Dodaj do ulubionych

czapla i szlik dla 7-latki, gdzie?

30.09.10, 16:19
Może ktoś widział ładne. Zlazłam wczoraj całą Arkadię i nic nie znalazłam. Czy jeszcze za wcześnie na zimowe komplety? Kurtki dziewczyny mają granatowe.
Obserwuj wątek
    • modrooczka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 16:20
      Jej, miała być czapka i szalik, coś mi w klawiaturze przeskoczyło. Teraz już nikt tu nie zajrzy sad
      • asiaiwona_1 Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 16:22
        ja mojej mlodej kupiłam w tchibo:
        https://media3.tchibo-content.de/art_img/1b/67/3d46378f57a2/MAIN_ALT_1/37994cfaebfa6880/.png

tylko chyba do granatowej kurtki tak średnio...
        • monikas27 Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 17:08
          Widziałam te z Tchibo ale, to raczej na jesień niż na zimę, ale może się mylę smile
          Też obeszłam Arkadię w poszukiwaniu czapki dla 7-latki, w końcu kupiłam w Kappahl, ciepłą z wielkim pomponem, ale nie było do niej ani szalika ani rękawiczek. Szukam więc dalej jakiegoś kompletu na zmianę smile
          Do granatowej kurtki to w Wójciku widziałam komplety, ale nie wiem jak z rozmiarami no i ceny sad
          • asiaiwona_1 Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 17:13
            a w hm nie było nic ciekawego? Wydaje mi się, że oni zawsze mają spory wybór takich rzeczy.
            • modrooczka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 17:23
              W H&M to jakby tornado przeszło - nic nie ma.
    • agni71 Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 17:35
      Do granatu niby wiele kolorów pasuje, ale jak sie szuka to nic nie ma...

W C&A sa albo będa pewnie takie - i kremowe i jasny i ciemny róz powinny pasować.

www.cunda.de/Shop/HtmlProduct/product.html?l1=%27Kids%27&l2=%27Girls%27&l3=%27Accessoires%27&l4=%27M%FCtzen%27&pId=%2742328%27&pClr=%272%27
      W Wójciku jest przynajmniej jednak kolekcja z rozm. do 122 z granatem, więc może tam cos znajdziesz?

Ja kupiłam tez te wspomniana wielokolorową w Kappahl dla mojej 8-latki, ale granatu to w niej nie ma. Chociaż mogłaby pasowac i tak.

W H&M byly tez takie ecru z warkoczami, jak zalinkowane z C&A
      • krasulas Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 20:51
        a na Śląsku nie ma wielokolorowych w Kappahlusad
        Są tylko z pomponem wielkim w fiolecie i coś tam jeszcze (ze znaczkiem ozdobnym na przodzie).
        Wielokolorowe są jedynie rękawice i szale.

W H&M w tym sezonie moim zdaniem kiszka dla dziewczynek.
        Oglądałam w Reporterze zestaw za 49zł - czapa + szalik - w ładnym fiolecie, na polarze od wewnątrz (był tylko jeden zestaw i maławy niestety).
        • modrooczka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 21:17
          Szczerze Wam powiem że ja już rzygam tym różem i fioletem. Kupiłam na wiosnę ładną czapkę z szalikiem w Benettonie w pomarańczowo-biało granatowe paseczki. No i moja córka, cielę zgubiła czapkę sad Skończy się na jakimś różowym, ale nie lubię sad
          • minkapinka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 21:25
            a musi byc koniecznie pod kolor? Moja córka wybrała sobie w Zarze taką czapkę i moim zdaniem ta czapka pasuje do wszystkiego

http://img715.imageshack.us/img715/2686/czapkad.jpg
            • minkapinka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 21:35
              w next jest taki komplet
              http://img832.imageshack.us/img832/8845/nextkomlet.jpg
            • krasulas Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 21:38
              Sama podobną mierzyłam w Cubusie - bardzo twarzowa!
              Tylko ja poszukuję czegoś do dwóch kombinezonów w fioletach i pech chce, że jedna góra jest w pasy, druga w kratkę. Także pozostaje tylko coś jednokolorowego...
              • modrooczka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 21:54
                Mi to się marzy coś takiego:
                https://www.gap.com/Asset_Archive/GPWeb/Assets/Product/785/785490/main/gp785490-00p01v01.jpg

Ale tak patrze, patrze i nie rozumiem. Niby pojawiły sie ceny w złotych a przy wszystkich produktach się wyświetla, że za granicę nie wysyłają?
                • modrooczka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 21:54
                  Mowa o gap.
                  • minkapinka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 22:04
                    ta czapka jest chyba z czarnym
                    Nawet jesli beda wysyłali, to trzeba liczyć się z cłem.
                    • modrooczka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 22:21
                      To prawda, czarny. Ale czapka fajna. Chętnie bym kupiła coś w tym stylu: w ładnych, żywych kolorach niekoniecznie "dziewczęce" czyli róż i fiolet. Taka futrzana czapa to jest myśl. Albo posadzę babcię, kupię wełnę i już. Gdyby nie to że babcia zalatana to byłaby najlepsza opcja.
                      • bebell modrooczka:) 30.09.10, 22:39
                        chcesz taką czapkę jak ta z gapa? W dziś poleciał do USA, to mu wyślę mejla i po starej znajomości powinien gdzieś dopaśćsmile tylko się z rozmiarem wyjęzycz, bo ja nie wiem jak ta siedmiolatka z głową stoi?smile tzn. obwodemsmile
                        • modrooczka Re: modrooczka:) 30.09.10, 23:51
                          A czy ja moge do Ciebie zadzwonic jutro? Owszem nabrałam ochoty na taki komplecik, jutro bym obmierzyła Lilkę, a może i Ewkę. Jest tez jeszcze jeden fajny:
                          https://www.gap.com/Asset_Archive/GPWeb/Assets/Product/785/785375/main/gp785375-01p01v01.jpg
                          • modrooczka Re: modrooczka:) 30.09.10, 23:54
                            I wersja różowa, ale da się wytrzymać:
                            https://www.gap.com/Asset_Archive/GPWeb/Assets/Product/785/785375/main/gp785375-00p01v01.jpg
                          • bebell Re: modrooczka:) 01.10.10, 19:38
                            Możesz, możeszsmile Ino dzwoń po 20.00. Jutro mam do nocy zajęcia, więc nie będę odbierać, ale wieczorem spokosmile
                            • modrooczka Re: modrooczka:) 01.10.10, 21:22
                              Ja sie musze widzisz dobrze zastanowic bo prawdą jest, że Lilce drożej wyjdą dodatki niż kurtka a Ewce drugie tyle. Dlatego podpytuje, moze jednak mozna wydać połowę tego. Tylko ze potem to się wyciąga, wyciera i i tak kupuje nowe czapki w połowie sezonu. To może tym razem raz a porządne?
                • mielin Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 23:41
                  Jeśli marzą ci się klimaty norweskie, a kasa to nie problem, pozostaje Ci zajrzeć do jakiegoś sklepiku sprzedającego MaxiMo lub Dolli von Doell. Oni w takich sie specjalizują, co prawda w tym roku modny jest głownie fiolrt ale może i granat się znadzie.

Ja np. do granatowej Alaski Benettona mam o taką Dolli kupioną w zeszłym roku:
                  mail.google.com/mail/?ui=2&ik=c47b2e21e9&view=att&th=124dda69e00944d8&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_g1uive3g0&zw
                  • minkapinka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 23:44
                    nie pokazuje się
                    • kaliaa Re: minkapinka 30.09.10, 23:47
                      sliczna ta czapka z zary ktora wybrala Twoja corcia, w jakich rozm byly te czapki? dawno ja kupowalyscie?
                      • minkapinka Re: minkapinka 30.09.10, 23:56
                        kupowałyśmy ok. 10 dni temu. Mamy w rozmiarze S/M (to jest ten średni rozmiar - chyba 54cm), czapka jest spora. W zarze często są te same czapki w rożnych rozmiarach. Wczoraj u mnie w Zarze nie było juz tych czapek, ale moze w innych są.
                    • mielin Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 00:28
                      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/fj/gh/gflr/8EPOwL36lVSLZbc93B.jpg
                      • agni71 Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 00:33
                        tak, dolli i MaxiMo zawsze maja czapki w mniej popularnych kolorach, warto w tych firmach poszukać. Ja moze w sob. sie przejade zobaczyc, czy mają cos z limonka i turkusem do wiadomej kurtki, to spojrzę tez na kolorystyke do granatu.
                        • modrooczka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 00:39
                          A gdzie to się kupuje?
                          • mielin Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 00:47
                            Nie chcę ich reklamować kolejny raz, wrzuć do wyszukiwarki forumowej Dolli i ci wyjdzie, podobnie Maximo.
                  • kaliaa Re: mielinka 30.09.10, 23:45
                    aniu a jaka masz czapke do fioletowego plaszczyka z benettona?
                    • minkapinka Re: mielinka 30.09.10, 23:57
                      mówicie o tych fioletowych, zapinanych na czarne guziki z zeszłorocznej wyprzedaży?
                      • kaliaa Re: mielinka 01.10.10, 00:00
                        mam na mysli ten plaszczyk fioletowy puchowy z tej zeszlorocznej wyprzedazy za bodajze 109 zl
                        nie pamietam czy mial czarne guziki ale chyba nie?
                        • mielin Re: mielinka 01.10.10, 00:45
                          No więc ten płaszczyk fiolet z ciemnymi guzikami jest jeszcze sporo za duży na małąsmile, na szczęście mam jeszcze tę 3 w 1 kurteczkę w dwóch odcieniach fioletu (no tę dwustronną) i do niej oczywiście też mam czapki: 1) fioletowa w serduszka srebrne z Kappahl 2) obecnie w Kappahl jest taka "inca" fiolet z kolorkami za chyba za 30zł- śliczna (jutro mogę zrobić zdjęcia) 3) no i planuję coś wygodnego z Dolli - a jest wybór w tym kolorze ogromnysmile))i wzory niczego sobie - tylko ceny, zawrót głowysad sięgają bez karty klienta 90zł!!!!
                          • kaliaa Re: mielinka 01.10.10, 17:52
                            palszczyk rzeczywiscie ma czarne guziki smile dzis przymierzylam mlodej, mamy rozmiar s, i rekawki sa duzo za dlugie, bo sam plaszczyk na dlugosc i w ramionach jest ok, ale nie lubie wywijac rekawkow, pewnie za rok ten plaszcz bedzie w sam raz smile
                            • mielin Re: mielinka 01.10.10, 22:01
                              To wspomniana wyżej czapka z Kappahla obecnie dostępna w sklepach, w przewadze intensywny fiolet, ma kilka cekinkówsmile, cena 29.90 bez zniżki -25%.
                              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/fj/gh/gflr/8FSVyMaB0RJWHvAyLB.jpg
                        • minkapinka Re: mielinka 01.10.10, 07:40
                          do tego fioletowego płaszczyka zastanawiam się nad taką z nexta
                          http://img830.imageshack.us/img830/6272/nextczapka.jpg

moja córka jest juz na tyle duza, ze nie musi mieć czapki w kolorze kurtki, mamy ewentualnie szary komplet
                • aniaop Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 14:46
                  Ogladalam przedwczoraj te czapke. Jedyna, ktora zwrocila moja uwage posrod wszystkich tegorocznych dodatkow gapa, ale tez nie powalala. No i cena 16.50 CAD, tyle samo rekawiczki a szalik 19.50. Lacznie prawie 60 dolcow na dodatki. IMO chyba przesada...

BTW czarne kurki puchowe z polyskiem supersmile
        • agni71 Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 23:14
          krasulas napisała:

> a na Śląsku nie ma wielokolorowych w Kappahlusad
          > Są tylko z pomponem wielkim w fiolecie i coś tam jeszcze (ze znaczkiem ozdobnym
          > na przodzie).

Te wielokolorowe tez maja fiolet, więc może to te widziałaś. Sa z kolekcji Woxo dla starszych dzieci. I były tez takie same ecru, tez bardzo ladne, ale chyba sie szybciej sprzedały niz te kolorowe. Tu fotka kolorowej:

https://www.kappahl.com/ProductImages/KAW_462812_F_2.jpg

One sa zreszta fajniejsze niz na zdjęciu, kolory bardzo zywe, a fason taki, ze pompon nie sterczy na czubku glowy, tylko lekko zwisa. Czapka od wewnątrz ma wokół glowy szeroki pas polaru, ocieplający czoło i uszy. No i dzieki temu polarowi dobrze sie głowy trzyma, nie zjeżdża.
    • tzka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 30.09.10, 23:57
      W C&A maja fajne komplety, w roznych kolorach, niekoniecznie rozowe. smile
      Nawet dla doroslych maja fajne czapki. Dzisiaj sobie taka nabylam (choc na dziale mlodziezowym wink):
      https://lh5.ggpht.com/_pf4fXasnblI/TKUHUbbSZzI/AAAAAAAAMdw/9sLtLNBuR3I/Przechwytywanie%20w%20trybie%20pe%C5%82noekranowym%202010-09-30%20234546.jpg
      • agni71 Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 00:04
        Fajna smile

To ja sie przyznam, że te kolorową z Kappahla kupiłam tez sibie, tylko w większym rozmiarze smile
        • tzka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 00:27
          To ja sie przyznam, ze podobna - polaczenie rozu i pomaranczowego z bezem - tylko "pilotkowa" to byla, z warkoczykami po bokach, nosilam przez ostatnich kilka lat. W komplecie z szalikiem. W koncu mi sie ten zestaw znudzil. I znalazl nowa zadowolona "nosicielke". smile
          Zamowilam juz u znajomej nowa kolorowa pilotkowa. Ja po prostu lubie zwariowane czapki.
          • tzka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 00:29
            I musze tez przyznac, ze ta Twoja kolorowa z pomponem tez mi sie b. podoba. Uwazam, ze jest idealna dla kobiet z naszym wieku. wink
        • krasulas Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 15:41
          niestety, na Śląsku nadal brak tych czapek - a tak naiwnie po nią jechałam...
          a co tam! też sobie kupiębig_grin
          ... jak dojdzie/dojedzie
    • emtii Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 00:44
      A ja natrafiłam przez przypadek w Intersporcie na polskie czapki marki SPREE.Sporo różnych modeli,bardzo fajna jakość,podszyte polarem albo Windstopperem.Kupiłam sobie i córce z kolekcji FUN.Na stronie jest tylko namiastka,ale warto zwrócić na nie uwagę.Są też ponoć w Campusach.
      www.spree.pl/index.html

Przez 2 poprzednie sezony córka miała granatowe kurtki.Nosiła komplet ecru z warkoczami z h&m oraz ciemnoróżowy z Zary,ten był ulubiony.
      Teraz mamy min.oliwkowy puchowy płaszcz i dopiero tu widzę problem,jaka czapka.... Narazie oprócz czarnej nic mi do głowy nie przyszło...
      Może coś zasugerujeciewink
      • mielin Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 00:51
        Do oliwki (szaro-zielony) super jest khaki z czerwienią, lub oliwka z czerwienią, to wypróbowane połączeniesmile
        Ja miałam dla córci coś takiego:
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/fj/gh/gflr/vvfLOoxxjh1xEyse1B.jpg
      • agni71 Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 08:29
        Do oliwki zobaczyłabym turkus, moze koralową czerwień, brąz....
        • emtii Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 11:33
          czerwony może być faktycznie dobrysmile popróbujemysmile
    • mama_pyzuni Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 08:10
      allegro.pl/wojcik-czapka-szal-rokowa-ksiezniczka-new-kol-i1241154734.html
      Ja kupowałam taki zestaw z Wójcika.
      Dopasowywałam go do grafitowego płaszczyka i fioletowych butów, kolorystycznie pasuje, ale np. mój mąż skrytykował czapkę, stwierdzajac, że w takiej z pomponem córka wygląda jak przedszkolak wink
      Tylko, że jak widzę, teraz 90 % czapek ma pompony...
    • minnie8 Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 01.10.10, 08:30
      A czy któraś ma już te czapki z Gap?Jak z rozmiarem?Czapki z Gapa to loteria...czasami S pasuje na dorosłego a czasami jest zbyt mała na pięciolatkęsadZastanawiam się czy kupować rozm S-M czy L-XL (na ksiązkową dziewięciolatkę)
    • minkapinka Re: czapla i szlik dla 7-latki, gdzie? 06.10.10, 13:18
      Mariquita ma ladne komplety
      www.intermax.pl/katalog/?id=1&kolekcja=504
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka