Dodaj do ulubionych

PP Pliko P3 - kupiłam

15.03.04, 11:21
W piątek kupiłam śliczny wózeczek Pliko P3 szaro-niebieski, jest doskonały,
super się składa, jest lekki, zwrotny, swietnie sprawdził się w Galerii
Mokotów i Łazienkach. Synek był zadowolony. Kupiłam go w Warszawie na ul.
Dźwigowej za 931 (kosztował 940 ale dają 5 % raba za płatność gotówką).
Bardzo dziękuję wszystkim, którzy doradzali mi na Forum odnośnie parasolki
oraz najtańszego sklepu.
Renata
Obserwuj wątek
    • renatas4 Re: PP Pliko P3 - kupiłam 15.03.04, 11:24
      Pomyliłam się co do ceny. Kosztował 980 zł, po rabacie 931zł.
      • oli77 Re: PP Atlantico - kupiłam 15.03.04, 11:32
        A ja w czwartek na Dźwigowej kupiłam Atlantico, po rabacie 1002pln. Też jestem bardzo zadowolona.
        POzdrawim
        Olimpia
        • g273 Re: PP Atlantico - kupiłam 15.03.04, 11:57
          Hej Oli -gratulacje z okazji podjęcia decyzji i zakupu. Ja jeszcze się
          zastanawiam. Napisz jak prowadzą się te piankowe mniejsze kółka po chodnikach i
          wertepach i jak amortyzacja w naturze? Jeszcze się waham pomiędzy wózkiem z
          pompowanymi kołami i przekładaną rączką, a Atlantico.
          Pozdrawiam Asia
          • oli77 Re: PP Atlantico - kupiłam 16.03.04, 14:30
            W weekend testowaliśmy kółka PP Atlantico na roztopach-na podlasiu, błoto pośniegowe straszne, śnieg do połowy roztopiony, pełno kałurz, ale sporo też zbitego brudnego śniegu. Troszkę trzeba było włożyć siły, żeby to przejechać (wózek nie pojedzie pchając jedną ręką)ale było nieźle. Wczoraj spacer po chodnikach osiedlowych, bardzo ładnie podjeżdża na wszelkie krawężniki, łatwo sie podnosi przednie koła naciskając na rączkę, bardzo płynnie- podobało mi się. Gorzej było kiedy jechałam po drodze z drobniutkich kamyczków-takiej pokruszonej płyty betonowej, bo czułam drżenie, nie jechał jak po maśle smile. Aha delikatnie drży na chodnikach z nowych kostek (tych malutkich, nie mówię o zwykłych kwadratowych dużych płytach, tylko o tych malutkich, o różnych kształtach i kolorach-modnych od kilku ostatnich lat). Dla mnie ogólnie baaardzo pozytywnie. Jestem zadowolona , tym bardziej, ze synek dotąd buntujący sie na spacerach siedział sobie spokojniutko. Amortyzacja w tym wózku rewelacyjna. Bardzo fajnie się skręca tym wózkiem. Ja nie miałam dylematu czy moze jednak pompowane i z przekładaną rączką, bo synek jest niemożliwy kiedy mnie widzi-chce na ręce, a pompowane są dla nas za ciężkie i za duże, żeby co jakiś czas wozić go samochodem. Zresztą wózki na małych kołach wyglądają zgrabniej, wg. mnie oczywiście. A Atlantico- bardzo mi się podoba.
            Pozdrawiam
            Olimpia
            • g273 Re: PP Atlantico - kupiłam 16.03.04, 19:40
              Hej Oli, dzięki za szczegółowy raport drogowysmile))
              Dzisiaj ostatecznie podjęłam decyzję, że będzie Atlantico i nawet byłam w
              sklepie oglądać kolory. Napisz jaki kolorek kupiłaś, bo jestem ciekawa które
              mają "wzięcie"? Mnie podoba się ten niebiesko-beżowy, ale obawiam się czy nie
              będzie się za szybko brudził.
              Ładne są te wózeczki, fajne rozwiązanie z folią przeciwdeszczową i zapinaną do
              podnóżka osłonką na nóżki. Szkoda tylko, że zmienili w tegorocznej kolekcji
              rozwiązanie z budką -zamiast tego okienka była możliwość rozpięcia budki
              zamkiem i zrobienie daszka -latem pewnie było to super rozwiązanie.
              Pozdrawiam serdecznie
              Asia z 8-miesięczną Juleczką.
    • coronella Re: PP Pliko P3 - kupiłam 15.03.04, 12:16
      No własnie, ja też czekam na opinie o małych kółkach i wdzięczna będę za
      wszelkie wskazówki. Pierwszy wózek miałam z pompowanymi, teraz mamy spacerówke
      chicco, tez pompowane i duuuże...coś nie moge przełamac sie do tych malutkich.
      Tym bardziej, że bardzo dużo chodze z wózkiem, a jeździmy raczej mało.
      Tylko to chicco cięzkie, jak... smile) mała ma już roczek, biega, i pewnie
      niedługo na spacerkach zacznie wychodzic z wózka.

Zastanawiam się nad tym P3.
    • mymcia Re: PP Pliko P3 - kupiłam 18.03.04, 15:08
      hej,
      a jaki kolorek wybrałaś?
      możesz powiedzieć jakie widziałaś i które wygladają fajnie a które nie?
      Pewnie że to rzecz gustu, ale...
      pozdr mymcia
    • coronella Re: PP Pliko P3 - kupiłam 18.03.04, 22:00
      Hej, wszystkie mamy- posiadaczki PP P3. Nie wiem jakie duze sa wasze pociechy.
      Oglądałam ten wózek w sklepie, wsadziłam do niego moja kluseczke (13 kg!!)
      i...w samym sweterku, bo kurtkę jej zdjęłam, wypełniała cały wózek!! On jest
      mały!!! Jak na spacerówkę, która ma straczyc do końca.... Gdybym włożyła ją w
      kurtce, była by ścisnieta w ramionkach. Nie wiem już, czy to jest tylko moje
      odczucie?? Ale cos nie widzę w nim 2 letniego dziecka w kombinezonie na
      przykład...
      • pinik Re: PP Pliko P3 - kupiłam 18.03.04, 22:11
        Hej!

Moja kolezanka wozi swojego rocznego 13-to kilowego synka (spory "maluch") w
        tym wozku bez problemu. ale moze rozejrzyj sie w takim razie za teka
        spacerowka, ktora nie ma po bokach oparcia "uszow"/podporek dla glowki. Wtedy
        dziecko ma wiecej wolnosci (Wloskie i hiszpanskie wozki czesto to maja).
        Ja bym jednak jeszcze zobaczyla na ulicy, jak siedza w nim inne dzieci.
        Moj synek (10 kg) ma tam sporo miejsca. Zima mial spiwor i kombinezon i czasami
        jeszcze kocyk i nie bylo problemu.

Pinik
        • pooh_01 Odnosnie wymiarow 19.03.04, 00:33
          Zdziwiłyście mnie, nie powiem...
          Ja mam 2 latka, ponad 13 kg,długi acz chudy ale bez przesady.P3 mamy od
          listopada.Całą zimę przejezdziliśmy w kombinezonie i spiworku(Najwiekszym
          Emmaljunga więc sporawy)+ firmowa osłonka na nozki.I było OK.Nie był scisniety.
          Dzisiaj zdjełam wszystko i maluch siedział jak król.Ma kupe miejsca.Generlanie
          mierzyłam dokladnie tez Atlantico bo mocno się zastanawiałam czy ten czy ten i
          wymiary miały identyczne oprocz siedziska( tam gdzie pupcia).Atlantico bylo
          troche szersze.
          Inglesina, Polak i Cam byly duzo wezsze.Chicco nie bralam pod uwage bo nie
          lubie tej firmy.
          Oczywiscie caly czas mowimy o wozkach typu parasolka ale ze wszystkimi
          dodatkami.
          Pati

• coronella Re: PP Pliko P3 - kupiłam 19.03.04, 06:41
      No nie mówie, że na moje dziecko już był za mały. Ale rzeczywiście te boki
      ograniczają przestrzeń. Mała miała jeszcze trochę miejsca i lato pewnie by
      przejeździła, ale przyszłą zimę to już nie wiem. Poza tym chyba by był jeszcze
      inny problem- ona lubi się wykręcać na boki, wierci sie w wózku, i z tym już
      chyba by był problem.
      Kupiłam Inglesine Max. Jeszcze jej nie mam, ale mam nadzieję, będzie nam
      wszystkim pasować. Przekonało mnie wieksze siedzisko i super amortyzatory. Pegi
      sa twarde. Nie przeszkadza to na wybojach?
      • pinik Re: PP Pliko P3 - kupiłam 19.03.04, 08:34
        hej,

ale inglesina wlasnie ma mniejszy odstep do podnozka i na krocej starcza...

pinik
        • pooh_01 Re: PP Pliko P3 - kupiłam 19.03.04, 13:09
          Na pewno Inglesina jest mniejsza od P3.
          Z wozkow tego typu p3 ma najwieksze siedzisko i dluzszy podnozek itd.
          Powiem wiecej, ma lepsze wymiary nawet od Graco i czasami od Chicco.Podobny
          jest ten najnowszy model Chicco ale cena jeszcze wyzsza i mam uraz do wozkow
          Chicco( mielismy Top Air i jakos bardzo bardzo go nie lubilismy).Wygląda super
          ale Top Air tez miał super linie.
          Lepsze pod tym kątem jest Atlantico ale to juz spacerowka.
          Koncze, bo zaczynam gadac jak moj maz o samochodach.
          Plico jest super wygodne dla dziecka ale rocznego wzwyz.
          Bałam sie że jest wyzszy od np. Graco który tez mamy i że maluch nie bedzie
          umiał sam wejsc i wyjsc ale maluch rozwial moje obawy.
          Rozczula mnie jak usadawia sie i zamyka sobie pajak.
          Bardzo lubi w nim jezdzic.Do lasu tez z nim mozna pojsc ale oczywiscie widac
          roznice po At+.Ale waga ponad 2 razy mniejsza.
          Dlugo szukalam wozka ktory bylby dobry i naprawde moge polecic P3.Gdybym moj
          maluch byl mlodszy o ok. rok to kupilibysmy jeszcze Atlantico ale zbyt pozno
          odkrylam te wozki. A szkoda...
          Pati
      • kaazka Re: PP Pliko P3 - kupiłam 20.03.04, 20:16
        ja dzis kupilam na Dzwigowej Inglesine Max i jestem zachwycona, bo co innego
        mialabym powiedziec po wydaniu 750 zł wink))
        wychodzac rano z domu zdecydowana bylam na pliko p3, ale odradzono mi go
        dzisiaj w dwoch sklepikach mowiac ze sa bardzo slabo wykonane "jakby w
        Chinach", plastikowe elementy odpadaja, a o wiele lepsze bylu pliko matic,
        przyznaje przestraszylam sie tych uwag i wzielam inglesine
    • mama_majki Re: PP Pliko P3 - kupiłam 20.03.04, 13:03
      Witamy w gronie szczesliwych posiadaczek Pliko P3. Ja swoje kupilam za 880 zl
      ale mam super chody w sklepie na jagielonskiej 2 smile) Bez super chodow kosztuje
      tam 930 smile

Pozdrawiamy. Kasia i Maja (prawie 8 miesięcy)
    • coronella Re:do pooh_01 20.03.04, 22:09
      Hmm, zastanawia mnie troszke Twoja awersja do top air...ja mam ten wózek, i u
      mnie sprawdza sie super. Kiedyś już pisałaś chyba na ten temat. Moja mała
      bardzo lubi w nim jeździć, jest miękki, wygodny, duże koła. Przemierzamy
      kilometry!! szczególnie teraz, gdy zrobiło się ciepło. I ja jestem bardzo
      zadowolona! Tylko cięzki bardzo, szczególnie gdy trzeba go wpakowac do
      samochodu.
      • pooh_01 Re:do pooh_01 20.03.04, 22:26
        Naprawdę?
        A małej nie jest za nisko? My nie moglismy jezdzic z tacka odkad Max skonczyl
        roczek bo nic przez nia nie widzial.A moje dziecko jest wysokie ponad norme.I
        ta ciezkosc.Na jednych schodkach zlamalam bolce do hamulcow.Wymiana tylko 40zł
        ale ile sie najezdzilam do Raszyna.
        Skladal sie ch...... ciezko.Makabra.
        I podnozek byl bardzo krótki bez pasow maluch nie mogl jezdzic bo sie zsuwal(
        tego problemu nie mamy w PP P3.Osłonka na nozki juz dla roczniaka za mała...( w
        P3 nadal jest dobra mimo ze mamy 2 latka)
        Plusy: super wyglad, oslonka w daszku( tak + /- bo jak byla mokra to kiepsko
        schla),super kosz z przegrodkami( miejsce na pompke mnie rozbroilo(acz pompka
        nie pompowala)), kosz przy raczce byl super, lekko jechal ale sie kiwał.
        Ogolnie mam wielki uraz do tego wozka.
        Bardzo chcialam go miec bo strasznie mi sie podobal w katalogu.
        Mielismy juz Implasta i BebeCara z wozkow tego typu i troche mi zajelo
        namawianie meza ze jednak potrzebny nam jest jeszcze jeden wozke za 1000zł.
        I jednak nie spelnil moich oczekiwan.Spodziewałam sie duzo wiecej.
        Nie jestem w stanie go polecic.Bardziej bylam zadowolona z BBCar AT+ choc wage
        mial podobna.
        Nie kupilabym tego wozka drugi raz. Pati

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka