monika121975 28.07.10, 10:01 Proszę piszcie w tym wątku o pojawiających się w sklepach kolekcjach jesiennych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anjazzielonego Re: kolekcje jesienne 30.07.10, 14:19 No właśnie, która była, coś widziała, proszę niech napisze. Chcę się wybrać na zakupy za tydzień, ale że z ogonem, wolę mieć pewność, że jest już wybór ubranek jesienno - zimowych. Odpowiedz Link Zgłoś
monika121975 Re: kolekcje jesienne 30.07.10, 14:27 Ja poszukuję kurtki przejściowej na 128 dla dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
agnes12312 Re: kolekcje jesienne 30.07.10, 18:34 w tesco zaczynaja wykladac jesienna kolekcje,widzialam fajne bluzeczki ,tuniki z leginsami... Odpowiedz Link Zgłoś
anjazzielonego Re: kolekcje jesienne 30.07.10, 19:56 Wpadłam na 5 minut do ns. sklepów: Zara, Reserved, Smyk, Kappahl Interesują mnie kurtki, płaszczyki, dodatki jesienno-zimowe dla dziewczynek. Tylko w Zarze są już ciepłe kurtki. W pozostałych sklepach - masa poprzecenianych, przebranych letnich rzeczy, widać próbują się tych stert pozbyć, zanim wystawią konkretne rzeczy jesienne.... W przyszłym tygodniu zajrzę do C&A, Benettona, H&M i Endo. Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: kolekcje jesienne 30.07.10, 20:06 Myślę, że przez sierpień będą stopniowo uzupełniać kol jesienną, w H&M zapowiada się dość duży wybór kurtek, spodni, kombinezonów: shop.hm.com/nl/shoppingwindow?dept=BARN_LFL_YTT&shoptype=S Fiolet dominuje Odpowiedz Link Zgłoś
motylka09 smyk 30.07.10, 20:57 W Smyku już w zeszłym tygodniu widziałam kilka nowych rzeczy z kolekcji jesiennej. Dla dużych dziewczynek była przede wszystkim kolekcja szkolna, princeski w kolorze czarnym i szarym, czarne żakiety, spódnice czarne i granatowe, białe bluzki bawełniane, w tym tygodniu dołożyli jakieś spodnie beżowe, bluzki z rękawem 3/4, getry fioletowe, bezrękawniki grafitowe, fioletowe spódniczki i sweterki. Dla średnich dziewczynek też widziałam kilka rzeczy z nowej kolekcji. Jakieś tam sweterki, spódniczki. Nie zagłębiałam się zbytnio, ale na swoją pannę na 140 kilka rzeczy bym znalazła godnych uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: smyk 30.07.10, 21:17 W Wójciku początki nowej kolekcji, w Zarze sporo spodni sztruksowych, sweterki,bluzki i koszule-mówię o malych chlopcach. W h&m są już bluzy i bluzki z długim rękawem W endo jeszcze nic. Odpowiedz Link Zgłoś
nicole8 Re: kolekcje jesienne 31.07.10, 01:25 fakt dominuje fiolet i to mocno wszelkie odcienie ja już zaopatrzyłam córkę w tę kurtkę : www.baby-center.com.pl/?1734,kurtka-zimowa-mayoral-krata-fiolet-%284456%29 cena rewelacyjna o wiele niższa niż Wójcikowa kurtka (oglądałam tę z kol.Stylowa Róża 2) także super zobaczymy jak się sprawdzi zimą Odpowiedz Link Zgłoś
ki-tty Re: H&M 31.07.10, 20:00 Jak będziecie widziały takie berety/czapki to dajcie znać w jakiej są cenie bo nie wiem czy zamawiać czy się osobiście wybrać do h&m allegro.pl/item1166098027_h_m_nowa_czapeczka_beret_104_116_cm_cudo.html Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: H&M 31.07.10, 21:39 Standardowo czapki i berety w h&M kosztują 14,90 lub 19,90. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: H&M 31.07.10, 21:55 w rzeszowie w ubiegłym tygodniu widziałam juz fajne berety z pomponem i kokardką albo kwiatkiem z boku. jedne cieńsze inne grubsze po 22,90 i 24,90. oprócz tego byłky juz getry/ocieplacze ale w nieładnym rózu, długie getry(rajtuzowe) bardzo fajne, i bezrękawniki z kapturem-poki co tylko rózowe. dla chłopców kurtki a'laskóra z kapturem po 129 zł i podobne w fasonie ze zwykłego materiału. duzo jeansów dla dziewczynek, nowe koszulki. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: H&M 31.07.10, 21:58 w kappahl dla młodszych chłopców dużo rzeczy z carsami, fajne kaszkiety w kratkę. Odpowiedz Link Zgłoś
pati1707 Re: H&M 31.07.10, 22:10 Kupiłam synkowi z jesiennej kolekcji trampki za kostkę z czarnego jeansu z czarno-czerwonymi sznurówkami za 49zł,były też całe "skórkowe" koloru brązowego też fajne,ale wszystkie miały już bardzo porysowaną gumę z przodu,a tylko wisiały w sklepieKoszulkę z trupią czachą do kompletu za 19,99 i granatowo-czerwoną czapkę z daszkiem za 19,99.Przymierzam się do tej kurtki skórkowej,jak dla mnie kolekcja dla chłopców to styl punk.Były też spodnie rurki od 39,99 w górę,na tą chwilę brak koszulek z długim rękawem. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra8500 Re: H&M 31.07.10, 22:35 śliczne są te bereciki musze kupić dla swojej corci. Dzis bylam w h&M ale niestety takich nie było możliwe jest to aby w jednym h&m juz byly a w drugime jeszcze nie, nawet jesli to są dwa rozne miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
monika121975 c&a 04.08.10, 10:51 Wpadłam wczoraj przelotem do C&A w Pasażu Grunwaldzkim - powoli pojawiają się ubranka jesienne. W kurtkach jeszcze marny wybór - podobała nam się podobna do tej www.cunda.de/Shop/HtmlProduct/product.html?l1=%27Minis%27&l2=%27Girls%27&l3=%27Kollektion%27&l4=%27Jacken%20%26%20M%E4ntel%27&pId=% 2733909%27&pClr=%271%27 ale była biała i kosztowała 110zł. Są już komplety czapka, szalik, rękawiczki w kolorach ecru lub jasny fiolet (jak na zdjęciu) lub ciemny fiolet www.cunda.de/Shop/HtmlProduct/product.html?l1=%27Minis%27&l2=%27Girls%27&l3=%27Neuheiten%27&l4=%27Handschuhe%20%26%20Schals%20%26% 20Sets%27&pId=%2743774%27&pClr=%271%27. Jest trochę takich sweterków po 35zł www.cunda.de/Shop/HtmlProduct/product.html?l1=%27Minis%27&l2=%27Girls%27&l3=%27Kollektion%27&l4=%27Pullover%27&pId=%2733370% 27&pClr=%271%27 ale w kolorze róż lub fiolet, są też takie sweterki : www.cunda.de/Shop/HtmlProduct/product.html?l1=% 27Minis%27&l2=%27Girls%27&l3=%27Kollektion%27&l4=%27Cardigans%20%26% 20Twin-Sets%27&pId=%2734039%27&pClr=%271%27 ale tylko w tym buraczkowym kolorze. Jest też sporo takich kamizelek : www.cunda.de/Shop/HtmlProduct/product.html?l1=%27Minis%27&l2=%27Girls%27&l3=%27Kollektion%27&l4=%27Pullover%27&pId=%2733380% 27&pClr=%271%27 Przepraszam, ale nie umiem skracać linków. Odpowiedz Link Zgłoś
anjazzielonego Re: c&a 08.08.10, 17:27 W Krakowie - sprawdzałam przede wszystkim dla dziewczynek 4 lata: Tesco: dużo rzeczy jesienno/zimowych - kurtki, bezrękawniki, płaszczyki przeciwdeszczowe, spodnie, spódniczki, sukienki, bluzeczki; spory wybór Reserved: tylko bezrękawniki Zara: bezrękawniki, kurtki różowe i złote Wójcik: mały wybór, pomału wprowadzają nową kolekcję, ale jak zwykle kurtki są " dość napuszone" i napompowane, w brzydkich jak dla mnie kolorach Benetton: nic Smyk: pojawiają się sukienki jeansowe, bez rękawów, w chorych cenach: 90 - 100 zł Endo: nic Maraga Kids: nie ma żadnych butów zimowych, wystawili trzewiki jesienne H&M: prawie nic, pojawiły się berety i jesienne czapki z Hello Kitty C&A: bardzo mało rzeczy w porównaniu do oferty internetowej Kappahl: tylko jakieś getry - ocieplacze w większości sklepów dostaw można się spodziewać do końca miesiąca i na początku września. Odpowiedz Link Zgłoś
tosieuda Re: c&a 08.08.10, 18:51 w Smyku są fajne dzianinowe sukienki, fiolet, róż i szare, proste, jedynie kwiatuszek u góry, IMO fajniejsze niż te z H&M, co roku praktycznie takie same z Hello Kitty i inne, tez bez rewelacji jak na razie... Odpowiedz Link Zgłoś
tosieuda Re: c&a 08.08.10, 18:53 nowa kolekcja Zary dla dziewczynek od 2 lat w górę, na razie tak średnio przypadła mi do gustu, fajne są te puchówki i w sumie w miarę niedrogie 109zł Odpowiedz Link Zgłoś
puellae_2007 Re: c&a 08.08.10, 21:38 A dla chłopców 86.92 ktoś widział gdzies coś fajnego?Zara-kurteczki? Jakies fajne sztruksy i jeansy? Odpowiedz Link Zgłoś
gosjana Re: c&a 08.08.10, 22:22 Widziałam w H&M różowe berety, cena 22,90, cienkie, jak dla mnie żadna rewelacja, widziałam ładniejsze Były jeszcze berety w kropki, czapki z pieskiem-fajniejsze od tych różowych, z Hello Kitty, kurtki skajki fioletowe-ładne, cena 129zł, bluzy tuniki z kapturem, granat, zieleń - ładne , poza tym nic ciekawego. Na dziewczęcym dziale były ładne sweterkowe tuniki z Kitty Odpowiedz Link Zgłoś
tosieuda Re: c&a 09.08.10, 06:21 dla chłopców z Zarze oczywiscie jeansy są, sztruksy również, ja się skupiłam na koszulach, bo na wesele idziemy jest kilka do wyboru, są też bluzeczki z kołnierzykiem fajne, kurtki oczywiscie też są, jesienne/zimowe również, ładna jest zimowa puchowa z kolorze butelkowej zieleni, ale ja jednak chyba z H&M kupię młodemu kurtkę na zimę, ta mi się jako wydaje mało praktyczna i strasznie gruba Odpowiedz Link Zgłoś
monika121975 jesienne zakupy 03.09.10, 22:34 No to w końcu znalazłam fajną, przejściową kurtkę Cool Club w Smyku za 129,99zł - rabat 10% na kartę - jest lekka, ortalionowa, długa za pupę, z fajnym kapturem. Kolor trochę niefajny, bo taki brudny czerwony no ale może być. W Smyku kupiłam też fajne nieocieplane trzewiczki skórzane Cool Club za kostkę, z gumowanymi czubami za 79,99zł - rabat10% na kartę. Są bardzo lekkie, z elasyczną podeszwą. Nabyłam ostatnie w rozm. 30 i tylko do tego rozmiaru występują. Byłam też w H&M i w końcu w tym roku udało mi się kupić getry za 19,90zł - cieszę się tym bardziej, bo córka poszła do szkoły i szukałam alternatywy dla opcji rajtuzy+spodnie zimą w klasie. Były też słynne polarki w serduszka w różnych kolorach za 39,90zł. Kupiłam też polecaną na forum kurtkę w kratkę oraz kurtkę tego samego typu, ale całą różową + do tego spodnie - całość tworzy kombinezon zimowy. Kurtki po 79,90zł a spodnie po 39,90zł. W sumie jednąz tych kurtek na pewno oddam, prawdopodobnie różową, bo coś za dużo tego różu a zestaw różowe spodnie + ta kurtka w kratkę (biała kratka różowo/czarna) fajnie wyglądają. Nie wiem jeszcze czy nie oddam spodni, bo owszem mają gumkę w pasie, ale nieregulowaną i na mojego chudzielca mogą być za szerokie. W H&M są ładne kolorystycznie dwupaki rajstop po 39,90zł np 1 błękitne a drugie w różnokolorowe paski, lub jedne ecru a drugie jasnoróżowe. Są też fajne kurtko-płaszczyki na zimę po 129zł, z miękkiego ortalionu,bardzo lekkie, brązowe i chyba czarne, są długie i wąskie - wzięłam do przymiarki brązowy. W C&A są fajne jeansy z bawełnianą podszewką za 39zł. Jest sporo rozpinanych bluz szarych, granatowych po 35/39zł tego typu tnij.org/bluzaca no i w końću dostępny był rozpinany sweterek w kolorze szarym za 35zł tnij.org/sweterca Zaglądnęłam też do 5-10-15 i albo się mylę, albo poprawiła się jakość T-shirtów z długim rękawem - bawełna jest taka bardziej "mięsista" i grubsza, są też lepiej wykończone przy szyi - zobaczymy po praniu, bo nabyłąm 2szt po 24,90zł - jedna biała z naszytą z przodu gwiazdką a druga błękitna z aplikacjami. Bardzo podobał mi się sztruksowy płaszczyk, lekko ocieplany akurat na jesień, za 79,90zł i już nwet przebolałabym ten jasny beżowy kolor i częste pranie ale niestety był zapinany na guziki a jakoś mojej sześciolatce jest trudno pozapinać guziki, gdy ma ubranie na sobie Zaglądnęłam do Wójcika, ale odrzucił mnie misz masz wzorów i kolorów - jedyne co było fajne to rozpinan bawełniana bluza BEZ KAPTURA - w żadnym z powyższych sklepów nie było -pytałam - no ale cena niefajna, bo 129zł jeśli dobrze pamiętam. Może się komuś przydadzą te informacje Rozmiary to 122-128. Odpowiedz Link Zgłoś