melory_nox 04.07.07, 21:47 Czy stosowałyście te pasy? Faktycznie spłaszcza brzuch? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maniu111 Re: pas poporodowy 07.07.07, 20:39 ja nosiłam taki pas po cesarce.Lekarz wypisał mnie już w drugiej dobie po porodzie,więc brzuch okropnie bolał a musiałam zajmować się dzieckiem.noszenie pasa uśmieżało ból ale brzucha nie zmniejszało.wyczytałam,że pas rozleniwia mięśnie i potem trudniej im wrócić do formy sprzed ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynekok Re: pas poporodowy 08.07.07, 15:01 Urodziłam dwoje dzieci i po każdym porodzie nosiłam pas poporodowy. Moja matusia miała nas troje i obwiązywała się bandażem elastycznym bo pasów wtedy nie było. I obie jesteśmy bez brzuszków. Pas kupiłam w sklepie medycznym. Nie nosiłam go przez cały dzień bo mnie brzuch bolał, ale codziennie po trochu. Taki pas pozwala mięśniom i rozciągniętej skórze wrócić jak najszybciej do stanu sprzed porodu, nie pozwalając na wiotczenie oraz długie i "rozciągnięte w czasie wracanie do siebie". Pracuję z kobietkami które bardzo żałują, że mogły a nie skorzystały z pasa i brzuszek pozostał. Zainwestuj w pas poporodowy, możesz stracić 35-40 zł albo ... brzuszek. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: pas poporodowy 08.07.07, 17:10 ja slyszalam inna opinie, lekarze i polozne sa czesto zupelnie innego zdania-wg nich, pas poporodowy rozleniwia miesnie. miesnie powinno odbudowac sie poprzez cwiczenia, pas wiec zbyt duzo nie pomoze. moj brzuch wraca do formy dzieki cwiczeniom. znam wiele kobiet, ktore nic nie robily i nic nie stosowaly a brzuch sam wrocil na swoje miejsce-to czesto zasluga "dobrych genow" a nie pasa poporodowego... Odpowiedz Link Zgłoś
mieszanka_wedlowska Re: pas poporodowy 08.07.07, 21:22 Ja tez slyszalam zupelnie rozne opinie o tym pasie. Sama nie nosilam bo osobiscie jestem przeciw. Mam dwoje dzieci i prawie plaski brzuch. Pisze prawie plaski bo ostatnio pofolgowalam sobie z jedzeniem poznym wieczorem i mam efekty do zgubienia. Odpowiedz Link Zgłoś
markac28 Re: pas poporodowy 09.07.07, 08:12 Ja po pierwszym porodzie nie nosiłam pasa i brzuch był potem płaski, teraz po drugim położna powiedziała, że koniecznie muszę nosić pas, jeśli chcę mieć płaski brzuch, nosiłam więc, oczywiście nie cały dzień, ale jednak i to najgłupsza rzecz jaką zrobiłam. Teraz ponad rok po porodzie a brzuch jak w piątym miesiącu ciąży, obecnie odchudzam się od kilku miesięcy, chudnę, ćwiczę, a brzuchol dalej wielki. Pas rozleniwia mięśnie i każdy lekarz to potwierdzi, dlatego nawet osoby po operacjach w obrembie jamy brzusznej, mają zakładać go gdy sytuacja naprawdę tego wymaga (np. wysilek fizyczny, długi marsz itp), mój tata jest po operacji jelit dlatego znam opinię lekarza i naprawdę nie wymądrzam się, ale dostałam nauczkę i chce Wam zaoszczędzić tej wątpliwej przyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: pas poporodowy 09.07.07, 08:31 zgadzam sie calkowicie z toba. pas poporowowy pogarsza czesto sytuacje i brzuch wcale dzieki niemu nie wraca na swoje miejsce. kiedys, za czasow naszych mam, byla moda na pasy i owijanie brzucha, teraz lekarze odradzaja tego. Odpowiedz Link Zgłoś