kasiczek23 22.08.11, 15:43 Z okazji targów Moje Dziecko w Merlinie rabaty do 80% np Domino Granny za 5zł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kina1 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 22.08.11, 16:10 Dziękuję pięknie, skorzystałam, wyszywanki bez igły za 2,5, Już czytam po 2,5, domino po 5 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 22.08.11, 16:38 dzieki zakupiłam dla wszystkich znajomych dzieci prawie Odpowiedz Link Zgłoś
77iwona Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 22.08.11, 16:49 Dziękuję za także zamówiłam dla swoich dzieciaków perkusję i gitarę oraz grę farmer de lux. Odpowiedz Link Zgłoś
tracz_anna Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 22.08.11, 22:59 A czy ktoś już miał tą perkusję i gitarę? Ciekawa jestem czy to tak działa jak na filmikach Odpowiedz Link Zgłoś
77iwona Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 23.08.11, 09:36 Żadne dziecko z naszych znajomych nie ma takiej gitary i perkusji. Zachęcił mnie tylko cena i te filmiki. Zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
galazka8 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 22.08.11, 17:01 Dzięki niezłe rarytaski Odpowiedz Link Zgłoś
mamanatalki87 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 22.08.11, 17:11 I my dziękujemy Kupiłam kotka furry i sznureczki Po porzedniej akcji i teraz mam juz full zestaw prezentów Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 22.08.11, 19:11 dzięki za info, zamówiłam Superfarmera Delux na prezent i dwie figurki Schleich w sumie za 26,40 zł, tylko boje się, że okażą sie wykupione Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 22.08.11, 19:31 Extra. Zamówiłam kilka rzeczy i odrazu zapłaciłam o godz 17. Mam nadzieję, że zaraz nie okarze się, że nie mogą tego zrealizować. Odpowiedz Link Zgłoś
katrio.na Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 22.08.11, 19:54 Mi już połowa okazała się niedostępna. Było zbyt pięknie - Zgadnij kto to za 15zł... Odpowiedz Link Zgłoś
azyli Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 23.08.11, 11:01 Szkoda ze zajrzalam tu dopiero teraz, polowalam na superfarmera, ktory po dodaniu do koszyka zmienil cene na standardową. Odpowiedz Link Zgłoś
taba18 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 23.08.11, 11:05 Ja właśnie kupiłam i u mnie cały czas Superfarmer jest po 14,5. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.aga77 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 23.08.11, 11:24 w ogóle właśnie poznikały te promocyjne ceny -80% nie wiem o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna draga 27.08.11, 00:40 taki off top- moja córa urodziła się prawie tego dnia co twój synek- 16 czerwca 2008 ) Odpowiedz Link Zgłoś
dorocik833 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 23.08.11, 11:24 ja zdązyłam kupic. dzieki. ale po 30 min były juz ceny regularne. mam pytanie jak czas dostawy jest 3-5 dni to przesyłaja raczej po 3 czy 5 dniach. mam na dniach gości i licze na bardzo szybka wysyłke. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 23.08.11, 11:28 Jak czas realizacji, a nie dostawy jest 3-5 dni to moga wcale nie przysłac. Po 5 dniach możesz miec maila z info, ze jeszcze towaru nie mają, i czy chcesz czekać. Może sie tez okazać, ze towar będzie zupełnie niedostępny. Oczywiście, zdarzalo mi się też, ze towar, ktory mial dostepnośc 3-5 dni faktycznie dostepny byl np. w 48 godzin, ale taka sytuacja zdarza się jednak rzadziej. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 23.08.11, 11:25 U mnie pokazuje się juz z ceną 72,49, a kategoria zabawek obnizonych o 80% juz tez znikla. Natomiast w zamówieniu Superfarmer u mnie widnieje w cenie promocyujnej, ale czy nie okaże sie niedostępny? merlin.pl/Superfarmer-De-Lux-gra_Granna/browse/product/206,565255.html Odpowiedz Link Zgłoś
taba18 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 23.08.11, 11:47 Teraz faktycznie już po promocji... Odpowiedz Link Zgłoś
dorga1 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 23.08.11, 12:09 A co w ogóle można było kupić ciekawego poza Superfarmerem? Odpowiedz Link Zgłoś
monika78kr Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 23.08.11, 12:13 Dziewczyny, powalczylam rano i choc za skarby nie moglam znalezc kategorii zabawek przecenionych to cos tam wlozylam do koszyka i zaplacilam. Teraz mam taki status zamowienia: Stan realizacji Zamówienie w trakcie realizacji - przelew zrealizowany. Przewidywany termin wysyłki zamówienia: do 2011-09-01 Czy moge wierzyc, ze dostane te gry? Czy moga sie jeszcze wymigac? Cos ostatnio mam pecha do okazji... oby nie tym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 23.08.11, 12:20 Mogą się wymigać. Ja mam odbiór osobisty i info przy zamówieniu "Zamówienie w trakcie realizacji - przelew zrealizowany. Przewidywany termin wysyłki zamówienia: do 2011-08-31." Jakoś specjalnie nie liczę na otrzymanie zamówionego towaru. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 23.08.11, 12:22 Ja mam 29.08 ale wcześniej zamawiałam w merlinie 2 razy i oba zamówienia były anulowane z powodu braku towaru. Odpowiedz Link Zgłoś
19rosa Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 23.08.11, 14:34 u mnie podobnie termin realizacji do 31.08.2011 i też się zastanawiam czy nie obejdę się smakiem. Cóż pożyjemy zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
basi-a27 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 23.08.11, 12:22 właśnie znalazłam opis że zabawki z promocji zostały już wyprzedane ale są jeszcze inne przeceny merlin.pl/browse/promotion/206/targimojedziecko.html Odpowiedz Link Zgłoś
sylwikw fajne ceny na odzież 23.08.11, 15:36 ja wczoraj zdążyłam zakupic kilka gier, nakupowałam tez ciuchów w atrakcyjnych cenach, są tu: merlin.pl/moda/promotion/Klub_Merlina.html tylko trzeba byc zalogowanym i w klubie merlina, bo jak nie to ceny normalne. promocja na odziez nie zniknęła polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kina1 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 24.08.11, 18:40 Czy któraś z Was dostała jakąc informację o swoim zamówieniu? Że wysłane, zarezerwowane, anulowane itp.? Przy moim nic nie widnieje, maila z merlina nie dostalam. Marnie to widzę Odpowiedz Link Zgłoś
ale_sandra Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 24.08.11, 18:48 U mnie dokładnie tak samo, na kilka pozycji zarezerwowane są dwie ( akurat takie , na których zależało mi najmniej), a przy jednej jest informacja, że niedostępna, a co do reszty pozycji, to brak jakiejkolwiek informacji Odpowiedz Link Zgłoś
mama_maxia Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 24.08.11, 18:58 A gdzie widzicie czy ta już kupiona i zapłacona rzecz ma status "zarezerwowane"? Ja mam tylko ceny i ilość szt - co prawda na razie taką samą, za jaką zapłaciłam, ale wiem że może być różnie Odpowiedz Link Zgłoś
edyta0 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 24.08.11, 20:52 Stary zwyczaj merlina, robienie sztucznych promocji, by sciagnac jak najwiecej kasy na konto, potem okazuje sie, ze rzeczy sa niedostepne (ale to trwa okolo tygodnia, wiec naszymi pieniedzmi operuja), nastepnie anuluje sie zamowienie a za 3 dni wszystkie towary pojawiaja sie w cenie regularnej. Robia z ludzi idiotow i nic poza tym a najwiekszym debilem jest osoba, ktora ta sztuczna promocje (ewentualnie z limitem 5 szt.) wprowadza. Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 25.08.11, 13:53 ja Merlinowi nigdy nie płacę przy samym zamówieniu jak skompletują je - wysyłają maila, ze gotowe i że czekaja na wpłatę - wówczas dopiero płacę jak nie mają kompletu - też piszą - i wówczas albo zgadzam się na niepełne zamówienie, albo rezygnuję, a oni je anulują Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: merlin- pytanie. 25.08.11, 14:07 Ja również zamówiłam i przy grach mam status "czekamy na", czy jest szansa, że produkty będą czy mam przestać się łudzić? Odpowiedz Link Zgłoś
blankaz Re: merlin- pytanie. 25.08.11, 14:13 Ja już się przestałam łudzić Nie mam nawet statusu "czekamy na", ba, żadnego statusu nie mam. I tylko zła jestem na siebie, że dałam się zrobić w jajo merlinowi (zapłaciłam głupia przelewem). Trudno się mówi, mądry Polak po szkodzie. Ale szybko u nich nic nie kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
jaque Re: merlin- pytanie. 25.08.11, 14:39 Status "czekamy na" jest zawsze, jeśli coś ma termin realizacji dłuższy niż 24h (a w tej promocji chyba wszystko np. Granny miało 3-5 dni). Ja mam parę rzeczy "zarezerwowanych" i tego jestem raczej pewna , sporo "czekamy na" i tu trochę się martwię, bo bardzo mi na kilku zależy... Z drugiej strony jeszcze nigdy w merlinie nie zdarzyło mi się, żeby czegoś co ma 3-5 dni nie było (nawet w mega promocji). A kupuję u nich dużo. No i mam 2 rzeczy bez statusu, na to w ogóle nie liczę. Odpowiedz Link Zgłoś
perspektywa13 Re: merlin- pytanie. 25.08.11, 14:55 no żesz, a ja nie mam żadnego statusu.... A pzrelew zrobiłam........ Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: merlin- pytanie. 25.08.11, 15:34 Ja tez nie mam w ogóle statusu przy żadnej z trzech zamówionych rzeczy. Pieniędzmi sie nia martwie, bo wzięłam odbiór osobisty, ale fajnie by było dostać te zabawki w tych cenach Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: pojawił sie status :-) 25.08.11, 15:55 Z ciekawości zajrzałam do mojego zamówienia i pojawil się status, przy dwóch rzeczach (figurki Schleich) mam "zarezerwowane", przy Superfarmerze "czekamy na". Odpowiedz Link Zgłoś
toja76 a gdzie sie sprawdza status? 25.08.11, 16:43 ja mam tylko stan realizacji i pisze: "Zamówienie w trakcie realizacji - przelew zrealizowany. Przewidywany termin wysyłki zamówienia: do 2011-08-29". Przy poszczególnych produktach mam tylko ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: a gdzie sie sprawdza status? 25.08.11, 16:46 Status jest przy każdej cenie w zamowieniu. Z tym, że do wczoraj włącznie miałam, tak jak ty, tylko cenę. Status pojawił sie dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: a gdzie sie sprawdza status? 25.08.11, 22:07 > ja mam tylko stan realizacji i pisze: "Zamówienie w trakcie realizacji - przele > w zrealizowany. > Przewidywany termin wysyłki zamówienia: do 2011-08-29". Ja mam dokładnie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
idid Re: a gdzie sie sprawdza status? 26.08.11, 09:38 Mam to samo, a przy towarach mam tylko opis i cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka realizacja mojego zamówienia :) 26.08.11, 10:39 zamówiłam 1 bluzkę oraz 3 gry i 1 zabawkę. dostałam właśnie maila - że proszą o zapłatę, bo zamówienie gotowe do wysłania, a w nim: - pozycja gotowa: bluzka oraz: Pozycje niedostępne, które nie znajdą się w przesyłce: 1. 5900221000689 - Domino - Kolory, 1 szt., 8,44zł 2. ZH-20723 - Furry Frenzies - plac zabaw z hałaśliwym kotkiem, zestaw, 1 szt., 38,48zł 3. 5900221000580 - Już czytam - Znakomita pomoc do nauki czytania, 1 szt., 4,22zł 4. 5900221000504 - Sznurki i dziurki - wyszywanki bez użycia igły, 1 szt., 4,22zł Odpowiedz Link Zgłoś
malpa513 Re: realizacja mojego zamówienia :) 26.08.11, 10:50 moje tez własnie anulowali, a tak się cieszylam ze bede miala prezent na urodzinki za grosze, widać nie ma nic za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni wszystkie gry niedostepne! 26.08.11, 10:54 Mimo, że składałam zamówienie rano, na długo przed wątkiem na forum i na długo przed usunięciem produktów z oferty to i tak dostałam maila, że gry Granny i zabawki wowwee (gitara i perkusja, na których mi zależało!) są niedostępne. Bez sensu ta promocja, to ile oni mieli tych rzeczy w promocji?????????? Po pare sztuk? Poza tym nie chce mi się wierzyć, że taka firma jak Merlin, nie moze ustawic sobie w systemie blokowania artykolow po przekroczeniu liczby dostepnych zapasow!!! Jedno wielkie naciaganie! Odpowiedz Link Zgłoś
ale_sandra Re: wszystkie gry niedostepne! 26.08.11, 10:58 Moje zamówienie również zostało anulowane, wszystkie gry i zabawki dostały status : niedostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
mamanatalki87 Re: wszystkie gry niedostepne! 26.08.11, 10:59 Ja podobnie kupowałam przed wątkiem i nic 5 zabawek które chiałam nie jest dostępne ... Zapłaciłam z góry . Odpowiedz Link Zgłoś
dorocik833 Re: wszystkie gry niedostepne! 26.08.11, 11:06 ja sie dodzwoniłam i "Panienka" mi powiedziała ze nie ma co liczyc na te produkty w cenie promocyjnej. jestem zła bo jutro mam gości i do wtorku musze miec jakies prezenty dla dzieci( wtedy wyjeżdzaja). Dzis jak głupia bede latac po miescie szukając prezentów. zaczynam sie wściekac. Odpowiedz Link Zgłoś
annka78 Re: wszystkie gry niedostepne! 26.08.11, 11:18 Moje zamówienie również anulowano i zamierzam z tego zrobić burdę. Nie dam się nabijać w butelkę. Chodzi im tylko o to aby przetrzymać naszą kasę. Oczywiście że to żaden problem wystawić odpowiednią ilość w promocji, taka jaka rzeczywiście jest dostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
lula_p Re: wszystkie gry niedostepne! 26.08.11, 11:08 moje zamówienie też zostało anulowane, też składałam przed wątkiem na forum. Wrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_maxia Re: wszystkie gry niedostepne! 26.08.11, 11:11 Ha, mi dziś wycofali zamówienie - bez maila i jakiejkolwiek informacji. Kiedyś u nich kupowałam i zawsze było ok, teraz się poddaję: nie wypromowali się tą pseudopromocją... Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: U mnie cos dziwnego... 26.08.11, 11:48 Wlaśnie zauwazyłam, ze superfarmer dostał statu "niedostępne". No cóż, nie liczyłam na te gre za bardzo, a i tez mi aż tak nie zalezało, bo w domu juz ja mamy, a chciałam dokupić ewentualnie na prezent.... Za to dwie figurki Schleich wyglada na to, ze dostanę, z czego sie bardzo cieszę, bo cena rewelacyjna Natomiast, składałam dzisiaj drugie zamówienie i przy podsumowaniu wyskoczyło mi info, ze mam nadpłatę 20 zł, dzięki czemu za zamówienie mam o te 20 zł mniej zapłacić. Oczywiście, żadnej nadpłaty nie miałam i wygląda mi to na zadoścuczynienie ze strony Merlina za niezrealizowanie w pełni zamówieia promocyjnego. Miły gest Wy tez dostałyście od nich te 20 zł? Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: realizacja mojego zamówienia :) 26.08.11, 11:10 Neptunka a czemu Ty masz inne ceny niż ja??? Chodzi o te same rzeczy... U mnie dzisiaj też zmieniło status, ale ja brałam z odbiorem osobistym płatne z góry i mam: Domino Kolory - 5zł Już czytam - Znakomita pomoc do nauki czytania niedostępne Kot w worku, odgadnij co jest w środku - 6,60zł Małpie szaleństwo gra zręcznościowa - 17,50zł Superfarmer De Lux gra - 14,50zł Sznurki i dziurki - wyszywanki bez użycia igły - 2,50zł Domino, Sznurki i Już czytam masz drożej (u mnie już czytam było po 2,50 ale tego akurat nie dostanę) Bardzo się cieszę, że udało mi się załapać na tę promocję, bo przeważnie muszę obejść się smakiem ))) Tylko nie dostałam jeszcze żadnego maila, info zmieniło się tylko na stronie po zalogowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko rekompensata od merlina 26.08.11, 11:27 Właśnie dostałam wiadomość, że moja konto w merlinie zostało zasilone kwotą 10zł, ale w mailu nie jest wyjaśnione dlaczego? Przypuszczam, że to rekompensata za brak jednej pozycji na moim zamówieniu. Ciekawe czy każdemu dają po równo czy za każdą brakującą pozycję po 10zł? Macie jakieś info od merlina? Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: rekompensata od merlina 26.08.11, 11:28 ja dostałam zasilenie 20 zł ??? Odpowiedz Link Zgłoś
jagodasoft2 Re: rekompensata od merlina 26.08.11, 11:34 Moje 3 zamówienie w merlinie i 3 anulowane. No ale wpadło 20zł Odpowiedz Link Zgłoś
bruy-ere Re: rekompensata od merlina 26.08.11, 11:34 ja też 20 zł (zachodziłam w głowę, kiedy to mogłam to nadpłacić, ale zagadka się rozwiązała Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: rekompensata od merlina 26.08.11, 11:36 To macie chociaż jakąś kaskę na otarcie łez Najwyraźniej woleli sami bez zadymy dodać zasilenie konta, bo i tak wyjdą na swoje - zasilenia nie można przelać na konto bankowe, trzeba je zrealizować na zakupy w merlinie. Odpowiedz Link Zgłoś
iziak80 Re: rekompensata od merlina 26.08.11, 11:38 u mnie podobnie, na zamówione 5 rzeczy dostanę dwie. Do wczoraj był status "rezerwacja" dziś zmienił się na "niedostępny". A konto zasilili mi w kwocie 20 zł. Ja nic już nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: rekompensata od merlina 26.08.11, 11:44 Jedno zamówienie całe niedostępne, z drugiego tylko nieszczęsna figurka niedźwiedzia, którą wzięłam na doczepkę. Też dostałam 20 zł, które chrzanię, tak się cieszyłam na te rzeczy! To kompletnie niepoważne, powinni sprowadzić te rzeczy dla ludzi, którzy je zamówili, przecież nie są niedostępne na rynku! Właśnie przyszedł mail, mam ochotę gryźć. Szanowni Państwo, Z przykrością informujemy, że nie możemy w całości zrealizować zamówień zawierających produkty z promocji Targi Moje Dziecko w związku z brakiem wystarczającej liczby towarów u dostawcy. Promocja obowiązywała do wyczerpania zapasów, które zostały wyprzedane w ciągu jednego dnia. Państwa zamówienia zostaną zrealizowane tylko na towary dostępne w magazynie, za co najmocniej przepraszamy. Aktualny stan zamówienia mogą Państwo sprawdzić poprzez strony "Historia zamówień". Jeśli nie są Państwo zainteresowani realizacją niepełnych zamówień, prosimy o kontakt z Biurem Obsługi Klienta poprzez formularz Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację. W ramach rekompensaty otrzymają Państwo od naszego sklepu 20 zł w postaci nadpłaty na Koncie Klienta w Merlin.pl, którą można wykorzystać na następne zakupy. Potwierdzenie wpłynięcia nadpłaty na konto otrzymają Państwo osobnym mailem w ciągu 24 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
nelly123 anulowanie zamówienia 26.08.11, 11:56 Moje zamówienie też zostało anulowane. Na pocieszenie dostałam 20zł od Merlina. Ale ja chce te gry. Jestem zbulwersowana. Po co robic promocję skoro z góry maja na nią przeznaczone niewystarczającą ilośc produktów. Co może liczyli na to że ludzie nie kupią gry za 2,50??\ Grrrr, będę gryzła. A co z moja wpłatą, bo oczywiście zwrotu pieniędzy w momencie anulowania pieniędzy nie dostałam. Czy ktoś wie po ilu dniach pieniądze wrócą do mnie ka konto kartyy?? Odpowiedz Link Zgłoś
idid Re: rekompensata od merlina 26.08.11, 11:46 Też mam zasilenie na 20PLN i anulowane zamówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
iziak80 Re: rekompensata od merlina 26.08.11, 11:48 identyczne maile otrzymałam. Sram na nich (za przeproszeniem) i anulowałam całe zamówienie Jestem zła! Odpowiedz Link Zgłoś
andre20 Re: rekompensata - przysłali taką wiadomość 26.08.11, 11:49 Szanowni Państwo, Z przykrością informujemy, że nie możemy zrealizować Państwa zamówienia zawierającego produkty z promocji Targi Moje Dziecko w związku z brakiem wystarczającej liczby towarów u dostawcy. Promocja obowiązywała do wyczerpania zapasów, które zostały wyprzedane w ciągu jednego dnia. Państwa zamówienia, zawierające te produkty, niestety zostaną anulowane. Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację. W ramach rekompensaty otrzymają Państwo od naszego sklepu 20 zł w postaci nadpłaty na Koncie Klienta w Merlin.pl, którą można wykorzystać na następne zakupy. Potwierdzenie wpłynięcia nadpłaty na konto otrzymają Państwo osobnym mailem w ciągu 24 godzin. Nadpłata już jest, sprawdziłam. To rozumiem, że pieniądze, które im zapłaciłam z góry (wiem, naiwna byłam...) zwrócą na konto? Ciekawe kiedy... A swoją drogą, kiedys naprawdę lubiłam u nich kupować a od jakiś dwóch lat cwaniakują strasznie;-( Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: rekompensata - przysłali taką wiadomość 26.08.11, 12:08 Mi to samo przysłali. Na szczęście płaciłam za pobraniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamachlopca1 Re: rekompensata - przysłali taką wiadomość 26.08.11, 12:15 ja to samo ciekawe czy jest ktos kto sie nas w ogole zalapal?niepowazne Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: rekompensata - przysłali taką wiadomość 26.08.11, 12:26 Niedojrzały rynek, trochę jak w tej sprawie z empikiem, a teraz to nawet nie błąd, tylko sknocona przez kogoś promocja, do której rzetelna firma powinna się poczuć. Ale łatwiej rozłożyć ręce i spławić klientów dwudziestoma złotymi. Niestety utwierdza mnie to w przekonaniu, że sklepy internetowe to zawracanie głowy. Stracony czas i nerwy. technologie.gazeta.pl/internet/1,104665,9686844,Felieton_goscinny__Empik_com___prawie_jak_Amazon_com.html Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 Re: rekompensata - przysłali taką wiadomość 26.08.11, 12:15 dzwoniłam, zwrot pieniędzy to 3 dni roboczych ). Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekm84 Re: rekompensata - przysłali taką wiadomość 26.08.11, 12:44 Sami przyślą kasę na konto, czy trzeba do nich dzwonić lub pisać???? Moje 4 gry też niedostępne Zapłaciłam aorazu po kupnie na konto i teraz muszę się martwić jak odzyskać moją kasę Odpowiedz Link Zgłoś
odra78 Re: rekompensata - przysłali taką wiadomość 26.08.11, 13:01 mnie z 11 pozycji zostały...2 , anulowałam zamówienie, dostałam 20 zł Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 26.08.11, 12:40 Nosz qrcze blade. Jakoś sie nastawiałam się na kokosy za free, ale po co robić promocje bez dostępnych produktów??? Zamówiłam 3 gry (sznurki, farmera i małpy), gitarę i niedźwiedzia. Tylko figurka Schleich dostępna. Nie wiem, czy mi się chce iść po coś, czego właściwie nie chciałam, a zamówiłam, bo było tanie. 20 zł jakieś mi dali, niech się pocałują w nos, kłamcy. Nieładnie Merlin, nieładnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 26.08.11, 12:44 No z emocji nie dopisałam nie: Jakoś się nie nastawiałam się na kokosy za free, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 26.08.11, 12:59 Też mi anulowali całość, też dostałam 20 zł. Ale czułam, że tak będzie dlatego wybrałam płatność przy odbiorze. Odpowiedz Link Zgłoś
anick5791 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 26.08.11, 13:28 Żeby dostać przelew na konto w banku, trzeba napisać/zadzwonić. Normalnie przelewają środki na konto w sklepie - na kolejne zakupy. Tzn. tak zrozumiałam ten mail, który mi przysłali. Normalnie płacę przy odbiorze, ale teraz zrobiłam przelew, bo chciałam komuś wysłać niespodziankę (opcja prezent). W ogóle też tylko figurkę dostałam, ale się nie przejmuję - dorzucę ją do innego zamówienia. Gry też zamawiałam z myślą o prezentach (my mamy już z innych promocji, kupione za ok. pół ceny). Kasę kazałam przelać na konto innego zamówienia i już (przynajmniej przy odbiorze zapłacę mniej). Bez stresu, choć faktycznie się nie popisali. A z czystej ciekawości: też mnie nurtuje, czy w ogóle ktoś dostał wszystko co chciał i o której godzinie zamawiał ktoś taki. O 9.01? Odpowiedz Link Zgłoś
nikulenka Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 26.08.11, 13:35 ja również mam wszystko anulowane i także szukam takiego szczęśliwca który otrzymał swoje zamówienie Odpowiedz Link Zgłoś
gosiablo Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 26.08.11, 13:52 Poprosiłam o zwrot nadpłaty na konto. Ja tego za bardzo nie ogarniam, promocja jest - towar jest dostępny, koniec promocji towar jest niedostępny dla kupujących... Taki Merlin powinien chyba mieć możliwość sprawnego przeprowadzenia takiej akcji. Ale warto się też zastanowić nad taką rzeczą że wielu ludzi wpłaciło jednak od razu pieniądze. I te pieniądze przez 2, 3 dni Merlin miał u siebie. Może im to potrzebne do czegoś było.... Odpowiedz Link Zgłoś
gizm0 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 26.08.11, 13:59 nie tylko mieli na koncie, tylko większość nie zgłosi zwrotu tej kasy na rachunek bankowy, tylko po prostu kupi cos na odczepne. No a sprzedaż rosnie... Te promocje są robione chyba wtedy, kiedy jest marna sprzedaż. Wtedy wystawia taka, anuluja, a ludzie, za ta kase kupuja cokolwiek innego wlasnie w merlinie. Dla mnie ogolnie, to co zrobili, to żenada, jakis kiepski fachowiec od sprzedazy to wymyslil. Bo owszem moze i sprzedaz wrosnie, ale renoma firmy, dlugo wypracowywana.... spaaaaaaaaaaada na łeb na szyje. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj21 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 26.08.11, 13:55 Ja mam anulowanych 8 rzeczy, 14 chyba zamierzają mi zrealizować Zamawiałam chyba tak ok 11. Też dostałam 20 zł na konto. Odpowiedz Link Zgłoś
listopadowka2008bis Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 26.08.11, 14:34 wiekszosc z Was marudzi, ze dostala 20 pln na odczepne. Ja uwazam, ze to ladny gest, ktorego np. w ostatniej promocji zabawek (jakos w lipcu) nie bylo, a tez wiele osob obeszlo sie smakiem. Moja rada - zawsze wybierac opcje za pobraniem albo z odbiorem osobistym. Odpowiedz Link Zgłoś
19rosa Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 26.08.11, 15:18 teraz to już nie tylko jestem zła ale dobrze wkurzona Nie dość, że nie dostałam zamówionych zabawek to teraz jeszcze nie mogę wysłać informacji na jaki nr konta mają mi odesłać pieniądze uzupełniam formularz na stronie Merlina i jak dochodzi do wysłania to na czerwono że nieprawidłowy nr konta - ma któraś pomysł o co chodzi???? próbowałam już nawet wskazać inne konto niż to z którego robiłam przelew i dalej nic Już nigdy nie wpłacę z góry do Merlina, zrobili sobie super akcję żeby zdenerwować klientów, gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
19rosa Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 26.08.11, 15:27 nr konta oczywiście poprawny, tylko wg nich niewłaściwy, niech ich.... Odpowiedz Link Zgłoś
19rosa Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 26.08.11, 15:32 Ostatecznie wysłałam zgłoszenie o zwrocie nadpłaty nie z zakładki "zwrot nadpłaty" tylko "inne". Normalnie czuję się tak jakby celowo utrudniali odzyskanie swoich pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesik190 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 26.08.11, 15:52 JA kopiowałam numer z przerwami a u nich miejsce na numer bez przerw - może o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekm84 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 26.08.11, 20:09 Też tak miałam, nie dałam rady wysłać zgłoszenia bo pojawiał się nieprawidłowy nr konta. ja wkońcu zadzwoniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
blankaz jest na sali prawnik? 26.08.11, 15:57 Z czystej ciekawości pytam - czy byłby jakiś sposób, żeby jakoś pociągnąć ich do odpowiedzialności za wyłudzenie kasy na nieistniejącą promocję? Odpowiedz Link Zgłoś
edyta0 Re: jest na sali prawnik? 26.08.11, 17:31 Jestem za prawnikiem!!! To sa skur.... Oszukuja klientow i kradna cudze pieniadze obracajac nimi! Nie pierwszy raz zreszta. Odpowiedz Link Zgłoś
gizm0 Re: jest na sali prawnik? 26.08.11, 17:42 pewnie i prasa by sie tym zajeła.... Odpowiedz Link Zgłoś
perspektywa13 Re: jest na sali prawnik? 26.08.11, 21:35 k................., skoro pieniądze wpłynęły z danego konta, to chyba nie problem mi teraz je oddać na to konto? Po kiego grzyba formularz. Wnerwili mnie na maksa, niech sobie te zabawki w d..... wsadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
gizm0 Re: jest na sali prawnik? 26.08.11, 21:37 bo pewnie liczą, ze jak ludzie beda miec problemy z odzyskaniem kasy, a nie beda chcieli jej stracic, to kupia cokolwiek, byle wydac ta kase u nich.... Odpowiedz Link Zgłoś
annulak Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 26.08.11, 21:46 Też mam anulowane wszystkie kilka pozycji. Nie pierwszy raz. Doskonale moim zdaniem wiedzą ile mają przeznaczone na promocję i po przekroczeniu tej ilości powinno się wyświetlać niedostępne. Zwłaszcza,że takie akcje to nie nowość. Też ciekawam co na taką politykę prasa lub prawnik.Zwłaszcza ,że pozycje wybrałam z dziewczynkami i pytają kiedy przyjdą rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy hmm 26.08.11, 21:57 Mam podobnie,przelew zrobiłam,anulowanie zamowienia i 20zl nadplaty. Na obracanie MOIMI pieniedzmi sie nie zgadzam,ja juz kiedys raz zabawiłasm sie z Merlinem-pamietacie promocje na lalki za 5zl??Dalam znac na naszym forum a kolezanka dala znac znajomej dziennikarce...wystraczyl jeden jej kontakt do nich i na drugi dzien miałysmy wszystkie 50zl nadplaty.Może ktos pamieta tę akcje,mialam w niej udzial jakis A wiec nauczyli sie od razu dawac rekompensate.... zawsze mozna ich zbojkotowac na facebooku,albo dac info do mediów... Ja chce moje pieniadze teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
annulak Re: hmm 26.08.11, 22:08 A co to za rekompensata. Ja chcę gry i zabawki za które zapłaciłam i które były na stanie w momencie zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwikw Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 26.08.11, 22:16 zakupiłam kilkanaście pozycji, zakupy robiłam wieczorem pierwszego dnia promocji. teraz oczywiscie standard- wszystko niedostępne. Ja tez chętnie bym z nimi powalczyła- bo zo oznacza stwierdzenie- do wyczerpania zapasów? jezeli wchodzę na stronę- czytaj :do sklepu, przez około godzinę wybieram zakupy, wkładam je do koszyka, idę do kasy, płacę, chcę zabrac swoje zakupy i wyjsc ze sklepu- a sprzedawca mi mówi ze promocja się skonczyła bo wyczerpały się zapasy i produkty które kupiłam są niedostępne i to wszystko dzieje się w jednym z większych sklepów internetowych z tego co piszecie nie pierwszy raz.... wyobrazacie sobie taką sytuację w dużym w sklepie stacjonarnym? A jezeli bym się zgodziła zaczekac, az sklep odnowi swoje zapasy i dostarczy mi moje zakupy po cenach za jakie je zakupiłam? Odpowiedz Link Zgłoś
symulacrum Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 26.08.11, 22:19 z info o płatnościach na ich stronie wynika, że tej "nadpłaty" na rachunek bankowy nie przeleją nic ich ta kasa nie kosztuje, i tak zarobią na kolejnych zakupach - przecież robi się zawsze większe, żeby się opłacało (koszty przesyłki) więc - obracają moja kasą udają, że mi coś rekompensują, zarzucając haczyk, bym złapała i zrobiła u nich ponownie zakupy ha, ha, ha to już kolejny raz, niech spadają nigdy więcej u nich nic nie kupię jest to przekręt tak prymitywny, aż mdli Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 26.08.11, 22:45 Smieszne wytłumaczenie w mailu do klientów - " Promocja obowiązywała do wyczerpania zapasów, które zostały wyprzedane w ciągu jednego dnia"... a co jeśli ja zamawiałam pierwszego dnia promocji przed południem??? I nie zrealizowano zarówno zamówionych gier, jak i lalki Barbi za 10 zł, karuzeli niemowlęcej i zabawek wowwee. Z promocyjnych rzeczy są tylko elementy drewnianej kolejki (tory i jakiś budynek). Czyli wszystko wyczerpało się w ciągu kilku godzin, a sprzedawali to jeszcze pełną dobę! Na wielu forach jakie odwiedzam ktoś wklejał info o promocji, wyobraźcie sobie ile osób musiało złożyć zamówienia i wpłacić kasę! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pyzuni A czy ktoś w ogóle dostał te gry??? 26.08.11, 22:45 choć jedna osoba? Odpowiedz Link Zgłoś
monika78kr Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 26.08.11, 23:13 Ja tez nic nie dostane, nawet kota w worku I nie wierze, ze planujac taka akcje nie wiedzieli, ze zainteresowanie bedzie ogromne i nie beda w stanie sprostac zamowieniom. To, ze mail o nadplacie przyszedl wczesniej niz informacja o anulowaniu zamowienia (tak bylo w moim wypadku) tylko potwierdza, ze taki byl plan. Naciagnac i udobruchac, ale tak aby zarobic. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 26.08.11, 23:43 ja czekam do poniedzialku na ich odpowiedz. ja nie wysyłam maila do UWAGI -oni uwielbiają takie akcje. Ale jak Merlin bedzie wywołany nazwa w tvn to bedzie dla nich wielka strata potencjalnych klientów.. Marage wystarczylo,ze postraszyłam policja -na trzeci ndzien miałam 3 pary zamówionych butów. Tu nie mam zamiaru czekac 3 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy do wszystkich ktorym anulowano zamówienie 26.08.11, 23:45 napiszcie w tym formularzu zwrotu ze jesli nie bedzie kasy-to sprawe zgłaszacie do tvn do UWAGI(wiem,że oni sie tego boją) zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
annulak mamaemmy 27.08.11, 10:15 Oni wystarczająco długo obracają naszymi pieniędzmi. Ja chcę zamówione zabawki i gry ,które były dostępne w trakcie zamówienia!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
symulacrum Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 27.08.11, 08:58 to jest celowe, zimne i cyniczne wprowadzenie klienta w błąd dzięki tej "promocji" zarabiają teraz na naszych pieniądzach i taki był sens tej akcji Odpowiedz Link Zgłoś
katrio.na Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 27.08.11, 09:13 I tak już kolejny raz... A ktoś w ogóle kupił te gry Granny za taką cenę? Ja zamawiałam rano pierwszego dnia promocji i się nie załapałam. Nie wierzę, że do tego czasu się wszystko wyczerpało. Co dziwne po likwidacji promocji gry były dostępne ale już w normalnych cenach - tak przez kilka dni. Teraz aby im nie zarzucić, że są dostępne wszystko ma inny status. To co zakład, że będą dostępne za tydzień w regularnych cenach? Ja zamawiałam z odbiorem osobistym ale współczuję gdy ktoś płaciły z góry. To jest tydzień obracania pieniędzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
monika78kr Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 27.08.11, 09:20 Dlatego moze warto napietnowac ich w mediach? Widzimy, ze nieczysto zagrali. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 27.08.11, 09:26 katrio.na napisał: > A ktoś w ogóle kupił te gry Granny za taką cenę? Ja kupiłam, ale nie wszystkie. Pisałam wcześniej o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
dorga1 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 27.08.11, 09:35 Aurinko, a który miałaś numer zamówienia? Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 27.08.11, 09:54 symulacrum napisała: > to jest celowe, zimne i cyniczne wprowadzenie klienta w błąd > dzięki tej "promocji" zarabiają teraz na naszych pieniądzach i taki był sens tej akcji>> bez przesady z tym zarabianiem, póki co nie ma obowiązku zapłaty za towar "z góry",sporo osób tutaj zamawiało za pobraniem lub z odbiorem osobistym. co nie zmiena oczywiscie faktu ze akcja Merlina to "jest celowe, zimne i cyniczne wprowadzenie klienta w błąd". Odpowiedz Link Zgłoś
eny79 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 27.08.11, 13:28 Help, piszecie o formularzu zwrotu,a ja nic takiego u siebie nie moge znaleźć. Gdzie jest ten formularz? Odpowiedz Link Zgłoś
malami34 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 27.08.11, 14:02 Ale się nakręcacie. Szok. Przecież to tylko zabawki. Może coś im w sysytemie "nie wypaliło" . Wiadomo miło jest mieć coś praktycznie za darmo ale no bez przesady. Zreszta jak mi dali rekompensatę w wysokości 20 zł ( a wpłaciłam 120 zł). Ciekawe w jakim banku dostała bym na lokacie od 120 zł - 20 zł. popatrzcie z tej strony a nie zbiorowe nakręcanie jakby jakaś tragedia się stała. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta0 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 27.08.11, 14:51 Nikt sie nie nakreca, po prostu trzeba w koncu przerwac oszustwa merlina. Niech sobie nie mysla, ze z idiotami maja do czynienia A ty co, oplacona przez merlina jestes, by pochwaly prawic? Jak wiedza, ze maja po 5szt. z promocji to niech to zaznacza. Jestem za systemem, ktory bedzie jasno wskazywal, ile maja sztuk danego towaru, wtedy debila z nikogo nie zrobia. Odpowiedz Link Zgłoś
malami34 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 27.08.11, 17:10 > A ty co, oplacona przez merlina jestes, by pochwaly prawic O taaaaa jestem główną księgową albo nie... prezesem. Uwielbiam to - jak nie z nami to juz wróg albo opłacona. Nie prawię pochwał Merlinowi, tez byłam zła , że z 10 zabawek zostały mi dwie na które się wypiełam i anulowałam zamówienie. Poprostu jeszcze raz powtórzę - nakrecacie się i tyle. A "oszustwo" to bardzo duże słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
anick5791 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 27.08.11, 19:22 Też mnie nie rusza ta afera, choć zgadzam się z opinią, że to było przemyślane i zaplanowane tak, by rzekoma rekompensata (20 zł) zachęciła do innych zakupów. To, co jest wg mnie naprawdę paskudne: jedna z Was napisała, że wybierała zabawki razem z dziećmi i czekały na paczkę. No właśnie... takimi rzeczami przecież spece od marketingu nie będą zawracać sobie głowy... Odpowiedz Link Zgłoś
tin_t Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 27.08.11, 19:37 już dwa lata temu takie praktyki miały miejsce, więc moim zdaniem oszustwo to jest odpowiednie słowo. z pewnością nie jest to żaden błąd systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta0 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 27.08.11, 20:53 Jakbys zostala oszukana kilka razy to moze bys zrozumiala, ze za takie przekrety powinni srogo zaplacic. To juz ich kolejna sztucznie wytworzona promocja a najgorsze jest to, ze maja zapewne tego swiadomosc (skoro nadal sa chetni na wplacanie pieniedzy) i nic sobie z klienta nie robia. Chamstwo i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
katrio.na Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 06.09.11, 18:16 A u mnie cd... Część zabawek, tych co na samym początku była informacja "zarezerwowane" została zrealizowana i zamówienie już odebrałam. Inna sprawa, że była to garstka zabawek. Gry wszystkie były niedostępne. Dwa zamówienia z grami miałam doszczętnie anulowane, a jedno zostawione bo była na niej niedźwiedzica za jakieś 4 zł - ona dostępna była non stop (zamówienie odroczyłam na miesiąc calem zastanowienia się). Kilka dni temu spostrzegłam, że 3 gry zmieniły status na zarezerwowane (farmer, sznurki i dziurki i już czytam). Aktualnie zamówienie je już do odebrania w punkcie - ceny promocyjne. Zatem polecam sprawdzić po raz kolejny status w zamówieniach. Myślę, że mieli zwroty i stąd zrealizowanie mojego zamówienia. Żadnej informacji nie dostałam, po prostu przez przypadek wertowałam zamówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
anick5791 Re: merlin- kot w worku za 6,6zł i inne 07.09.11, 16:38 Mnie też przybyło pozycji "zarezerwowanych". Niewiele, ale jednak Odpowiedz Link Zgłoś