Dodaj do ulubionych

Graco Metro Sport?

04.06.04, 20:47
Witam. Proszę Was bardzo o opinie na temat tej spacerówki - czy nadaje się
dla 8 miesięcznego dziecka, jak z wagą, jak się prowadzi, jakie macie
doświadczenia. I jeszcze jedno - na Allegro jest za ok. 440 zł, czy to dobra
cena, czy w sklepie jest taniej? Niestety nie mam zbytnio czasu na chodzenie
po sklepach więc liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam Magda
Obserwuj wątek
    • teq3 Re: Graco Metro Sport? 05.06.04, 19:09
      Cześć. Bądź co bądź nie jestem użytkowniczką GMS, ale też przymierzam się do
      jego kupna. Byłam w sklepie i oglądałam ten model.
      Zalety: Jest lekki, ok.7 kg, spokojnie można by było podnieść wózeczek wraz z
      dzieckiem. Łatwo się składa - syst. składania jedną ręką jest umiejscowiony w
      tacce dla rodzica. Gumowe kólka,przednie skrętne. Niestety nie
      mogłam "przymierzyć" wózka do Malutkiej (8 mies.), ale siedzenie wydało mi się
      wygodne. Oparcie rozkłada się do pozycji leżącej. Okrycie na nogi jest dość
      grube. Prowadziłam wózek po sklepie (zamiast dziecka wsadziłam do środka swoje
      zakupysmile, Łatwo prowadzi się jedną ręką.
      Ewidentne wady: fatalna kolorystyka - czarny+niewielkie chabrowe elementy (jak
      karawan) i bordo+grafit+jakaśtaka zieleń (jak za przeproszeniem pawik po
      botwince). Jest jeszcze kolor aquamarine (seledyn+seledynowo-szara kratka) i
      ten byłby chyba najbardziej "dziecięcy", ale pani w sklepie powiedziała, że
      jest dostępny tylko dla modelu z pompowanymi kołami (czyli waga wieksza i cena
      wyższa). Kolejna wada to jeden kierunek jazdy. Ale Graco ma chyba tylko 2
      modele spacerówek z przekładaną rączką.
      Cena wózka, który oglądałam to 559 zł.
      Aha, sklep w Łodzi.
      Waham się między tym, a G Ultima. Prawdę Mówiąc Ultima podoba mi się bardziej,
      ale jest droższa. A ja się obawiam, że Malutka jak zacznie chodzić, to nie
      będzie chciała siedzieć w wózku. Już teraz najchętniej podróżuje wózkiem na
      stojąco. Istna woltyżerka smile
      Pozdrawiam
      Ola
      • tomwic Re: Graco Metro Sport? 07.06.04, 11:37
        co możecie powiedzeć na temat regulowanie oparcia siedziska. W sklepie
        oglądałem wersję City gdzie oparcie reguluje sie za pomocą sznurków i
        ściągaczy. Jak jest to rozwiązane w Metro? Co sądzicie na temat takiego
        rozwiązania?

Pozdrawiam,
        Tomek
        • gosiaczek79 Re: Graco Metro Sport? 07.06.04, 21:43
          Hej!
          Ja mam właśnie MetroSporta i naprawdę jestem z niego zadowolona. Mój Kuba
          jeżdził w nim od 5 miesiąca (ale on siedział już jak miał 3 miesiące) i jeździ
          nim nadal (ma 15).Wózek jest zwrotny i dobrze się prowadzi, jest obszerny a
          zarazem lekki. Obecnie używam wersji na pompowanych kołach, bo denerwowało mnie
          stukanie zwykłych kółek np. na polbruku, a Air po prostu płynie. Polecam ten
          wózek ze względu na wagę i małe wymiary po złożeniu. Ale jeżli ma to być pojazd
          na dłuższe spacery w różnych warunkach, to zastanawiałabym się nad kołami
          pompowanymi. Aha, oparcie reguluje się na sznurkach i moim zdaniem jest to
          praktyczne - reguluje się cicho i płynnie, choć mniej wygodne - trzeba uzyć
          dwóch rąk. Życzę udanych zakupów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka