kannama 24.07.09, 09:32 Macie jakies sposoby na skórę brzucha po ciąży? (prócz następnej ciązy ) Minęło juz 10 miesiecy- wróciłam do rozmiary sprzed ciąży, ale skóra na brzuchu pozostawia wiele do życzenia- da sie ją jakoś uelastycznić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bb997 Re: brzuch po ciąży 24.07.09, 09:50 Ja mam to samo. Dodatkowo ciagle chudne, brzucha nie mam wcale tylko ta skórka , takie paski, dwucześciowego stroju raczej nie załoze, no chyba ze sie plastycznie zoperuje Może faktycznie sa jakies sposoby???? Co radzicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
podkrecone Re: brzuch po ciąży 24.07.09, 10:21 nie jesteście sameja mam też jej trochę zbyt dużo i jestem lżejsza o 2 kg niż przed ciążą podobno można podszczypywać masować i smarować różnymi mazidłami ale trzeba robić to regularnie rano i co wieczór ja sobie kupiłam hula hop i sobie jeszcze kręce... ciężko pozbyć się skóry ja dwu czesciowy strój zakładam na plaże tylko staram się nie schylać za duzo bo mi trochę potem skóra zwisa - grawitacja ją chyba przyciąga haha a przynajmniej żeby nikt nie widział moja siostra jest 5 lat po ciąży ale mimo starań skóry ma nadal za duzo... ma strasznie pomarrszczony brzzuch nawet jak stoi.. Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: brzuch po ciąży 24.07.09, 10:25 No im jest się szczuplejszym tym gorzej. Założysz obcisłe jeansy a skóra wychodzi góra Może trzeba przytyć? Odpowiedz Link Zgłoś
podkrecone Re: brzuch po ciąży 24.07.09, 10:29 oj nie nie ja tam tyć już nie chce może za jakieś 5 lat Odpowiedz Link Zgłoś
bb997 Re: brzuch po ciąży 24.07.09, 10:40 Ha z tymi jeansami to racja, niby taka chudziutka a tu chlup, boczkami skórka!! Wkuuuuurza mnie to Tak tycie by pomogło. Tylko co lepiej??? Chyba ta skórkę wole od bencwałka przed soba-oczywiscie nie spowodowanego przez ruszajace sie tam stworzonko! A że nastepnego juz nie planuje to pozostake mi marzenie o piekniusim brzusiu Odpowiedz Link Zgłoś
podkrecone Re: brzuch po ciąży 24.07.09, 10:58 najlepsza to byłaby plastyka brzucha może wiecie gdzie dobrze zrobią ją w Poznaniu?jaki to koszt jakiś czas temu znalazłam na forum gdzieś że można to zrobić na nfz trzeba mieć skierowanie od lek pierwszego kontaktu ale potem nie mogła juz tego znaleźć ciekawe jakie warunki trzeba spełniać żeby się załapać na taki zabieg.. Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: brzuch po ciąży 24.07.09, 18:11 Nie wiem ile w tym prawdy, ale ponoć operacje korygujące brzuch to najbardziej inwazyjne operacje i lekarze nie chcą się ich podejmować bez wyraźnych wskazań. Koszt operacji to kilkanaście tysięcy zł. Odpowiedz Link Zgłoś
anula.easy Re: brzuch po ciąży 01.08.09, 19:57 a mnie pomogło systematyczne robienie brzuszków.też bardzo schudłam tylko brzuszysko wisiało.no to się wzięłam za ćwiczenia.oprócz tego prysznic:zimny-ciepły-zimny.nie szkoda kasy i zdrowia na operacje plastyczne...?! Odpowiedz Link Zgłoś
dzensa5 Re: brzuch po ciąży 01.08.09, 23:19 ja jestem 2 miesiace po porodzie a waga u mnie jak stoi tak stoi..karmie piersia od poczatku, jem tyle ile musze,codziennie spacery,sprzatanie i tak dalej,wcale sie nie oszczedzam!.Juz nie wspomne o brzuchu,po prostu koszmar! wykupilam sobie ostatnio karnet na aerobik, bo juz naprawde nie wiem z ktorej strony wziasc sie za siebie! tyle sie nasluchalam ,ze schudne po ciazy bo bede karmic i wogole a tu co!???!! moze to cos pomoze?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anula.easy nie wiem czy pomogę 03.08.09, 11:47 nie wiem czy to Ci coś pomoże ale ja zrezygnowałam z białego pieczywa całkowicie, ze śmietany (zamiasta tego jogurt), nie piję soków tylko wodę no i wszelkie majonezy na out, słodyczy tylko trochę. mnie to bardzo pomogło. a tak na marginesie to 2 miesiące po porodzie to chyba za wcześnie żeby panikować... Odpowiedz Link Zgłoś
emma_me a nosiłyście te majtki korygujące 28.08.09, 13:57 one coś dają? Moja skóra nie wygląda za dobrze, brzuchol sterczy. Fe. Odpowiedz Link Zgłoś
ela_1976 Re: brzuch po ciąży 27.10.09, 16:06 Ja mam taki sam problem.... znajoma poleciła mi taki pas do ćwiczeń, który pobudza tylko mięśnie brzucha do ćwiczeń. Dodatkowo jest szeroki i przez 30 min ćwiczeń daje efekt nieco podobny do sauny. Mi pomogło troszeczkę, ale ćwiczę dopiero 2tyg. Plusem jest to, że można w tym normalnie chodzić i wyonywać zwyczajne czynności domowe. Odpowiedz Link Zgłoś
nanai11 Re: brzuch po ciąży 16.11.09, 13:13 Kwas wstrzykiwany przez profesjonalne kosmetyczki w skóre brzucha. Baaaardzo pomaga. Kwas hialurynowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mar_rog Re: brzuch po ciąży 19.11.09, 22:10 Ja używam od 2 tygodni serum eveline wyszczuplajacego, antycellulitowego i przeciw rozstepom. super sprawa w jednym kosmetyku. juz widze poprawe lekka bo skora jest jedrniejsza. nie wiem czy zniknie kiedys choc troche ale na razie jest poprawa Odpowiedz Link Zgłoś
mar_rog Re: brzuch po ciąży 20.11.09, 11:06 zapomnialam o nazwie... slim extreme 3d serum wyszczuplajace eveline Odpowiedz Link Zgłoś
grace.4 Re: brzuch po ciąży 22.11.09, 04:59 ja oprocz pasa stosowalam kremy wyszczuplajace po ciazy , "sciskajace" skore plus karmienie piersia plus lato teraz jest zima i brrrr, musze sie troszke przypilnowac, bo u mnie wszystko idzie w brzuchol Odpowiedz Link Zgłoś
e-mail Re: brzuch po ciąży 03.04.10, 10:11 No niestety brzuch to w sporej części ćwiczenia aerobowe, czyli bieganie albo chociaż szybkie marszobiegi. Jeśli chodzi o ćwiczenia to chyba najlepsza jest tzw. 6 Weidera, czyli intensywny zestaw ćwiczeń. Jednak dla kobiety po ciąży może być zbyt wymagający (choćby przez wzgląd na kręgosłup). Aeroby to klucz do sukcesu, dlatego może spróbuj biegania. Wtedy brzuszek spadnie, sylwetka nabierze ładnego kształtu a płaski brzuch sam się pojawi spod fałdek tłuszczu. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś