japanunieprzerywalempanieposle 07.01.11, 00:00 uzywacie ? gdzie to kupic poza allegro ? rzeczywiscie nie wsiaka w potrawe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hermetyczka Re: maslo klarowane 07.01.11, 00:02 ghee? jest genialne. kupuje w nnaszym lokalnym sklepie- chyba mlekovity. nie wsiaka. baaardzo prosto mozesz sobie sama zrobic i trzymac w lodówce Odpowiedz Link Zgłoś
joxanna Re: maslo klarowane 07.01.11, 21:30 A czy to masło służy tylko do smażenia, czy jest też smaczne na surowo, np. do chleba? Też dużo dobrego słyszałam, ale nie wiedziałam, że można kupić gotowe! Muszę spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: maslo klarowane 07.01.11, 21:40 Dziś sobie w Auchan kupiłam. Genialne jest. Jedyny produkt do smażenia, po którym nie mam potrzeby zaproszenia ekipy zajmującej się odsmradzaniem mieszkań. Nie cierpię zapachu smażeniny, a na klarowanym jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: maslo klarowane 07.01.11, 00:06 Można zrobić samemu, ale mnie się nie chciało i kupiłam kilka słoików na mniammniam. Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: maslo klarowane 07.01.11, 00:19 czytam o tym masle i widze, ze ma opinie super hiper specyfiku. zastanawiam sie jak to mozliwe w koncu to zwykle maslo pozbawione bialkowej pianki ? Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: maslo klarowane 07.01.11, 00:22 na pewno na portalu mniammniam.pl. teraz chyba nawet dodają przy wykupieniu jakiegoś abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: maslo klarowane 07.01.11, 00:25 a w almie ktos widzial. widze, ze prze neta mozna kupic w almie ale nie kupuje tam i nie wiem czy to samo jest dostepne w stacjonarnym Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: maslo klarowane 07.01.11, 00:46 może zobacz w sklepach firmowych mleczarnii - u nas jest w mlekowicie - pół kilogramowe wiadro i kilogramowe. Widziałam też w cerfurze, też mlekowitoskie.(łodź) Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: maslo klarowane 07.01.11, 00:47 tu są sklepy mlekowity w kraju: www.mlekovita.com.pl/php_lang/index_26.php?page=5&con=2&lg=pl Odpowiedz Link Zgłoś
allija Re: maslo klarowane 07.01.11, 02:38 Widziałam w Tesco. Ja robilam sama, wychodzi mało czyli drogo. Nie wiem czy nie wsiąka, niby można używać kilkakrotnie ale po zlaniu z patelni /i przecedzeniu/ było go mniej. Masło ma specyficzny smak, który czuć w smażonych potrawach, mnie nie bardzo smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_26 Re: maslo klarowane 07.01.11, 07:14 Kupuje w makro, w tesco i w firmowym sklepie Mlekovity. Jest swietne polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Re: maslo klarowane 07.01.11, 08:56 Tak faktycznie jest świetne. Zakupuje go min w Makro jak bywam czasami, zwykle robię sobie zapas Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lieo Re: maslo klarowane 07.01.11, 10:10 a czy to masalo jest miękkie po wyjęciu z lodówki Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha_26 Re: maslo klarowane 07.01.11, 10:21 lieo napisał: > a czy to masalo jest miękkie po wyjęciu z lodówki ja wyciagam jest twarde, bo mam taka lodówke, ale teściowa jak wyciąga ze swojej to jest normalne Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: maslo klarowane 07.01.11, 11:00 Normalnie już się w hipermarketach pojawia, w Simple market jest /dawna Elea vel Billa/. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: maslo klarowane 07.01.11, 15:08 W Piotrze i Pawle widziałam, chyba z mlekovity. Moja teściowa robi sama. Ja nie używam, nie znoszę zapachu smażonego masła. Odpowiedz Link Zgłoś
spicy_orange Re: maslo klarowane 07.01.11, 18:16 to samo masło od mniam mniam można kupić na aledobre . pl Zrobiłam odstępy w nazwie strony bo mnie ostatnio ciągle usuwają za linkowanie Odpowiedz Link Zgłoś