dzoaann 11.11.10, 13:37 mam pytanie czy moon sand jest w realu taki jak piasek, tzn rozsypuje się, brudzi ręce? Czy raczej jak ciastolina? mała uwielbia lepienie i zastanawiam się nad kolejnym zestawem cistoliny lub nad moon sand(em). Ktos poleca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alika77 Re: moon sand 11.11.10, 13:45 ja nie polecam ma to konsystencje mokrego piasku, brudzi rece i wszystko naokolo (jest to odpowiedz na pytanie, a nie narzekanie, ze brudzi, bo nie mam nic przeciwko zeby dziecko w zabawie sie brudzilo), po wymieszaniu kolorow robi sie po prostu szaro-bury, ulepic sie raczej z tego nic nie da, bo sie rozsypuje. ale moze sa osoby, ktore z niego sa zadowolone, co kto lubi Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: moon sand 11.11.10, 13:47 Nie jest jak piasek, ma konsystencje podobna do waty cukrowej tyle, ze bardziej, baaardzo sie kruszy, nie lepi sie bo nie ma cukru, ale owszem trzyma sie kupy, jak sie z tego odcisnie ksztalt, jednak zostaja male kawaleczki i one sa lekkie spadaja i walaja sie dookola. Osobiscie wole zwykle play -doh, bo choc wysycha jesli sie nie zamknie to nie ma tyle balaganu. Odpowiedz Link Zgłoś
sonrisa06 Re: moon sand 11.11.10, 13:53 Nie polecam. Rozkładamy gazety, córka bawi się ostrożnie, a i tak narozwala się tego dookoła. Odkurzanie obowiązkowe. Moich rąk nie brudzi (może dlatego, że mam b. suchą skórę?), ale córka ma zawsze bardzo brudne ręce, obklejone tą piaskoliną. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: moon sand 11.11.10, 13:49 > czy moon sand jest w realu taki jak piasek, tzn rozsypuje się, brudzi ręce? Czy > raczej jak ciastolina? coś pomiędzy rozsypuje się, lepi się i brudzi ręce; przeklinam ten zakup za kazdym razem, gdy sprzątam to po zabawie - najpierw wstawiam dziecko do wanny, żeby go otrzepać z tego, potem zamiatam lub odkurzam podłogę a potem stolik... czasem sprzątam dłużej, niż syn się bawi... wrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: moon sand 11.11.10, 19:19 Ja też nie polecam - jest jak drobniutki, lekki, mokry piasek. Dla dziecka to super zabawa - ale to się sypie dookoła, na podłogę, na ubranie, rajstopy, skarpetki, roznosi sie po całym mieszkaniu - trzeba warować z odkurzaczem i jak dziecko chce wstać np. od stolika przy którym się bawi - trzeba jo otrzepać, podłogę wokół odkurzyć i dopiero może odejść. A ja nawet nie mam dywanów w domu - gdybym miała - wyrzuciłabym to cholerstwo po 5 minutach. Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: moon sand 11.11.10, 20:45 moon sand jest super, ale tylko do zabawy na dworze, działce, w domu to masakra (konsystencja mokrego piasku) Odpowiedz Link Zgłoś
mak-111 Re: moon sand 11.11.10, 21:43 ja uwazam, ze jest fajna biorac pod uwage jak wciaga moja 6 latke . ale mimo, ze bawi sie nia tylko na balkonie to potem i tak sporo sprzatania, bo ciuchy do prania, mloda do mycia i wszedzie gdzie postawila noge trzeba odkurzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
agataa25 Re: moon sand 12.11.10, 09:44 u nas nie zdała rezulatu. Kupiłam bo nie chciiałam zeby wysychała jak ciastolina. nie lepi się, rozsypuje wszedzie. juz nie kupie. wole cistoline co jakis czas kupowac Odpowiedz Link Zgłoś
mamomi Re: moon sand 12.11.10, 10:35 Nie polecam. Wywiozłam na działkę i t am młody się bawi, w domu masakrycznie zawsze brudno po zabawie. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: moon sand 12.11.10, 15:31 Kupiłam i jest dokładnie tak jak piszą dziewczyny. Wszędzie są malutkie kupki piasku, klei się do rąk i ubrania. Trzeba stać i pilnowac a i tak bez odkurzacza się nie obejdzie. Zabawa też taka sobie, ile razy można używać trzy czy cztery foremki. Poza tym w lato mój mąż zamówił do piaskownicy piasek kopalniany. Jest prawie taki sam, bardzo biały, klejący i drobniutki prawie jak mąka. Więc mają na ogródku Drugi raz bym nie kupiła. Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Dzięki:) 12.11.10, 19:19 za wszystkie opinie bezcenne juz wiem, że nastepny bedzie jakis duzy zestaw play-doh Odpowiedz Link Zgłoś