izabela93 06.01.06, 16:30 czy nie ma żadnej diety aby schudnąć kiedy się jeszcze karmi piersią??? pomocy bo nie moge patrzeć w lustro, a w szafie zalegają sterty ciuchów z przed ciąy które są za małe!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabela93 Re: dieta a karmienie 06.01.06, 17:41 dziewczyny pomocy!!!! napiszcie coś!!! jak wy sobie radzicie lub poradziłyście z tym problemem !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hania.robus Re: dieta a karmienie 06.01.06, 23:39 Ja też karmie i zaczęłam po prostu sie pilnować, staram się przede wszystkim nie podjadać nocą i pomiędzy posiłkami, jeśli już nie mogę wytrzymać to zjadam np.jabłko, marchewkę, czy jogurt. Jem pieć razy dziennie, tzrzy główne posiłki i dwa mniejsze, bez szaleńst, nie za tłusto i dużo warzywek. Nie jadam tj.staram się słodkiego, białego pieczywa (nie lubię, wolę wasę), zamiast masła używam almette, ograniczam sosy, zawiesiste zupy(gotuję na warzywach, dzięki czemu dziecko też może ją śmialo zjeść) i nie zapycham sie owocami. Napisz na meila, powspieramy się jako karmiące, może dzięki temu będzie nam łatwiej. Pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia80 Re: dieta a karmienie 07.01.06, 16:22 Dołączam sie do waszego grona. Jesetm 3 tygodnie po porodzie, do zrzucenia mam 20kg.Masakra!!! Najgorsze jest to, że nie mam wcale silnej woli, ciągle coś podjadam, a wyglądam jak monstrum. od poniedziałku biorę się za siebie i przestaję się obżerać. Oficjalnie się deklaruje Może na forum popiszemy czasem o naszych doświadczeniach z gubieniem wagi, żeby wesprzeć i zachęcić inne mamy karmiące i nie tylko??? Odpowiedz Link Zgłoś
martajakimowicz Re: dieta a karmienie 07.01.06, 20:13 witam.Karmie moja coreczke 5 i pol miesiaca,w ciazy przytylam o zgrozo 25 kg.Schudlam 20kg,bez diet,ale i bez obzerania sie.Podczas karmienia lepiej nie stosowac zadnych diet.Podczas odchudzania organizm pozbywa sie tez toksyn,na samo mleko(produkcje) organizm karmiacej zuzywa okolo m5ookcal dziennie.Troche ruchu(spacerki) i powoli wszystko wroci do normy,na obwisla skore brzucha niestety brzuszki i jeszcze raz brzuszki,sama nie zejdzie,chyba ze ktos ma tak genetycznie zapisane.Pozdrawiam,a o odchudzaniu pomyslcie jak dzidzie odstawicie od cyca. Odpowiedz Link Zgłoś
magda236 Re: dieta a karmienie 08.01.06, 23:42 witam dziewczyny ja mam do stracenia 25 kg a w ciąży przytyłam 30 a od powrotu ze szpitala +5. planuje przejść na diete (3 miesiące) w maju kiedy mój szkrap bedzie miał pół roku. jak myślicie czy jak strace wtedy pokarm to mały sam oduczy sie od cyca Odpowiedz Link Zgłoś
hania.robus A dlaczego stracisz pokarm??? 09.01.06, 23:21 A dlaczego miłabyś stracić pokarm??? Rozsadna dieta nie powinna zaszkodzić laktacji, a przeginanie zaszkodzi przede wszystkim Tobie. Oczywistym jest, że jak dziecko nie będzie miało czego pić to przestanie ciągnąć cyca, ale tylko dlatego miałabyś gwałtownie odstawic dziecko od piersi, bo chcesz schudnąć, tracąc pokarm??? Pozdarwaim )) Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia80 Re: dieta a karmienie 09.01.06, 07:47 Ja ma zamiar schudnąć w trakcie karmienia Podobno to możliwe. Od dzisiaj koniec z podjadaniem między posiłkami, postaram się jeść 5 drobiejszych posiłków dziennie, wypijać conajmniej 2l wody niegazowanej i zero słodyczy. I jak już się tak rozpędzę, to zrezygnuję ze wszystkiego co ma jakąś chemię, żeby nie konserwować siebie i synka. To już może być trudniejsze, ale co tam, sprubuję. początek roku zawsze wpływa na mnie w ten sposób, wiele postanowień... No zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
hania.robus Zyczę powodenia!!!Zaczynamy??? 09.01.06, 23:18 Dziewczyny, życze Wam wytrwałości i konsekwencji. Ja na diecie od trzech dni, ciekawe jak długo wytrzymam. Karmie i nie zanosi sie na odstawienie synka od cyca, zresztą staram sie nie przesadzać z tym odchudzaniem i synuś nie ucierpi. POWODZENIA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
linkaa3 Re: JAK DIETA KARMIĄCE???? 12.01.06, 19:11 zenada - dieta ostra, ale nie chudne, gorzej - tyje co robic? wiem, poczekac do konca laktacji, ale ja juz nie moge - chce wrocic do moich wymiarow Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka301 Re: JAK DIETA KARMIĄCE???? 12.01.06, 20:13 nie wiem, czy moge polecać, ale ja podczas pierwszych miesięcy karmienia byłam w dołku psychicznym, i nic nie mogłam przełknąć oprócz pitnych, truskawkowych jogurtów Danon - przez 3 miesiące schudłam 10 kg, tak że przez kilka następnych miesięcy, po powrocie dobrego samopoczucia, moim problemem stało się przybranie na wadze. Córeczka, pomino tak drastycznej diety, nie tylko nic nie straciła, lecz przybierała jak na drożdżach, a o kolce czy innych dolegliwościach nie było mowy. Karmiłam wyłacznie piersią przez 6 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
mandy2 Re: dieta a karmienie 13.01.06, 22:01 dietamm.com/index.php Zaczelam ja stosowac gdy mlody mial 3 miesiace, caly czas go karmilam. To nie jest dieta tylko zdrowe odzywianie i niezasmiecanie organizmu. Schudlam na niej 9 kg w kolejne trzy miesiace, trwale, bez jojo. Nie znam lekarza, ktory zabronilby pacjentowi zdrowo sie odzywiac; oprocz oczywiscie uczulen u dzieci, ale to inna historia. Teraz, po dwoch latach rozpusty podniebienia, z podwinietym ogonem wracam na diete Michela Montignaca. Pozdrawiam, m2 PS. W razie pytan pisz na priv. Odpowiedz Link Zgłoś