IP: *.* 21.08.02, 09:36
Z góry przepraszam wszyskie dziewczyny, które wysłały do mnie maile, ale sądzę, że jednak tu odpowiem.Oczywiście chodzi o dietę oczyszczającej, o której gdzieś tu pisałam.Wiele z Was wie, że choruję i dlatego nie mam wielkiego wyboru w doborze diety. Kiedy zdecydowałam się definitywnie pozbyć zbędnych kilogramów, zasięgnęłam porady osoby, która ma z tą tematyką doczynienia codziennie (moja siostra ;) ) z racji swojego wykształcenia i wykonywanej pracy. No i tym razem jej posłuchałam! Widzę efekty, ale nie wiem jak to się będzie miało do Was. Poza tym dostrzegam, że nadal podchodzimy źle do odchudzania - chcemy szybko schudnąć i wrócić do poprzedniego sposobu odżywiania, a w nastepstwie efekt jojo i znowu tycie (prawda Magda ;) ). Dlatego niekiedy boję się pisać o różnych dietach...Z drugiej strony, wiem że jest tu wiele zdesperowanych osób (np. takich jak ja ;) ) i dlatego opiszę jaką dietę stosuję ja.W ciągu kilku dni sporo schudłam, ale wiem, że na diecie muszę być nadal, ponieważ kilogramy wrócą, jeśli znowu wrócę do poprzedniego sposobu odżywiania. Jest bardzo prosta, ale ciężka do wytrzymania:3 dni głodówki, 3 dni soków (1litr), 3 dni owoce (1kilogram), 3 dni sok (1litr), 3 dni głodówki. Proste prawda ;)Chcę także powiedzieć, że w niedzielę w "nagrodę" zjadłam obiad i 2 lody. Oczywiście mnie pokarało i uczulenie wróciło, ale ... nawet jakbym chciała zjeść więcej, to nie dałabym rady :)Pozdrawiam olaj
Obserwuj wątek
    • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: Dieta IP: *.* 21.08.02, 09:38
      Olaj!Drakońska ta dieta.U mnie z tym efektem jojo nie jest tak do końca. Na diecie schudłam do 65 kilo /z 72/ a teraz ważę pewnie z 68 - ale to efekt obżarstwa, nic innego. W domu dbam o to co jem, ale na wczasach nie dało rady. Gotowaliśmy na butlach gazowych stale to samo - spagetti, ryż z sosem, jakieś zupki z proszku - mnóstwo konserwantów :ouch:. Nie dziewię się, że nabrałam kologramów. Były i lody, które zresztą po dwuletniej przerwie nieźle odchorowałam /ból żołądka jak nie wiem :(/. Ale teraz w domu się kontroluję, tu mam ku temu możliwości, czas i ochotę. Liczę kalorie i już spadłam 1 kilogram. Tak obiektywnie to nie należę do osób, które uważa się za grube - może nie jestem szczupła, ale "średnia" - to dobre określenie ;). Mimo to, stać mnie na to, żeby wyglądać lepiej i wspólnymi siłami /mam tu w końcu kibiców ;)/ jakoś osiągnę wymarzoną sylwetkę...Magda :hello:P.S. Olaj - wiem, że dasz radę. Masz wsparcie nasze i siostry. Tylko nic za wszelką cenę. Widziałam Twoje zdjęcia - przy takiej buzi nie zwraca się już uwagi na kilogramy!!!
      • Gość: olaj Re: Dieta IP: *.* 21.08.02, 09:48
        Jak zawsze...miła!!!No ja patrząc z boku ;) też jestem średnia, a byłam szczupłą, ładną dziewczynką...Masz rację, dieta jest koszmarna, ale wiesz, że nie mam innej możliwości! Efekty są znakomite, a ja już chyba na owocach pozostanę do końca życia...ble!CałuskiolajPs. Jak przeżyje, będę szczęśliwą szczupłą, ładną dziewczynką! ;)
    • Gość: kadyga Re: Dieta IP: *.* 22.08.02, 10:07
      Olaj, a jak dałaś sobie radę w te trzy dni głodówki?.... jejuuuu...Katarzyna mama Franka
      • Gość: olaj Re: Dieta IP: *.* 22.08.02, 14:18
        Wiesz, wbrew pozorom nie było tak tragicznie! Wszystko da się przeżyć jak trzeba.olaj
        • Gość: _Tosiaa_ Re: Dieta IP: *.* 22.08.02, 20:07
          Olaj mam pytanie czy w czasie dnia "owocowego" I "sokowego" :) można pić wodę ????Pozdrawiaki Gosia :hello:aha i takie pytanko ;) ile chudnie się no dajmy na to :) w tydzień ? :)
          • Gość: olaj Re: Dieta IP: *.* 23.08.02, 08:38
            Wodę należy pić cały czas i minimum 2 litry dziennie!!A jesli chodzi o kilogramy, to ja w 7 dni schudłam 5 kg :)olaj
            • Gość: _Tosiaa_ Re: Dieta-dzień pierwszy:) IP: *.* 23.08.02, 15:06
              Zachęcona efektem :) zaczęłam dzisiaj :) Głodna jestem w sposób straszny,jedyna pociecha to ta woda ;) ale co tam jeszcze tylko dwa dni ;) i napiję się czegoś konkretnego ;) dwa pytania Olaj jeśli można jeszcze :)co z kawą ? ( no powiedzmy maleńką)i czy owoce mogą być wszelakie?Gosia ,co to zaraz się wylaszczy :grin:
              • Gość: olaj Re: Dieta-dzień pierwszy:) IP: *.* 26.08.02, 07:38
                Żyjesz? Ale się uśmiałam dzisiaj, mam nadzieję, że jednak trwasz w tej diecie!! Jeśli chodzi o kawę, to owszem ona trzymała mnie przy życiu, a owoce można różne , różniste...Trzymam kciuki i jestem z Tobą. Ja dzisiaj głodówka!!olaj
                • Gość: _Tosiaa_ Re: Dieta-dzień czwarty :)))) IP: *.* 26.08.02, 08:43
                  Hihihihihi działa :) :bounce: przez te 3 dni o suchym pysku ;) schudłam 2,5 kg i czuję się świetnie :)i dzisiaj ten sok :hap: już se kupiłam pomarańczowy :wahoo:odrobiłam już to co nadrobiłam po 13-tce :crazy: :lol:i się wylaszczę jak bumdadada :)Gosia
                  • Gość: kasiauh Re: Dieta-dzień czwarty :)))) do: Tosiaa i Olaj IP: *.* 26.08.02, 09:02
                    Cześć Dziewczyny,a słyszałyście o diecie Diamondów? Coś dla Was, a szczególnie dla Ciebie Olaj (tak mi się wydaje po tym, co napisałaś o uczuleniu). Chyba dołączę do Waszego głodówkowania. Pozdrawiam,Kasia mama Ksawerego
                    • Gość: olaj Re: Dieta-dzień czwarty :)))) do: Tosiaa i Olaj IP: *.* 26.08.02, 10:14
                      Poproszę o jakieś informacje na temat tej diety...olaj
                • Gość: Alusia Re: Dieta-dzień pierwszy:) IP: *.* 29.08.02, 12:39
                  Witajcie Kobietki!Od rana tylko woda i jedna kawa, jakoś się trzymam i jeszcze nie czuję głodu, ale w pracy to jakos zleci. Najgorzej w domu, lodówka, ciasteczka ... jak to pokonać! A może ciemna opaska na oczy...? A jak Wam idzie?Pozdrowionka Alicja.
                  • Gość: _Tosiaa_ Re: Dieta-dzień pierwszy:) IP: *.* 29.08.02, 15:37
                    Trzymaj się mocno i myśl sobie o jakimś superajskim ciuchu który będzie leżał jak ulał na nowej figurzepozdrawiam Gosiaktóra dziś zjadła już prawie kilogram nektarynek :bounce:
    • Gość: Alusia Re: Dieta IP: *.* 28.08.02, 11:04
      Witaj Olaj!Strasznie "głodna" ta dieta, ale jak Ty wytrzymujesz i inne Mamy też to ja chciałabym dołączyć. Mam tylko watpliwości czy wszystko dobrze zrozumiałam. Jak obliczyłam to trwa ona 15 dni (czy można ją przedłużyć)? Czy w tych dniach "głodówki", "soków", "owoców" można coś pić np. kawa, herbata, woda - jeżeli tak to ile. Czekająca niecierpliwie na dołaczenie - też "średnia" Ala (mama Maciusia)
      • Gość: _Tosiaa_ Re: Dieta-dzień szósty:) IP: *.* 28.08.02, 11:30
        Alusiu dietuję się już 6 dzień :) jutro zjem owoce :bounce:Piję wodę i dwa razy kawę czarną(po prostu bez kawy spałabym cały dzień)Ciężki jest drugi dzień a potem z górki,czuję się wyśmienicie :) schudłam już 4 kilogramy i choć wiem że głownie to woda ,mieszczę się w kieckę przygotowaną na początek roku szkolnego i to jest najważniejsze :) :wahoo:pociągnę jeszcze 6 dni 3 owocowe i 3 o wodzie :)powodzenia Gosia :hello:
        • Gość: Alusia Re: Dieta-dzień szósty- do Tosiaa i Olaj IP: *.* 28.08.02, 13:15
          Kobietki - Dzięki Wam Wielkie, za tak szybką odpowiedz.Jestem z Wami już duchem a od juta dołączam się i "ciałem" (bo dziś już coś nie coś zjadłam). Tosiu - 4 kg w sześć dni to jest rewelacja!!! A jak Twoja waga i cm Olaj? Już się "strasznie" cieszę na tą dietę - i postaram się być "twardziel" i wytrzymać. Superanckie jest to, że nie będę sama w tych ciężkich "dietowych" dniach.Papapapap Ala. Trzymam kciuki i do - od jutra!
        • Gość: Alusia Re: Dieta-dzień szósty- do Tosiaa i Olaj IP: *.* 28.08.02, 13:20
          Kobietki - Dzięki Wam Wielkie, za tak szybką odpowiedz.Jestem z Wami już duchem a od juta dołączam się i "ciałem" (bo dziś już coś nie coś zjadłam). Tosiu - 4 kg w sześć dni to jest rewelacja!!! A jak Twoja waga i cm Olaj? Już się "strasznie" cieszę na tą dietę - i postaram się być "twardziel" i wytrzymać. Superanckie jest to, że nie będę sama w tych ciężkich "dietowych" dniach.Papapapap Ala. Trzymam kciuki i do - od jutra!
      • Gość: olaj Re: Dieta IP: *.* 28.08.02, 12:49
        Ala, woda jest bardzo ważna, trzeba pić min. 2 litry dziennie!A kawę ja piję...olajPs. Ciekawe kto przeżyje nasza dietę, hihihi
    • Gość: olaj Re: Dieta IP: *.* 30.08.02, 09:21
      No i jak Wam idzie? Jak nastroje?olaj
      • Gość: _Tosiaa_ Re: Dieta IP: *.* 30.08.02, 12:23
        :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce: :bounce:ja mam chyba jakiś dobry moment na odchudzanie bo idzie (puk puk) super :wahoo: :wahoo: :wahoo:jeszcze tylko 2 kilogramy i będzie wymarzona ,wytęskniona :benetton: :benetton: :benetton: :benetton: :benetton: :benetton: (((((:60smile)))))) :benetton: :benetton: :benetton: :benetton: :benetton: :benetton:pozdrowiska Gosia
        • Gość: Alusia Re: Dieta IP: *.* 30.08.02, 14:22
          Witajcie!Jeszcze żyję i wmawiam sobie, że woda jest pyszna! Wagowo jeszcze nic nie spadło, ale za to biegam siusiu co chwilę. No i już myślę o dniach z sokiem. A o owocach jeszcze nie wspominam bo to zbyt piękne i jeszcze bardzo dalekie!!!Pozdrowionka i "Niech mo będzie z Wami" - Ala.ps. Tosiaa gratuluję!!!!!! Dwa kiogramy to jakby juz prawie nic.
      • Gość: kaasia Re: Dieta - a jak nastrój?... IP: *.* 03.09.02, 00:26
        Czy będąc przez 3 dni o wodzie można się uśmiechać?w pracy mam kontakt z ludźmi, z klientami - nie wiem, czy nie będę chmurą gradową (-> nie pozbędę się pracy :)))?)No i mąż - wytrzyma to???Napiszcie jak sobie radzicie, a ja od jutra tylko H2O...Kasia
        • Gość: jagunia Re: Dieta - a jak nastrój?... IP: *.* 06.09.02, 14:30
          Kobiety!Żadnia dieta cud nie istnieje. Trzeba zmienić swój styl jedzienia. To nie jest utrata tkanki tłuszczowej, tylko utrata wody. Każda z nas ma inny metabolizm.Stosowałam wiele diet pod wpływem koleżanek. Chudłyśmy tylko na chwilę. Rok temu przestałam jeść mięso i wędliny, stosuję dietę Diamondów (dużó owoców i warzyw, właściwe łączenie grup produktów. Nie łączę węglowodanów z białkiem.Nie jem ryby z ryżem czy ziemniakami, ale rybę z duszonymi warzywami i zawsze do posiłku surówka. Czy wiecie, że owoców nie je się na deser? Owoce jemy przed posiłkiem! Czuję się super i chudnę, ale nie 7 kg/tydzień! i nie oczekuję, że będę miss.Trzeba do tego problemu podejść spokojnie. Dużo, dużo czytać i nie wariować.Przez cały czas trzeba uważać na to, co się je, ale spokojnie, spokojnie, spokojnie.Trwam w tym dobrym żywieniu juz 2 lata. Jeżeli chcecie podam literaturę. Przedtem nie mialam bladego pojęcia, że można sie tak super czuć!!!Pijcie czerwoną herbatę Pu-erh. To istny zabójca tłuszczu - 4 filiżanki herbaty dziennie i lekka dieta (bez głodówki) i będą efekty. Wiem, że głodówki mają zbawienny wpływ na organizm, bo oczyszczają go ze złogów i toksyn, ale powinny być przeprowadzane pod kontrola lekarza, a nie za pośrednictwem Internetu.Służę swoim doświadczeniem. Zdrowy styl życia to na pewno inne życie. Kilka lat temu nie wiedziałam o tym. Z dnia na dzień postanowiłam nie jeść mięsa - nie jestem wegetarianką bo jem ryby i nabiał. Uwierzyłam, że mam silną wolę i że można coś zmienić. Mama karmiła mnie tłusto i zawsze na obiad było mięso (nie wiem jak teraz smakuje i nie chce wiedziec, ziemniaki i marchewka. Teraz jest inaczej i ja jestem inna.
          • Gość: _Tosiaa_ Re: Dieta - a jak nastrój?... IP: *.* 06.09.02, 16:29
            nio generalnie może i woda ;) tylko że po 13-tce i dietce Olaj z rozmiaru 42 przeskoczyłam na rozmiar 38/40 :) może być i woda :) ważne że mnie mniej :)pozdrowiska Gosia
          • Gość: olaj Re: Dieta - a jak nastrój?... IP: *.* 09.09.02, 06:55
            Masz rację, zawsze twierdzę, że najważniejsza jest zmiana sposobu odżywiania. Tylko, że z doświadczenia wiem, ludzie potrzebują jakiegoś bodzca...i tak się dzieje kiedy chudną kilka i więcej kilogramów. A później zaczynają aktywnie spędzać czas, zmieniają dietę i żyje im się lepiej! Wiem coś o tym ;)olaj
    • Gość: na_zawsze Re: Dieta IP: *.* 16.02.03, 15:48
      Czesc Dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ja wlasciwie odchudzam sie od polowy stycznia juz ubylo mi 8 kilo nie stosuje zadnej diety tylko jem przewaznie owoce i warzywa i do tego nie codziennie jem malutka piers kurczaka z grila lub rybe lub bebsztyka wolowego.Musze powiedziec ze czuje sie dobrze ,ale jest male ale :((Moja waga sie zatrzymala :(( wiec chyba dolacze do Was.Czy moge?? Mam nadzieje ze ruszy sie moja waga nie w gore hihhihi ale w dol :)))No wiec???Pozdrawiam Usmiech (Aga)
      • Gość: olaj Re: Dieta IP: *.* 17.02.03, 08:31
        :lol: :lol: czy to ja napisałam ten post?? :lol: :lol:NO dobra, skoro zaczynasz Ty, to i ja nie będę nawet jeść śniadania i obiadu ;).Ja dzisiaj doznałam szoku wagowego, więc chyba będzie nas dzisiaj troszkę więcej :)).Niestety wypiłam już kawę, ale to ostatnia kawa na przełomie tego miesiąca :)).Pytałaś dlaczego Twoja waga stoi w miejscu. Bardzo prosta odpowiedź. Stosujesz dietę jednostronną już za długo. Twój organizm po prostu przyzwyczaił się.Dlatego teraz powinnaś urozmaicić dietę i zacząć ćwiczyć.Skoro chcesz zastosować bardziej drastyczna dietę, to ok, ale później już powinnaś stosować 1000kcal. olaj :))
        • Gość: na_zawsze Re: Dieta IP: *.* 17.02.03, 14:23
          Czesc Olaj !!!smile))Wiesz ja juz od wczoraj nic nie jem i dzis tez jeszcze nic nie jadlam ,ale kawe no wiesz ja bez kawusi to raczej nie da rady poprostu zyc nie moge.Zawsze rankiem musze na pobudke jak nie wypije to mam straszny bol glowysad(((( .Ale oczywiscie pije kawke bez cukru to chyba moze byc co????Moja waga dalej stoi w miejscu wiesz chyba tak myslalam zeby sie gdzies indziej zwarzyc moze wtedy bede pewniejsza????zobacze moze dzis sprawdze.Pozdrawiam serdecznie i kontymuuje te diete wyzej napisana.papatki :-)))))usmiech (Aga)
          • Gość: olaj Re: Dieta IP: *.* 18.02.03, 08:06
            Gratuluję samozaparcia. Ja się czerwienię!! Ale od dzisiaj już na pewno głodówka. Znalazłam bodziec ;) :lol:olaj
            • Gość: na_zawsze Re: Dieta IP: *.* 18.02.03, 11:52
              Nie szkodzi Olaj bardzo sie ciesze ze zechcialas ze mna zaczas te diete hihihihi fajniusioooo.Ja powiem ze mam juz dwa dni poza soba dzis te soki .Mam nadzieje ze dotrwam choc powiem Ci szczerze ze nie czuje sie zbyt glodna tak naprawde.Nie wiem jaka to przyczyna no ale zobaczymy dlalej.Zycze przesylam gorace pozdrowienia i trzymam kciuki .Usmiech (aga)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka