Dodaj do ulubionych

Za gapowe się płaci - PILNE

21.11.12, 21:00
Dałam ciała.
Wystawiłam zabawkę na allegro i zamiast do licytacji wcisnęłam opcje kup teraz...
Poszła, za śmieszną cenę...
Muszę sprzedać?
Boli...
Obserwuj wątek
    • ireland1 Re: Za gapowe się płaci - PILNE 21.11.12, 21:01
      Nie musisz,możesz napisać,że się popsuła itp, ale możesz nega dostać
      • mmagam Re: Za gapowe się płaci - PILNE 21.11.12, 21:05
        A jak napiszę prawdę?
        że omyłkowo wystawiłam?
        a na nega można zawsze odpowiedzieć? To będzie mój pierwszy...
    • krasulas Re: Za gapowe się płaci - PILNE 21.11.12, 21:03
      napisz do kupującego... prawdę!
      może zrozumie...
      albo.... nieprawdę... że się popsuła... najwyżej negatywna dostaniesz...

niedawno kupiłam Crocsy... tylko sprzedający zapomniał trzecią cyfrę wstawić przed sumą
      sprzedał... wysłał
      • kalina886 Re: Za gapowe się płaci - PILNE 21.11.12, 21:20
        Napisz prawdę, przeproś. Ja bym zozumiała. A takie kłamstwa typu "pies zjadł", "dziecko zalało soczkiem" działają na mnie jak płachta na byka.
        • mmagam Re: Za gapowe się płaci - PILNE 21.11.12, 21:25
          Napisałam prawdę... Przeprosiłam...
          Zobaczymy jak to się to potoczy.
          No i mam nauczkę, następnym razem sprawdzę 3x zanim coś wystawię.
          • ireland1 Re: Za gapowe się płaci - PILNE 21.11.12, 21:50
            Najlepiej sprawdzać kilka razy zanim się wystawi. Ja kiedyś miałam podobną sytuacje i prawdę napisałam do kupującego,niestety on nie zrozumiał i dostałam nega. Mam tylko tego jednego, jedynego jak do tej pory...
          • carpediem30 Re: Za gapowe się płaci - PILNE 21.11.12, 22:02

Nie liczyłabym na zrozumienie kupującego niestety... Zauważyłam, że ze względu na taki zalew rzeczy, a co za tym idzie dużą konkurencję na all.. kupującym się w głowach poprzewracało. Najchętniej chcieliby dostać za darmo i to jeszcze, żeby wyglądało jak nowe, więc spodziewałabym się raczej burzliwej reakcji smile
    • mmagam :) 21.11.12, 22:02
      Kobieta odpisała, że tak myślała, ze to pomyłka i że negatywa nie będzie smile
      Widać, są jeszcze wyrozumiali ludzie na świecie smile

A co ja mam teraz zrobić?
      Wystawić jeszcze raz?
      Czy musze jakoś tą nieszczęsną aukcję anulować?
      • carpediem30 Re: :) 21.11.12, 22:04
        A jednak smile Ludzie potrafią zaskoczyć... na szczęście wink
      • mruu1 Re: :) 21.11.12, 22:30
        To może zaproponuj satysfakcjonującą cenę za zabawkę dla kupującej i dla Ciebie.
        • mamiczka_malucha Re: :) 21.11.12, 22:42
          Jeśli bym się pomyliła przy wystawianiu to trudno, wysłałabym za taką kwotę, za jaką ktoś zabawkę kupił.
    • agnieszka77_11 Re: Za gapowe się płaci - PILNE 21.11.12, 22:43
      Za gapowe można nieraz zapłacić wysoką cenę, więc ja sprawdzam kilka razy zanim wystawię aukcję. Kiedyś też udało mi się 'kupić' coś za śmiesznie niską cenę. Pani zadzwoniła i przeprosiła, że się pomyliła, że zamiast wystawić 'licytuj" wcisnęła 'kup teraz'. Powiedziałam, że nie ma sprawy. Proponowała mi inną, w miarę atrakcyjną cenę, ale aż tak bardzo na tej zabawce za większą kwotę mi nie zależało, więc podziękowałam. Ta cena za którą kupiłam była śmiesznie niska i dlatego się skusiłam. Negatywa nie wystawiłam. Nie wystawiłam żadnego komentarza.
      Akurat taki przypadek rozumiem i nie robiłabym z tego powodu problemów Sprzedającemu. Każdemu może się coś źle wcisnąć i trzeba być wyrozumiałym. Ale w tym przypadku cenię szczerość i dobrze, że napisałaś prawdę.
      Nie lubię natomiast przypadków, gdy ktoś wystawia przedmiot do licytacji od 1zł, a gdy mu kiepsko idzie licytacja to ją szybko anuluje z komentarzem "rzecz uległa zniszczeniu".
      • agnieszka77_11 Re: Za gapowe się płaci - PILNE 21.11.12, 22:53
        Ale powiem Wam, że niektórzy ludzie są naprawdę wyrozumiali i uczciwi. Wystawiłam kiedyś sporo rzeczy, które szybko się sprzedały. Część osób szybko wpłaciła pieniądze, więc wysłałam na drugi dzień paczki. Za jakiś czas dostałam maila od jednej pani, że bardzo dziękuje za paczkę, ale ona jeszcze nie wpłaciła pieniędzy, ale już za chwilę wpłaca. Byłam w szoku. Jakoś źle spojrzałam, że ta pani zapłaciła i wysłałam paczkę. Byłabym stratna, a pani sama się przypomniała, a przecież nie musiałaby. Za gapowe się płaci. Kwota za tą rzecz oscylowała wokoło 50zł, więc też byłabym stratna. Jednak są dobrzy ludzie na tym świecie wink
        • heca7 Re: Za gapowe się płaci - PILNE 21.11.12, 23:44
          Kiedyś kupiłam ubranie i w paczce , która przyszła były też pieniądze, chyba 2 złote. Pani po prostu wyrobiła się z przesyłką taniej i nadwyżkę włożyła do środka. Paczkę wysłała listem poleconym za jaki zapłaciłam.
        • afroddytta Re: Za gapowe się płaci - PILNE 22.11.12, 00:02
          Ja czasami, jak wiem że nie będę w okolicy poczty następnego dnia wysyłam zanim dostanę kasę (kwoty do 50 zł) zaraz po licytacji, zawsze następnego dnia kiedy paczka dochodzi do kupującego pojawia się przelew smile Więc może nie jest tak źle z tymi ludźmi.
          Choć raz wygrałam licytację od 1 zł, chyba za ok. 300 zł, a w treści aukcji było napisane, że przedmiot wart 1200 itd. i oczywiście nic nie dostałam, jeszcze dostawałam maile, ze jestem idiotką i czytać ogłoszeń nie umiem, oczywiście allegro nic z tym nie zrobiło.
    • ktozajalzyzyrafe Re: Za gapowe się płaci - PILNE 22.11.12, 00:06
      Ja ostatnio byłam w odwrotnej sytuacji - licytowałam kilka przedmiotów, chciałam kupić serię zabawek min. 3 sztuki. Jakiś koles mi popodbijał wszystkie i wygrał te aukcje na jakiś mega wysokich cenach (jak za nowe). Przeoczyłam, że popodbijał mi wszystkie, ale w 1 się wycofał potem i ja zostałam z taką wysoką ceną, licytacja się skończyła i ja to kupiłam za tyle. Kompletnie bez sensu. Napisałam od razu do babki, że przepraszam, wygrałam licytację, ale zabawki nie kupię bo to bez sensu dla mnie. Że liczę się z negatywem, mogę potwierdzić, że transakcja nie doszła do skutku z mojej winy. Babka była dość wyrozumiała. Negatywa (jeszcze) mi nie wystawiła.
      • mmala6 Re: Za gapowe się płaci - PILNE 22.11.12, 08:28
        oj są jeszcze normalni ludzie na allegro. Kupowałam ostatnio grę dla syna, gra kosztowała 32zł. I naprawdę NIE WIEM DLACZEGO nie kliknęłam w tę co miałam w obserwowanych tylko w inną aukcję. Po dojściu do zapłaty okazało się że jest tylko jedna opcja wysyłki- 25zł za kuriera. Napisałam do sprzedającej (sklep) czy można wysłać taniej, inni tę samą grę wysyłali poleconym za 8zł, napisała, że nie. Napisałam że w takim razie bardzo przepraszam ale rezygnuję z zakupu, że moja wina, bo nie popatrzyłam itp. i że oddam koszt wystawienia. Odpisała.....że nie ma sprawysmile Uf.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka