Dodaj do ulubionych

chłopięce sandałki deichmann

08.05.11, 00:13
widziałam dzisiaj takie sandałki w deichmannie www.elefanten.de/catalogue/catalogue.do?act=showBookmark&favOid=226665 i zastanawiam się czy kupić je 6-letniemu synowi. Nie mam doświadczenia z butami elefanten więc proszę Was o opinie.
Obserwuj wątek
    • magda-lenka78 Re: chłopięce sandałki deichmann 08.05.11, 02:33
      nie wiem jak z sandałkami dla 6-latka ale ja dla młodszego kupowałam elefanteny, uważam że są świetne i choć to nie patriotyczne powiem nawet że lepsze niż Bartki, przynajmniej moim dzieciom wygodniej w elefantenach...
    • blaszany_dzwoneczek Re: chłopięce sandałki deichmann 08.05.11, 07:55
      Miałam bardzo dobrą opinię o elefantenach, ale ostatnio mam mieszane uczucia. W ostatnich pólbutach, które córka nosiła, wkładka jakoś tak się wygniotła, że czuć wyraźnie pod wkładką takie jakby "żeberka" w podeszwie (konstrukcję podeszwy), poza tym pod palcami na wkładce zrobił się jakiś taki purchel i to zaczęło przeszkadzać. Z kolei teraz nosi od dwóch tygodni kolejne półbuty, a podeszwa od zwykłego chodzenia i okazjonalnego zjeżdżania po zjeżdżalni tak się już zdarła, że żal patrzeć. Po dwóch dniach chodzenia była już tak zdarta, że szok. Jakaś zbyt miękka guma. Jak pochodzi jeszcze ze dwa miesiące to chyba dziura się zrobi. W dodatku boję się, że mi nie uznają reklamacji, powiedzą, że uszkodzenie mechaniczne, i nie mogę udowodnić, że dwa tygodnie używa buty, bo kupiłam je w styczniu sad
      Ale trzy sezony zimowe przechodzila w kozaczkach elefantena, pierwsze buciki też miała ichnie i były bardzo ok. Sandałów nie miała tej marki, bo mi jakoś nigdy modele nie podeszły. Generalnie dobre buty, ale jak widać wpadki się zdarzają, jakaś górna półka to nie jest. Zwykle jak coś się z butem dzieje, przyjmują reklamację bez mrugnięcia okiem, za to lubię deichmanna - zobaczę jak z tymi podeszwami zdartymi będzie...
    • 1nova Re: chłopięce sandałki deichmann 08.05.11, 09:17
      Nie wiem jak sandaly chlopiece, ale sandaly Elefanten dla dziewczynek moge polecic - moja coreczka (4,5 lat) chodzi w nich od trzech sezonow i sa to jej jedyne sandaly w lecie, potem jeszcze sluza jesienia w przedszkolu. Wygodne, skorzane i cena przyzwoita (99 zl). W tym sezonie tylko kolorystyka dziewczeca taka sobie - sandaly z ciemna, kolorowa podeszwa skorzana wewnetrzna cos mi sie wydaja "podejrzane" o mozliwosc farbowania stop. Kupilam jasnorozowe (niestety) i mysle, ze sprawdza sie tak jak poprzednie modele. Nova
      ---------------------------------------
      Wazne sa tylko te dni, których jeszcze nie znamy
      Waznych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy
      • nat10 Re: chłopięce sandałki deichmann 08.05.11, 09:31
        Nie otrwiera się Twój link,ale my 3 rok bedziemy kupować sandałki Elefantena dla 4 -latka,granatowe.Są super,wygodne,lekkie,elastyczne.99pln.
        • dunia34 Re: chłopięce sandałki deichmann 08.05.11, 10:45
          jeszcze raz link: www.elefanten.de/catalogue/catalogue.do?act=showBookmark&favOid=244419 nie są tanie bo kosztują 159 zł ale jeśli miałybyście sprawdzony ten model to może warto.
          • intelborel Re: chłopięce sandałki deichmann 08.05.11, 13:40
            to ja polecam sandałki keen'a

sklep.keen.pl/produkt-654.html
            podobne do Twoich zalinkowanych, a słyszałam same pochlebne opinie,nosi je mój brat, jego syn, i sama planuje je zakupić dzieciakom smile
          • black.joanna Re: chłopięce sandałki deichmann 08.05.11, 17:48
            Ale to nie sandałki
            • intelborel Re: chłopięce sandałki deichmann 08.05.11, 18:36
              jak nie, jak taksmile
              • asikwikt Re: chłopięce sandałki deichmann 08.05.11, 19:09
                Kiedys kupowalam młodemu gumowe Adidasa a teraz od 2 lat kupuje z NIKE za 60-70 pln. Za sandalki powyzej 100 pln to moim zdaniem lekkie przegiecie. Po pierwsze to tylko 2- 3 miesiace pogody na sandałki , po drugie z ta pogoda tez jest roznie. Np. w zeszlym roku niewiele chodzil w sandalach.
                Nie lubie skorzanych bo jak zmokną to długo schną i w upal nogi odparzają
                • blaszany_dzwoneczek Re: chłopięce sandałki deichmann 08.05.11, 20:31
                  asikwikt napisała:

Po pierws
                  > ze to tylko 2- 3 miesiace pogody na sandałki , po drugie z ta pogoda tez jest r
                  > oznie. Np. w zeszlym roku niewiele chodzil w sandalach.

Moja córka w sandałach chodzi jakieś 4-5 miesięcy. Oczywiście nie non-stop, ale przydaja się od maja do września.

> Nie lubie skorzanych bo jak zmokną to długo schną i w upal nogi odparzają

Skórzane odparzają?
                  • anusia_kra Re: chłopięce sandałki deichmann 08.05.11, 22:09
                    blaszany_dzwoneczek napisała:

> > Nie lubie skorzanych bo jak zmokną to długo schną i w upal nogi odparzają
                    >
                    > Skórzane odparzają?
                    >

Miałam dwa lata temu nieciekawa wpadke ze skórzanymi Bartkami (cena ok 140 zł) w upale synowi zrobiły się od nich bąble, które zdarł i po powrocie do hotelu była już krwawiąca masakra. Całe szczęście ze miał jako zapasowe basenowe Crocsy, w których latał już do końca wyjazdu, inaczej byłoby marnie sad nogi miał przez kilkanaście dni nieciekawe. Na polskie "upały" Bartki czesto zakładane nawet z racji temperatur na skarpetę były ok.
                    W tym roku kupiłam mu Nike Santiamy zobaczymy jak się sprawdza
                    • magda-lenka78 Re: chłopięce sandałki deichmann 09.05.11, 05:20
                      Moim w elefantenach nigdy się nic nie obtarło, Bartki mieliśmy ale jak dla nich były po prostu za mało "obszerne", jakieś takie długie i wąskie, dziwne profilowane jak dla dzieci...
                    • blaszany_dzwoneczek Re: chłopięce sandałki deichmann 09.05.11, 06:25
                      Obtarcia, bąble powodują, moim zdaniem, buty twarde, sztywne, niedopasowujące się do nogi i odparzenie nie ma tu nic do rzeczy.
                      • lupa_87 Re: chłopięce sandałki deichmann 09.05.11, 08:54
                        z dechmana polecam elefenten (droższe ) oraz barenchue czy jakoś tak (tańsze) - kupujemy od dłuższego czasu i są super.
                      • anusia_kra Re: chłopięce sandałki deichmann 09.05.11, 20:18
                        Tylko wiesz dlaczego jak były nowe i tym samym sztywniejsze, ale noszone przez maj czerwiec w niższych temperaturach to nic się nie działo. A założone w lipcu w południowym upale 33 st spowodowały odparzenie bąble i krwawą jatke?
                        Sama w sumie tez nie nosze na upały skórzanych butów. Plaże czy spacerki w ciągu dnia zaliczam na wakacjach w crocsach a ostatnio z dużym zadowoloeniem w japonkach adidasa.
    • johana75 Re: chłopięce sandałki deichmann 09.05.11, 21:38
      Nie miałam tego modelu, to takie zabudowane sandały, moim zdaniem na gorące lato zbytnio zabudowane.
      Moj 7 latek nosi zawsze Elefanten i nigdy nic nam sie nie uszkodziło. Buty po 1 sezonie spokojnie odsprzedawałam.
      Ostatnio skusiłam się na adidasy Fila z Deichmana....normalnie porażka rozpadły się po 3 tyg. Wyszedł najpierw najmniejszy palec w prawej stopie a potem w lewej na klejeniu z podeszwą
      Już nigdy nie kupie tej marki.

Na lato chce kupić małemu własnie takie:
      http://www.deichmann.com/DE/de/shop/jungen/jungen-schuhe/00000001049290/Sandale,%20Weite%20M%20III.prod?r=5&c=3&filter_brand=all&filter_color=all&filter_padding=all&filter_size=212@34&orderby=topseller&st=PRODUCT&filter_cat=jungen/jungen-schuhe
      Te zalinkowane przez ciebie sa na szeroką nogę. pamietaj że Elefanten mają 3 stopnie szerokości stopy. Zmierz specjalną miarą ( Elefanten) dostępna w Deichmanie jaka szerokość jest odpowiednia dla twojego dziecka, Mój ma rozmiar M
      • johana75 Re: chłopięce sandałki deichmann 09.05.11, 21:41
        Jak kliknęłam na kup Online to pojawiło mi sie to
        www.deichmann.com/DE/de/shop/00000001049291/.prod
        I tutaj jest rozmiar W , czyli że szerokie, ale moga mieć też przecież inne w sklepie...zmyliło mnie to wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka