05.08.03, 17:16
czesc!
Pytanie skierowane do mam, ktore mialy stycznosc z tym lekiem:
pamietam, ze kiedys ktos wspominal tu o meridii. Czy (biorac pod uwage
horrendalna cene) jest ryzyko ze take cos nie zadziala? I co z efektem jojo
po zakonczeniu terapii?
A samopoczucie w trakcie(skutki uboczne....?)
pozdrawiam smile

PS Trzeba robic jakies badania przd terapia czy wystarczy poprosic p.
doktora o przepisanie?
Obserwuj wątek
    • kacha222 Re: Meridia? 06.08.03, 07:21
      Ja już drugi raz wyrzuciłam receptę! Jestem gruba, wszytsko chyba już
      przetestowałam, i nie chciałabym przeżyć kolejnego rozczarowania za ponad 300zł
      miesięcznie. Pani dr, która mi ostatnio przpeisała stwierdziłą, że ona schudła
      za 3 m-ce 10kg. Ale gwarancji nie daje, że np jka też schudnę. Skutki uboczne o
      jakich mi powiedziała to skaczące cisnienie, najlepiej byłoby codziennie
      mierzyć (ha ha).
      także zrezygnowałam - teraz ćwiczę, jem jeszcze mniej! aż do obłedu i czekam

odchudzam się od lat!! pozdrawiam
      • joella Re: Meridia? 06.08.03, 14:21
        ...u mnie to rozczarowanie kosztowaloby ponad(!) 400 (facetka z apteki
        dzwonila przy mnie do hurtowni). Skoro Twoja pani doktor nie daje
        gwarancji...za taka cene jednak powinna byc! Skandal. Za 3 miesiace mozna
        chyba schudnac 10kg bez meridii, zwlaszcza ze w opakowaniu jest chyba 30
        tabletek...czyli kuracja miesieczna....
        dzieki za opinie
        pozdrawiam!
        joella
    • kingaolsz Re: Meridia? 06.08.03, 15:31
      Witam!!!
      ja uzywalam Meridi dwa lata temu i schudlam w 2 miesiaca piekne 11 kilo.
      Wczesniej nic nie dzialalo, nawet codzienne wizyty na basenie po 1,5 godziny.
      Dla mnie to bylo zbawienie. No i nalezalam do tej szczesliwej grupy bez
      skutkow ubocznych, choc wiem ze takowe sa. W sumie duzo tez zalezy od tego
      jaki stan zdrowia masz na starcie, bo zeby to brac to trzeba byc dosc
      zdrowym.
      Obecnie jestem 3 miesiace po porodzie i jak tylko skoncze karmienie i dojde do
      siebie po ciazy ( hormony, zmeczenie i jakis sensowny rytm zycia i dnia) to
      mam zamiar tez sobie tym dopomoc. Niestety jednak gwarancji z takimi rzeczami
      nie ma a faktycznie jest drogo....
      Zycze powodzenia w pozbywaniu sie kilogramow smile

Kinga
      • dianakatra Re: Meridia? 06.08.03, 21:43
        Witam, mnie lekarz wogóle nie chciał wypisać recepty na ten lek, poprostu nie
        byłam dla niego gruba, moze wiecie jak dostać tą recepte??
        • eskel2 Re: Meridia? 06.08.03, 22:23
          Witam

Ja po długich rozważaniach zaczęłam stosować Meridię w zeszłym miesiącu. Cena
          30 tabletek "10" - 330 złotych. Receptę znajoma lekarka dała mi bez problemu.
          Niestety przerwałam kurację po 16 dniach. W ciągu tych 16 dni 3 razy miałam
          okropne, całodzienne bóle głowy. Nie działały na nie żadne leki, ja chodziłam
          trzymając się ścian, a zamiast oczu miałam momentami 2 skaczące piłki.
          Ciśnienie było w normie, nie wiem co to za cholerstwo mnie trafiło. Wydaje mi
          się, że to własnie efekt uboczny, bo nigdy wcześniej nie zdarzyło mi się coś
          takiego. Poza tym efektów żadnych. Nic mi nie ubyło(poza zawartością kieszeni
          oczywiście wink, ciągle byłam głodna tak samo jak wcześniej, tak samo miałam
          nocne napady na coś słodkiego. Ale może efekty przychodzą później.

Pozdrawiam
          Anka
          • tanusia Re: Meridia? 08.08.03, 09:56
            Dziewczyny sprobujcie bioxetin.Kosztuje 10%, albo jeszcze mniej tej meridii.
            Moim zdaniem bedziecie zadowolone. Pozdrawiam
            • kacha222 Re: Meridia? 08.08.03, 10:18
              WITAj
              napisz coś więcej o tym leku bioxetin!!!
              wystukałam w onecie i wyszło pełno jakiś tematów związanych z psychiatrią i
              melancholią!

please
    • wieczna-gosia Re: Meridia? 08.08.03, 10:33
      Meridia odchudzala sie moja mama- endokrynolog wink
      Idealnie Meridie powinno sie brac pod opieka lekarza, ktory ulozy dietke i
      zrobi badania. meridia dziala na osrodek odpowiedzialny za uczucie glodu wiec
      latwiej jest stosowac diete. Ale nie powinno sie chudnac zbyt szybko- mylicie
      pojecia. To nie kolejna dieta cud. To srodek dla ludzi ktorzy schudnac nie
      potrafia, nie umieja wytrzymac diety. Wrecz wskazane jest powolne zmienianie
      nawykow zywieniowych, aby po skonczeniu kuracji do nich nie powrocic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka