Dodaj do ulubionych

depilacja okolic bikini

10.05.06, 11:23
Co polecacie do depilacji tej czesci ciała?? Probowałam juz roznych rzeczy
ale zawsze konczy sie okropnymi krostami i potwornym swedzeniem. Dlatego
przez wiekszosc czesc roku rezygnuje z depilacji no ale latem to juz sie nie
da. Doradzcie cos.

Magda
Obserwuj wątek
    • koralka32 Re: depilacja okolic bikini 10.05.06, 14:22
      Depilacja woskiem u kosmetyczki. Jak Dla mnie - rewelacja
    • kadyga Re: depilacja okolic bikini 10.05.06, 19:22
      Tylko depilacja woskiem u kosmetyczki, skóra jak pupa niemowlaka - przynajmniej
      u mniesmile))))
    • meg241 Re: depilacja okolic bikini 10.05.06, 19:39
      przyznam ze rozwazałam ale po pierwsze napiszcie szczerze czy ty bardzo boli??
      Bo ze boli to wiem na pewno. Druga sprawa to jak to sie odbywa bo to dosc
      krepujace miejsce?? No i czy mozna to zrobic w ciazy - jestem w 14 tygodniu.
      Bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

Magda
      • kruszynka301 Re: depilacja okolic bikini 10.05.06, 22:11
        Boli, ale da się wytrzymać. regularnie depilowałam się w ciąży, no i oczywiście przed samym porodem.
        Po 2-letniej depilacji woskiem u kosmetyczki, włoski mi się na tyle osłabiły, że depiluję już sama depilatorem.
    • iljana Re: depilacja okolic bikini 11.05.06, 15:40
      Woskiem boli, i odrastają w większej ilości w przypadku okolic bikini. Nie mogę
      tego powiedzieć o łydkach. Ta metoda dla mnie mimo bólu jest najwygodniejsza.
    • sous_sol Re: depilacja okolic bikini 12.05.06, 12:32
      Najlepiej pastą cukrową. Same naturalne składniki, odpowiednie dla kobiet w
      ciąży. Mozesz zrobić sobie sama - to bardzo łatwe, o wiele mniej bolesne niż
      wosk czy depilator. Mi już za pierwszym razem poszło super. Zero podrażnień,
      krostek i wrastających włosków. Zaczerwnienie znika szybciej niż przy innych
      metodach. Gorąco polecam.
      • o.krysia Re: depilacja okolic bikini 12.05.06, 13:09
        czy taką gotową pastę cukrową można kupic w sklepie , w jakiej jest cenie?
        • meg241 Re: depilacja okolic bikini 12.05.06, 13:19
          Pierwsze słysze o takiej pascie cukrowej. Mozesz cos wiecej napisac na ten
          temat??
          Wczoraj cos mnie podkusiło i sie ogoliłam no i dzis juz cierpie. Wszystko mnie
          swedzi i wyłaza te wstretne krosty. Rozwazam ten wosk ale jakos strach przed
          bolem jest chwilowo wiekszy. Moze wiec ta pasta cukrowa??

Magda
        • sous_sol Re: depilacja okolic bikini 12.05.06, 15:39
          Dużo było już na forum o tym , ale sopoko napiszęsmile
          Jest to tradycyjny środek do depilacji stosowany na Bliskim Wschodzie, Afryce
          północnej. Kobiety stosują go do depilacji całego ciała, pozbywając się włosków
          od kiedy tylko zaczynają dojżewać. Z tego co wiem to jestesmy dla nich
          nieco "kosmate", a golenie maszynką jest dla nich nonsensemsmile
          Tak więc co potrzeba"
          szklanka cukru
          sok z połówki cytryny
          łyżka stołowa wody
          Wszystko to podgrzewamy w garnku na małym ogniu, kiedy zacznie się gotować
          czekamy aż zieni kolor na bursztynowy. Trzeba uważać aby nie spalić, cały
          cukier powinien się rozpuścić. Taki syrop musi ostygnąć. Kiedy będzie zupełnie
          przestudzony - twardy, bierzemy trochę do ręki, możemy sobie wyciągnąc za
          pomocą noża itd. chwilkę ugniatamy w dłoni aby był plastyczny.
          Nakładamy na ciało w taki sposób: zgodnie z kierunkiem rośnięcia włosa, zrywamy
          pod włos. Dobrze przygotowana pasta podczas depilacji przykleja się tylko do
          włosków, a nie do skóry. Dlatego jest tak delikatna, nie powoduje uszkodzeń
          naskórka, i można wielokrotnie depilować ten sam odciniek.
          Jeśli przykleja się do skóry należy jescze raz rozpuścić, trochę odparować.
          Taką pastę można kupić na allegro koszt ok 17 zl.
          W salonach ten zabieg jest droższy od wosku - nie mam pojęcia dlaczego...
          Dla mnie to rewelacja - po depilacji można wypłukać się wodą, nic nie zostaje.
          niestety nóg nie mogłam tym sposobem ogołocić, ale bikini wyszło super. Włoski
          powinny mieć długość ponad 5mm.
          • meg241 Re: depilacja okolic bikini 12.05.06, 17:05
            wielkie dzieki. Jak tylko mi włoski troche odrosna - wczoraj sie jednak
            wygoliłam i dzis cierpie - to wyprobuje te metode. Mam nadzieje ze dla mnie tez
            okaze sie skuteczna.

Magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka