Dodaj do ulubionych

GRA dla 3 latka

18.05.12, 10:47
Kompletnie nie wiem, co kupić dla 3 letniego chłopca myślałam o fjnym zestawie narzędzi ogrodniczych takich jak dla dorosłoych, ale nic fajnego nie mogę znaleźć. Teraz wpadłam na pomysł jakiejś gry. Na allegro znalazłam coś takiego:
ciasteczkowy potwór
gra zręcznościowa
łowienie rybek z tej gry jest kilka wersji do wyboru i nie wiem jak wybrać jeśli wogóle wybierać.
Może wiecie jaka jest jakość tych gier.
A moze powinnam kupić jakąś gre Hasbro? A może coś zupełnie innego. Już sama nie wiem...
Obserwuj wątek
    • monikaj21 Re: GRA dla 3 latka 18.05.12, 13:46
      'Rybki' mamy takie drewniane (Tchibo) - fajne - 2,5 latek łowi, starszaki łowią i liczą punkty
      Potwór jakoś do mnie nie przemawia, ta zręcznościowa wydaje się fajna - czy ktoś ją ma i może ocenić?
      Dla 3 latka jeśli chodzi o gry mogę polecić na podstawie swoich dzieci Grzybobranie, Mądry zamek, Logo Colorino.
      Z nie gier motoskładaki Hot wheels, klocki k'nex, ciastolinę, coś z little people
    • helly.g Re: GRA dla 3 latka 18.05.12, 13:58
      Popieram serię Smart Games. W merlinie mają teraz nawet promocję na nie:
      merlin.pl/smart-games/browse/search.html?section=&phrase=smart+games&prices=20%2C50%2C100%2C200%2C300%2C500%2C1000&place=0+simple&offershock&sort=rank&x=0&y=0&page=1
      Większość jest dla starszych dzieci, ale 3 czy 4 są dla trzylatków.
    • monikaa13 Re: GRA dla 3 latka 18.05.12, 13:59
      Rybki są fajne ale nie wiem czy 3 latek nie jest już za duży na nie, zależy od dziecka.
      Potwór wydaje się fajny, szczególnie jak dziecko ogląda tę bajkę to może być strzał w 10 ale jako sama gra chyba średnio ciekawa.
      Ta zręcznościowa może być, choć osobiście nie mam.

Z innym na pewno Grzybobranie lub jakieś inne proste gry planszowe, puzzle i wszelkiego rodzaju piankoliny, ciastoliny, piaskoliny itp. Może też jakieś lego?

Wszystko zależy od dziecka co już ma.
    • ankavelann Re: GRA dla 3 latka 18.05.12, 16:22
      Tekst linka

polecam, rowiez dla chłopca! Kupiłąm zachęcona tymi opiniami i moja córka w nic innego się nie bawi, synek kolezanki tez sie zachwycił i zażyczył sobie
      forum.gazeta.pl/forum/w,576,10534943,,_Laleczki_Granny_.html?v=2
      Tekst linka

a takze
      Granna PATYCZAKI
      Granna - KOT W WORKU
      GRANNA FIGURAKI
      Mój pierwszy Quiz
      Paddidomino

pozdrawaim
      • anick5791 Re: GRA dla 3 latka 18.05.12, 17:39
        Mój pierwszy Quiz - może być za prosty. Zleży od dziecka smile Z kolei Grzybobranie, wydaje mi się za trudne - moja jeszcze nie ma cierpliwości, żeby po kolei chodzić po polach itp.
        • eo_wina Re: GRA dla 3 latka 18.05.12, 20:22
          Zgodze sie co do Grzybobrania - moj 3-latek chcetnie rzuca kostka i zbiera grzyby do koszyczka, ale juz po polach chodzi jak chce smile
          Ten potwor wydaje mi sie atrakcyjny - znajac moje dziecko - zasmiewaloby sie do rozpuku. Nawet fajnie to wykonane. U nas bardzo sprawdzilo sie Kiki Ricky Ravensburgera - to gra, w ktora najchetniej graja moi chlopcy razem (6 lat i 3 lata).
    • natalek79 Re: ogrodnicze... 18.05.12, 23:00
      Wczoraj widziałam w tesco ogrodnicze sprzęty, ale nie przyjrzałam się czy one na 3 latka nie byłyby za duże... Fajne, z motywami Disneya, ale były i bez.
      Siostrzenica, 3,5 roku bardzo chętnie bawi się ciastoliną, z gier też mogę powiedzieć że grzybobranie dobre, ale właśnie to z grzybkami, bo jest jeszcze inne, gdzie grzybki są tylko na obrazku. Moje dzieci mają jedno i drugie (zdublowane prezenty) i pamiętam, że to obrazkowe raczej nie było w użyciu, a z tego drugiego to grzybki nawet do "gotowania" wędrowały smile
      • olo2108 Re: ogrodnicze... 19.05.12, 06:19
        U nas (3 lata i 4 m-ce) memo, lotto, domino czy rybki (mamy takie drewniane) są od dawna w użyciu. Do tego Dzień i noc Granny, w żłobku Zagadki Smoka Obiboka. Na dzień dziecka dostanie jeszcze Nowe Zagadki Smoka Obiboka, Grzybobranie i mozaikę Quercetti. W szafie czekają już pędzące żółwie, ale z tą grą jeszcze poczekam.
        Seria Granny Smart Games jest naprawdę fajna- myślę że niektóre gry tak od 4 lat są ok.
        Do tego uwielbiamy puzzle- koniecznie pojazdy, pociągi etcsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka