magda-lenka78 13.11.11, 19:12 Lepiej Tomy czy Fisher Price? Chodzi mi o jakość, cenę, możliwości rozbudowy, jakość pociągów i inne elementy uatrakcyjniające. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kroliczyca80 Re: w który zestaw Tomka najlepiej "inwestować"? 13.11.11, 20:50 Jest jeszcze learning curve - seria Take Along. Odpowiedz Link Zgłoś
gostki2ija Re: w który zestaw Tomka najlepiej "inwestować"? 14.11.11, 10:32 podczepię się pod Twój wątek, mogę? mój syn dostał kiedyś taki zestaw: allegro.pl/kolejka-thomas-friends-tomy-i1915292519.html i moje pytanie brzmi: czy da się rozbudować tę kolejkę i jakimi zestawami, jakiej firmy? tyle tego jest... Odpowiedz Link Zgłoś
gwen_s Re: w który zestaw Tomka najlepiej "inwestować"? 14.11.11, 12:05 my mamy tą serię, torów nie rozbudowuję bo mamy sporo, a pociągi pasują zarówno z Fisher Price jak i z Trackmastera Odpowiedz Link Zgłoś
romanticca Re: w który zestaw Tomka najlepiej "inwestować"? 14.11.11, 12:46 Tory Tomica - mnóstwo tego na allegro. allegro.pl/kolejki-i-tory-tomica-94190 A pociągi my mamy Trackmasters np. www.czaszabawy.pl/p/pl/fisher_price_r9205/fisher-price+-+track+masters+-+pociag+thomas+r9205+t0951.html Tory są świetne, bardzo dobrej jakości, mnóstwo zestawów a zatem możliwości rozbudowy. Pociągi Track Masters też są fajne, na baterie więc mogą same jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
magda-lenka78 Re: w który zestaw Tomka najlepiej "inwestować"? 14.11.11, 13:33 a te nowe zestawy tomy tomica a tomy dla tomka to rozumiem to samo? tzn. tory do siebie pasują? po przewertowaniu archiwum i cen doszłam do wniosku że lepiej inwestować w tomicę, bo bardziej uniwersalna i chyba lokomotywy z Tomka które wymieniłyście dadzą po tych tomic'owych torach radę? Odpowiedz Link Zgłoś
magda-lenka78 Re: w który zestaw Tomka najlepiej "inwestować"? 14.11.11, 13:35 a swoją drogą bardzo to skomplikowane, jestem raczej typ myślący ale te zestawy Tomka i co z czym pasuje kompletnie mnie rozłożyły Odpowiedz Link Zgłoś
romanticca Re: w który zestaw Tomka najlepiej "inwestować"? 14.11.11, 13:51 Trochę zawirowań z tą firmą było, to chyba dlatego Te niebieskie pasują do siebie idealnie - są identyczne, czy się nazywają Tomy czy Tomica. Track Master (to chyba Fisher Price) są beżowe i nie będą się łączyły z niebieskimi: allegro.pl/tomek-i-przyjaciele-mega-zestaw-80stuk-jedyny-na-i1932292958.html Za to pociągi Track Master pasują na pewno do niebieskich torów, ale nie wiem jakie jeszcze, bo my mamy tylko takie. Odpowiedz Link Zgłoś
magma_pl Re: w który zestaw Tomka najlepiej "inwestować"? 14.11.11, 17:44 niebieskie i beżowe tory można łączyć za pomocą adaptera allegro.pl/adapter-lacznik-tory-track-masters-thomas-tomek-i1922719735.html my najpierw kupiliśmy te niebieskie ,mega zestaw torów z kilkunastoma ciuchciami,co prawda używane ale idealne,a teraz czasem ktoś np; na urodziny przyniesie z tych beżowych i dzięki temu pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
gwen_s Re: w który zestaw Tomka najlepiej "inwestować"? 16.11.11, 21:11 pociągi trackmaster Tomkowe dają radę po każdych torach nawet po drewnianych Po tomice świetnie śmigają Odpowiedz Link Zgłoś
magda-lenka78 pytanie dociekliwej 16.11.11, 17:47 a czy wiecie może czy po niebieskich torach mogą jeździć tylko te elektryczne lokomotywy Trackmaster? bo chodzi mi o to czy są jakieś na popych które można dokupić? poza tym trackmastery są dość drogie... Odpowiedz Link Zgłoś
magma_pl Re: pytanie dociekliwej 16.11.11, 18:38 te trackmaster na baterie działają również na popych. żadnych zamienników nie znam.trochę tańsze i mniejsze są take along na magnesy.mój ma jedne i drugie i jakoś częściej bawi się właśnie tymi mniejszymi. Odpowiedz Link Zgłoś
romanticca Re: pytanie dociekliwej 16.11.11, 19:25 Przypomniało mi się, że do tych torów pasują też pociągi od tych wszystkich drewnianych typu Brio/Ikea itd. Metalowe od Take Along nie pasują. I potwierdzam - pociągi Trackmaster można popychać. Odpowiedz Link Zgłoś
magda-lenka78 Re: pytanie dociekliwej 16.11.11, 23:02 to doprawdy dobra budująca wiadomość że trackmastery jeżdżą po drewnianej, szkoda że wcześniej nie wiedziałam bo drewnianą zabudowujemy czasem cały pokój szkoda że fishery nie są kombatybilne z drewnianymi torami, no ale to by już było za pięknie... dziękuję Wam bardzo za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
magda-lenka78 Re: w który zestaw Tomka najlepiej "inwestować"? 23.11.11, 23:48 zdziwiłam się dziś pozytywnie - w auchanie pojedyncza ciufcia trackmaster - 48 zł, a ciufcia z wagonikiem "tylko" 39 zł Odpowiedz Link Zgłoś