lelieb 11.03.09, 21:13 A jakiego kremu do twarzy używacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mniemanologia Re: Z serii "jakiego..?" :) 11.03.09, 21:17 Jak mam suchą skórę np. po prysznicu, to używam takiego żelu nawilżającego Avon. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Z serii "jakiego..?" :) 11.03.09, 21:17 Effeclar - zwykły, K i A.I. La Roche-Posey. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-maxa Re: mama-maxa 11.03.09, 22:00 mi odpowiada, nie uczula, bez wody, na bazie oliwy z oliwek i cena baaardzo przystepna (w rossmanie 2,79 ) Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: mama-maxa 12.03.09, 07:36 ja też Ziaja oliwkowa ( mam jeszcze masło kakaowe -też fajny). Bardzo ładnie natłuszcza, rano skóra jest delikatna i nawilżona. Odpowiedz Link Zgłoś
bswm Re: Z serii "jakiego..?" :) 11.03.09, 21:21 Anti shine nivea albo matujący garnier czysta skóra Odpowiedz Link Zgłoś
kudlata.pl Re: Z serii "jakiego..?" :) 11.03.09, 21:22 Przerobiłam Vichy - różne, Efaclar (czy jak to się tam pisze) - różne, Nuxe i inne cuda. Najlepszy: Kolastyna z serii minerały i witaminy oraz zwykły Garnier do bardzo suchej skóry (czerwone pudełko). Cudowne! Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia0 Re: Z serii "jakiego..?" :) 11.03.09, 21:23 GARNIER Krem Odżywczy na dzień i na noc z Ekstraktem z miodu akacjowego. Odpowiedz Link Zgłoś
lelieb Re: Z serii "jakiego..?" :) 11.03.09, 21:24 ja Nivea i Garnier nawilżająco-matujace Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: Z serii "jakiego..?" :) 11.03.09, 21:26 Nivea soft - wszystkie inne mnie pieką w gębę . Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 Re: Z serii "jakiego..?" :) 11.03.09, 21:27 z Perfecty z sokiem z aloesu, nawilża i natłuszcza mam bardzo suchą skórę Odpowiedz Link Zgłoś
marva Re: A co na taka buzię? 11.03.09, 21:59 Zarówżowioną i suchą? Może coś mi doradzicie? teraz uzywam z serii AA taki z różową nakretka (nie pamiętam nazwy). Na noc i na dzień. Niestety skóra nadal zaróżowiana. Poradzicie coś? Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Z serii "jakiego..?" :) 11.03.09, 21:30 Od miesiąca masło kakaowe z Biedronki spreparowane według mojego pomysłu, którym niemal zlikwidowałam sobie "zmarszczkę myśliciela" jak to moja teściowa nazwała, siateczkę zmarszczek przy oczach od śmiechu i poprawiłam koloryt skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Firgut 11.03.09, 21:32 A to ten krem co jest jeszcze wersja różana i oliwkowa? A jak spreparowałaś, można wiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Firgut 11.03.09, 21:36 Jaka t6am wersja cudnie pachnąca ? Ot zwykły krem w małym, brązowym pudełeczku za jakieś 2,5 zł. który mieszam z mocno skondensowanym propolisem rozpuszczonym w spirytusie, po czym odkrywam przykrywkę, co by nadmiar alkoholu odparował, bo inaczej jest za ostre i do tego się ciągnie zamiast smarować. Zaraz fotkę zrobię, to pokażę jak kolor z białego na lekki brąz zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
katja76-1 Re: Firgut 11.03.09, 21:40 Perfecta, cera mieszana, mikro perły matujące/ krem dotleniajacy z Energią Q10 / DAx Cosmetics- super,właśnie zaczęłłam drugi słoiczek, wcześniej używałam z Liren -bo bardzo tę firmę lubię Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Firgut 11.03.09, 21:48 Zdjątko załadowałam. Krem był biały, a po zmieszaniu wyszedł taki smaczny kolorek. Obok kit pszczeli rozpuszczony w spirytusie. Jest tak mocny, że niemal czarny jak widać na zdjęciu fotoforum.gazeta.pl/3,0,1698422.html Odpowiedz Link Zgłoś
wjw2 Re: Firgut 12.03.09, 09:21 Gdzie kupuje się propolis i w jakich proporcjach zmieszałaś go ze spirytusem? Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Firgut 12.03.09, 09:57 Propolis czyli kit pszczeli dostaniesz u każdego pszczelarza. Idzie wiosna, więc będą go mieli pod dostatkiem. Myślę, że da radę go kupić też w zielarskim. Nie wiem ile to na wagę wychodzi, ale ja miałam bryłkę wielkości pudełka od kremu Ziaja (oliwkowego czy też masła kakaowego) którą rozpuściłam w 100ml. spirytusu. Do kremu wlewam trochę tego rozpuszczonego propolisu i mieszam aż się połączy z kremem, choć ostatnio najpierw wlewam około łyżeczki, czekam aż trochę odparuje i dopiero wtedy mieszam. Jak jest nie odparowany, to strasznie się ciągnie zamiast smarować. Właśnie zerknęłam na allegro i tam też można dostać propolis już pokruszony, tylko go rozpuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Z serii "jakiego..?" :) 11.03.09, 22:04 do niedawna matujący iwostin, a ostatnio masło kakaowe ziai.... albo jakoś tak, nie pamiętam. Różnica w cenie - kolosalna. Różnica w działaniu - niezauważalna Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Z serii "jakiego..?" :) 11.03.09, 22:06 ja ciągle nie mogę znaleźć swojego ale chętnie poczytam i jakiś na zmarchy polećcie Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: Z serii "jakiego..?" :) 11.03.09, 22:12 Ja właśnie zaczęłam Lirene mus nawilżający do twarzy (taki z A. Bachledą-Córuś na opakowaniu), jestem bardzo zadowolona, wchłania się w mig i pozostawia taką fajną miękką skórę, a mam bardzo suchą skórę. Zamiennie z oliwkową Ziają, którą używam wraz z Synem też jest ekstra. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: Z serii "jakiego..?" :) 12.03.09, 07:38 na zmarchy to polecam...wodę mineralną niegazowaną niesamowicie wygładza - od środka Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Z serii "jakiego..?" :) 11.03.09, 22:15 Jaki się trafi, ale musi być mocno nawilżający do suchej skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Z serii "jakiego..?" :) 11.03.09, 22:38 lirene przeciwzmarszczkowy, light chyba... stówę prawie kosztował, ale jest tego wart, wchłania się błyskawicznie, gęba się nie świeci, pryszcze poszły precz. nawet pod oczy się nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
esofik Re: Z serii "jakiego..?" :) 11.03.09, 22:47 obecnie Nivea Visage Sensitive. Ale dziś przyniosłam kilka próbek Palmer's Olive, zobaczymy co to za cudo. Skórę mam wysuszoną skłonną do podrażnień, kiedyś tłusta Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Z serii "jakiego..?" :) 11.03.09, 22:57 Garnier Fresh, Loreal Happy Derm albo Hydra Fresh, na noc najczesciej Garnier Nutrionist a ostatnio odkrylam w UK malutka apteke z kremami Vichy - dosc tanio, wiec nastepny bedzie Vichy Oligo 25. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_murzyna Re: Z serii "jakiego..?" :) 11.03.09, 23:11 Loreal derma genesis. Używam kremu na dzień i na noc oraz serum. Podoba mi się nie zostawia tłustej powłoki, lekki na twarzy, no i ma tę zaletę, że nie jest w słoiku i nie wkładam tam codziennie palucha. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Z serii "jakiego..?" :) 11.03.09, 23:12 Różnych Ostatnio na noc nawilżajacy Lancome, taki: www.lancome-usa.com/skincare/moisturizers/hydra-zen-cream-dry-skin.htm a na dzień Eris z serii ReAct! W tej chwili na noc kupiłam sobie Vichy Liftactive C x P, a na dzien własnie mi sie krem skończył i na razie wykorzystuje nagromadzone próbki, a kupie pewnie cos z Eris lub Vichy właśnie. Taka firma, do ktorej wracam i od lat kupuje jest Eris. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja.sunshine Re: Z serii "jakiego..?" :) 11.03.09, 23:18 czekoladowego z biedronki za 7zł, do buzi i do całego ciała czasami podkradam dziecku bambino Odpowiedz Link Zgłoś
ankak0 Re: Z serii "jakiego..?" :) 11.03.09, 23:24 Zaczęłam Pure zone loreal, bo mi się buźka zasyfiła , jakby lepiej. Nawet nawilża. Zobaczymy dalej co będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-tyma Re: Z serii "jakiego..?" :) 12.03.09, 08:07 obecnie AVENE YSTHEAL+ EMULSJA DO SKÓRY NORMALNEJ I MIESZANEJ, no krem rewelacja, na zmarchy, rozjaśnia i jeszcze syfy mniejsze, a skusiłam się po artykule bodaj newsweeku, że na zmarchy tak naprawdę z gotowych kremów działają 3 szt w tym w/w. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Z serii "jakiego..?" :) 12.03.09, 08:24 Jak dla mnie ten pure zone to porażka . Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Z serii "jakiego..?" :) 12.03.09, 09:07 Nivea soft, jak musi sie szybko wchlonac ziaja oliwkowy jak nie musi Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: Z serii "jakiego..?" :) 12.03.09, 09:35 Ostatnio AA do cery naczynkowej, taki w zielonkawej tubce (w ogóle lubię tą firmę). Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 vichy naiwlzajacy 12.03.09, 10:06 ale nieregularnie.ostatnio przkaonałam sie tez do olay brązujacego .a tak wogóle to nie lubie kremów najlepiej moja skóra wyglada gdy ja mleczkiem do demakijazu potraktuje (vichy)i to wszystko.mam wrazenie ze po kremach jej stan sie lekko pogarsza...tylko ta presja uwzywania kremow po trzydziestce wymusza na mnie smarniecie sie od czasu do czasu Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: vichy naiwlzajacy 12.03.09, 13:20 U mnie tak samo, kremów jako kremów nie używam na twarz, za to dobrze mi idzie z żelami - nie zostawiają takiej wstrętnej warstewki. Odpowiedz Link Zgłoś
agulala Re: Z serii "jakiego..?" :) 12.03.09, 10:51 Soraya minerals na dzień Soraya kuracja dotleniająca na noc Odpowiedz Link Zgłoś
alyeska Re: Z serii "jakiego..?" :) 12.03.09, 11:33 Serun Idealist Estee Lauder , day wear plus Esteee Lauder i night repair Estee L. Takam wierna kobitka. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Z serii "jakiego..?" :) 12.03.09, 11:39 Na noc glyco-a - kwasy. Na dzien obecnie Olay serum , na to krem z filtrem 50 - LPR. A czasem nic. Odpowiedz Link Zgłoś