Dodaj do ulubionych

maslo klarowane

07.01.11, 00:00
uzywacie ? gdzie to kupic poza allegro ? rzeczywiscie nie wsiaka w potrawe?
Obserwuj wątek
    • hermetyczka Re: maslo klarowane 07.01.11, 00:02
      ghee?
      jest genialne.
      kupuje w nnaszym lokalnym sklepie- chyba mlekovity.
      nie wsiaka.
      baaardzo prosto mozesz sobie sama zrobic i trzymac w lodówce
      • joxanna Re: maslo klarowane 07.01.11, 21:30
        A czy to masło służy tylko do smażenia, czy jest też smaczne na surowo, np. do chleba?

Też dużo dobrego słyszałam, ale nie wiedziałam, że można kupić gotowe! Muszę spróbować.
        • sarling Re: maslo klarowane 07.01.11, 21:40
          Dziś sobie w Auchan kupiłam. Genialne jest. Jedyny produkt do smażenia, po którym nie mam potrzeby zaproszenia ekipy zajmującej się odsmradzaniem mieszkań. Nie cierpię zapachu smażeniny, a na klarowanym jest ok.
    • morgen_stern Re: maslo klarowane 07.01.11, 00:06
      Można zrobić samemu, ale mnie się nie chciało i kupiłam kilka słoików na mniammniam.
    • japanunieprzerywalempanieposle Re: maslo klarowane 07.01.11, 00:19
      czytam o tym masle i widze, ze ma opinie super hiper specyfiku. zastanawiam sie jak to mozliwe w koncu to zwykle maslo pozbawione bialkowej pianki ?
    • szyszunia11 Re: maslo klarowane 07.01.11, 00:22
      na pewno na portalu mniammniam.pl. teraz chyba nawet dodają przy wykupieniu jakiegoś abonamentu.
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: maslo klarowane 07.01.11, 00:25
        a w almie ktos widzial. widze, ze prze neta mozna kupic w almie ale nie kupuje tam i nie wiem czy to samo jest dostepne w stacjonarnym
        • karro80 Re: maslo klarowane 07.01.11, 00:46
          może zobacz w sklepach firmowych mleczarnii - u nas jest w mlekowicie - pół kilogramowe wiadro i kilogramowe. Widziałam też w cerfurze, też mlekowitoskie.(łodź)
          • karro80 Re: maslo klarowane 07.01.11, 00:47
            tu są sklepy mlekowity w kraju:
            www.mlekovita.com.pl/php_lang/index_26.php?page=5&con=2&lg=pl
    • allija Re: maslo klarowane 07.01.11, 02:38
      Widziałam w Tesco.
      Ja robilam sama, wychodzi mało czyli drogo. Nie wiem czy nie wsiąka, niby można używać kilkakrotnie ale po zlaniu z patelni /i przecedzeniu/ było go mniej.
      Masło ma specyficzny smak, który czuć w smażonych potrawach, mnie nie bardzo smakuje.
      • agniecha_26 Re: maslo klarowane 07.01.11, 07:14
        Kupuje w makro, w tesco i w firmowym sklepie Mlekovity. Jest swietne polecam.
        • kosmitka06 Re: maslo klarowane 07.01.11, 08:56
          Tak faktycznie jest świetne. Zakupuje go min w Makro jak bywam czasami, zwykle robię sobie zapas smile
          Pozdrawiam
          • lieo Re: maslo klarowane 07.01.11, 10:10
            a czy to masalo jest miękkie po wyjęciu z lodówki
            • agniecha_26 Re: maslo klarowane 07.01.11, 10:21
              lieo napisał:

> a czy to masalo jest miękkie po wyjęciu z lodówki
              ja wyciagam jest twarde, bo mam taka lodówke, ale teściowa jak wyciąga ze swojej to jest normalnewink
    • kozica111 Re: maslo klarowane 07.01.11, 11:00
      Normalnie już się w hipermarketach pojawia, w Simple market jest /dawna Elea vel Billa/.
    • memphis90 Re: maslo klarowane 07.01.11, 15:08
      W Piotrze i Pawle widziałam, chyba z mlekovity. Moja teściowa robi sama. Ja nie używam, nie znoszę zapachu smażonego masła.
    • spicy_orange Re: maslo klarowane 07.01.11, 18:16
      to samo masło od mniam mniam można kupić na aledobre . pl Zrobiłam odstępy w nazwie strony bo mnie ostatnio ciągle usuwają za linkowanie wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka