kasiulka_s123 02.09.13, 17:02 Szukam dobrych kaloszy cena do 200 zł. Najlepiej, żeby długo wytrzymały Tylko nie wiem czy matowe czy błyszczące. Doradzicie coś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miss.didi Re: Kalosze dla mamy 02.09.13, 18:04 W lidlu są śliczne,ale od dziś więc może już nie być www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-4ABE1D54-724C05C9/lidl_pl/hs.xsl/index_44654.htm (ale nie widziałam na żywo) ja mam Lexpo Rider - firma robiąca kalosze dla wedkarzy błyszczące. Nie polecam. Na butach pojawiły się otarcia butem o but - matowe, nie do usunięcia. Brzydko to wygląda. Nie wiem, czy to wina tego, że są błyszczące czy po prostu tej firmy są takie. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.didi Re: Kalosze dla mamy 02.09.13, 18:06 Ale jeśli chodzi o wytrzymałość - chodzę w nich już kilka lat i poza tymi otarciami nic się z nimi niestety nie dzieje. Niestety, bo brak mi argumentu żeby kupić nowe Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka_s123 Re: Kalosze dla mamy 02.09.13, 19:27 Kurczę, no u nas w Lidlu już niet A czy ktoś wie coś o tych Podobają mi się nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
14kj Re: Kalosze dla mamy 03.09.13, 10:35 Ja w zeszłym roku upolowałam w schaffashoes Huntery za 127zł. W tym roku siostra za 190zł. Mam szare błyszczące i je uwielbiam. Nie matowieją, nie zostają trwałe rysy. Kiedy są brudne, wycieram dziecięcymi wilgotnymi ściereczkami. Pół zimy w nich przechodziłam. Wcześniej przez lata sceptycznie podchodziłam do kaloszy i nie mogłam się nadziwić jak można w nich zimą chodzić, bo to przecież "zimna" i nieprzyjemna guma. Teraz wiem, że można. Posiadam jeszcze matowe kalosze TH i też są ok. Tommiego kalosze bywają w bardzo atrakcyjnych cenach na allegro. Teraz czekam na odbiór takich, tylko z letniej kolekcji (- w piątek były po 211zł!) schaffashoes.pl/product/41708_armani-jeans-055a2-nero.html tylko rozmiary zaczynajały się od 38 i boje się, że będą za duże Odpowiedz Link Zgłoś
ola25 Re: Kalosze dla mamy 03.09.13, 13:12 14kj jaki rozmiar masz Hunterów? Czy one maja typową rozmiarówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
14kj Re: Kalosze dla mamy 03.09.13, 14:15 Moim zdaniem typowy. Większość butów mam w rozm. 37, również kalosze. Dł. wkładki moich wynosi 24,1 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
14kj Re: Kalosze dla mamy do ola25 Przepraszam! 04.09.13, 13:17 Wprowadziłam Cię nieświadomie w błąd. Właśnie robiłam porządek w szafie i na kartonie widnieje jak wół rozmiar 38. Wobec tego -sama nie wiedziałam co nosze- długość wkładki jest mniejsza niż wynikałoby z rozmiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
lawendax Re: Kalosze dla mamy 01.10.13, 12:08 Mam pytanie do posiadaczek kaloszy Hunter. Czy pocą się w nich nogi? Jak to jest z ciepłem w tych kaloszkach? Odpowiedz Link Zgłoś
14kj Re: Kalosze dla mamy 01.10.13, 19:49 Mi nogi się w tych kaloszach nie pocą, ale ja z mało potliwych jestem i nawet w melisach mi się nie pocą. Zimą włożyłam tylko do kaloszy wkładki i w zwykłych skarpetach nie było mi zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Kalosze dla mamy 01.10.13, 12:58 W Decathlonie na dziale końskim mają czarne kalosze a'la oficerki Odpowiedz Link Zgłoś