ollas 02.03.10, 20:51 Dziewczyny, Poszukuję polskiej wersji instrukcji do gry SNORTA. Niechcący wyrzuciliśmy rozpakowując prezent Czy ktoś mógłby podesłać mi skan? Bardzo proszę i z góry dziękuję. ollas Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magiaslowa Re: SNORTA - mała prośba 03.03.10, 08:25 dziewczyny dziś wieczorem pozyczę od siostry i przesle Wam zeskanowaną, albo wrzuce na serwer to sobie ściągniecie... Odpowiedz Link Zgłoś
ollas Re: SNORTA - mała prośba 03.03.10, 11:29 Z góry dziękuję i czekam niecierpliwie Pozdrawiam. ollas Odpowiedz Link Zgłoś
miesiakk Re: SNORTA - mała prośba 04.03.10, 21:19 kopiuję co mi kiedyś napisała znajoma, ale nadal czekam na oryginalną instrukcję gra zawiera 12 figurek zwierząt, 12 stajni oraz 12 x 8 kart obrazujących te zwierzęta; kazdy losuje sobie zwierzę, wymyśla odgłos do naśladowania i chowa w swojej stajni (tak, aby przeciwnicy nie widzieli - mają to zapamiętać !); rozdaje się karty (tradycyjnie, do skończenia talii, nic nie zostaje); i zaczyna się grę: po kolei każdy z graczy zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara wykłada kartę (tak jak w ''wojne'' - pierwszą kartę od góry); jeśli zdarzy się para, wtedy te osoby muszą jak najszybciej wykrzyknąć odgłos zwierzęcia przeciwnika (tego ukrytego w stajni, nie tych na kartach); kto przegra, zabiera ze stołu wyłożoną kupkę kart przeciwnika i swoją (tego z pojedynku) i dokłada do swoich kart do wykładnia; w talii jest jedna karta zmiany - kto ją wyłozy, losuje sobie inne zwierzę i wymyśla dla niego odgłos (utrudnienie dla graczy - trzeba już o innym odgłosie pamiętać); Odpowiedz Link Zgłoś
ollas Re: SNORTA - mała prośba 04.03.10, 21:53 Wielkie dzięki za pomoc. Jakbyś miała oryginał, to polecam się pamięci. Ale i tak wiem już dużo )) Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
azyli Re: SNORTA - mała prośba 04.03.10, 22:37 Dzieki. Zastanawiam sie wlasnie nad zakupem tej gry, w Auchan widzialam po 30 zł, ale najpierw chcialam sprawdzic o co w niej chodzi. Myslicie ze 5,5 latek sobie poradzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
ollas Re: SNORTA - mała prośba 04.03.10, 22:44 Z pewnością. Można nieco uprościć zasady. Mój 4,5 latek ma ubaw po pachy (zwłaszcza, gdy tata udaje osła). Pozdrawiam ollas Odpowiedz Link Zgłoś
magiaslowa Re: SNORTA - mała prośba 05.03.10, 08:28 kurcze kobiety zapomniałąm!!!!!!!!!!!!! dziś zapiszę w telefonie i wezmę! Dla 5,5 latka 100% będzie dobra. Mój 4,5 latek ją lubi! Odezwę się dziś! Odpowiedz Link Zgłoś