Dodaj do ulubionych

lek na opryszczkę

02.06.08, 23:30
Jestem w ciąży, a mój mąż ma opryszczkę. Kupiłam mu dziś Herpex, ale i tak
boję się że mnie zarazi. Czym leczyć to świństwo? Czy to groźne w ciąży?
Obserwuj wątek
    • ruta.dl Re: lek na opryszczkę 03.06.08, 12:06
      Heviran na recepte niestety
      plastry Compeed -
    • badziaa Re: lek na opryszczkę 03.06.08, 22:30
      broń Boże się całować z mężusiem! no i nie używać wspólnych ręczników, nie pić z
      jednego kubka itp. po herpexie powinno mu przejść - najlepiej, jakby smarował od
      chwili pojawienia się pierwszego pęcherzyka zaczerwienionego. no i niech nie
      grzebie w tym zimnie!
      • ruda73 Re: lek na opryszczkę 04.06.08, 21:47
        A nie wiesz ile dni to trzeba smarować? Bo on już dziś gdera, że go swędzieć
        przestało, ale to chyba bezpieczniej by było przez parę dni postosować, co?
        • badziaa Re: lek na opryszczkę 11.06.08, 22:33
          pewnie Twój mąż juz się dzięki herpexowi pozbył opryszczki. a ja dawno tu nie
          zagladałam. mam nadzieję, że nawrotów nie bedzie.
          • ruda73 Re: lek na opryszczkę 12.06.08, 16:39
            Dzięki za zainteresowanie. No muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem działania
            tego herpexu, właściwie po trzech dniach nie było śladu, ale kazałam mu smarować
            przez pięć. Niedługo jedziemy nad morze, więc pewnie nie raz jeszcze go użyjemy.
            Dobrze, ze jest bez recepty. W każdym razie jakby co, to polecam.
            • surminka Re: lek na opryszczkę 19.06.08, 13:41
              Jakbyś miała zaczątki opryszczki w ciąży, to mam hinduski sposób na nią. Otóż,
              przykładaj sobie świeżo ukrojony plasterek cytryny do ust na jakieś dwie trzy
              godziny. Co jakiś czas dociskaj, aby się wydobywał świeży sok na wargę. W fazie
              początkowej zawsze pomaga.
              • mamaw Ważne 19.06.08, 14:48
                opryszczka jest niestety groźna w ciąży!!!
                na przyszłość oprócz smarowania zastosujcie witaminy t.j B i C 1000.
                Organizm jest wtedy b. osłabiony i trzeba go wspomóc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka