Dodaj do ulubionych

łóżeczko

13.09.10, 06:56
Witam
Za jakiś czas zamierzam zmienic synkowi łóżeczko na turystyczne. Mam nawet takie, ale kupione przy pierwszym dziecku na wyjazdy wakacyjne i wypady do babci. Tym razem chciałabym, żeby dziecko spało w nim na co dzień, więc planuje kupić jednak coś solidniejszego. Na pewno zależy mi na otwieranym boku i kółkach. Powiedzcie czy któraś z Was używa takiego łóżeczka jako jedynego i z jakiego modelu jesteście zadowolone.
Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: łóżeczko 13.09.10, 10:53
      Nie, nie używam łóżeczka turystycznego do spania na codzień, bo jak nazwa wskazuje takie łóżeczko to łóżeczko turystyczne.

Zupełnie inny stelaż i konstrukcja. No chyba, że znajdziesz wystarczająco duże i oczywiście dokupisz normalny materac. Choć ja i tak wolę normalne.
      • olafowamama Re: łóżeczko 13.09.10, 11:50
        Oczywiście planuje dokupic materac wielkości 120x60 i uważam, że wtedy z turystycznego robi sie normalne łóżeczko.
        Znalazłam takie:

allegro.pl/lozeczko-turystyczne-baby-design-dream-kojec-i1219730756.html
        I myślę, że spełnia moje oczekiwania.
        W kazdym razie czekam na sugestie doświadczonych w tej kwestii.
        • monikaa13 Re: łóżeczko 13.09.10, 11:58
          Moja sugestia pozostaje niezmieniona smile

Ale serio. Lozeczko turystyczne mielismy firmy Hauck, bardzo fajne, tanie, otwierany bok. Na wyjazdy super. Niestety lozeczko mialo jedna, bardzo istotna wade - bardzo ale to bardzo szelescilo. Ten material caly chodzil pod ciezarem dziecka. Przy kazdy obrocie, przy kazdym ruchu reka, noga. Koszmar!

Moje dziecko jest przyzwyczajone do spania w ciszy. I nie mowie, ze nie spala. Jak bylo ok. to spala do rana ale jak bylo gorzej np. zabkowala, zle sie czula, bala sie, budzila sie w nocy itp. to wtedy kazdy taki halas jej przeszkadzal.

Sory za brak polskich liter ale cos wlaczylam, nie mam pojecia co (jakis skrot) i teraz na forum nie mam polskich znakow.
          • olafowamama Re: łóżeczko 13.09.10, 12:44
            Mój mały ma starszego 4-letniego brata, który skutecznie od samego początku przyzwyczaja go do spania w hałasie. Czasem mam wrażenie, że umarłego by obudził, a młody śpi w najlepsze smile
            Tak jak pisałam mój starszy synek miał łóżeczko turystyczne i ono stało na stałe u babci, więc często tam spał i wiem, że sprawdzało się super i jestem zdecydowana , że teraz chce takie dla 2-go dziecia. Z tym że tamto nie miało np otwieranego boku, a na tym bardzo mi zależy. Bardziej liczyłam na rady w kwestii firmy i modelu smile ale dzięki za wszystkie sugestie wink
        • bummm333 Re: łóżeczko 14.09.10, 10:57
          Ja mam łózeczko turystyczne od urodzenia synka dokupiłam normalny materac ,łóżeczko było z przewijakiem ma otwierany bok .Krystek ma juz 11 miesięcy jestem zadowolona z takiego łózeczka
    • sueellen Re: łóżeczko 13.09.10, 11:45
      W domu mam zwykłe, drewniane, a w domu rodzinnym turystyczne. Kupiliśmy najtańsze jakie było w sklepie - coneco venushttps://www.2o2.pl/p,pl,0576,coneco--lozeczko-turystyczne-venus.html

Ma otwierany przod albo tyl (w zależnosci gdzie dziecko ma głowę), jest na kólkach.
      Jestem bardzo zadowolona, gdybym wiedziala, kupilabym je także do własnego domu i olala to drewniane. Niestety za poźno. Łóżeczko dużo tansze niż drewniane, kosztowało około 170zł, jest standardowe 120x60 ze standardowym materacem. Największy plus jest taki, że dziecko nie udrza glową o szczebelki kiedy się wierci, można je zabrac za sobą na wyjazd, a jak dziecię wyrośnie, złożyć, schować w pokrowiec i może sobie spokojnie czekac na kolejnego potomka nie zajmując przy tym dużo miejsca.
      • sueellen Re: łóżeczko 13.09.10, 11:46
        https://www.2o2.pl/photo/product_big/3/6/b/1_36bb67d55a23.jpg
      • mamaadinki Re: łóżeczko 13.09.10, 20:42
        Jeśli chodzi o firmę mamy Greco jest naprawde super, ma kółka, otwiera się, łatwo składa i praktycznie pakuje, jest lekkie, można przeprać, ma siatkę przez którą widać bobasa, polecam bardzo.
    • mamaadinki Re: łóżeczko 13.09.10, 20:39
      Mamy takie łóżeczko, jest super, ale tylko na wyjazdy, ono nie ma odpowiedniego materaca, wciąż mam wrażenie, że dziecko śpi na miękkim, choć mąż zrobił w nim twarde podłoże i położyliśmy kocyk. Nie polecam na codzień
      • ivaz Re: łóżeczko 13.09.10, 23:34
        przecież dziewczyna napisała ze do łóżeczka dokupi normalny materac, chyba to normalne ze na tym oryginalnym nie da się spać na codzień
        • olafowamama Re: łóżeczko 14.09.10, 08:02
          Dzięki ivaz smile
          Niestety to forum to wciąż poszukiwanie najdrobniejszego powodu żeby się do kogoś przyczepić i czytanie ze zrozumieniem też nadal kuleje. I tak wypowiedzi od groma tylko niestety nadal niewiele się dowiedziałam.
          Cóż... Czekam na dalsze wypowiedzi smile
    • joasia_44 Re: łóżeczko 14.09.10, 08:35
      Ja bym dziecka nie trzymała w turystycznym bo one wszystkie mają materace do niczego. Jak masz mało miejsca albo gotówki to sobie sama kup łóżko turystyczne ale na dziecku nie oszczędzaj smile Pozdrawiam
      • olafowamama Re: łóżeczko 14.09.10, 09:21
        No i następna !!! Czytaj kobieto co napisałam wyżej. Dokupię normalny materac do łóżeczka, więc od szczebelkowego będzie różnić się tylko tym, że zamiast szczebelków będzie mieć siatkę. Poza tym nie wiem o co Ci chodzi z tym oszczędzaniem, bo uwierz, że nab turystyczne ydam więcej niz na zwykłe szczebelkowe.
        • easy_martolina84 Re: łóżeczko 14.09.10, 10:48
          Moja tez spi w turystycznym.Jakims zwykłym-nie znam firmy.Kupilismy je poczatkowo na dzialke,a w domu mielismy drewniane.Kiedy zaczęła obijac sie o szczebelki,dokupilam porzadny materac i spi w turystycznym w domu.
          Gdybym miala teraz miec dziecko od razu kupiłabym porzadne lozeczko turystyczne do domu.
          P.S Proponuje Ci wytłuścic zwrot: "Dokupie porzadny materac" big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka