ruda73 02.06.08, 23:30 Jestem w ciąży, a mój mąż ma opryszczkę. Kupiłam mu dziś Herpex, ale i tak boję się że mnie zarazi. Czym leczyć to świństwo? Czy to groźne w ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ruta.dl Re: lek na opryszczkę 03.06.08, 12:06 Heviran na recepte niestety plastry Compeed - Odpowiedz Link Zgłoś
badziaa Re: lek na opryszczkę 03.06.08, 22:30 broń Boże się całować z mężusiem! no i nie używać wspólnych ręczników, nie pić z jednego kubka itp. po herpexie powinno mu przejść - najlepiej, jakby smarował od chwili pojawienia się pierwszego pęcherzyka zaczerwienionego. no i niech nie grzebie w tym zimnie! Odpowiedz Link Zgłoś
ruda73 Re: lek na opryszczkę 04.06.08, 21:47 A nie wiesz ile dni to trzeba smarować? Bo on już dziś gdera, że go swędzieć przestało, ale to chyba bezpieczniej by było przez parę dni postosować, co? Odpowiedz Link Zgłoś
badziaa Re: lek na opryszczkę 11.06.08, 22:33 pewnie Twój mąż juz się dzięki herpexowi pozbył opryszczki. a ja dawno tu nie zagladałam. mam nadzieję, że nawrotów nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda73 Re: lek na opryszczkę 12.06.08, 16:39 Dzięki za zainteresowanie. No muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem działania tego herpexu, właściwie po trzech dniach nie było śladu, ale kazałam mu smarować przez pięć. Niedługo jedziemy nad morze, więc pewnie nie raz jeszcze go użyjemy. Dobrze, ze jest bez recepty. W każdym razie jakby co, to polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
surminka Re: lek na opryszczkę 19.06.08, 13:41 Jakbyś miała zaczątki opryszczki w ciąży, to mam hinduski sposób na nią. Otóż, przykładaj sobie świeżo ukrojony plasterek cytryny do ust na jakieś dwie trzy godziny. Co jakiś czas dociskaj, aby się wydobywał świeży sok na wargę. W fazie początkowej zawsze pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaw Ważne 19.06.08, 14:48 opryszczka jest niestety groźna w ciąży!!! na przyszłość oprócz smarowania zastosujcie witaminy t.j B i C 1000. Organizm jest wtedy b. osłabiony i trzeba go wspomóc. Odpowiedz Link Zgłoś