IP: *.* 15.02.03, 15:06
Witajcie, jestem nowa na forum i mam takie pytanko: jak wygląda kurs PRIDE? Czy ktos , kto go ukończył, mógłby mi opowiedzieć na czym to polega?Byłabym bardzo wdzięczna?I jeszcze jedno -czy rzeczywiście posiadanie niedużego mieszkania stanowi przeszkodę nie do przejścia, gdy ktos chciałby zaopiekować się dziećmi? Co z rodzinnymi domami dziecka? Czy najpierw trzeba "praktykować "jako rodzina zastębcza, a dopiero potem można się "rzucic na głębszą wodę "jaką jest Rodzinny Dom Dziecka? Mieszkam we Wrocławiu, na początku powiedziano mi w Ośrodku, że jeśli jesteśmy z mężem zainteresowani prowadzeniem Domu Dziecka, to mieszkanie nie ma znaczenia, potem natomiast -przed samym PRIDEm zmienili zdanie i w ogóle nie dopuścili nas do kursu, ze względu na nasz nieduzy metraż.Strasznie mnie to zbiło z tropu, ale juz się pozbierałam ichciałabym podjąc Starania na nowo.Wiecie jak to jest?Prosze o pomoc.Emk
Obserwuj wątek
    • Gość: madziara Re: PRIDE IP: *.* 16.02.03, 21:52
      Ja ukończyłam ten kurs i już stanowimy pogotowie rodzinne.Sam kurs to 9 sesji bardzo ciekawych polecam nie zanudzisz się napewno. Co do Rodzinnych domów dziecka to z tego co ja wiem to już takich nie otwierają bo się nie opłaca. Może mam złe wiadomośći ale tak mi powiedziano na kursie. A jeśli chodzi o mieszkanie to nie wiem jak duże je masz i co chcesz zrobić, czy rodzina zastępcza czy tak jak my pogotowie musisz się zdecydować i napisz ile masz metrów jak chcesz to pisz na priv postaram się odpowiedzieć.Pozdrawiam Magda
      • Gość: kaasia Re: PRIDE IP: *.* 17.02.03, 15:05
        Jeśli chodzi o pieniądze - takie przedsięwzięcia finansuje gmina, więc od tzw. woli politycznej zależy, czy w danej gminie będzie pogotowie rodzinne, rodzinny dom dziecka czy np. kolonie dla dzieci z ubogich rodzin czy tym podobne sprawy. Oczywiście nie oceniam tutaj decyzji rady gminy, ale tak to jest. Kasia
    • Gość: mysha Re: PRIDE IP: *.* 28.03.03, 10:14
      Cześć, niedawno byłam na otwarciu rodzinnego pogotowia opiekuńczego we Wrocławiu.Ci Państwo mili tylko 2 pokoje - i 2 swoich dzieci.Kącik dla maluszków zrobili dzieląc pokój ścianką z regipsów.Zatem wydaje mi się, że male mieszkanie to nie przeszkoda.Zresztą na tym samym spotkaniu prezydent zapewniał, że zrobi wszystko by wspierać rodziny, które chcą zaopiekować się dziećmi. Myslę, że mogłabys się starać o zamianę jeśli przejdziecie pozytwnie kurs i zostanecie zakwalifikowani. Jesli potrzebujesz więcej informacji pisz na priva:msoja@slowopolskie.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka