pani.serwusowa 16.12.10, 11:18 Mam nadzieje, ze jesli Wam to nie jest obojetne, to takze podpiszecie te petycje. Dziekuje Wam. www.petycje.pl/petycja/6148/najwyzszy_wymiar_kary_dla_bandytow_z_lipnicy,_ktorzy_urwali_psu_glowe.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shachar Re: Bardzo przykra sprawa :( 16.12.10, 11:31 Mój boże, jak to urwali psu głowę? Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Bardzo przykra sprawa :( 16.12.10, 11:34 shachar napisała: > Mój boże, jak to urwali psu głowę? www.tygodnikpodhalanski.pl/www/index.php?mod=news&strona=6&kat=14&id=&typ=w&id=10974 Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Bardzo przykra sprawa :( 16.12.10, 11:35 Pytasz technicznie? Przywiazali go sznurkiem do samochodu i jezdzili tak dlugo, az mu glowa odpadla. A jesli pytasz, jak mogli to zrobic, to nie mam pojecia. Odpowiedz Link
jo.hanna podpisuje 16.12.10, 11:35 nawet nie chce czytac detali, bo mi sie niedobrze robi na sama mysl o tym, ze ktos cos takiego moze zrobic. Niewazne czy to szczur, czy kot, czy pies. Jednakze nie domagam sie kary smierci dla zloczyncow. Praca z bezdomnymi zwierzetami bylaby wskazana. Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: podpisuje 16.12.10, 11:37 Ja tez nie domagam sie kary smierci. Ale znajac nasz wymiar sprawiedliwosci mysle, ze dostaliby upomnienie i kare pieniezna. Ja bym im najchetniej spuscila publiczny wpierdol, a potem na przymusowe prace spoleczne. Mam nadzieje, ze opinia publiczna jednak wplynie na to jaki bedzie wyrok. Moze to bedzie przestroga dla innych zwyrodnialcow. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: podpisuje 16.12.10, 11:57 Co im zrobia? Nic. Uzasadnienie? Jak zwykle 'niska szkodliwosc czynu'. Jesli nawet trafia na wyjatkowo prozwierzecego sedziego, to bedzie niski wyrok w zawieszeniu. Jak zwykle. Bo to tylko zwierze. Ostatnio pobito karmicielke kotow w Katowicach, ot dla zabawy. Bo mlodziez sie nudzila. "Trwa postepowanie wyjasniajace", ktore tez sie rozmyje. Akcje takie jak ta sa potrzebne, bezwglednie. Wysokie wyroki, grzywny, praca na rzecz zwierzakow, konsekwencje dla rodzicow w przypadkow malolatow rowniez. Ale w ojczyznie jest taki a nie inny wymiar sprawiedliwosci. U mnie byloby podobnie jak u Serwusowej, z tym ze carabineros wyprowadziloby takich osobnikow z domu skutych na oczach sasiadow i w asyscie kamer. Sprawa odbylaby sie szybko, bez zbednych ceregieli ( jakas szybka sciezka dla tego typu przypadkow, nie wnikalam), a i kara bylaby. Choc ustawa o ochronie zwierzat jest jeszcze bardziej niedoskonala niz w Polsce. Odpowiedz Link
olusinska Re: podpisuje 16.12.10, 12:01 Ja też jestem za, choć zdaję sobie sprawę, że może to niewiele dać skoro nawet ludzie i ich zdrowie niewiele znaczą w oczach sądu o czym sama się przekonałam... Odpowiedz Link
gosiownik Re: podpisuje 16.12.10, 12:10 Ja bym im najchetniej spuscila pu > bliczny wpierdol, a potem na przymusowe prace spoleczne. > Zgadzam sie. Od dluzszego czasu juz mysle, ze przywrocenie kary pregierza byloby pozadane. Publiczne baty na goly tylek, tak, zeby wszyscy krewni, znajomi i nieznajomi widzieli. Ewentualnie pokazywanie delikwenta w klatce w publicznym miejscu. Moze obawa przed upokorzeniem powstrzymalaby drobnych zlodziejaszkow, oszustow, czy mlodych bandytow znecajacych sie nad zwierzetami. No ale to nie przejdzie w dzisiejszych czasach, bo to "niehumanitarne". Odpowiedz Link
nikanik Re: podpisuje 16.12.10, 21:19 > Ja tez nie domagam sie kary smierci. Ale znajac nasz wymiar sprawiedliwosci mys > le, ze dostaliby upomnienie i kare pieniezna. Ja bym im najchetniej spuscila pu > bliczny wpierdol, a potem na przymusowe prace spoleczne. > a ja zrobiłabym im dokładnie to samo tylko nie wiem za jaką kase ktoś by się zdecydował (nawet na bani) zrobić takie coś Odpowiedz Link
czarna9610 Re: podpisuje 16.12.10, 21:50 Podpisane . Powinni zostać surowo ukarani, choćby ku przestrodze żeby następny psychol wiedział że też zostanie surowo ukarany. Może się zastanowi jeden z drugim Odpowiedz Link
ajandgeo Re: Bardzo przykra sprawa :( 16.12.10, 19:45 cHCIALAM PODPISAC , ALE POKAZAL SIE NAPIS,ZE PODALAM NIEPOPRAWNY ADRES E-MAILL I ZUPELNIE TEGO NIE ROZUMIE, BO TO JEST MOJ ADRES. Nie pam pojecia co zrobic, bo naprawde chce to podpisac. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Bardzo przykra sprawa :( 16.12.10, 20:07 Ten formularz ankietowy tak działa niestety. Do mnie nie przyszedł mail potwierdzający podpis, a jak próbowałam ponownie, pojawiała się informacja, że mam podać inny adres. Będę próbowała z innym adresem. Robiłam latem petycję na takim formularzu, wiele osób pisało, że nie może podpisać, mimo wielu czynionych prób. Odpowiedz Link
iwu Re: Bardzo przykra sprawa :( 17.12.10, 10:58 Usiłuję to podpisać, na razie się nie udaje. Odpowiedz Link
vipavka Re: Bardzo przykra sprawa :( 17.12.10, 12:41 Próbuję, ale wyskakuje mi błąd w wysyłaniu poczty. Będę próbować aż do skutku a i roześlę linka do znajomych. Też uważam, że najlepszy byłby pręgierz, a potem długoletnia DARMOWA praca w schronisku dla zwierząt (pod ścisłym dozorem). Skąd się bierze takie bezmyślne okrucieństwo ? Odpowiedz Link