Dodaj do ulubionych

allegro-problem

17.02.11, 17:52
Dwa miesiace tepu kupilam rzecz na allegro,wysylka listem ekonomicznym ktory niestety zaginel na poczcie.Na mojej poczcie przesylki nie ma,podobno z poczty sprzedajacego paczka wyszla.
Kobieta w okienku powiedziala ze w sumie list jest niedoodnalezienia dlatego ze byl ekonomiczny,bez zadnego numeru nadania itd.sprzedawca podobno zlozyl juz reklamacje na swojej poczcie
co dalej robic?
jak rozmawiac ze sprzedawca?
Obserwuj wątek
    • babajaga-only Re: allegro-problem 17.02.11, 18:01
      sprzedawca Ci ściemnia - NIE MOŻNA złożyć reklamacji na przesyłkę nierejestrowaną - no chyba ,że sa jakieś "inne reklamacje" o których mi nie wiadomo.
    • nglka Re: allegro-problem 17.02.11, 18:02
      a dał ci do wyboru polecony?
      bo zdaje się że mylisz pojęcia.. ekonomiczny to nie sposób nadania ale rodzaj wybranej opcji
      może być lis zwykły ekonomiczny i zwykły priorytetowy
      może być list polecony ekonomiczny i list polecony priorytetowy

jeśli wysłał zwykłym a w aukcji pobrał opłatę za list polecony ekonomiczny - to żądaj dowodu nadania; jeśli go nie ma - żądaj zwrotu pieniędzy
      • onoma-topeja Re: allegro-problem 17.02.11, 18:05
        nie bylo wyboru gdyby byl napewno wybralabym priorytet.
        w aukcji byl list ekonomiczny.
        mowi ze reklamacje zlozyl na poczcie i ze dowiedzial sie ze z jego poczty paczka wyszla.
        na mojej poczcie jej nie ma i wogole mozna ja namierzyc tylko po nazwisku bo numeru nadania nie ma.
        no wlsnie wiec to sciema z reklamacja,nie?
        prosilam o zwrot kasy sprzedawca mowi ze zwroci jak bedzie mial zwrot paczki z poczty.

rece opadaja
        • nglka Re: allegro-problem 17.02.11, 18:06
          onoma-topeja napisała:

> nie bylo wyboru gdyby byl napewno wybralabym priorytet.
          > w aukcji byl list ekonomiczny.

Mylisz pojęcia!
          Sprecyzuj, zajrzyj na aukcję czy jest na niej słowo POLECONY bo tylko to Cię interesuje, nie priorytet czy ekonomiczny bo to świadczy o szybkości dostarczania a nie formy przesyłki.
          • onoma-topeja Re: allegro-problem 17.02.11, 18:12
            nglka napisała:

> Mylisz pojęcia!
            > Sprecyzuj, zajrzyj na aukcję czy jest na niej słowo POLECONY bo tylko to Cię in
            > teresuje, nie priorytet czy ekonomiczny bo to świadczy o szybkości dostarczania
            > a nie formy przesyłki.
            >

w aukcji jest tak jak mowilam-list ekonomiczny
            >
            >
      • nglka Re: allegro-problem 17.02.11, 18:05
        przy składaniu reklamacji dostaje druczek, że tę reklamację złożył - zażądaj zdjęcia lub skanu / w innym wypadku słusznie podejrzewaj, że:
        a) nie wysłał wcale
        b) przyciął na wysyłce i wysłał listem zwykłym, przesyłka zaginęła
        W obu przypadkach bez dowodu nadania (ew. potwierdzenia przyjęcia reklamacji, b wtedy dowód nadania chyba zabierają), jeśli oferowano list polecony - masz prawo żądać zwrotu pełnej wpłaconej kasy.
        • onoma-topeja Re: allegro-problem 17.02.11, 18:13
          nic innego nie oferowal tylko list ekonomiczny.
          jak mam wybor zawsze wybiertam priorytet,tu jest tylko ekonomiczny
          • babajaga-only Re: allegro-problem 17.02.11, 18:27
            ekonomiczny może być

1. - polecony ekonomiczny - tu jest potwierdzenie i można reklamować
            2 - zwykły ekonomiczny - tu "pozamiatane"

to samo z priorytetem:

1 - Polecony priorytetowy - mozna reklamować
            2 - zwykły priorytetowy- "pozamiatane"

Rozumie,że masz zwykły ekonomiczny tak więc nie mozna tego reklamować !!!
            • onoma-topeja Re: allegro-problem 17.02.11, 18:32
              ak zwykly ekonomiczny
              wiec reklamacji sprzedawca nie zlozyl,nie?
              wiec jak z nim rozmawiac?
              • marta-zs Re: allegro-problem 17.02.11, 19:45
                przy zwykłym ekonomicznym sprzedawca reklamacji nie złoży, wiec pewnie w tym temacie zwyczajnie kłamie.
                Co teraz? Albo zwróci kase albo nie, jego wola. Zawarliscie umowę K-s, zgodziłaś się na zwykły list, poczta była pośrednikiem-nawaliła, sprzedawca nie ma obowiazku zwracać ci kasy.
              • ksfilipek Re: allegro-problem 17.02.11, 19:59
                czy zaginąl ekonomiczny czy zaginąl by priorytet to bez znaczenia nie ma mozliwości reklamowania.
                Żeby zareklamować musi być POLECONY ekonomiczny bądz POLECONY priorytet.
              • aleksandra1977 Re: allegro-problem 17.02.11, 20:08
                list zwykly (ekonomiczny lub priorytetowy) jest nierejestrowany, wiec nie ma mozliwosci zlozenia reklamacji i po nazwisku czy to nadawcy, czy odbiorcy nie da sie go odnalezc.
                Masz jakiekolwiek informacje od Sprzedawcy (mail, sms), ze wyslal ten list?
                Zglosilabym sprawe do Allegro, ze zaplacilas i nie otrzymalas ani zakupionego przedmiotu, ani zwrotu calej wplaty.
                Przeciez takie "odbijanie pileczki" bedzie trwalo w nieskonczonosc.

onoma-topeja napisała:

> ak zwykly ekonomiczny
                > wiec reklamacji sprzedawca nie zlozyl,nie?
                > wiec jak z nim rozmawiac?
                jak rozmawiac? krotko i na temat. Miesiac czekania na rozwiazanie sprawy, to o caly miesiac za dlugo. Napisz mu, ze zglaszasz sprawe do Allegro i to zrob.
    • babkazpiasku1 Re: allegro-problem 17.02.11, 20:24
      Jeżeli sprzedawca wysłał LIST POLECONY to:

a) ma dowód nadania i numer nadania- powinien Ci go bez problemu udostępnić, a nawet przesłać skan nadania- jeśli jest oczywiście uczciwy i chce być w porządku wobec klienta;

b) od pewnego czasu poczta testuje system sledzenia przesyłek rejestrowanych- podanie całego (pełny numer jest długi) numeru nadania pozwala (również Tobie) na sprawdzenie co się dzieje z przesyłką- czasem jeszcze to szwankuje, ale na ogół można sprawdzić;

c) jeżeli złożył reklamację na zaginioną przesyłkę, ma druk tej reklamacji- jak wyżej- jeśli uczciwy prześle Ci skan

D) reklamacja na poczcie trwa - można ją złożyć po 2 tygodniach od daty nadania i rozpatrywanie trwa (od 2 tygodni- jak się dowiedzą, co się stało) do 30 dni (jak zgubili i nie wiedzą gdzie). Jest to żmudne, sprawdzają całą drogę przesyłki od placówki do placówki, stad tyle czasu. Odpowiadają na nią PISEMNIE- znowu dokument, który powinien być Ci udostępniony.

E) jeśli rzeczywiście zgubili, to poczta zwraca pieniądze sprzzedawcy, więc przy pozytywnie rozpatrzonej reklamacji pownnaś otrzymać zwrot kasy od sprzedawcy, bo i on ją otrzyma. Zakłądam, że to nie było coś bardzo drogiego, bo takie rzeczy wysyła się przesyłkami ubezpieczonymi.

Jak zwykły list i się na niego zgodziłaś, to nic nie ma, wielka figa. Na przyszłość nie kupuj u tych, co wysyłają zwykłymi listami.
      • patatajowa Re: allegro-problem 17.02.11, 21:24
        babkazpiasku1 bardzo ładnie ci to wytłumaczyła smile
        a problem to ja widze w tym że ludzie nie wiedzą za jakie przesyłki płacą.
        tak ja część osób w tym wątku nie widzisz chyba rożnicy między listem a paczką, między priorytetem a ekonomicznym i miedzy poleconym a zwykłym listem.
        • onoma-topeja Re: allegro-problem 18.02.11, 20:42
          Napoisalam sprzedawcy iz nie mogl zlozyc reklamacji listu ekonomicznego,ze czekam na zwrot pieniedzy tydzien po tym czasie wystawiam negatyw.
          sprzedawca odpisal ze nie rozumiem moich zarzutow,ze wywiazal sie z warunkow sprzedazy ktore ja zaakceptowalam biorac udzial w aukcji,oraz ze czeka na odpowiedz z dzialu przesylek niedoreczonych.

ja rowniez wywiazalam sie z warunkow kupna,kase wyslalam o czasie.
          uwazam iz sprzedaca powinien oddac mi pieniadze (jest to drobna kwota) i niech sobie czeka na zwrot z poczty,ja nie mam zamiaru czekac kolejnych miesiecy.
          • nglka Re: allegro-problem 18.02.11, 23:02
            onoma-topeja napisała:

> Napoisalam sprzedawcy iz nie mogl zlozyc reklamacji listu ekonomicznego

No to źle napisałaś. Przynajmniej 4 osoby napisały Ci, że ekonomiczny to szybkość dostawy a nie RODZAJ przesyłki.
            Jest albo zwykły (nierejestrowany) albo polecony (rejestrowany).
            Polecony może być ekonomiczny albo priorytetowym i składa się reklamację w obu przypadkach.
            Napisz Panu dokłsdnie tak:

"Jeśli złożył Pan reklamację na poczcie, posiada Pan dowód nadania listu lub pokwitowanie złożenia reklamacji. Jeśli nie posiada Pan ani jednego ani drugiego, znaczy to, że nie złożył Pan żadnej reklamacji, co sugeruje także, że nie wysłał Pan towaru. Daję Panu czas do poniedziałku (21 luty 2011 roku), do godziny 23:59 - na przesłanie mi zdjęcia lub skanu potwierdzenia nadani przesyłki do mnie lub potwierdzenia złożenia reklamacji na poczcie; oba dokumenty mają pieczątkę i podpis osoby przyjmującej zlecenie. Ja zadzwonię na pocztę i skontroluję czy faktycznie doszło do wysłania i złożenia reklamacji.
            W przypadku, kiedy nie spełni pan mojej prośby (przypomina, że w świetle prawa ma pan obowiązek przedstawić mi powyższe) - we wtorek udaję się na policję".

I tak też zrób.
            I nie pisz mu więcej o "ekonomicznym" bo facet od razu wyczuł, że ma do czynienia z kimś, kto jeśli nie rozróżnia rodzajów przesyłek, to pewnie nie ma doświadczenia i nie będzie wiedział jak domagać się swoich pieniędzy.
            • onoma-topeja Re: nglka 19.02.11, 09:28
              nglka napisała:

> onoma-topeja napisała:
              >
              > > Napoisalam sprzedawcy iz nie mogl zlozyc reklamacji listu ekonomicznego
              >
              > No to źle napisałaś. Przynajmniej 4 osoby napisały Ci, że ekonomiczny to szybko
              > ść dostawy a nie RODZAJ przesyłki.
              > Jest albo zwykły (nierejestrowany) albo polecony (rejestrowany).
              > Polecony może być ekonomiczny albo priorytetowym i składa się reklamację w obu
              > przypadkach.

nglka nie rozumiesz list byl ekonomiczny,nie polecony,nie priorytetowy;ekonomiczny.
              czyli zwykly ekonomiczny i rozumiem cowczesniej dziewczyny pisaly.
              to nie byla paczka tylko list ekonomiczny
              sprzedawca nie ma numeru nadania,nie zlozy reklamacji tylko sciemnia
              • nglka Re: nglka 19.02.11, 10:36
                onoma-topeja napisała:

> nglka nie rozumiesz list byl ekonomiczny,nie polecony,nie priorytetowy;ekonomic
                > zny.
                > czyli zwykly ekonomiczny i rozumiem cowczesniej dziewczyny pisaly.
                > to nie byla paczka tylko list ekonomiczny
                > sprzedawca nie ma numeru nadania,nie zlozy reklamacji tylko sciemnia

Nie, to Ty nadal nie rozumiesz.
                Ekonomiczny oznacza usługę SZYBKOŚCI - a nie to, czy list jest rejestrowany.
                List jest albo ZWYKŁY albo POLECONY
                I teraz jest albo zwykły ekonomiczny (normalny) albo zwykły priorytetowy (szybszy - dopłacasz by list doszedł szybciej).
                Tak samo masz w poleconych: polecony ekonomiczny idzie normalnie (3-5 dni) lub polecony priorytetowy (dopłacasz 1 lub 2 zł, zależnie od gabarytu i wagi - wtedy list idzie 1-3 dni).

Pojęcie ekonomiczny i priorytet dotyczy KAŻDEJ USŁUGI WYSYŁKOWEJ, także paczek.
                T nie jest rodzaj nadania, tylko usługa dodatkowa którą możesz wykupić bądź nie.
              • nglka Re: nglka 19.02.11, 10:39
                List zwykły czy będzie ekonomiczny, czy priorytetowy - nie może być reklamowany bo nie ma dowodu nadania.
                Natomiast jest polecony może być reklamowany w przypadku zaginięcia - niezależnie od tego czy jest listem ekonomicznym, czy priorytetowym, bo w obu przypadkach jest listem rejestrowanym.
                • onoma-topeja Re: nglka 19.02.11, 10:42
                  nglka w aukcji bylo napisane;list ekonomiczny
                  rozumiem dokladnie co mi mowisz,list ekonomiczny czyli zwykly czyli bez numeru nadania.
                  mam wraznie ze mowimy o tym samym tylko innymi slowami a ty myslisz ze ja nie rozumiem.
                  rozumiem...
                  • aleksandra1977 Re: nglka 19.02.11, 17:57
                    onoma-topeja napisała:

> nglka w aukcji bylo napisane;list ekonomiczny
                    > rozumiem dokladnie co mi mowisz,list ekonomiczny czyli zwykly czyli bez numeru
                    > nadania.
                    > mam wraznie ze mowimy o tym samym tylko innymi slowami a ty myslisz ze ja nie r
                    > ozumiem.
                    > rozumiem...

a jednak nie rozumiesz.
                    List ekonomiczny moze byc albo zwykly, albo priorytetowy i oba z nich sa nierejestrowane, a wiec nie dostaniesz zadnego pokwitowania po ich nadaniu i jak zagina to ich nie znajdziesz.
                    Tylko listy polecone (ekonomiczne lub priorytetowe) sa rejestrowane, a wiec, gdy je nadajesz musisz wypelnic druk z nadawca i odbiorca i na podstawie tego kwitka mozna takiego listu szukac.
                    • onoma-topeja Re: aleksandra 19.02.11, 18:03
                      aleksandra1977 napisała:

>
                      > a jednak nie rozumiesz.
                      > List ekonomiczny moze byc albo zwykly, albo priorytetowy i oba z nich sa nierej
                      > estrowane, a wiec nie dostaniesz zadnego pokwitowania po ich nadaniu i jak zagi
                      > na to ich nie znajdziesz.
                      > Tylko listy polecone (ekonomiczne lub priorytetowe) sa rejestrowane, a wiec, gd
                      > y je nadajesz musisz wypelnic druk z nadawca i odbiorca i na podstawie tego kwi
                      > tka mozna takiego listu szukac.

ale o co chodzi bo mam wrazenie ze nie czytalas calego watku.
                      list byl ekonomiczny czyli nie ma numeru nadania czy ja po chinsku mowie,powtarzam to samo co i wy a wy nadal probujecie mi tlumaczyc.

to nie mnie zginal list tylko sprzedawcy,to sprzedawca mowi ze zrobil reklamacje a ja uwazam ze to nie prawda bo jak list byl tylko ekonimiczny (czyli zwykly) to nie ma zadnego numeru nadania.
                      • blaszany_dzwoneczek Re: aleksandra 19.02.11, 18:21
                        onoma-topeja napisała:

> aleksandra1977 napisała:
                        list byl tylko ekonimiczny (czyli zwykly)
                        > to nie ma zadnego numeru nadania.

No ale właśnie chyba nie rozumiesz. List ekonomiczny to niekoniecznie list zwykły. w określeniu "list ekonomiczny" brakuje kluczowej informacji: czy to list zwykły ekonomiczny czy list polecony ekonomiczny. W zależności więc czy taki czy taki, "list ekonomiczny" może mieć numer nadania (polecony ekonomiczny) lub go nie mieć (zwykły ekonomiczny). Gość napisał "list ekonomiczny" - jest to określenie niewyczerpujące i niedające informacji czy list był rejestrowany czy nie.
                        • mmala6 Re: aleksandra 19.02.11, 18:42
                          matko, normalnie czeski film.Robicie z dziewczyny wariatkę. Pięć osób mówi to samo w sposób jakby Amerykę odkrywało.
                          Jak idę na pocztę i wysyłam list NIE POLECONY, to mówię do pani na poczcie 'zwykły' lub 'zwykły priorytet'. I jakoś wszyscy wiedzą o co chodzi. A jak dziewczyna piętnaście razy udowadnia, że nie jest wielbłądem i że wie o czym mówi, to Wy jej wpieracie, że czarne jest białe. Przecież mówi, że w aukcji było napisane LIST EKONOMICZNY (BEZ POLECONY). Czyli po prostu NAJZWYKLEJSZY na świecie list. Jakby było napisane 'list POLECONY ekonomiczny' to chyba onoma-topeja już by to dawno napisała i nie byłoby całej tej dyskusji. Pisze, że list był 'zwykły ekonomiczny' czyli nie może mieć numeru nadania, to po co po raz kolejny tłumaczyć różnice między poleconym ekonomicznym a niepoleconym ekonomicznym. Przecież mówi, że nie był polecony, ludzie.
                          • nglka Re: aleksandra 19.02.11, 18:51
                            mmala6 napisała:

> P
                            > rzecież mówi, że nie był polecony, ludzie.

Nie czytasz dokładnie.
                            Na aukcji napisane było list ekonomiczny.
                            To znaczy, że NIE WIADOMO czy zwykły, czy polecony.
                            • aleksandra1977 Re: aleksandra 19.02.11, 23:25
                              nglka napisała:

> mmala6 napisała:
                              >
                              > > P
                              > > rzecież mówi, że nie był polecony, ludzie.
                              >
                              > Nie czytasz dokładnie.
                              > Na aukcji napisane było list ekonomiczny.
                              > To znaczy, że NIE WIADOMO czy zwykły, czy polecony.
                              >
                              oczywiscie, ze WIADOMO. Przy takim zapisie jest to najzwyklejszy list nierejstrowany.
                              Allegro ma opcje wysylek: "list ekonomiczny", "list priorytetowy" oraz "list polecony ekonomiczny", "list polecony priorytetowy".
                              Sadze, ze sprzedawca wyslal najtanszym mozliwym listem, a wiec bez zadnego pokwitowania i mozliwosci ewentualnego szukania, gdy zginie.
                        • aleksandra1977 Re: aleksandra 19.02.11, 23:21
                          Blaszany_dzwoneczku, mylisz sie, bo doskonale znam roznice. Codziennie wysylam kilkanascie listow poleconych (zarowno ekonomicznych, jak i priorytetowych) i rejestruje je w ksiazce nadawczej z pelnym, a wiec 20-sto cyfrowym lub 13-znakowy numem.
                          • blaszany_dzwoneczek Re: aleksandra 19.02.11, 23:29
                            Odpowiadałam autorce wątku. Tylko mi się jakoś przy wklejaniu cytatu z jej postu, wkleiło niechcący dodatkowo "aleksandra1977 napisała" - onoma-topeja cytowała Ciebie, ja ją i tak wyszło dziwnie uncertain
                            • aleksandra1977 Re: aleksandra 19.02.11, 23:53
                              OK wink
              • nglka A, bo coś :) 19.02.11, 10:45
                Bardzo często kupuję na aukcjach gdzie napisano "list ekonomiczny" a po mailu od sprzedającego dowiaduję się, że to list POLECONY ekonomiczny więc nie zakładaj z góry, że brak adnotacji "polecony" oznacza list zwykły.
                Jak nie poprosisz o dowód złożenia reklamacji, to się nie dowiesz jakim listem wysłał a tym bardziej nie będziesz mogła mieć pewności, że jednak nie poleconym.
                Listy giną i to się zdarza - ale w takiej opcji żeby kogoś oskarżyć, musisz mieć pewność; inaczej neg odwetowy może być lepiej uzasadniony, niż Twój w kierunku sprzedawcy.
                • onoma-topeja Re: A, bo coś :) 19.02.11, 10:51
                  ok
                  poczekam az sprzedawca mi odpisze i wysle mu maila z prosba o dowod zlozenia reklamacji.
                  ja zakladam ze to bym list zwykly ekonimiczny,nie polecony bo tak bylo napisane na auckji.
                  zobacz co napisze sprzedawca,mysle ze sciemnia z ta reklamacja.
                  • nglka Re: A, bo coś :) 19.02.11, 11:00
                    Możliwe, że ściemnia. Wielu jest oszustów na allegro. Ale wtedy będziesz mogła z czystym sumieniem wystawić nega.
                    Sama mam za sobą 2 aukcje z takim ściemnianiem, że nie wiem czy byłam bardziej zła na to, że ktoś mnie oszukał, czy na to, że tłumaczy się w tak debilny sposób (koleżanka wysyłała, zgubiła dowód nadania, a to listonosz jej doniósł, że list zaginął (???), a to ma siostrę na poczcie która bez dowodu nadania jej powie co się dzieje z przesyłką). Ludzie mają czasem pomysły. Ale zdarzają się też normalni, którzy nie ściemniają mimo, że tak to może wyglądać.
                    • onoma-topeja Re: A, bo coś :) 19.02.11, 11:03
                      wiesz mysle ze w tym przypadku sprzedawca wyslala listem ekonomicznym ktory niestety zaginal na poczcie.sciemnil ze zlozyl reklamacje i dalej w to brnie.
                      minely juz dwa miesiace i nie chce dalej czekac na przesylke,niech mi odda kase (to sa naprawde grosze) i sam czeka na zwrot z poczty.
                      ja bym tak zrobila bo uwazam ze to uczciwe wyjscie z sytuacji.
                      nie chce czlowieka straszyc policja ani biegac za marnymi gorszami ale nie chce tez w nieskonczonosc czekac na przeylke.
                      • nglka Re: A, bo coś :) 19.02.11, 11:13
                        Jeśli ściemnia i tym samym - skoro brnie w to, to uczciwy nie jest więc kasy łagodnie raczej nie odzyskasz
                        na odpowiedź z poczty czeka się 2 tygodnie (ale prawie zawsze robi się z tego miesiąc, bo przesyłają pismo, że potrzebują kolejnych 2 tygodni), w międzyczasie do Ciebie przychodzi listonosz i każe podpisać papierek, że nie odebrałaś przesyłki takiej a takiej.
                        Reklamację można złożyć nie wcześniej jak po 2 tygodniach.

Ja nie piszę by straszyć go policją ot tak, tylko by u unaocznić że to, co robi, nie jest ani przyjemne ani bezkarne.
                        Jak mu popuścisz, to dasz mu tym pozwolenie na oszukiwanie innych.
                        Ja nie popuszczam Nie ważne o jaką kwotę chodzi. Raz, że to moja kasa a dwa - ktoś przede mną popuścił i dzięki temu komuś musiałam się z nieuczciwymi osobami szarpać.
                        • onoma-topeja Re: A, bo coś :) 19.02.11, 12:02
                          tylko wiesz mysle ze sprzedawca nie jest nie uczciwy tylko list poprostu zaginal na poczcie.
                          • sylki Re: A, bo coś :) 19.02.11, 12:37
                            onoma-topeja napisała:

> tylko wiesz mysle ze sprzedawca nie jest nie uczciwy tylko list poprostu zagina
                            > l na poczcie.

Myślisz, że ten biedny sprzedawca zaginął na poczcie big_grin
                            No to już pozamiatane, nie ma sprzedawcy (zaginął) nie ma przesyłki (zaginęła)
                            normalnie
                            Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie wink

Mam nadzieję, że wysłałaś panu maila jakiego treść podała ci jedna z forumek.
                            Przeważnie wiadomość o zamiarze zgłoszenia oszustwa na policji skutkuje bardzo dobrze.
                            Mam nadzieję, że uda ci się kasę odzyskać.
                            • sylki ups ;) 19.02.11, 12:40
                              na szybko przeczytała, a ze slepa bez okularów, to nie doczytałam, że list zaginął
                              Ech a już myslałam, że sprzedawca biedny się zamotał wink

Dodam jeszcze coś, nie wierz w uczciwość, bo się możesz przejechać bardzo
        • megi1979 Re: allegro-problem 20.02.11, 11:13
          czasami to nie jest tak, że kupujący nie wiedzą za jaką przesyłkę płacą tylko sprzedawcy źle określają formę wysyłki. Ja zapłaciłam kiedyś 9zł za paczkę ekonomiczną a okazało się, że sprzedawca wysłał przesyłkę listem ekonomicznym /zwykłym/... bu niby koperta kosztowała go 6zł /śmiech na sali/. Po dwóch miesiącach negocjacji /bo dresik nie doszedł/ wystawiłam negatywa, bo obiecanego zwrotu pieniędzy mimo kilku zapewnień nie dostałam sad
    • nas-daq Re: allegro-problem 20.02.11, 11:01
      A czy Ty w ogóle zapytałaś sprzedawcę czy wysłał listem poleconym czy zwykłym? Od tego trzeba było zacząć. Jeśli poleconym to pewnie pisał prawdę z tą reklamacją, a jeśli zwykłym to i tak nie masz prawa do zwrotu, bo zgodziłaś się na taką formę przesyłki.

A tak poza tym to doucz sie o różnicach w wysyłkach, bo strasznie ciężko się Ci tłumaczy, nie rozumiesz podstawowych pojęć. Tyle osób Ci tłumaczyło różnicę a Ty zamiast się nad tym zastanowić, to upierasz się przy swoim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka