edycia274 07.06.05, 11:41 mam pytanko strasznie pęka mi skora na palcach przy paznokciach az do krwi, kremy nic nie daja, czy to moze byc jakis niedobor witamin? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martamaria10 Re: Pękająca skóra 08.06.05, 15:00 Mam dokładnie to samo, proszę również o radę. Wiem, że powinnam iść do lekarza,ale tak jakoś mi nie po drodze. Pzdr, Marta Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: Pękająca skóra 08.06.05, 16:30 na innym forum dziewczyny napisaly o braku witamin, i zeby stosowac masc z wit a Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: Pękająca skóra 08.06.05, 19:31 najlepiej skonsultowac z lekarzem, bo moze to byc takze grzybica. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: Pękająca skóra 09.06.05, 10:47 To może byc też objaw alergii, na przykład na mydło czy płyn do mycia naczyń. Chociaż mojemu synowi zawsze latem pękają paluszki u rąk i nóg, nie wiem dlaczego. Dermatolog polecała krem z serii Xerial, chyba 30, ale nie jestem pewna. No i można witaminy a+e. Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: Pękająca skóra 09.06.05, 11:18 nigdy tak nie mialam , ogolnie dlonie mam suche mimo ze smaruje i strasznie ta skora mi peka,musze chyba isc do lekazra, fakt diete mam uboga cos ostatnio, ale juz biore witaminy Odpowiedz Link Zgłoś
danik1 Re: Pękająca skóra 09.06.05, 12:11 Mozesz kupic Capivit A+E i rozkrecac kapsulki i ten olejek wcierac w te popekane miejsca i w ogole w skore dloni i paznokci. A do lekarza tez sie wybierz. Moze nawet do dermatologa, chyba ze o nim wlasnie myslalas. Odpowiedz Link Zgłoś
amstel21 Re: Pękająca skóra 15.10.05, 09:07 Mam pytanie: i co pomogło na tę skórę? Mi pęka skóra cały rok, ale zimą znacznie więcej. Paskudnie to wygląda. Dermatolog stwierdził, że nie wie co to jest. Proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
beci Re: Pękająca skóra 15.10.05, 21:39 mi tak rozpoczęła się alergia kontaktowa. skóa pekała w kilku miejscach, bardzo bolesne i ciągle wracało. po jakims czasie zaczęły ppjawiac sie pęcherzyki z płynem na wewnętrzenej stronie dłoni, bardzo swędzące i jesczze większe pęknięcia. przez ok 1,5 r leczyłam sie u dermatologa, alergologa. przepisują sterydy i leki na alergi, ale problem sie powtazra. dlatego ja zdecydowałam sie na leczenie u homeopaty i widzę ba. duza poprawę. co warto spróboac: - wit b - maśc alantan plus - z linomagu sa takie tabletki z tłuszczami- zapomniałam nazwy - można smarowac palce oliwą z oliwek - wit a +e - zmywac trzeba w rękawicach - nie pierz ręcznie wiem, że wielu osobom pomga zwykły krem nivea. teraz też tylko taki stosuję plus leki homeopatyczne dobrane indywidualnie Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Pękająca skóra 30.11.05, 22:43 a ja polecam maść cynkową, niedroga i zarazem skuteczna-efekt murowany oczywiście jeżeli nie są to sprawy grzybiczne Odpowiedz Link Zgłoś
marsi11 Re: Pękająca skóra 02.12.05, 22:19 widzialam ostatnio w aptece jak farmaceutka polecila klientce na takie schorzenia jakas polska masc nie pamietam nazwy ale mowila ze dobra bo sama wyprobowala nadaje sie rowniez do pielegnacji popekanych piet kosztowala ok 6 zl nie znam nazwy ale to byla polska masc,radze spytac w aptece Odpowiedz Link Zgłoś