22.10.11, 21:47

dziewczyny maz ma okazje we Francji kupic nowy wózek maclaren triumf na polskie koło 330zł kolor granatowy na all nie ma nowych napiszczie czy warto wózek chciałam dla dwu półlatki która niechce chodzic ,wózek ma najprawdopodobnie jeszcze spiworek na nogi.
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: maclaren 22.10.11, 21:55
      Myslę, że warto. Ja za Volo dalam ok. 400 czy 450 zl. Byłam z niego bardzo zadowolona, mysle, ze Triumph tez jest pewnie fajny smile
      • 01laura02 Re: maclaren 22.10.11, 22:03
        Dziekuje tak czytam to jedne narzekaja na niego inne chwala juz sama niewiem niechce sie wkopac pewno pojezdze nim wiosne i go na all wystawie ale niechce sie znim bujac .
    • aleksandra1977 Re: maclaren 22.10.11, 22:05
      na Allegro nowych nie bedzie, bo Maclaren zabrania wystawiania na aukcjach.
      Nowy Triumph kosztuje ok. 660zl wiec cena, o ktorej piszesz, jest bardzo atrakcyjna.
      • loganmylove Re: maclaren 22.10.11, 22:27
        A to nie taki? allegro.pl/wozek-spacerowy-maclaren-triumph-coffe-i1887416848.html
        • 01laura02 Re: maclaren 22.10.11, 22:30
          Nie mój jest z francji i ma kolor granatowy a to polskie all.
          • 01laura02 Re: maclaren 22.10.11, 22:32
            W tej aukcji jest licytacja wiec pewno pójdzie wyzej a mój jest za cene kup teraz maz akurat niedaleko pracuje i mogli by mu z francuskiego ebay przysłac
      • patatajowa Re: maclaren 22.10.11, 23:40
        aleksandra1977 napisała:

> na Allegro nowych nie bedzie, bo Maclaren zabrania wystawiania na aukcjach.
        > Nowy Triumph kosztuje ok. 660zl wiec cena, o ktorej piszesz, jest bardzo atrakcyjna..>
        jak to zabrania? komu zabrania?jak moze komus zabronic sprzedazy oryginalnego wózka na all? nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym zabranianiem-kto komu i dlaczego??
        • aleksandra1977 Re: maclaren 23.10.11, 00:42
          firma Maclaren, ze wzgledu na wizerunek firmy, nie zezwala na to, by jej nowe produkty byly sprzedawane na aukcjach internetowych. Podobnie zreszta jak np. Teutonia czy Emmaljunga i jeszcze kilku innych producentow wozkow. Wystawianie nowych produktow tych firm na aukcjach moze skutkowac np. zerwaniem wspolpracy z danym przedsiebiorca. I uwierz, ze zarowno producenci jak i importerzy dosc rzetelnie namierzaja takie firmy.
          • hoow Re: maclaren 23.10.11, 13:19
            Producenci tak robią, bo sprzedający czasem jechali po bandzie. My mamy sklepy i przedstawicielstwa i np. Housqvarna czy Kaercher (do wartości chyba 3000 Tyś) nie pozwalają sprzedawać swojego sprzętu i bardzo łatwo im to wyłapać. Uważam, że to dobre, bo sprzedawać dla idei a nie dla zarobku to idiotyzm. Co do Maclarena to my też mamy quest i jest świetny. Lekki łatwo się składa i młoda go lubi, chociaż na pewno nie tak bardzo jak ja smile
          • patatajowa Re: maclaren 23.10.11, 13:27
            http://allegro.pl/listing.php/search?category=82593&string=maclaren&price_from=&price_to=&postcode_enabled=0&state=0&distance=1&postcode=&city=&prepareTime=0&buy=1&listing=0&listing_sel=2&listing_interval=7&view=gtext&order=t&clear_cookie=0&a_enum[52]=1&change_attr=Poka%C5%BC
            to te wszystkie maclareny z allegro są sprzedawane nielegalnie???
            • hoow Re: maclaren 23.10.11, 18:22
              Całkiem możliwe, ale może tez być tak, że ktoś towar kupuje nie od polskiego przedstawiciela, tylko np. w sklepie angielskim na promocji czy wyprzedaży. Dystrybutor np. Housqwarny bardzo szybko dojdzie po np. gwarancji gdzie kupiony był przedmiot i po 2 ostrzeżeniach zabiera tzw. przedstawicielstwo i nie dostarczają towaru. Nie jest to tylko paplanie, bo raz na jakiś czas słyszymy o zamkniętym punkcie, właśnie za łamanie zasad.
    • edelstein Re: maclaren 22.10.11, 22:32
      2,5roku czyli na wiosne bedzie miala 3lata,3latka w wozku?
      • 01laura02 Re: maclaren 22.10.11, 22:35
        A co wtym smiesznego unas 4 latki jezdza moja jezdzi i pewno jeszce długo pojezdzi syn prawie 5 lat jezdził jak mam ja nosic to lepiej niech posiedzi a ze robimy długie spacery to bola ja nogi jedziemy do marketu wóżek do auta i wszystkim jest wygodnie.,beda ja tak długo wozic jak bedzie chciałą i nie bede patrzec co ludzie mysle.
        • syka7 Re: maclaren 23.10.11, 09:18
          01laura02 napisała:

> A co wtym smiesznego unas 4 latki jezdza moja jezdzi i pewno jeszce długo pojez
          > dzi syn prawie 5 lat jezdził jak mam ja nosic to lepiej niech posiedzi a ze rob
          > imy długie spacery to bola ja nogi jedziemy do marketu wóżek do auta i wszystki
          > m jest wygodnie.,beda ja tak długo wozic jak bedzie chciałą i nie bede patrzec
          > co ludzie mysle.

smile
        • edelstein Re: maclaren 23.10.11, 12:20
          Ciekawe ile to dziecko ma nadwagi i jak czesto sie rusza skoro po dlugim spacerze bola je nogi.Jak dla mnie mozesz swe dzieciaki i do szkoly wozkiem wozic,a noz widelec jeszcze beda chcialy miec wygodnie,zainwestuj najlepiej w jakas spacerowke blizniacza bys mogla je razem wozic.Tylko wspolczuc takiej matki.
          • agni71 Re: maclaren 23.10.11, 12:36
            edelstein napisała:

> Ciekawe ile to dziecko ma nadwagi i jak czesto sie rusza skoro po dlugim spacer
            > ze bola je nogi.

Tak, tak, na pewno ma nadwagę wink Ciekawe jaką nadwagę ma moja najmlodsza, ktorej ostatni wózek sprzedalam jak miała prawie 4 lata. Dla ułatwienia dodam, ze teraz w wieku 5 lat wazy jakies 15 kg..... Ale pewnie ja sie nie znam i moje dziecko naprawde ma nadwagę....
      • syka7 Re: maclaren 23.10.11, 09:25
        edelstein napisała:

> 2,5roku czyli na wiosne bedzie miala 3lata,3latka w wozku?

Moja córka miala 2,5 jak poszła do przedszkola zaczęła w lutym pare razy jechałam z nią sankami a tak to od 2 roku zycia śmiga na nogach.
        Kupiłam na wiosne laufarda i od tego czasu na nogach to mi 4-6 km przejdzie/przejedzie.
        w chwili obecnej ma 4 lata i czasami w domu ładuje sie mi do wozka ale wyglada to co najmniej smiesznie nie wyobrażam sobie by jezdziła wózkiem.

Zabrzanka
        • anusia_kra Re: maclaren 23.10.11, 10:17
          Rany boskie zmarła umiejętność czytania ze zrozumieniem w narodzie. Dziewczyna Was nie pyta o wiek dziecka siedzącego w wózku i guzik ja obchodzą Wasze dzieci i to co sadzicie n/t ich wożenia.

W temacie opłacalności warto w tej cenie sprzedasz go później na allegro bez problemów
      • kamelia04.08.2007 Re: maclaren 23.10.11, 10:55
        i cóż to takiego?

U nas i 4 letnie dzieci korzystają z wózka. Trudno oczekiwac od takiego malucha, by było w stanie isc tak długo i szybko jak dorosły.

Moja starsza bedzie miała w grudniu 3 lata i nawet mowy nie ma, by sie wózka wyzbywac.

Do autorki wątku:

mam maclarena questa i uwazam, że jest to najwygodniejsza parasolka, do tego lekka i zwrotna.
    • a-n-i-k-a Re: maclaren 23.10.11, 10:46
      Ja mam triumpha i polecam. Obecnie woze nim drugie dziecko, dla takich starszych dzieci jest OK, lekki i wygodny.
      Za taka cene nie masz sie nad czym zastanawiac. W razie czego spokojnie znajdzie sie chetny i jeszcze zarobisz smile.
      Ja mojego kupowalam na wyprzedazy w Niemczech i w 2007 zaplacilam przeliczajac na nasze 300 zł i było to sporo taniej. Maclareny niezle zdrozaly w ostatnich latach, takze cena 330 zł to super okazja.
      Brac! smile
    • moni_ka30 Re: maclaren 23.10.11, 14:02
      Z tego co mi wiadomo nie ma nowej kolekcji triumpha (moge sie mylic oczywiscie) a w starej nie bylo granatowego, Wiec czy on oby napewno jest nowy?
      No i w wyposażeniu nie ma spiworka.
      Ja mialam trimpha kupionego dla duzego 2,5 latka. Wozek dawal rade, ale komfort prowadzenia nizszy niz np. Teutonii i czesto po spacerku mialam mokre pleckismile Co zdopingowalo mnie do odzwyczajenia syneczka od wozeczkasmile
      • margaretkaaaa Re: maclaren 23.10.11, 14:47
        Ja kupiłam Trumpha dla mojej wówczas 2 letniej córy i byłam z niego bardzo zadowolona, lekki, świetnie się prowadził, jedyny minus jak dla mnie to że się nie rozkłada do pozycji leżącej. Teraz jakbym kupowała wózek to bym wzięła Questa.
        Za swojego Trumpha 2 lata temu dałam w sklepie 660zł, więc 330 zł jak za nowego to bardzo korzystna cena.
    • misia_matysia Re: maclaren 23.10.11, 22:10
      nowy Maclaren, jeżeli się nie sprawdzi, łatwo sprzedasz na Allegro - więc tak, warto!
      • 01laura02 Re: maclaren 24.10.11, 20:57
        Dziekuje za wszystkie wpisy ,juz sie cieszyłam na nowy wózek i nic z tego poszedł mi mówi sie trudno ,musze pozostac przy mojej arii moze unas na allegro upoluje jakis niezniszczony .
        • moni_ka30 Re: maclaren 24.10.11, 21:10
          Moj niezniszczony (serio) jedzie wlasnie do siostrzenicy, ale jak ja znam to pewnie sie nie spodoba i wkrotce wyladuje na allergo. Tyle ze zielony.
          • 01laura02 Re: maclaren 24.10.11, 21:50
            A za ile by pani go chciałą sprzedac i jesli moge prosic fotki na amatata@o2.pl i w jakim jest stanie .
            • moni_ka30 Re: maclaren 24.10.11, 22:27
              Siostrzenica ma 2 lata i ma byc pasażerka wozka. Sprzedany zostanie jesli mala nie bedzie chciala w nim jezdzic. Kwestia 2-3 tyg.
              A wozek- model z 2010, kupiony w sierpniu, od dawna pod lozkiem nieuzywany, nigdy nie wozony w bagazniku. Napisze na maila jesli bedzie jednak sprzedawany, moze bedzie pani nadal zainteresowana.
              • jaga987 Re: maclaren 25.10.11, 09:55
                jesli bedziesz szukala kupca na wozek, to ja chetnie tez obejrze. Mozesz przeslac zdjecia i cene na maila gazetowego smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka