Dodaj do ulubionych

Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - warto?

09.11.12, 10:24
ma być od 17 listopada w cenie 199zł.
Warto?
Z tego co wiem juz kiedyś był w ofercie Lidla...
Obserwuj wątek
    • ju_mi Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 09.11.12, 10:30
      Kupowałam 2 lub 3 lata temu i do tej pory jest w użyciu smile Parzy kawę bardzo dobrze, jest prosty w obsłudze. A wogóle to jest to podobno ekspres wyprodukowany przez DeLonghi tylko pod marką własną Lidla smile
      • kamelia14 Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 09.11.12, 12:07
        ja nie jestem zadowolona pompa się popsuła i nie dzialał reklamacja dali nowy ale kawa z niego to nie jest TO.
    • 133skierka Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 09.11.12, 12:44
      podpinam się pod pytanie. Mam na niego ochotę, jednak mam tez sporo wątpliwości.
      • luizka.s Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 09.11.12, 16:13
        ja tez jestem zainteresowana zakupem, moze ktos jeszcze sie wypowie?
        • mamaaoli Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 09.11.12, 19:29
          Bardzo polecam, jeden z moich lepszych zakupów, ja tam różnicy nie widzę, więc po co przepłacać i kupować droższy. Kawę można parzyć każdą, nawet samemu mielić, nic się nie zapycha jak w droższych ekspresach. To naprawdę porządny sprzęt, dłuższy czas ich nie było, chyba ze dwa lata, polecam poczytać archiwalne wątki - chyba były na forum kuchnia (właśnie po ich przeczytaniu zakupiłam ekspres i nie żałuję).
          • mamaaoli Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 09.11.12, 19:35
            Wklejam linka do starego wątku o tym ekspresie:
            forum.gazeta.pl/forum/w,20012,114103473,,Ekspres_cisnieniowy_z_Lidla_.html?v=2
            Szczególnie pod koniec są opinie po zakupiesmile Generalnie radzę pojechać po nie rano, bo może być kilka sztuk (gdy ja kupowałam były zaledwie dwa).
    • sliwkitrzy Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 10.11.12, 12:24
      Kupiłam ten ekspres (w tamtym roku chyba w grudniu) zachęcona dobrymi opiniami. Nie mam porównania, bo to mój pierwszy, ale byłam bardzo zadowolona. Do czasu. Po około miesiącu raczenia się pyszną kawą przestał spieniać mleko - mimo dokładnego czyszczenia dyszy... Nie było problemu z reklamacją. Dosyć szybko przyszedł nowy. W domu okazało się, że po napełnieniu zbiornika na wodę woda wypływa spod niego! W sklepie bez żadnego problemu kierownik oddał mi pieniądze smile Chyba miałam jakiegoś pecha, ale już się nie skuszę.
      • kroliczyca80 Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 10.11.12, 15:16
        Mój znajomy, który jest co prawda specjalistą od elektroniki w autach, ale interesuje się bebechami wszelkich urządzeń powiedział mi, że marka silvercrest to owszem, odpowiednik róznych markowych urządzeń, ale z częściowo innym wnętrzem. Czyli podmieniają bebechy np. de Longhi na tańsze zamienniki, dlatego często z nich cieknie, coś tam pęka, coś się obluzowuje itd. Tyle dobrze, że Lidl nie robi problemów z reklamacjami, można więc zaryzykować.
        Ja z silvercrest mam tylko maszynę do lodów i jestem z niej bardzo średnio zadowolona, choć to chyba nie wina ew. zamienników.
        • bo76 Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 10.11.12, 21:12
          A u nas w użyciu od 4,5 roku, nie mam żadnych zażaleń, pieni mleko świetnie, kawa smaczna. Też się skusiliśmy po wyczajeniu, że to DeLonghi - nawet instrukcję mamy z DeLonghi.
          Wielu znajomych, którzy droższe urządzenia mają, nie może się nadziwić, jak takie g... z Lidla może taką dobrą kawę robićwink
          Ale z kolei kumpela kupiła rodzicim i od razu spieniacz mleka nie działał, więc nie ma reguły.
        • spastic Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 17.11.12, 06:21
          a moj znajomy jest co prawda kierowcą taksówki za to świetnie się zna na lotach w kosmos...

tak oto rodzą sie "legendy" bo "jedna pani drugiej pani w zaufaniu" o tak sie polactwo nakręca...
          • margolinas1 Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 17.11.12, 08:12
            Kto kupił?
            • renatusia24 Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 17.11.12, 10:57
              mam,
              mąż przytargał wczoraj, nie wiem jak to załatwił bo nikogo znajomego w lidlu nie ma, ale może przed zamknięciem już wystawili. Jeszcze nie przetestowany
            • magda_135 Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 17.11.12, 12:03
              Kupiłam dziś ten ekspres (to mój pierwszy ekspres ciśnieniowy) i zaczął się problem. Kawa wydaje mi się "lurowata" i nie napełnia jednakowo dwóch filiżanek, w jednej jest pełno a w drugiej zaledwie połowa. Czy to wina montażu czy podstawa reklamacji? Ma ktoś większe doświadczenie?
              • julenka3 Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 17.11.12, 12:10
                Jeśli jest lurowata, to zacznij od mocniejszego ubicia kawy (tylko jak przesadzisz wyjdzie też niesmaczna).
                • mamaaoli Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 17.11.12, 13:24
                  Ja zawsze w tym ekspresie robię jedną filiżankę za jednym zaparzaniem , kawę wsypuję do głębszego pojemnika, jest ok, zaparzanie dwóch za jednym razem zawsze kończyło się lurą, ale ja lubię mocną kawę/
                  • corrina_f1 Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 17.11.12, 14:05
                    Słuchajcie od kiedy ten ekspres miał być ? Wg gazetki że od dziś, ale jak mąż był dziś w Lidlu (oczywiście po ekspresie ani sladu), to pani mu w kasie powiedziała, ze w poniedziałek już nie było. (??)
                    Czy oni dorzucają jeszcze takie towary w kolejnych dniach czy pierwszego dnia dają wszystko co przychodzi na magazyn (tak np robią w "mojej" Biedronce).

PS Cena, to 177 zł a nie 199.
                    • magma_pl Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 17.11.12, 18:06
                      od dzisiaj były,ale ja wcale a wcale nie żałuję że go nie kupiłam. owszem,podjechałam ok 8,30 do lidla
                      ale gdy tam ujrzałam ludzi biegnących w stronę sklepu. ba,wpychających się ,popychających...nie,to nie dla mnie
                      mam za kilka dni urodziny i chciałam sobie zrobić prezent i zrobiłam.kupiłam sobie tassimo za 280zl w realu. wypiłam juz kawkę,jest przepyszna wink
                      a delonghi o parametrach jak lidlowy w necie można kupić za ok 200zl
                      • magda_135 Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 17.11.12, 20:08
                        Byłam w sklepie godz. po otwarciu i było jeszcze ok 15-20 szt. Nie wiem ilu było chętnych o siódmej rano ale o ósmej nie było specjalnie zainteresowanych klientów.
                        Nadal nie wiem czy to normalne, że nie równo wlewa się kawa do dwóch filiżanek. Może ktoś podzielić się informacją?
            • joanna.jakubowska Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 18.11.12, 22:59
              Ja kupiłam wczoraj, dwie sztuki. Sprawdziłam je dopiero dzisiaj i niestety jeden ekspres jutro oddaję ponieważ przecieka chyba uszczelka przy dyszy gorącej wody i woda wylewa się poza sitko. Drugi natomiast jest w porządku, nic nie cieknie, wszystkie inne funkcje działają prawidłowo.
              • joanna.jakubowska Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 19.11.12, 17:02
                Dzisiaj wymieniłam ten uszkodzony na nowy i wszystko działa jak należysmile
              • pasionfruit Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 02.01.13, 22:12
                joanna.jakubowska napisała:

> Ja kupiłam wczoraj, dwie sztuki. Sprawdziłam je dopiero dzisiaj i niestety jede
                > n ekspres jutro oddaję ponieważ przecieka chyba uszczelka przy dyszy gorącej wo
                > dy i woda wylewa się poza sitko. Drugi natomiast jest w porządku, nic nie ciekn
                > ie, wszystkie inne funkcje działają prawidłowo.

może użyczyłabyś mi skanu jedneo paragonu do reklamacji bo zgubiłam a kupiłam go na prezent świąteczny -miał niedzialajace od poczatku pokretlo co okazalo sie przy parzeniu kawy sad oczywiscie jesli jakas rekompensate potrzebujesz...
        • seandillon Pomoc w reklamacji 20.11.12, 13:59
          Sorki za wtręt.
          Szukam pomocnej dłoni, która użyczyłaby mi skan paragonu z Lidla na zakup zestawu bezprzewodowego SilverCrest MTS 2118 (klawiatura + mysz). Mój zaliczył awarię a paragon mi wcięło - bez niego nie mam szansy na naprawę lub wymianę.
          Z góry dziękuje za pomoc.

mój adres to:
          radziecki@op.pl
      • setunia-40 Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 11.11.16, 22:07
        ekspres to WMF albo Faema a nie jakies gó... typu saeco itd
    • meganpoe Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 18.11.12, 23:27
      Kupiłam dwa lata temu i miałam go jakiś rok. Najpierw padło pokrętło, potem zaczął przeciekać aż w końcu nadawał się do wyrzucenia.
      Kawa była całkiem smaczna pod warunkiem że robiło się jednorazowo jedną filiżanke, na dwie wychodziła za słaba. Muszę kupic nowy ekspres i to na pewno nie będzie ten z lidla.
      • zosia.gosia Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 19.11.12, 06:56
        ja też kupiłam ten ekpres, parzy dobrze ale kawa jak dla mnie ma strasznie metaliczny posmak, nie wiem czy to wina kawy (jacobs) czy wina ekspresu ? wcześniej naturalnie zrobiłam chyba 4 czy pięć filiżanek z samym wrzątkiem ? Może ktoś doradzić ?
    • pasionfruit Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 02.01.13, 22:08
      Witam
      pisze bo zobaczyłam Państwa wpis na blogu. kupiłam ekspres z Lidl (wadliwy jak sie okazalo) na prezent świąteczny kiedy jednak w swieta moja mama chciala zaparzyc kawe nie dalo sie spienic mleka bo pokretlo nie dziala - nie kreci sie w zadna strone a paragon zaginal . szukam osoby ktora zeskanowalaby mi owy paragon -jesli trzeba za jakas oplata. abym mogla wymienic na nowy. jesli Panstwo byliby zainteresowani pomoca mi bylabym niezmiernie wdzieczna. pozdrawiam
      • 89kaja Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 03.03.13, 12:46
        Ta sama prośba, czy jakaś miła osoba mogłaby przesłać skan paragonu. los14@op.pl
        Będę bardzo wdzięczna, również mogę zapłacić.
        • krewetka Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 18.04.13, 18:37
          mam nadzieje ze niebawem znow sie pojawi, bo zepsul mi sie ( mam ariette 7 letni)
      • rockeros Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 20.05.13, 18:31
        Witam,
        Trochę późno odpowiadam ale może u kogoś jeszcze stoi w piwnicy. Żeby zruszyć pokrętło trzeba użyć trochę siiły. Też myślałem że jest zepsuty i stwierdziłem ze, a co mi tam najwyżej powiem ze po oitwarciu samo się rozsypało. I bach ekspres działa i świetnie parzy kawę (ma trochę mało miejsca na zwykły kubek, ale jak się wyciągnie tackę na zlewki to wchodzi nawet całkiem duży smile Właśnie szukam instrukcji jak to przeczyscić bo coraz słabiej leci woda. A i jest gwarancja na 3 lata smile ŚMIAŁO KRĘCIĆ TYM OD PARY Z KRZEPĄ (JAK NIE W JEDNĄ TO W DRUGĄ, W KOŃCU PUŚCI) smile Pozdrawiam
        • dar61 ciśnienie sumienia? 03.07.13, 14:43
          Dość późno się zorientował {R.}, że nikt nie przeczytałby jego parareklam?
      • setunia-40 Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 11.11.16, 22:06
        jak mozna takie dziadostwo kupic ekspresy dobre automatyczne to np WMF a nie jakies smieszne saeco delongi itp
        • hajduk1977 Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 05.09.17, 13:36
          weź bo wjeje od ciebie marketingową kupą...
    • amst123 Re: Ekspres ciśnieniowy SilverCrest z Lidla - war 23.11.16, 18:02
      Witam ja kupiłam ten nowy z 2016 roku taki ala retro mam go już kilka miesięcy robię 4 kawy dziennie z mlekiem i wszytko jest ok. Z tego co wiem te poprzednie modele byly lekkimi złomami zobaczymy jak ten . Nie martwię się 3 lata gwarancji może się psuć a kase i tak oddadzą. Kawa jest pyszna i to mówią ludzie co maja do czynienia z ekspresami za ponda 3000 zł a kupuje zwykłą tchibo . Ja polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka