Dodaj do ulubionych

prezent dla 6-latka

06.05.13, 15:06
podpowiedzcie mi co kupić?smile
odpada lego książki rower i kask bo to już jest na liście prezentów

myślałam o mieczu Star Wars( tych składanych) ale nie mam doświadczenia czy warto
zastanawiam sie tez nad mapa na ścianę( ale nie wiem czy fascynacja nie jest tylko przed witryna sklepowa czy rzeczywiście go zainteresuje) i grze szalona gotówka

a co Wy kupujecie swoim 6 latkom??
Obserwuj wątek
    • zmartaa Re: prezent dla 6-latka 06.05.13, 16:13
      mapa dumel świat lub dumel zwięrzeta smile wprowadza małych odkrywców w niesamowite zakątki świata a one nawet nie wiedzą, że się uczą
    • my_cha1 Re: prezent dla 6-latka 06.05.13, 23:31
      dla mojego 6-latka to jest hit:
      allegro.pl/sekrety-elektroniki-zrob-to-sam-500-eksperymentow-i3184522892.html
      my mamy wersję na 88 eksperymentów, a on marzy o większym zestawie (jak ten zalinkowany)
      jest książeczka, która pokazuje przykłady jakie układy można zbudować
      byłoby super, gdyby udało się tu dołożyć trochę teorii dlaczego działa a dlaczego nie, ale i tak b. fajna i rozwijająca 'zabawka'
    • gwen_s Re: prezent dla 6-latka 07.05.13, 08:02
      U nas jeszcze trochę sporo do 6tych urodzin, ale część już kupiona a druga część jeśli nie ulegnie upodobaniom solenizanta zostanie zrealizowana
      - gra ranczo, zamiast szalonej gotówki (też długo się zastanawiałam)
      - jak się uda to jeszcze smart games IQ twist
      - mapa dumel świata (młodszy dostanie zwierząt)
      - duży transformers
      - lego ninjago, hero factory oraz city ile by tego nie kupić młody i tak będzie przeszczęśliwy
      Na DD mam:
      - konsola dumel (nie wiem czy nie będzie "za łatwa", ale w razie co ma kto przejąć wink a kupiona w takiej cenie, że żal było nie brać)
      - lego city
      - puzzle
      • kk-78 Re: prezent dla 6-latka 07.05.13, 08:50
        dzięki za fajne podpowiedzismile

Gwen możesz rozwinąć temat tej konsoli?
        • gwen_s Re: prezent dla 6-latka 07.05.13, 09:21
          www.smyk.com/dumel-discovery-quizomania-przenosna-konsola-zabawka-edukacyjna,p1059353617,zabawki-gry-dla-dzieci-p
          to coś takiego, mamy na podobnej zasadzie "telewizorek" dla młodszego. A że mój starszy jeszcze do kompa nie rwie się, do tego wg mnie ma jeszcze na niego czas (tablet również) więc kupiłam mu coś bardziej dzieciowego smile
          Widzę wśród innych dzieci, że jak dostają konsole psp czy overmaxy to już ciężko dziecko zainteresować jakąkolwiek zabawką potem bo gierki wciągają. U nas póki co młody uwielbia zabawki (jeszcze) sam sobie trasy dla hot wheelsów wymyśla czy z lego buduje swoje własne budowle, jak trzeba to nawet do duplo z młodszym zasiądzie smile Także póki mogę będę w zabawki szła, bo pewnie jeszcze z 2l i już się skończy smile
          • gwen_s Re: prezent dla 6-latka 07.05.13, 09:24
            dodam tylko, ze przymierzałam się do jej zakupu już wcześniej, ale wiecznie szkoda kasy mi było, najtaniej w smyku widziałam ją chyba za 48zł (w jakiejś promocji nie pamiętam w jakim czasie), a w merlinie dostałam je po 21zł wiec bez zastanowienia wzięłam, dla swojego i chrześniaka smile
            • kk-78 Re: prezent dla 6-latka 07.05.13, 09:31
              wow jaka super cena!
              ja tez na razie mojego syna izoluje od psp etc.( czasem gra u sąsiadów)
              a jeśli w domu na komp to w Socratesa(edukacyjne) ale to tez tylko w weekend na godzinkę

i również bawi sie na razie Lego (star wars, chima i ninjago) i hot whelsami baa nawet ostatnio statki wojenne buduje z Lego duplowink
              • gwen_s Re: prezent dla 6-latka 07.05.13, 09:33
                no właśnie więc po co na siłę ich "uszczęśliwiać" pewnie przy kompie na gierkach spędzą swoje jeszcze smile
                A cena rewelacyjna, chciałam 3szt. by mieć awaryjną na prezent bo co chwilę młodego ktoś zaprasza, ale nie udało mi się niestety, załapałam się chociaż na 2 smile
                • 1majkasia Re: prezent dla 6-latka 07.05.13, 20:58
                  mapa zamówiona dzięki za pomysłsmile))
                  • gwen_s Re: prezent dla 6-latka 07.05.13, 21:10
                    ja właśnie dziś byłam w sklepie gdzie ta mapa jest rozłożona, i może przez to , że leży na stoliku jest mniej atrakcyjna, ale młody mój średnio się nią zainteresował sad
                    • kk-78 Re: prezent dla 6-latka 11.05.13, 08:05
                      u nas mapa kupiona i przyznam ze super wygląda
                      wypróbujemy ja dopiero w dniu urodzin wiec resztę opowiem późniejwink

zastanawiam sie nad szachami Star Wars i ta szalona gotówka
                      moze macie?czy warte swojej ceny?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka