -ran 16.06.05, 13:47
      FA w kulce.Stosuję od 4 lat i nigdy się nie zawiodłam.
    • marzenarudecka Re: Bardzo dobry dezodorant antyperpiracyjny -ran 16.06.05, 18:58
      Ja od bardzo dawna uzywam Vichy(z zieloną narętką) - jest super, ładnie,
      delikatnie pachnie i jeszcze się nie zawiodłam. Tylko cena nie ciekawa, ale da
      się przezyć. Naprawdę warto. Inne się nie spradziły!
      pozdrawiam
      • mama_julci22 Re: Bardzo dobry dezodorant antyperpiracyjny -ran 17.06.05, 11:30
        A powiedzcie mi drogie mamusie jak to jest z depilacją w przy stosowaniu tego
        ANTIDRALU? Zamierzam sobie kupic narazie ten a jak sie nie sprawdzi to wypróbuje
        ten VICHY.Do tej pory uzywałam REXONA reserv w sprayu,ale ostatnio byłam na
        imprezie i niestety mokre koła pod pachamisad wiec trzeba zmienicsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka