Dodaj do ulubionych

Crocs - kraj produkcji a wielkość

25.06.13, 09:54
Czytałam opinie, że dany rozmiar może się znacznie różnić wielkością w zależności od kraju produkcji a nawet koloru - mam na myśli głównie klasyczne croscsy.
Ponoć te chińskie są większe i twardsze od tych włoskich czy z Bośni.
Jakie macie doświadczenia ?
Dostałam właśnie dwie pary Made in Bosnia dla syna C10/11 niebieskie są OK i dla córki M1 W3 Lime i są strasznie szerokie, na tęgość pasują doskonale na moją stopę ale nie na 7-latkę.
Muszę kupić inne no i zastanawiam się w jakie kolory, rozmiary i kraje produkcji celować.
A może wszystkie te z numerami M są takie szerokie ?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Crocs - kraj produkcji a wielkość 25.06.13, 10:07
      agnesta napisała:
      > Dostałam właśnie dwie pary Made in Bosnia >
      a jak zamierzasz to sprawdzać przy zakupach przez net?
      ostatni rozmiar z rozmiarówki dziecięcej czyli 12/13 jest sporo węższy od kolejnego czyli 1/3.
      • hugo43 Re: Crocs - kraj produkcji a wielkość 25.06.13, 10:27
        mam na stanie baya 10/11 chiny,electro meksyk 12 i 13,z myszka miki 12/13 chiny,scooby doo 10/11 kraju nie znam,bo w przedszkolnym uzyciu smilecos obmierzyc?
      • agnesta Re: Crocs - kraj produkcji a wielkość 25.06.13, 10:40
        Czasami można podpytać.
        Czyli jednak rozmiar 1/3 jest generalnie sporo szerszy od 12/13. Pomocna informacja, bo w takim razie chyba poszukam większych 12/13
        • verika Re: Crocs - kraj produkcji a wielkość 25.06.13, 11:08
          Celuj w model electro, one są generalnie węższe i idą co numer ( nie co 2 jak clasiki) Jeśli chodzi o model M1 W3 (lub też J1) mam 3 pary clasików w rozmiarze M1 W3, żółte, zielone i pomarańczowe, no i zółte są najzgrabniejsze, najwęższe, różnica np. od pomarańczowych to jakieś 0,7 mm na długości a na szerokości to chyba z 1 cm, zielone podobnie.
    • jagnabogusz Re: Crocs - kraj produkcji a wielkość 25.06.13, 13:58
      m 1w3 tzn że to rozmiarówka już dorosła -rozmiary man 1 woman 3,j to junior a zliterką c to children oczywiście rozmiary amerykańskie
      • robin81 Re: Crocs - rozmiarowka UK 25.06.13, 14:09
        Corka ma teraz 12/13 i chcialabym jej na amazon.uk zamowic nastepna pare - czy UK1 to odpowiedni rozmiar? bo nie widze tam zadnych J1 sadbede wdzieczna za pomoc
        • verika Re: Crocs - rozmiarowka UK 25.06.13, 14:24
          tak to kolejny rozmiar po 12/13
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka