bursz
25.01.11, 11:55
Witam,
czy otrzymaliście może wezwania do zapłaty za stare kolekcje ABC...uczę się?
Sprawę wyjaśniałam kilka lat temu, bo jest to sprawa sprzed ok. 3 lat. Po czym dostaję od nich wezwanie, a potem, co mnie już wkurzyło, wezwanie z ostrzeżeniem od firmy windykacyjnej intrum justitia.
Po czy poprosiłam o info. z jakiej racji firma intrum dysponuje moimi danymi osobowymi? Jest to chyba nie zgodne z ustawą o ochronie danych osobowych.
Odpowiedzi na zadane pytanie nie otrzymałam, tylko przeprosiny i wyjaśnienie:
"Pozwolę sobie wyjaśnić sprawę windykacji. Kilkakrotnie wysyłaliśmy do Pani listem zwykłym informację, iż na nasze konto nie wpłynęła płatność za kolekcję ABC uczę się...nr 6-9 i 10-13. W związku z faktem, iż wysyłki realizowane były listem poleconym a zwrotu z poczty nie otrzymaliśmy, mieliśmy podstawę przypuszczać, że te przesyłki do Pani dotarły. Posiadamy potwierdzenia nadania przesyłek, nie możemy natomiast na dzień dzisiejszy zweryfikować ich statusu. Na weryfikację Poczta Polska przewiduje okres 12 miesięcy od daty nadania przesyłki. 03-12-2010 wysłaliśmy do Pani kolejny list, tym razem polecony, przypominający, że płatność za w/w przesyłki nie trafiła do nas. Wówczas też był czas, aby skontaktować się z nami i wyjaśnić sprawę. Brak reakcji z Pani strony spowodował przekazanie sprawy do firmy Intrum. Z Pani wcześniejszego maila wywnioskowałam, że przesyłki do Pani jednak nie dotarły, dlatego też sprawa została umorzona a windykacja poinformowana o tym fakcie.
Za wszelkie powstałe problemy z tym faktem, raz jeszcze Panią przepraszam."
Sprawdzałam chyba nawet nie mam tej kolekcji.
wyborcza.biz/biznes/1,100969,8670134,UOKiK__220_tys__zl_kary_za_niedopuszczalna_presje.html
Czy ktoś z was też otrzymał wezwanie?
Pozdrawiam,jola