Dodaj do ulubionych

Usunęłam sobie wąsik - cała w pryszczach RANDKA!

19.06.07, 23:17
Dziewczyny! Co mam robić?
W piątek mam spotkanie z kimś na kim chciałabym zrobić dobre wrażenie. Tak mi
zależało, że w zeszłym tygodniu wybrałam się do kosmetyczki: czyszczenie
twarzy, pedicure itp i walnęło mi do czachy, żeby usunąć sobie wąsik. Wąsik
był mały, nigdy mi nie przeszkadzał ale zachciało mi się być jeszcze gładszą i
mi ciachnęła kosmetyczka woskiem. I teraz 2 dni do godziny W mam kilka
pięknych grudkowatych pryszczy i czerwonych punkcików nad górną wargą. No, super!
Na razie smaruję kremem na trądzik i robię kompresy z rumianku. Jak myślicie
czy to się da chociaż zatuszować? Jak?
A może jest tu jakaś mama kosmetyczka albo dermatolog?
Jak zacznę to cholerstwo wyciskać to dopiero będę miała! Ratunku!
Obserwuj wątek
    • hexella Re: Usunęłam sobie wąsik - cała w pryszczach RAND 19.06.07, 23:36
      przeciwbakteryjnie możesz przemywać szałwią. I broń boże nie gmeraj paluchami,
      bo cię chłop nie poznasmile
      Spirytusem delikatnie też możesz podsuszyć, do piątku Ci zejdzie.
      • mamaemmy Re: Usunęłam sobie wąsik - cała w pryszczach RAND 19.06.07, 23:42
        matko,jakim spirytusem!!
        żadnym spirytusem,nie wolno!Widziałam takie po spirytusie.
        Idz do jakiejs kosmetyczki na d'arsenvala tej czesci twarzy i nałóz sobie
        delikatny krem przeciwko podraznieniom-jak masz alantan to polóz.
        W dobrym gabinecie powinni miec takie specjalne maści "uspokajajace" skórę po
        depilacji
        • hexella Re: Usunęłam sobie wąsik - cała w pryszczach RAND 19.06.07, 23:45
          mamaemmy napisała:

> matko,jakim spirytusem!!
          > żadnym spirytusem,nie wolno!Widziałam takie po spirytusie.
          >

Ja też widziałam takie po spirytusie, ale ich problem polegał na czym innym niż
          kłopoty z urodątongue_out

Spitytusem traktowałam wszelkie pryszcze i złych doświadczeń nie mam.
          • mamaemmy Re: Usunęłam sobie wąsik - cała w pryszczach RAND 19.06.07, 23:50
            hexella napisała:

> Ja też widziałam takie po spirytusie, ale ich problem polegał na czym innym niż
            >
            > kłopoty z urodątongue_out

hihi big_grinDDDDD
            >
            > Spitytusem traktowałam wszelkie pryszcze i złych doświadczeń nie mam.
            >
            Ale nie po wosku,mialam klientke która się tak zalatwiła -spaliła skórę!

(Gwoli ścisłości,jestem dyplomowaną kosmetyczką z 8 letnim doswiadczeniem w
            zawodzie i z "niegdysiejszym" własnym salonemsmile )
            • hexella Re: Usunęłam sobie wąsik - cała w pryszczach RAND 19.06.07, 23:52
              eee... to ja przepraszam i chylę czoławink
              Ma wiedza w tym temacie jest mocno ograniczona i opiera się jedynie na własnych
              doświadczeniach.
              • mamaemmy Re: Usunęłam sobie wąsik - cała w pryszczach RAND 19.06.07, 23:58
                nie ma sprawysmile

I tak lepsza była moja ex klientka,która sobie wąsiki..goliła..Codziennie z
                męzem(!!!) i wąsiki i troche z brody włosków uncertain
                I to nie była byle jaka panieneczka,tylko babka na bardzo wysokim
                stanowisku,zresztą bardzo ładna..Niestety przez golenie na twarzy co rano..miała
                twarde,mocne włosyuncertain
    • mathiola Re: Usunęłam sobie wąsik - cała w pryszczach RAND 19.06.07, 23:47
      powinno zginąc w 2 dni. Tak myślę smile
    • galela Re: Usunęłam sobie wąsik - cała w pryszczach RAND 20.06.07, 00:31
      Zrobiłam niedawno to samosmile Pomógł mi krem na odparzenia firmy niwea (to taki
      krem do pupy mojej córki). Na pocieszenie dodam, że pryszcze wyskakują tylko
      po pierwszym "rwaniu".
      • mamaemmy Re: Usunęłam sobie wąsik - cała w pryszczach RAND 20.06.07, 00:34
        galela napisała:

Na pocieszenie dodam, że pryszcze wyskakują tylko
        > po pierwszym "rwaniu".

Przewaznie tak jest jak piszesz,niestety znam osoby,które mają zawszesad
        Po zabiegu pomaga wspomniany przeze mnie d'arsenval-działa antybakteryjnie i
        większe prawdopodobieństwo,że żadne wypryski sie nie porobią.Potem maść,zel
        łagodzący.
    • gacusia1 Hiehie...papralo mi sie miesiac... 20.06.07, 04:04
      Pierwszym razem bylo wszystko super-zadnych sladow.Nastepnym razem dostalam
      uczulenia -chyba na wosk.Mialam pryszcze nad gorna warga przez miesiac,nie
      pomagalo na to nic...Az w koncu same zniknely.Nie bede juz depilowac-no way!
    • edytkus Re: Usunęłam sobie wąsik - cała w pryszczach RAND 20.06.07, 04:16
      ja po wosku mam czarne siniaki na skorze, a pryszcze nawet po goleniu sad ale uzywam od niedawna
      srodkow po goleniu i jest o wiele lepiej, skora nawet nie swedzi jak zazwyczaj. Popytaj w aptece czy
      czegos nie maja i regularnie uzywaj, przypuszczam ze mozesz nawet jakiegos meskiego specyfiku uzyc.
      • mijaczek Re: Usunęłam sobie wąsik - cała w pryszczach RAND 20.06.07, 08:00
        a ja sie woskuje regularnie i jest ok.
        • koralik12 Re: Usunęłam sobie wąsik - cała w pryszczach RAND 20.06.07, 08:12
          Ja próbowałam kilkakrotnie ale te pryszcze mnie skutecznie zniechęciły.
          Pojawiały mi się po w miejscu wyrwanych włosków nawet do dwóch tygodni po
          wyrwaniu. Co jedne zeszły to się następne pojawiały w innym miejscu.
          • chloechloe Re: Usunęłam sobie wąsik - cała w pryszczach RAND 20.06.07, 08:16
            Dlaczego ja nie pytałam przed?!?
            To teraz nici z całowania! ha ha
            Idę do tej kosmetyczki co mi to robiła, niech coś wymyśli, może ten d'arsenaval?
            Tylko żeby nie podrażnić? Mam nadzieję, że nic nowego nie wyskoczy, to co jest
            chociaż zblednie a resztę zatuszuję fluidem ;-(
            • chloechloe I jeszcze! 20.06.07, 08:28
              I jeszcze jak będę mieć troszkę więcej czasu to się wpiszę na wątek dla tych co
              maja wqrwa! I będzie dobrze.
            • mamaemmy Chloechloe 20.06.07, 08:43
              Tylko nie zdziw się,jak kosmetyczka popatrzy dziwnie na CiebiesmileD'asrenval po
              wąsiku to nie jest bardzo znana metoda,a przeciez rózne są kosmetyczki,różne są
              szkoły.
              Po prostu powiedz ze wiesz,że Ci to pomoze.I zwróć uwagę,żeby zdezynfekowała
              pelotkę(to cos szklane) przed zabiegiem!
              Jest taki krem bepanten-jak masz to zrób sobie z niego maseczkęsmile
              • juska26 Re: Chloechloe 20.06.07, 08:50
                Polecam również maść cynkową. Mi pomaga na wszelkie podrażnienia i krostki. Mam
                taką przepisaną przez dermatologa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka