agablues Re: Chusta 24.02.04, 16:25 Sorry W mądrych książkach i w Dziecku piszą o zaletach noszenia małego dziecka w chuście. Czy któraś z mam uzywała takiej chusty i czy była zadowolona? Odpowiedz Link Zgłoś
fumag Re: Chusta 24.02.04, 19:24 Ja sobie uszyłam wg.wzoru z "Dziecka"ale niestety jakoś mi się źle układa.Tzn.wydaje mi się,że dziecko ma za bardzo ściśnietą główkę a nóżki za swobodnie fikają.Cóż może moje umiejętności krawieckie są zbyt małe Ale ogólnie pomysł z noszeniem dzidziusia w chuście b.mi się podoba.Jest blisko mamy a można wolnymi rękami coś jeszcze w domu zrobić.Byle tylko nie dostać rozdwojenia jażni Odpowiedz Link Zgłoś
agablues Re: Chusta 24.02.04, 19:56 pomysł jest dobry, a moje dziecko uwielbia być noszone . Właśnie ciekawa jestem czy się sprawdza w normalnym życiu... Odpowiedz Link Zgłoś
maniol4 Re: Chusta 24.02.04, 22:43 temat juz był ostatnio na edzieckozakupy (kangurka) i tam jest kilka opinii sama kupiłam niedawno i jestem w fazie testowania Odpowiedz Link Zgłoś
agablues Re: Chusta 24.02.04, 23:16 jak się sprawdza? czy rzeczywiście tak rewelwcyjnie? Jak dzidziuś się w niej czuje? Odpowiedz Link Zgłoś
fizula Re: Chusta 24.02.04, 23:27 Najpierw nosiłam maluszka w chuście jak w kołysce, potem stosowaliśmy różne inne sposoby noszenia. Teraz (prawie 9 m-cy)noszę malucha na biodrze w chuście. Dla mnie chusta to rewelacja, bo bardzo szybko się wkłada dziecko, a w nosidełku za dużo tych wszystkich zapięć mam (dziecko się niecierpliwi). Mój synek od początku bardzo lubił być w niej noszony. A ja razem z nim w chuście gotowałam, myłam i wycierałam starszą córcię, przygotowywałam dla niej posiłki, składałam i rozwieszałam pieluchy itp. Teraz zakres czynności ogranicza się, bo małe łapki po wszystko sięgają, ale i tak używam jej bardzo często. Odpowiedz Link Zgłoś
olenka12 Re: Chusta 25.02.04, 06:41 Ja kupiłam chustę niedawno i noszę mojego 9 - miesięczniaka na biodrze. To bardzo wygodne. Wcześniej miałam nosidełko i nie sprawdziło się. Ciężko dziecko włożyć, jest mu ciasno, nie można zmienić pozycji. Próbowałam zrobić chustę sama ale nie wyszło. Polecam kupić, taką z miękkimi wykończeniami i regulacją pasa. Rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
agablues Re: Chusta 25.02.04, 08:47 czy to ta sama chusta, o której pisała maniol4? A jesli nie - gdzie kupiłas swoją? Odpowiedz Link Zgłoś