Dodaj do ulubionych

jaką grę dla 9 latki, polećcie proszę

13.12.11, 14:08
Nie komputerowa.
jakąś planszową.
budżet: do 100zł.
Obserwuj wątek
    • dammma Re: jaką grę dla 9 latki, polećcie proszę 13.12.11, 16:30
      też lubimy i nieśmiertelne pędzące żółwie.
      Zainteresowała mnie ostatnio ta gra-ma ktoś?
      www.ceneo.pl/;01514011993-10.htm
      Pewnie osadnicy i carcassonne-ale nie mamy. Też czegoś szukam dla mojej 9-latki.
      • india05 Re: jaką grę dla 9 latki, polećcie proszę 13.12.11, 21:14
        a ja polecam "Cluedo" hit do tej pory (córka 14 lat), mamy ją od 5-6 lat, potem "gra w życie" córka teraz chciałaby wersję blaski i cienie, obie gry zawsze wyciągane przez małych gości smile a z karcianych to "Uno"
        • anyaa Re: jaką grę dla 9 latki, polećcie proszę 13.12.11, 21:28
          Carcassonne
          Dixit
          Wsiąść do pociągu
          Fauna
          Jungle Speed
          Qwirkle
          Zooloretto

Wszystkie sprawdzonesmile
          • stokrootka1 Re: jaką grę dla 9 latki, polećcie proszę 13.12.11, 21:41
            A ja kupiłam mojej córce (wprawdzie 8latce):
            Polowanie na robale, Bitwę ortograficzną Trefla i Grę w życie - blaski i cienie (ta ostatnia już bardzo ciężko dostępna, ponoć już jej nie produkują - tak powiedziano mi w sklepie z grami. Widziałam ostatnio na allegro, ale dość drogo w porównaniu do ceny sprzed miesiąca- kupiłam za 53 zł.)

To tytuły polecane często tu na forum, mam nadzieję, że i u nas się sprawdzą.

Poza tym u nas ciągle cieszy się popularnością Rummikub - polecam.

No i tytuły wymienione przez moją przedmówczynię - też cały czas polecane tu na forum.
            • india05 Re: jaką grę dla 9 latki, polećcie proszę 13.12.11, 22:11
              rummikub też bardzo lubi, a gdzie dostałaś tak tanio cienie i blaski??
              • stokrootka1 Re: jaką grę dla 9 latki, polećcie proszę 13.12.11, 22:27
                india05 napisała:

>gdzie dostałaś tak tanio cienie i blaski??<

Kupowałam na allegro, ok. miesiąc temu. Szukałam stacjonarnie, ale - jak już wspomniałam w poście wyżej - w pobliskim sklepie z grami powiedziano mi, że dowiadywali się bezpośrednio u producenta i że tej gry (w wersji elektronicznej) już nie produkują.
                Chyba więc na allegro to jakieś resztki, stąd cena wysoka. A i okres świąteczny swoje robi pewnie...
                • oliwia244 Re: jaką grę dla 9 latki, polećcie proszę 15.12.11, 10:25
                  super ! dziękuje, na pewno coś wybiorę smile
                  • dammma Re: jaką grę dla 9 latki, polećcie proszę 15.12.11, 11:24
                    można wiele z tych gier obejrzeć lepiej na youtube
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka