12.10.12, 11:43
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • asania Re: Kindle Amazon czytnik - który wybrać 12.10.12, 12:16
      Mam Kindle 3 3G z klawiaturą. Jest absolutnie genialny!
      Ale:
      Klawiatura IMHO przydaje się JEDYNIE kiedy robisz notatki w czytanych książkach! (ja robię i nie wyobrażam sobie używania kursora do tego celu)
      3G - łączyłam się z siecią jakieś może 10 razy, a użytkuję mojego kindla intensywnie od 10 miesięcy. IMHO - nie warto!
      Polskie ksiązki? - miliony zerknij choćby do Empik.com...
      Więcej info znajdziesz na Światczytników.pl - facet jest pasjonatem!
      Pozdrawiam smile
    • blankaz Re: Kindle Amazon czytnik - który wybrać 12.10.12, 13:06
      Ja mam model najprostszy i najtańszy - taki.
      W zupełności mi wystarcza.
      O różnicach i porównaniach różnych modeli można poczytać na blogu Świat czytników.
    • kammik Re: Kindle Amazon czytnik - który wybrać 12.10.12, 13:57
      Mam 3G wi-fi z klawiaturą.
      Do czytania absolutnie wystarcza podstawowy. 3G przydało mi się raz, jak musiałam pilnie się z kimś skontaktować, a zapomniałam telefonu i byłam poza cywilizacją - wyslałam maila z kindla.
      Ofertę polskich ebooków możesz przejrzeć w księgarniach, choćby wirtualo, woblink czy publio.
      • baziaczek Re: Kindle Amazon czytnik - który wybrać 12.10.12, 19:44
        Ja nie mam Kindla, mam irivera story hd. Chciałam kindla, ale akurat bardzo okazyjnie udało mi sie kupić mój. Polecam lekturę forum z eksiazki.org - skarbnica wiedzy o czytnikach, zdjecia ekranów, opisane funkcje itd.
        Dla mnie akurat było ważne żeby czytnik odczytywał pliki txt i pdf (również te zabezpieczone drm) i miał reflow czyli taka funkcje wczytywania pdf do zwykłego tekstu ( w tym trybie nie trzeba wyswietlac całej strony, tylko strona jest traktowana jako tekst i mozna czytać czcionke w dowolnym powiększeniu).
        Ogólnie czytnik z e-papierem polecam bardzo - absolutnie genialne i niezbedne jak dla mnie urządzenie. Mogę sie obejśc bez telewizora czy radia, ale czytnik musi byc smile
    • a-n-i-k-a Re: Kindle Amazon czytnik - który wybrać 12.10.12, 20:36
      Ja mam najtanszy z wi-fi www.amazon.co.uk/Amazon-D01100-Kindle-Wi-Fi-Display/dp/B0051QVF7A/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1350066357&sr=8-7

W pełni mi wystarcza. Z wi-fi korzystam sporadycznie, obyłabym sie bez tego.
      Polskie książki kupuje na publio.pl.

Sądziłam, ze nie przekonam sie do tego wynalazku, bo papieru i zapachu nowej ksiazki nic nie zastapi, ale co tu duzo mowic - czytnik w torebce zajmuje dużo mniej miejsca, a i torebka teraz lżejsza - i głownie tym mnie to urządzenie urzekło. No i o miejsce w biblioteczce domowej teraz dużo łatwiej smile.
      • sylaluk1 Re: Kindle Amazon czytnik - który wybrać 12.10.12, 20:51
        ja tez mam ten podstawowy model, dla mnie w zupelnosci wystarcza.
        Syn ma za to Kindle Fire i to juz jest wypas.....
    • ju_mi Re: Kindle Amazon czytnik - który wybrać 12.10.12, 21:09
      Mam Kindle 3G kupiony prawie półtora roku temu. Wtedy jeszcze nie było takiego wyboru modeli wink Plusem jest to, że mam nielimitowany dostęp 3G (od jakiegoś czasu Amazon wprowadził limit 50Mb/miesiąc). Z 3G korzystam głównie za granicą, ale trzeba pamiętać, że przeglądanie internetu to ne jest główne zadanie czytnika wink Z samego czytnika jako urządzenia do czytania jestem bardzo zadowolona.
      • kasikaz Re: Kindle Amazon czytnik - który wybrać 12.10.12, 21:33
        Ja tez sie zastanawiam .
        Czy ten z klawiatura czy dotykowy.
    • a-n-i-k-a Re: Kindle Amazon czytnik - który wybrać 12.10.12, 22:10
      Najtanszy czyta pdf, ale ja akurat takowych dokumentów nie czytam
    • asania Re: Kindle Amazon czytnik - który wybrać 13.10.12, 06:42
      Dodam jeszcze tylko, że najtańszy nie ma głośnika - czyli odpada lektor (jest zainstalowany programik, który czyta dany anglojęzyczny tekst - całkiem fajnie) i audiobooki.

A klawiatura - tylko dla tych, którzy robią notatki czytając...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka