Dodaj do ulubionych

Fajny trójkołowiec - proszę, doradźcie!

06.04.04, 16:52
Byłam chora na nowy Maxi Cosi Speedy SX, dzielnie czekałam na kolejne wieści.
Dziś po telefonie do dystrybutora, ręce mi opadły, bo dostali zaledwie kilka
wózków, ale bez gondolek i w szaroburych kolorachsad Gondolki będą
najwcześniej za 2,5 m-ca, a ja na początku maja będę mieć już "lalkę" do
wożenia, więc nie mogę czekać.
Proszę, poradźcie mi jakiś fajny i dostępny w sklepach, trójkołowiec. Nie mam
siły łazić po sklepach i testować.
Serdeczne podzięki,
Eliza + 35 tc Dziewczynka
Obserwuj wątek
    • yessa Re: Fajny trójkołowiec - proszę, doradźcie! 06.04.04, 17:36
      Domyślam się, że skoro Twój wybór padł na Maxi Cosi Speedy SX, to nie musi to
      być wózek ze średniej czy niższej półki. Czytałam sporo pozytywnych opinii na
      temat Quinny Fashion 3XL - jeśli jest jeszcze promocja to 999 zł. Można dokupić
      do tego fotelik i w tym momencie ma się cały zestaw.
      Jeśli coś taniej, to może Jędrocha Trio (www.jedroch.com.pl), który też ma
      skrętne przednie dwa kółeczka (są obok siebie, między nimi jest amortyzator -
      stąd to też trójkołówka). Tu można się zmieścić w jakiś 650 zł, do tego fotelik
      za około 400 zł, no i też jest komplet. Jędroch sporo eksportuje do Niemiec,
      więc wózeczki też powinny być dobrej klasy. Ja zawierzyłam i zamówiłam właśnie
      Jędrocha - obiecali że do końca kwietnia będzie na pewno.
    • pinik Re: Fajny trójkołowiec - proszę, doradźcie! 06.04.04, 19:30
      Super wydaje mi sie byc wozek Play T4 (ma cos ze speediego sx).

Pinik
    • polczyk1 Re: Fajny trójkołowiec - proszę, doradźcie! 07.04.04, 13:45
      Ja z kolei proponuje wstrzymać się chwilkę i zapytać np na www.bobasek.com.
      Jakieś 3 dni temu kupiłam własnie Speedi SX na tamtej stronie, i to nie "bury"
      kolor tylko Violet.A wózeczek jest na prawdę warty polecenia. Pozdrawiam, Krysia
      • lemona1 Re: Fajny trójkołowiec - proszę, doradźcie! 07.04.04, 17:43
        Ja czekalam na sx kilka miesiecy i w koncu kupilam Playa T4. Nie załuję, myślę
        że to ta sa ma półka. Mogę spokojnie polecić t4, ja zakochaLam się w design sx,
        ale okazuje się że można "pokochać" inny też charakternysmile

lemona1
      • lemona1 Re: Fajny trójkołowiec - proszę, doradźcie! 07.04.04, 22:00
        Panie Poloczyk proszę nas nie robić w konia i nie udawac Krysi. Hmm.... z
        autoreklamy antyreklama...
        lemona1
        • polczyk1 Re: Fajny trójkołowiec - proszę, doradźcie! 07.04.04, 23:42
          Pan Polczyk to wprawdzie mój krewny, jednak bliższe nam jest wspólne nazwisko
          niż pokrewieństwo. Ale cóż..widocznie chęć pomocy na niewiele sie zdaje...P.s.
          z SX na prawde jestem zadowolona. Pozdrawiam, Krystyna.
          • pinik Re: Do Polczyk1 08.04.04, 08:24
            dziwne, ze jakos wiele osob zauwazylo tu ta dziwna reklame sklepu krewnych!
            emamy nie sa glupie!

Pinik
    • mamami Re: Fajny trójkołowiec - proszę, doradźcie! 07.04.04, 18:03
      Dziewczyny jak wy sobie radzicie z wagą Play T4? Mnie to poraziło. Szczególnie
      że miałam przyjemność testować go zaraz po Speedy SX. Ja w ogóle nie mogłam go
      podnieść sad
      Cardamomo ja bym ci chyba radziła skorzystać z uprzejmości Pinik i sprowadzić
      sobie Speedy z Niemiec. Ja właśnie tak zrobie, tylko ja akurat nie musze do
      tego wykorzystywać Pinik smile Teraz tylko mam dylematy co do koloru.
      • pinik Re: Fajny trójkołowiec - proszę, doradźcie! 07.04.04, 20:11
        Hej!

czy T4 naprawde tyle ciezszy??? A ja juz sie zastanawialam, czy nie poprosic
        meza, zeby mi go za dwa tygodnie przywiozl z Hiszpanii. Jestes pewna, ze jest
        taka roznica w wadze miedzy speedim (super lekki!) a T4???

Pinik
        • mamami Do Pinik 07.04.04, 20:26
          Naprawdę jest ogromna różnica w wadze. Nawet teoretycznie jest to ok 8 kg. Ja
          jak usiłowałam go podnieść za rączkę (tak żeby unieść tylne koła tylko) to nie
          udało mi się to jedną ręką. To jest zupełnie inna bajka niż Speedy. To
          prawdziwa terenówa a nie miejski super lekki wózek (jakim jest Speedy, co mu
          nie przeszkadza być rewelacyjnym w terenie.
          Zresztą niech sie jeszcze wypowiedzą użytkowniczki bo ja jakby nie było jestem
          tylko oglądaczką (upierdliwą i dokładną ale jednak tylko oglądaczką)
          • pinik Re: Do mamami 07.04.04, 20:45
            dzieki! Oj, to mnie juz chyba przeszedl T4. Osiem kg to naprawde spora roznica
            (tak jakby na speediego nalozyc jeszcze pliko P3 i to podniesc smile

Pinik
          • lemona1 Re: Do mamami ????? 07.04.04, 21:50
            Terenówka nie ma opon bez bieżnika, a T4 nie ma bieżnika. Nie mogłaś unieść
            tylnych kół???? Czy sx waży 2 kg? A moze to nie był t4?
            Pozdrawiam,
            lemona1
            • mamami Re: Do Lemona!!! 08.04.04, 00:42
              Po co od razu taki napastliwy ton??????????
              Przecież wyraźnie zaznaczyłam że to moja opnia oglądacza a nie użytkownika. Nie
              każdemu wózek który kupiłaś musi podobać się bezkrytycznie co nie zmienia faktu
              że dla ciebie będzie on ideałem. Nie wiem czy czytałaś również mój wcześniejszy
              post gdzie grzecznie zapytałam użytkowniczek czy to tylko moje wrażenie czy
              rzeczywiście wózek jest tak ciężki.
              A teraz odpowiem na twoje pytania:
              Nie mogłam unieść tylnych kół jedną ręką.
              Sx nie waży 2 kg ale nie waży również 18 kg (Taką wagę dla T4 podał mi
              sprzedawca).
              To był T4 bo gdybym nie była tego pewna to miej pewność że nie zabierałabym
              głosu w tej sprawie.
              Musisz się pogodzić z tym że jeszcze pewnie parę razy usłyszysz słowa krytyki
              na temat twojego wózka.
              • lemona1 Re: Do mamami - walka! ;) 08.04.04, 09:15
                Nie mam zwyczaju się kłócić i uważam że nie ma to zadnego sensu. Nie mam
                zamiaru nikomu udowadniać, ze t4 to najlepszy wózek, bo nie mam w tym żadnego
                interesu. Samej bardzo podoba mi się sx, ale szukając lekkiego wózka znalazłam
                t4.
                Uważam, ze wypowiadasz się zbyt krytycznie i możesz wprowadzić w błąd inne
                emamy. Wózek ze spacerówką wazy 13 kg z gondolką mniej niż 16 kg, więc krową
                nie jest( jednak SX moze jest tfaktycznie trochę lżejszy) prowadzi się
                wyjątkowo lekko, więc zdziwiła mnie Twoja informacja o niemożliwosci
                podniesienia kółwink Dla mnie wazne jest to, że ten wózek odpowiada mnie, innym
                mogę tylko powiedzieć, że uważam że jest dobry i tak jak SX świetnie się
                składa.
                SX natomiast bardzo mi się podoba, bo ma ciekawy design i dużo walorów.
                Hej, to nie jest ring i walka o najlepszy wózekwink)))
                Dajmy na luz mamami, w końcu obydwie jesteśmy fankami SX, a że ja jeszcze T4,
                to chyba mi darujeszwink)))?
                Moim faworytem w kolorach SX jest steel blue - spacerówka, a z gondolką miałam
                straszny problem, bo też nie podobało mi się czerwone piekiełko jakie jest w
                środku gondolki steel blue. Navy jest najbardziej neutralny i też fajny, inne
                kolorki w mojej opinii bardzo odważne, ale można polubić.

A T4 ma pojedyncze pokrowce na
                kółka,he!wink))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                Pozdrawiam Was dziewczyny. Fajnie, ze żyjemy w czasach, kiedy są takie
                superackie wózeczki, co?
                lemona1

• mamami Re: Do Lemony, rozejm :) 08.04.04, 19:11
      Hihi, ja równiez nie należę do osób specjalnie kłutliwych (tym bardziej
      wirtualnie) dlatego nasza wymiana zdań zakończy się szybko i bezboleśnie smile
      Bardzo mnie cieszy że moje pierwsze wrażenie związane z T4 jest błędne bo to
      naprawdę spoko wózek. Powiem więcej wizualnie to on mi się zdecydowanie
      bardziej podoba niż SX, bo SX moim zdaniem jest brzydki i słabo mi sie podoba z
      wyglądu ale głęboko ujeła mnie jego ergonomia i sama nie wiem co, po prostu
      chwycił mnie za serce smile. Kolory podobają mi sie dokładnie te same co tobie i
      mam jeszcze troszkę czasu żeby sie zdecydować choć nie będzie to proste smile Ja
      gondolki nie będe kupować więc mnie piekiełko nie przeraża smile
      Mam nadzieję że moje wrażenia z pierwszysch jazd będą tak samo pozytywne jak z
      oglądania smile.
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka