11.11.10, 13:37
mam pytaniesmile
czy moon sand jest w realu taki jak piasek, tzn rozsypuje się, brudzi ręce? Czy raczej jak ciastolina?
mała uwielbia lepienie i zastanawiam się nad kolejnym zestawem cistoliny lub nad moon sand(em). Ktos poleca?
Obserwuj wątek
    • alika77 Re: moon sand 11.11.10, 13:45
      ja nie polecam smile ma to konsystencje mokrego piasku, brudzi rece i wszystko naokolo (jest to odpowiedz na pytanie, a nie narzekanie, ze brudzi, bo nie mam nic przeciwko zeby dziecko w zabawie sie brudzilo), po wymieszaniu kolorow robi sie po prostu szaro-bury, ulepic sie raczej z tego nic nie da, bo sie rozsypuje. ale moze sa osoby, ktore z niego sa zadowolone, co kto lubi smile
    • najma78 Re: moon sand 11.11.10, 13:47
      Nie jest jak piasek, ma konsystencje podobna do waty cukrowej tyle, ze bardziej, baaardzo sie kruszy, nie lepi sie bo nie ma cukru, ale owszem trzyma sie kupy, jak sie z tego odcisnie ksztalt, jednak zostaja male kawaleczki i one sa lekkie spadaja i walaja sie dookola. Osobiscie wole zwykle play -doh, bo choc wysycha jesli sie nie zamknie to nie ma tyle balaganu.
      • sonrisa06 Re: moon sand 11.11.10, 13:53
        Nie polecam. Rozkładamy gazety, córka bawi się ostrożnie, a i tak narozwala się tego dookoła. Odkurzanie obowiązkowe. Moich rąk nie brudzi (może dlatego, że mam b. suchą skórę?), ale córka ma zawsze bardzo brudne ręce, obklejone tą piaskoliną.
    • b.bujak Re: moon sand 11.11.10, 13:49
      > czy moon sand jest w realu taki jak piasek, tzn rozsypuje się, brudzi ręce? Czy
      > raczej jak ciastolina?

coś pomiędzy smile rozsypuje się, lepi się i brudzi ręce;
      przeklinam ten zakup za kazdym razem, gdy sprzątam to po zabawie - najpierw wstawiam dziecko do wanny, żeby go otrzepać z tego, potem zamiatam lub odkurzam podłogę a potem stolik... czasem sprzątam dłużej, niż syn się bawi... wrrr...
    • budzik11 Re: moon sand 11.11.10, 19:19
      Ja też nie polecam - jest jak drobniutki, lekki, mokry piasek. Dla dziecka to super zabawa - ale to się sypie dookoła, na podłogę, na ubranie, rajstopy, skarpetki, roznosi sie po całym mieszkaniu - trzeba warować z odkurzaczem i jak dziecko chce wstać np. od stolika przy którym się bawi - trzeba jo otrzepać, podłogę wokół odkurzyć i dopiero może odejść. A ja nawet nie mam dywanów w domu - gdybym miała - wyrzuciłabym to cholerstwo po 5 minutach.
      • batutka Re: moon sand 11.11.10, 20:45
        moon sand jest super, ale tylko do zabawy na dworze, działce, w domu to masakra (konsystencja mokrego piasku)
    • an_ni Re: moon sand 11.11.10, 20:56
      nie polecam
      kicha
      • mak-111 Re: moon sand 11.11.10, 21:43
        ja uwazam, ze jest fajna biorac pod uwage jak wciaga moja 6 latke smile. ale mimo, ze bawi sie nia tylko na balkonie to potem i tak sporo sprzatania, bo ciuchy do prania, mloda do mycia i wszedzie gdzie postawila noge trzeba odkurzyc.
    • agataa25 Re: moon sand 12.11.10, 09:44
      u nas nie zdała rezulatu. Kupiłam bo nie chciiałam zeby wysychała jak ciastolina. nie lepi się, rozsypuje wszedzie. juz nie kupie. wole cistoline co jakis czas kupowac
      • mamomi Re: moon sand 12.11.10, 10:35
        Nie polecam. Wywiozłam na działkę i t am młody się bawi, w domu masakrycznie zawsze brudno po zabawie.
        • heca7 Re: moon sand 12.11.10, 15:31
          Kupiłam i jest dokładnie tak jak piszą dziewczyny. Wszędzie są malutkie kupki piasku, klei się do rąk i ubrania. Trzeba stać i pilnowac a i tak bez odkurzacza się nie obejdzie. Zabawa też taka sobie, ile razy można używać trzy czy cztery foremki. Poza tym w lato mój mąż zamówił do piaskownicy piasek kopalniany. Jest prawie taki sam, bardzo biały, klejący i drobniutki prawie jak mąka. Więc mają na ogródkuwink
          Drugi raz bym nie kupiła.
          • dzoaann Dzięki:) 12.11.10, 19:19
            za wszystkie opiniesmile bezcennesmile
            juz wiem, że nastepny bedzie jakis duzy zestaw play-dohsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka