24.02.04, 16:23
Obserwuj wątek
    • agablues Re: Chusta 24.02.04, 16:25
      Sorry
      W mądrych książkach i w Dziecku piszą o zaletach noszenia małego dziecka w
      chuście. Czy któraś z mam uzywała takiej chusty i czy była zadowolona?
    • fumag Re: Chusta 24.02.04, 19:24
      Ja sobie uszyłam wg.wzoru z "Dziecka"ale niestety jakoś mi się źle
      układa.Tzn.wydaje mi się,że dziecko ma za bardzo ściśnietą główkę a nóżki za
      swobodnie fikają.Cóż może moje umiejętności krawieckie są zbyt małesad
      Ale ogólnie pomysł z noszeniem dzidziusia w chuście b.mi się podoba.Jest blisko
      mamy a można wolnymi rękami coś jeszcze w domu zrobić.Byle tylko nie dostać
      rozdwojenia jażniwink
      • agablues Re: Chusta 24.02.04, 19:56
        pomysł jest dobry, a moje dziecko uwielbia być noszone . Właśnie ciekawa jestem
        czy się sprawdza w normalnym życiu...wink
    • maniol4 Re: Chusta 24.02.04, 22:43
      temat juz był ostatnio na edzieckozakupy (kangurka) i tam jest kilka opinii
      sama kupiłam niedawno i jestem w fazie testowania
      • agablues Re: Chusta 24.02.04, 23:16
        jak się sprawdza? czy rzeczywiście tak rewelwcyjnie? Jak dzidziuś się w niej
        czuje?
    • fizula Re: Chusta 24.02.04, 23:27
      Najpierw nosiłam maluszka w chuście jak w kołysce, potem stosowaliśmy różne
      inne sposoby noszenia. Teraz (prawie 9 m-cy)noszę malucha na biodrze w chuście.
      Dla mnie chusta to rewelacja, bo bardzo szybko się wkłada dziecko, a w
      nosidełku za dużo tych wszystkich zapięć mam (dziecko się niecierpliwi). Mój
      synek od początku bardzo lubił być w niej noszony. A ja razem z nim w chuście
      gotowałam, myłam i wycierałam starszą córcię, przygotowywałam dla niej posiłki,
      składałam i rozwieszałam pieluchy itp. Teraz zakres czynności ogranicza się, bo
      małe łapki po wszystko sięgają, ale i tak używam jej bardzo często.
    • olenka12 Re: Chusta 25.02.04, 06:41
      Ja kupiłam chustę niedawno i noszę mojego 9 - miesięczniaka na biodrze.
      To bardzo wygodne. Wcześniej miałam nosidełko i nie sprawdziło się. Ciężko
      dziecko włożyć, jest mu ciasno, nie można zmienić pozycji.
      Próbowałam zrobić chustę sama ale nie wyszło. Polecam kupić, taką z miękkimi
      wykończeniami i regulacją pasa. Rewelacja.
      • agablues Re: Chusta 25.02.04, 08:47
        czy to ta sama chusta, o której pisała maniol4? A jesli nie - gdzie kupiłas
        swoją?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka