ma2ma 12.10.12, 11:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asania Re: Kindle Amazon czytnik - który wybrać 12.10.12, 12:16 Mam Kindle 3 3G z klawiaturą. Jest absolutnie genialny! Ale: Klawiatura IMHO przydaje się JEDYNIE kiedy robisz notatki w czytanych książkach! (ja robię i nie wyobrażam sobie używania kursora do tego celu) 3G - łączyłam się z siecią jakieś może 10 razy, a użytkuję mojego kindla intensywnie od 10 miesięcy. IMHO - nie warto! Polskie ksiązki? - miliony zerknij choćby do Empik.com... Więcej info znajdziesz na Światczytników.pl - facet jest pasjonatem! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blankaz Re: Kindle Amazon czytnik - który wybrać 12.10.12, 13:06 Ja mam model najprostszy i najtańszy - taki. W zupełności mi wystarcza. O różnicach i porównaniach różnych modeli można poczytać na blogu Świat czytników. Odpowiedz Link Zgłoś
kammik Re: Kindle Amazon czytnik - który wybrać 12.10.12, 13:57 Mam 3G wi-fi z klawiaturą. Do czytania absolutnie wystarcza podstawowy. 3G przydało mi się raz, jak musiałam pilnie się z kimś skontaktować, a zapomniałam telefonu i byłam poza cywilizacją - wyslałam maila z kindla. Ofertę polskich ebooków możesz przejrzeć w księgarniach, choćby wirtualo, woblink czy publio. Odpowiedz Link Zgłoś
baziaczek Re: Kindle Amazon czytnik - który wybrać 12.10.12, 19:44 Ja nie mam Kindla, mam irivera story hd. Chciałam kindla, ale akurat bardzo okazyjnie udało mi sie kupić mój. Polecam lekturę forum z eksiazki.org - skarbnica wiedzy o czytnikach, zdjecia ekranów, opisane funkcje itd. Dla mnie akurat było ważne żeby czytnik odczytywał pliki txt i pdf (również te zabezpieczone drm) i miał reflow czyli taka funkcje wczytywania pdf do zwykłego tekstu ( w tym trybie nie trzeba wyswietlac całej strony, tylko strona jest traktowana jako tekst i mozna czytać czcionke w dowolnym powiększeniu). Ogólnie czytnik z e-papierem polecam bardzo - absolutnie genialne i niezbedne jak dla mnie urządzenie. Mogę sie obejśc bez telewizora czy radia, ale czytnik musi byc Odpowiedz Link Zgłoś
a-n-i-k-a Re: Kindle Amazon czytnik - który wybrać 12.10.12, 20:36 Ja mam najtanszy z wi-fi www.amazon.co.uk/Amazon-D01100-Kindle-Wi-Fi-Display/dp/B0051QVF7A/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1350066357&sr=8-7 W pełni mi wystarcza. Z wi-fi korzystam sporadycznie, obyłabym sie bez tego. Polskie książki kupuje na publio.pl. Sądziłam, ze nie przekonam sie do tego wynalazku, bo papieru i zapachu nowej ksiazki nic nie zastapi, ale co tu duzo mowic - czytnik w torebce zajmuje dużo mniej miejsca, a i torebka teraz lżejsza - i głownie tym mnie to urządzenie urzekło. No i o miejsce w biblioteczce domowej teraz dużo łatwiej . Odpowiedz Link Zgłoś
sylaluk1 Re: Kindle Amazon czytnik - który wybrać 12.10.12, 20:51 ja tez mam ten podstawowy model, dla mnie w zupelnosci wystarcza. Syn ma za to Kindle Fire i to juz jest wypas..... Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: Kindle Amazon czytnik - który wybrać 12.10.12, 21:09 Mam Kindle 3G kupiony prawie półtora roku temu. Wtedy jeszcze nie było takiego wyboru modeli Plusem jest to, że mam nielimitowany dostęp 3G (od jakiegoś czasu Amazon wprowadził limit 50Mb/miesiąc). Z 3G korzystam głównie za granicą, ale trzeba pamiętać, że przeglądanie internetu to ne jest główne zadanie czytnika Z samego czytnika jako urządzenia do czytania jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
kasikaz Re: Kindle Amazon czytnik - który wybrać 12.10.12, 21:33 Ja tez sie zastanawiam . Czy ten z klawiatura czy dotykowy. Odpowiedz Link Zgłoś
a-n-i-k-a Re: Kindle Amazon czytnik - który wybrać 12.10.12, 22:10 Najtanszy czyta pdf, ale ja akurat takowych dokumentów nie czytam Odpowiedz Link Zgłoś
asania Re: Kindle Amazon czytnik - który wybrać 13.10.12, 06:42 Dodam jeszcze tylko, że najtańszy nie ma głośnika - czyli odpada lektor (jest zainstalowany programik, który czyta dany anglojęzyczny tekst - całkiem fajnie) i audiobooki. A klawiatura - tylko dla tych, którzy robią notatki czytając... Odpowiedz Link Zgłoś