Dodaj do ulubionych

Rowerek biegowy z biedronki?

25.04.13, 20:32

Wie ktoś coś o tych rowerkach biegowych co będą w biedronce.
Poszukuję pierwszego rowerka biegowego dla 2,5latka nosi ubranka na 98cm,myślałam o drewnianym.
Wolałabym nie inwestować bardzo dużo w nowy gdyż nie wiem na ile spodoba się małemu jesli zapała ochotą wtedy ewentualnie zakupiłabym coś porządnego.
gazetki.biedronka.pl/g85,w_wolnym_czasie.html#/W%20wolnym%20czasie/26

allegro.pl/rowerki-biegowe-mm-duplo-z-pompow-kolami-banki-i3188400334.html
Dzielimy się wiedzą
Obserwuj wątek
    • monia111175 Re: Rowerek biegowy z biedronki? 25.04.13, 20:44
      fajny,taki duży się wydajesmile
      a czy 5 latek,no prawie 5 latek mogłby na takim jeszcze pomykac?????
      • emma6666 Re: Rowerek biegowy z biedronki? 25.04.13, 21:06
        Fajny ten z biedronki, poza ceną ma jedną wielką przewagę nad każdym drewnianym- ma regulację kierownicy.
    • big-smoczyca Re: Rowerek biegowy z biedronki? 26.04.13, 16:16
      drewniane są ciężkie
      do tego siodełko reguluje się skokowo - jest kilka dziurek do zmiany wysokości
      biedronkowy ma dobre siodełko - w kształcie jakby łódeczki
      za stówkę myślę, że warto
    • klarci Re: Rowerek biegowy z biedronki? 26.04.13, 17:59
      nie kupowałabym drewnianego, dla mnie to pomyłka, chociaż mi się podobają wizualnie.

z tych dwóch stanowczo bieronkowy
    • eesti_2005 Re: Rowerek biegowy z biedronki? 26.04.13, 19:33
      On ma pompowane koła, więc min. wysokość siodełka będzie nie mniejsza, niż 35cm. Nie wiem, jak długie nogi ma Twój 2,5latek.
      Minusem dla mnie jest ogranicznik skrętu kierownicy.
      • aneksis85 Re: Rowerek biegowy z biedronki? 22.05.13, 19:52
        nie wiem czy ten z biedronki ma pompowane kola, raczej sa one z tzw. Gumy eva (czy jakos tak)!
        Ogolnie polecam biedronkowy, mielismy drewniany, nie przetrwal nawet sezonu, chociaz wygladal solidnie i nie to, zeby synek jakos specjalnie na nim szalal, wysyarczylo aby kilka razy podjechal i zjachal z kraweznika ii kierownica poszla sad
        poza tym po kiku dniach wygladal jakkby byl eksplatowany strasznie dluuuugo! no i cena biedronkowego - 99 zl jest bardzo atrakcyjna. chyba kupie go dla chrzesniaka wink
        • rude_24 Re: Rowerek biegowy z biedronki? 23.05.13, 01:09
          Mój synek ma właśnie ten rowerek z Biedronki i zasuwa na nim jak szalonywink
          A koła rzeczywiście nie są pompowane.
        • rude_24 Re: Rowerek biegowy z biedronki? 24.05.13, 09:57
          Od jutra w lidlu będą identyczne rowerki jak te z biedronki, tylko inna nalepkę mają. Ale ją się samemu nakleja, więc myślę, że to ta sama firma je produkuje. Rowerki są w kartonach do samodzielnego złożenia. Zajmuje to kilkanaście minut maksymalnie.
          • kropkowo_11 Re: Rowerek biegowy z biedronki? 24.05.13, 11:13
            A jak jest z ewentualnym zwrotem w Lidlu? Po złożeniu rowerka, należny go potem rozłożyć spakować do kartonu i można zwrócić?
            • rude_24 Re: Rowerek biegowy z biedronki? 14.09.13, 00:54
              Do środy byłam zachwycona rowerkiem z biedronki... Mój synek codziennie od dnia zakupu na nim jeździł. Nie ruszaliśmy się prawie z domu bez niego, wszędzie zamiast chodzić to jeździł. No i stało się w końcu - przedwczoraj przewrócił się i - nie wiem jak to w ogóle możliwe - złamała się w pół metalowa pionowa część ramy kierownicy i odpadła razem z przednim kołem (nie wiem jak to nazwać dokładnie, ale urwały sie te metalowe "widełki" trzymajace koło razem z kołem). Dobrze, ze mojemu dziecku nic się nie stało. Mój syn teraz płacze za swoim ukochanym rowerkiemsad Dostaliśmy wprawdzie zwrot pieniędzy w sklepie (chociaż najpierw Pani powiedziała, że może by to naprawić...), ale nie bardzo mam teraz gdzie kupić nowy, bo już w sumie po sezoniesad
              i pomyśleć, ze tak ten rowerek zachwalałam..sad
              • 1hania024 Re: Rowerek biegowy z biedronki? 19.02.14, 10:40
                Ja do wczorajszego dnia też byłam zadowolona z rowerku, ale u nas również złamał się nad przednim kołem sad. Całe szczęście synkowi się nic nie stało, ale mam problem bo poszłabym go zwrócić ale nie mam paragonu i nie wiem czy bez niego uda nam się coś załatwić bo mam pudełko, gwarancje ale brak paragonu.
                rude_24 a ty miałaś paragon jak zwracałaś rowerek???
                • patatajowa Re: Rowerek biegowy z biedronki? 19.02.14, 10:45
                  chyba chcesz reklamowac a nie zwracac?
                  jesli masz wszystko jak napisałaś to na pudełku pewnie pisze zedystrybutor to jeronimo martins czy cos tam.powinno wystarczyc jak mysle. ewentualnie wez mame,siostre,meza jako świadka zakupu-prawo mówi ze w razie braku paragonu moze byc wink
                • rude_24 Re: Rowerek biegowy z biedronki? 20.02.14, 15:39
                  Miałam paragon. oddałam z paragonem. Trochę żałuję, bo trzeba było go jednak dac do reklamacji, a nie oddawać, bo poza tym nieszczęsnym miejscem spawania był bardzo dobrze wykonany.
                  A tak to był mi pilnie potrzebny inny i kupiłam w hurtowni w moim mieście gorszego i trochę droższego dziada firmy Baby Mix. Wszystkim go odradzam!! Nie dałam go rady skręcic, ani ja , ani mąż, ani sąsiad. Chciałam go oddac do sklepu z powrotem, ale tam mi powiedzieli, że oni zwrotów nie przyjmuja. Więc spytałam, co mam teraz zrobic z rowerkiem w częściach, którego nikt nie jest w stanie skręcić, a oni na to , ze ich to nie obchodzi....Troche moja mama w końcu ich postraszyła i facet z hurtowni zrobił mi łaske i skręcił w końcu rower, ale powiedział, że on nie gwarantuje bezpieczenstwa jazdy w razie czego...
                  Moja mama zabrała rower do rzecznika praw konsumenta w naszym miescie, ale on powiedział, ze skoro rower dopuscili do sprzedaży w Polsce, to nie ważne, ze nie ma on żadnych atestów. Nadaje sie do użytku i już i mimo, ze wygląda na bubel już na pierwszy rzut oka, to ja nie mam prawa go oddać do sklepu.
                  Tak nawiasem, to ta cała sytuacja przypomniała mi, czemu niczego nie kupuję dzieciom w "zwykłych" sklepach ani hurtowniach dzieciecych - bo tam zwyczajnie niczego nie można oddać ani wymienic i z byle czym jest problem. Kupuję wszystko w galeriach, gdzie jak mi cos nie odpowiada, to moge oddać albo wymienic i nikt mi z tego powodu nie robi wyrzutów. A rower kupiłam w zamknietym kartonie, który Pan niechetnie mi uchylił, zebym mogła zobaczyc, czy rzeczywiscie kolor jest taki, jak pisze na opakowaniu. No i rzecznik powiedział, że jak się rozleci, to wtedy moge go reklamować, tak na pocieszenie. A i powiedział, ze porzadne rowerki biegowe sprzedawali w lidlu. A to były te same, co z biedronki, tylko inne naklejki miały do naklejenie na ramę.

A wracajac do tematu, to mam gdzies zdjecie paragonu z zakupu mojego rowerka z biederonki, moge Ci go poszukać do reklamacji, bo raczej nikt nie będzie sprawdzał numerów na paragonie. Jak jestes zainteresowana, to poszukam go w nocy.
                  • zaba133 Re: Rowerek biegowy z biedronki? 20.02.14, 15:54
                    bardzo fajne i porządne rowerki biegowe ma też decathlon, tyle że cena już wyższa teraz niecałe 200 zł ( rok temu były po 180 zł)
                    • dominikanj1 Re: Rowerek biegowy z biedronki? 20.02.14, 16:28
                      popieram, decathlon ma fajne wytrzymalsze rowerki biegowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka